Против акне/пъпки по лицето 9

• 65 782
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
Аз съм със смесени чувства към мицеларната вода, лично аз не ползвам, имам половин кило на Авен и си седи така от година. След като минете лицето с мицеларна вода е хубаво да изплакнете с нормална вода.

В петък бях при една нова козметичка в София и съм влюбена в нея.
Около половин час ме е разпитвала как се грижа, какво ям, какъв начин на живот имам, заболявания и т.н. Подробно ми обясни от къде идват кожните ми проблеми, а именно - от стомаха, имам гастрит от миналата пролет, овладях го с лекарства, лятото кожата ми беше супер и есента като гастрита се обостри пак ми излезнаха пъпките. Подозирах че от там идват кожните проблеми и тя ми го потвърди. Също като видя как седя на стола ми отбеляза че така натоварвам гръбнака и кривя врата и така задържам лимфа от едната страна и действително там имам повече пъпки.
Осъзнах че кожните проблеми са много комплексни и наистина трябва да се работи от вътре навън.
Лицето ми в момента е добре почистено и като изключим 2-3 пъпчици всичко е супер.

# 571
Аз съм доволна от измивния гел на ЦеРаВе, но той грим не може да сваля.
Някой беше питал за черните точки - имам два ефикасни начина за премахване. Единият е химическа ексфолация поне веднъж седмичко, а другият е да се премахват ръчно с този инструмент https://aptekamedea.bg/magnum-ured-komedoni-nerzhdaem-080-v1.html След като се изкъпя и кожата е омекнала просто притискам леко и повечето успяват да излязат. Естествено инструментът трябва да е почистен преди това със спирт и след почистването на комедоните минавам лицето със спиртен екстракт от прополис. За пъпки не мисля, че става.

# 572
Аз ползвам розовата вода на Биодерма и съм забелязала, че като спра употребата  ѝ или я сменя с друга, пъпките веднага избиват. Ползвала съм на Авен и не ми харесва. От дрогериините съм пробвала розовата на Гарниер и черната на Нивеа, но също не ми допадат.
Относно пъпките на гърба, имах такъв проблем преди години. Пъпки на лицето си имам от 16-17 годишна, но по тялото никога. Та, едно лято ми се появи зверско акне на гърба, не смеех да облека потник или да отида на море. Проблема изчезна внезапно,както и внезапно се появи. И единственото съвпадение беше започването и спирането на продукт за КОСА или по точно един шампоан на Глис Кюр. Правеше косата ми уникална и го ползвах 1 г. Не знам какво е имало в състава, но ми докара акне по гърба и деколтето.
Та, идеята ми е, че нещо дребно, което дори не е свързано с проблемната зона, може да докара сериозен проблем.
За лицето още не съм открила решение. След раждането кожата ми смени вида си и от мазна стана нормална, дори суха сега зимата, и съответно пъпки имам доста рядко, по скоро около МЦ.
Пих Роакутан след 1то си дете и 2-3 г.преди да родя 2то,но ефект не видях, освен зверското изсушаване! Съжалявам, че дори съм го пила, защото акнето ми не е било чак толкова зле, че да го налага.
Исками се да си направя и някакво вътрешно пречистване и обезпаразетяване, защото знае ли човек какво си отглеждаме, но още кърмя и трябва да избера внимателно. Приемам предложения. Simple Smile

# 573
Да ми препоръчате друг хидратиращ крем при акне, освен LA ROCHE-POSAY Effaclar Duo+?

# 574
За хидратация ли ти трябва или искаш и да намалява несъвършенствата? https://www.eau-thermale-avene.bg/lice/specifichni-grizhi/cleana … nce-expert-grizha Този е подобна алтернатива на ефаклар. А, този ми е любим https://www.eau-thermale-avene.bg/lice/specifichni-grizhi/cleana … pokoyavashch-krem

# 575
А някой ползва ли крема на ТО с ретиноид и може ли да даде отзиви?

# 576
+1 за мицеларната вода на Гарниер.Купувам редовно от тази в розовата опаковка и не бих я сменила.Ползвала съм и други,или ми щипят на очите или ми зачервяват лицето тъй като съм с чувствителна кожа.От тази на Микса също съм доволна,но Гарниер ми е любима.

# 577
Аз съм със смесени чувства към мицеларната вода, лично аз не ползвам, имам половин кило на Авен и си седи така от година. След като минете лицето с мицеларна вода е хубаво да изплакнете с нормална вода.

