Косопад Тема 17

• 56 073
  • 765
  •   2
Отговори
# 630
Преди месеци пак ги бях похвалила в тази тема, но искам да се повторя.Използвам предимно професионална козметика за коса, но имам и много продукти от по-нисък клас и експериментирам редовно. Български продукти, с хинин, прилично качество, не дразнят скалпа и ми помогнаха със сезонния косопад (есента) и сега отново се връщам към тях. Ами действат при мен, какво да кажа повече, иначе съм с анемия и загубих доста коса покрай нея, но това е серията, която ми се отразява добре сега. Използвам я цялата, шампоан, маска и спрей.
Споделям, защото може да е от полза за някой, цялата серия струва около 10лв (общо)

# 631
  • софия
Преди месеци пак ги бях похвалила в тази тема, но искам да се повторя.Използвам предимно професионална козметика за коса, но имам и много продукти от по-нисък клас и експериментирам редовно. Български продукти, с хинин, прилично качество, не дразнят скалпа и ми помогнаха със сезонния косопад (есента) и сега отново се връщам към тях. Ами действат при мен, какво да кажа повече, иначе съм с анемия и загубих доста коса покрай нея, но това е серията, която ми се отразява добре сега. Използвам я цялата, шампоан, маска и спрей.
Да, всичко трябва да се опитва.

# 632
А къде ги продават тези продукти българските?

# 633
  • София
Здравейте, май не съм писала от доста време, но когато мога ви чета. Да споделя положителния ефект при мен (на моменти вече се отчайвах, от юли миналата година боря косопада) та реших да взема шампоана Парусан (по принцип не се хвърлям на каквото и да било силно рекламирано по телевизията), но ми свърши шампоана и сега като не сме в София, нямам кой знае какъв избор.  Също брахме коприва (за супи), но си стерилизирах няколко бурканчета, от отварата, която остава след попарването си я прибрах в хладилника да си обливам косата.

Та не знам дали от шампоана, или от копривата, или от контрастния душ, който се получава на скалпа (защото вадя шишето с билковата отвара от хладилника и колкото и да се е позатоплило, си е бая студена), но косата си я усещам по-добре. Надявам се да има и продължителен положителен ефект.

# 634
А къде ги продават тези продукти българските?
Срещала съм ги по аптеки, но не ги зареждат навсякъде.
Има ги онлайн :
https://remedium.bg/product/144280/herbal-time-hininov-mitselare … opad-h200-ml.html

# 635
Здравейте, май не съм писала от доста време, но когато мога ви чета. Да споделя положителния ефект при мен (на моменти вече се отчайвах, от юли миналата година боря косопада) та реших да взема шампоана Парусан (по принцип не се хвърлям на каквото и да било силно рекламирано по телевизията), но ми свърши шампоана и сега като не сме в София, нямам кой знае какъв избор.  Също брахме коприва (за супи), но си стерилизирах няколко бурканчета, от отварата, която остава след попарването си я прибрах в хладилника да си обливам косата.

Та не знам дали от шампоана, или от копривата, или от контрастния душ, който се получава на скалпа (защото вадя шишето с билковата отвара от хладилника и колкото и да се е позатоплило, си е бая студена), но косата си я усещам по-добре. Надявам се да има и продължителен положителен ефект.
След като я свариш затваря в буркани и така ли я съхранява? Колко време може да седи така?
Трябва да ви кажа, че няколко пъти обливам и втривам в корена отвара от коприва и не знам дали не си въобразвам но май пада по - малко.

# 636
  • София
Копривата за готвене я попарих
Скрит текст:
и след това само копривата (почти без течност, или с малко) в малки буркани (300мл, ползвам тези от фъстъчено масло на Балчо, тийнът в къщи много яде от него и имам доста такива бурканчета) стерилизирах 10 минути. За първа година правя (сега сме на вилата по време на извънредното положение и решихме да се възползваме от природните блага на село). Всъщност сигурно може и с водата да се стерилизира, по съвет на майка не сложих от водата, в която е вряла, за да побере повечко зелении бурканчето. Пробвахме и да я пием, но т.к. не успяхме, реших да я оползотворя за косата. Много зряла е вече копривата и боде ужасно (дори през домакинските ръкавици), иначе бях решила да си набера още и изсуша да варя за косата да имам. Но ще се пробвам пак.

# 637
Косата ми стана много гадна от противокосопадните шампоани. Една такава твърда и изпръхнала и не знам направо какво да я правя. Горе-долу овладях косопада и мисля да се върна към обикновените шампоани вече. При вас също ли става така?

# 638
  • София
И на мен ми я изсушават (като тя си е сухичка и без това), затова ползвам по-силни и тежки маски по дължините.

# 639
Преди ползвах маслото на Икаров и беше добра комбинация с този тип шампоани, защото омазнява.

# 640
Здравейте. Някой ползвал ли е шампоаните за косопад на Natur Vital? Испанска козметика са, и са изцяло на растителна основа. Имат дори и със Сау Палмето такъв.

# 641
Позната вчера ми данесе една чанта с коприва, като полу изсъхнала е. Какво съотношение коприва и вода се вари и колко време?

Последна редакция: пт, 22 май 2020, 07:26 от Milla_11

# 642
Запарвам количество колкото 1с.л в около литър вода (2-3 листа максимум). Не я варя, а запарвам и изчаквам да се охлади. Виждам, че дават и по шепа да се слага, но за моята коса това ми е достатъчно, даже снощи  я направих. Отразява се чудесно на скалпа ми.

# 643
Здравейте, прекрасни. Искам да ви попитам само един конкретен въпрос относно самостоятелното втриване на ампули витамин B в косата срещу косопад и се надявам искрено да ми помогнете с отговор, тъй като е важно за мен 💖

Безопасно ли е за здравето да втривам директно в скалпа на главата си ампула витамин B? Притеснявам се относно дозировката и силата на витамина.

# 644
  • софия
Здравейте, прекрасни. Искам да ви попитам само един конкретен въпрос относно самостоятелното втриване на ампули витамин B в косата срещу косопад и се надявам искрено да ми помогнете с отговор, тъй като е важно за мен 💖

Безопасно ли е за здравето да втривам директно в скалпа на главата си ампула витамин B? Притеснявам се относно дозировката и силата на витамина.

Общи условия

Активация на акаунт