НОЕМВРИйки 2019 - тема 9

• 34 348
  • 597
  •   1
Отговори
# 390
А обличате бебчетата за навън  ? С какви чувалчета за количка  сте ?

# 391
Да попитам, някоя ползва ли възглавница за кърмене и как ви се струва. Удобна лие, струва ли си? Обмослям да си купя, но не ми се иска от тези големите, че ми се виждат мнооого големи. Мисля за по-малкия вариант- 50см диаметър. Не съм ги виждала наживо. Утре ако мога ще прескоча до бебешкия, за да преценя.
Но е друго да го чуя от първа ръка 😊

# 392
Ако не иска биберон, поне няма после да се чудиш как да го махаш Simple Smile Във фб групата на сина ми чак наскоро махнаха всички бибероните (сега станаха на 3г децата).
За искането на ръце -при моето бебе май от вчера почнаха коликите, присвива се и иска някой да я гушне. Най-добре ако има и мляко към гушкането 😁
Ще вадя най-накрая слинга, но трябва да и намеря панталончета, че да и е удобно. Сега като е с цяла пижамка няма да стане.
Не съм ползвала възглавница за кърмене, но моята стойка не е от най-правилните.
И аз искам отчетна тема Simple Smile

# 393
Консултантът по кърмене каза, че не е фен на възглавниците за кърмене, че обикновена възглавница също би свършила работа, но най-вече, че се ползват доста кратко, че след втори-трети месец, бебето е вече голямо за такава възглавница.

Навън излизаме, както е облечена в нас - боди с къс ръкав/презрамки, ромпър, чорапи, обличам й едно друго гащеризонче с качулка, памучно, но доста дебело и намятам едно одеало отгоре

# 394
Аз като кърмя използвам най-обикновена възглавница. Пробвах коя ми е удобна от тези вкъщи и с нея. Като родих големия в болницата ми показаха с възглавница заради операцията и така ми беше удобно и сега пак. Само дето възглавницата дето ми е удобна е тази на която спи мъжа ми и през ноща като му я вземам ме гледа доста отчаяно. Аз съм му дала друга ама и на него тази си му е удобна. Ама трае си къде ще иде, нали е заради детето. 😁

# 395
Да, удобна е възглавницата за кърмене, но наистина върши работа само 2-3 месеца. След това бебето е вече твърде голямo.
И моята беба поревава от време на време, но нали имам още две и често ми е невъзможно да я взема. В повечето случаи след малко се успокоява сама и заспива. Това, ако причината не е глад или памперс за смяна. Втората ми дъщеря пък е чувствителна, та ако и тя е наблизо и бебето реве, отива до него, гледа го и почва и тя да реве. В тези случаи се чудя дали да се смея или да почвам и аз да рева. Направо понякога и аз незнам как запазвам хладнокръвие. По принцип не съм много търпелива, а по-скоро импулсивна, но откакто станах майка доста се подобрих в този аспект. На моменти лудницата е страшна. Друг път е по-поносима, но общо взето е постоянна. На вас с едно бебче ви е спокойно 😄

# 396
Момичета, кой се беше оплакал, че долу, където са шевовете, усеща нещо като топче? При мен също има такова нещо и ми се струва, че е конецът с възела...

# 397
При мен падна един конец, но има още. Сигурно и при теб скоро ще падне.

# 398
При мен май паднаха всичките, само това възелоподобно нещо дето го усещам. А ме е страх да погледна с огледало Tired Face Тази вечер трябва да ида на контролен преглед, но ужасно ме мързи. И ми се спи. И ми се иска да отложа за след няколко дена

# 399
  • Наблизо
Аз спрях да напипвам конци,но си усещам хубаво белега.И мен ме е страх да погледна за какво става дума отдолу..Днес ми се обяди гинеколожката-моят преглед ще в чак края на декември:( Чудя се кога ли ще ми дадат зелена светлина за секса.Имам още лохии,разбира се искам след това..ама..странното е ,че вече имам желание.Имам чувството ,че мозъкът ми го взима като опорна точка на предишното КИ аз.Сега нито лога са ходя до тоалерната когато аз искам,нито да ям нито да спя.Още не съм се измила,защото бебето почва да реве щом понеча да ида в банята.До тоалетната го оставям да крещи.