В петък бях при една нова козметичка в София и съм влюбена в нея.
Около половин час ме е разпитвала как се грижа, какво ям, какъв начин на живот имам, заболявания и т.н. Подробно ми обясни от къде идват кожните ми проблеми, а именно - от стомаха, имам гастрит от миналата пролет, овладях го с лекарства, лятото кожата ми беше супер и есента като гастрита се обостри пак ми излезнаха пъпките. Подозирах че от там идват кожните проблеми и тя ми го потвърди. Също като видя как седя на стола ми отбеляза че така натоварвам гръбнака и кривя врата и така задържам лимфа от едната страна и действително там имам повече пъпки.
Осъзнах че кожните проблеми са много комплексни и наистина трябва да се работи от вътре навън.
Лицето ми в момента е добре почистено и като изключим 2-3 пъпчици всичко е супер.
Ако не си я пазиш в тайна, може ли координати? Къде работи, как са й цените, телефон? От доста време си търся добра козметичка и не мога да намеря. Може и на лично. Simple Smile

# 578
Момичета, аз съм много склонна да вярвам, че и от стомаха може да е проблема. Доказаха, че микрофлората в стомаха оказва ефект при развитието на Алцхаймер, камо ли на хормони и пъпки... когато съм се натравяла и съм повръщала (с извинение) след това така ми се е изчиствало лицето...много интересно. аз започвам да задълбавам над темата!
и аз бях при една козметичка, която ми каза, че с клизми се е оправила от друго заболяване, клизми, сауни и хранене минимум 9 месеца за да се детоксикираш. ще си направя изследвания за паразити, вземам сериозно да се безспокоя...

# 579
И на мен като ми се случи да повръщам лицето ми светва  Все съм си мислела, че е странно и си въобразявам, но ето че и друг е забелязал подобно нещо.

# 580
Може би има общо с изхвърлянето на някакви токсини. Храносмилателната система има огромна роля в изграждането на имунитета и общото здраве. Дори да няма видими проблеми там, все пак не е зле някакъв детокс да се прави. Ще разгледам темата по-сериозно.

# 581
Здравейте ! За първи път пиша тук. На 18 години съм и винаги съм имала акне,но от около година доста се увеличи. С мазна и склонна към акне кожа съм. Проблемните ми зони са бузите и брадичката. Имам доста черни точки. Ходя на козметик през 2-3 месеца и после известно време лицето ми е чисто,но бързо се замърсява. Използвам мицеларна вода на Нивея,ексфолиант на Vichy и сапун на СебаМед за акне. Молбата ми е да ми препоръчате продукти,от които сте доволни,може и процедури на които сте ходили. Препоръчаха ми продуктите на Biotrade Acne out. Какво мислите за тях ? Благодаря предварително !

# 582
За хидратация ли ти трябва или искаш и да намалява несъвършенствата? https://www.eau-thermale-avene.bg/lice/specifichni-grizhi/cleana … nce-expert-grizha Този е подобна алтернатива на ефаклар. А, този ми е любим https://www.eau-thermale-avene.bg/lice/specifichni-grizhi/cleana … pokoyavashch-krem
Да, за намаляване и на несъвършенства. При ползване на Зинерит и други кожата е изсушена .

# 583
Аз почиствам грим с мицеларна вода на Биодерма, за чувствителна кожа. Ползвам я й за почисване на лица, но за лицето повече харесвам на Адерма.

# 584
Здравейте ! За първи път пиша тук. На 18 години съм и винаги съм имала акне,но от около година доста се увеличи. С мазна и склонна към акне кожа съм. Проблемните ми зони са бузите и брадичката. Имам доста черни точки. Ходя на козметик през 2-3 месеца и после известно време лицето ми е чисто,но бързо се замърсява. Използвам мицеларна вода на Нивея,ексфолиант на Vichy и сапун на СебаМед за акне. Молбата ми е да ми препоръчате продукти,от които сте доволни,може и процедури на които сте ходили. Препоръчаха ми продуктите на Biotrade Acne out. Какво мислите за тях ? Благодаря предварително !
По мое мнение продуктите на акне аут са много агресивни и не помагат в дългосрочен план. Тъй като доста сме писали по въпросите, които си задала прочети поне 5 страници назад.

Общи условия

Активация на акаунт