Косопад Тема 17

• 56 161
  • 765
  •   1
Отговори
# 555
  • Somewhere in Spacetime
Може да не е много, а визуално да изглежда така.
Следващия път, в деня на миене, събирайте и пребройте колко падат през деня, в банята и след това. Ако е под 100 - всичко е нормално.
Понякога дългите косми създават илюзията, че е много, а реално не е така.

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 10:14 от Blah Blah Blah

# 556
Може да не е много, а визуално да изглежда така.
Следващия път в деня на миене събирайте и пребройте колко падат през деня, в банята и след това. Ако е под 100 - всичко е нормално.
Понякога дългите косми създават илюзията, че е много, а реално не е така.
Така е, но реално няма как да ги преброя, защото коса има из цвлата къща.Не е ясно от днес ли е, вчера..Тя все си пада ..А в канала на душа...лелеее...

# 557
  • Somewhere in Spacetime
Аз само предавам какво препоръчват дерматолозите. Реално не може да се преброи до последния косъм, но това, което се събере пак дава някаква насока.
Ако е над 100 на ден, само от два пъти сресване на косата и едно миене ще се събере тази бройка.

# 558
Аз днес преброих горе-долу около 80 косъма май. Като включвам и къпане+сушене. Обаче не я реша.

Вие защо си я решите? В смисъл, разбирам, че може би изглежда по-оформена, но според мен това само прави нещата по-зле. Много фризьори са ми казвали след баня само с пръсти да я оформям и ако има как въобще да не я суша. А ако ползвам гребен да е широк. Също така гребените от дърво са много по-щадящи от пластмасовите, защото ако косата е мазна не разнасят мазнотиятя и е антистатичен. Аз имам два и ги ползвам от няколко години, усещането е много по-приятно, когато ми се наложи да я сресвам. Особено, ако решите да си купувате е важно и от какво дърво ще е. Знам, че сандаловото е хубаво. Моите са някакви най-обикновени от по 3-5 лв, но бих си взела и нещо по-качествено.

# 559
Здрасти на мен ми падаше така косата.
Сложих в половинка бутилка 2ч.л. Джинджифил на прах и също толкова канела.
При мен на третото миене нямаше нито един паднал косъм.
Дано и при теб да е така

https://
Това губя на всяко миене. Май скоро ще трябва да търся перука. ☹️
Скрит текст:

Здрасти 👋
Как се прави тази маска?
Еми търсих, ама не я намирам...
Момичета,и аз днес си заформих маската с чесъна. Дано има ефект и при мен.

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 11:33 от bubanka

# 560
  • София
Вече 4 пъти правя в последните седмици маската с чеснов сок и арганово масло, стоя 2 часа с нея и отмивам. Има ефект, по-малко пада, но когато се къпя е все така зле - много коса пада, запушва сифона. Тази вечер си купих ампулите на Виши, мъжката серия, защото дамската беше изчерпана. Много се надявам да помогнат, през 2016 ползвах 3 месеца и беше все едно някой с лепило ми беше залепил косъма за скалпа, много поразителен ефект, но после бързо всичко постарому.
Междувременно продължавам с чесъна. Поне да знам, че съм дала всичко от себе си.

# 561
Първа стъпка при косопад е косата да се скъси, защото визуално падналата коса от дългата, стресира допълнително. С по-къса коса ще може и по ефективно да се прилагат лосиони и каквото е нужно против проблема.

# 562
И аз да се разпиша,че в последно време само чета.
Започнах втори месец с Еукапила-значително спря да пада и сякаш има и нови растежи.Много са тънки и рехави,но ги има.Продължавам и капсулите Ревалид +някакъв протеин на прах защото храненето ми е все така нередовно и небалансирано.
Все още се надявам извънредното положение да приключи по-бързо за да отида да си пусна мъжките хормони...

# 563
Аз ще пробвам с коприва, сега е и в сезон. Чегох да се накисне коприва в етилов спирт за определено време и после да се втрива в корените. Но този спирт върху скала незнам дали ще се отрази добре. Как мислите?

# 564
Здрасти на мен ми падаше така косата.
Сложих в половинка бутилка 2ч.л. Джинджифил на прах и също толкова канела.
При мен на третото миене нямаше нито един паднал косъм.
Дано и при теб да е така

Mami mamita, може ли малко повече...към  какво добавяш джинджифил и канела? И как го ползваш после и колко често?

# 565
  • Somewhere in Spacetime
Коприва в алкохол е тинктура.
Една от съставките, които избягвам в козметиката (бяла, декоративна и за коса) е алкохол. При дълготрайна употреба води до суха кожа, застаряване, суха коса и лющещ се скалп.
В много от ампулите, лосионите, маските и балсамите го има. Евтин начин за хомогенизиране на съставките.
Мога да направя изключение с някой от лосионите за косопад, но не повече от 1 път в годината.
По мое мнение по-добре маслен извлек от коприва да се направи, не е  по-трудно.

# 566
Почнах го Еукапила да. Това е само от миенето. После при подсушаването с кърпа още. Из къщата пълно с косми. Ужас просто. Disappointed

# 567
Една от съставките, които избягвам в козметиката (бяла, декоративна и за коса) е алкохол. При дълготрайна употреба води до суха кожа, застаряване, суха коса и лющещ се скалп.
В много от ампулите, лосионите, маските и балсамите го има. Евтин начин за хомогенизиране на съставките.
Мога да направя изключение с някой от лосионите за косопад, но не повече от 1 път в годината.
А как се прави маслен извлек? За момента понеже ми е дошла музата само ще я сваря, но моля ако си правила такъв извлек, как става?

# 568
  • софия
Почнах го Еукапила да. Това е само от миенето. После при подсушаването с кърпа още. Из къщата пълно с косми. Ужас просто. Disappointed
А колко време го прилагаш? Косоладът спира към 2-3 месец. И наистина скъси косата, избягвай допълнителни стилизанти, мек шампоан..
Вярвам, че ще подейства всичко заедно.

# 569
  • Somewhere in Spacetime
Скрит текст:
А как се прави маслен извлек? За момента понеже ми е дошла музата само ще я сваря, но моля ако си правила такъв извлек, как става?
Маслен извлек
Аз правя по втория начин.

Общи условия

Активация на акаунт