# 400
Бюти, и аз съм така Unamused Сега я кърмя, заспа в мен, а искам да ида да си взема един душ. Мъжът ми утре ще работи от нас и ще имам лукса да си измия и косата. Трябва да ида да взема и акта за раждане след някое кърмене. Ще разполагам с 2-3 часа

# 401
Няма как да се научи бебе на залъгалка според мен ,моят не иска ,пробвах 6 Flushed
И дъщерята много не обичаше ,сама я отказа към годинка ,ама при колики и за заспиване я искаше .Аз не кърмя и в чудо се виждам ,вече започнаха Flushed

Ново двайсе при Роско -преяжда и повръща Confounded Ако не дам обаче не млъква ,рев и чудо ,и после го повръща и преобличам ...Незнам какво да го правя - и след 120 да е гладен ,а той е дребничък и не може и да го задържи в коремчето .Ме спазвам часове,на поискване е,така каза док .Дано е временно и от коликите .

За секс -след месец .С Ивайла по това време ми спряха и лохиите .
Сега че направих голяма глупост направих ,не издържах и на 17 я ден Flushed Постоянно за секс мисля ,от хормоните е,очаквах го ,познато ми е.С презерватив и не ме е боляло ,ама пак си ме е страх да не се повредя и няма да повторя още десетина дена поне .
Широко ми е ,като след първото раждане ,но и много малко време е минало .Упражненията на Кегел си ги правех и бремеността и в родилното още .

За шевовете - нормално е да се напипва белег още ,при някои изчезва след време ,при други не.И аз напипвам нещо ,но е малко и не боли ,и определено на пипане изглежда по-страшно ,пък на гледане не Stuck Out Tongue Winking Eye

Мен лохиите ме притесняват - много оскъдни в сравнение с преди ,тогава кървях като заклана.При вас как са ?

# 402
При мен май приключват (21 ден). Може би като е второ и се чисти по-бързо.

# 403
Относно секса и аз съм така - страшно повишено либидо, предполагам от хормоните. След първото раждане не помня точно, но миналата година след второто беше ужас - постоянно бях възбудена, чак някакви вълни като пред оргазъм усещах. Този път пак беше така, първите седмици особено. Заради тия противни лохии трябва да чакаме обаче. Иначе имахме някакъв опит за секс с мъжа ми, “опит” понеже ме беше страх. И аз като лейди някъде на третата седмица. Да уточня, че при мен май лохиите приключиха, тъкмо се зарадвах че ще има секс, реших да изчакам още ден-два да се изчисти всичко и като потече един месечен цикъл...Аз си знам, че първият цикъл след раждане е много обилен, но чаааак такова нещо не ми се беше случвало. Първо както седях на дивана потече изведнъж и изпоцапах всичко, хем с превръзка. Часове по-късно отново така потече както си стоях права, че чак ми протече през дрехите, трябваше да се къпя. В банята като се съблякох потече като от кранче, изпоцапах, ужас направо. Добре, че си бях вкъщи че незнам ако ми се беше случило навън.

# 404
За секса - аз нямах търпение, а ММ имаше РД, та на 20-тия ден правихме секс, като лохиите ми бяха почти никакви. Не ме боля, нямаше нужда от лубриканти, съвсем лек дискомфорт усещах първите два пъти, където ми е епизиотомията, иначе всичко е точно. Даже май и по-хубаво от преди.

Лохии вече нямам уж, но от време на време се случва да ми поприцапа някакво кафеникаво. Дано поне цикъла изчака, да не бърза толкова. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт