Косопад Тема 17

• 56 172
  • 765
  •   2
Отговори
# 570
Скрит текст:
Коприва в алкохол е тинктура.
Една от съставките, които избягвам в козметиката (бяла, декоративна и за коса) е алкохол. При дълготрайна употреба води до суха кожа, застаряване, суха коса и лющещ се скалп.
В много от ампулите, лосионите, маските и балсамите го има. Евтин начин за хомогенизиране на съставките.
Мога да направя изключение с някой от лосионите за косопад, но не повече от 1 път в годината.
По мое мнение по-добре маслен извлек от коприва да се направи, не е  по-трудно.
А как се прави маслен извлек? За момента понеже ми е дошла музата само ще я сваря, но моля ако си правила такъв извлек, как става?
Маслен извлек
Аз правя по втория начин.
Благодаря, ще го направя и аз май по твоя начин. Препоръчва се да са изсушени билките, което означава че първо ще трябва да ги изсуша, доста разправия ще падне.
Ти каква мазнина ползваш? Май най-лесно ще е с зехтин. Може и с кокосово масло, но то в последствие дали пак ще се втвърдява или ще остане течно?

# 571
Защо да ги сушиш ти? Нали има готови смеси или само билки да се продават по аптките? Или те не стават?

# 572
  • Somewhere in Spacetime
Ползвам зехтин екстра върджин и сухи билки от аптеката и супера (щандът в Хит за билки и чайове е много добре зареден).
Много е важно да стоите до котлона и да се следи сместа. Аз го приготвих на степен 1 от 5 и пак на моменти щеше да заври. Не е трудно, много бързо става.

# 573
Здравейте. Следя темата с голям интерес и се включвам постоянно в нея. След като ми бяха направени пълни изследвания се оказа, че всичко е наред. От декември месец обаче съм с косопад. Според моята фризьорка това е периода, в който се обменя косата ми. През тази близо половин година използвах какво ли не, ефект имаше от шампоана на Милва с кофеин и лосьона на Евтерпа, който е срещу косопад. Сега си взех шампоан на Nook. Опада само при къпане. По-малко от преди, но опада. Според вас при наличието на нова коса, трябва ли да се притеснявам от факта, че косата продължава да опада при къпане, и дали това е косопад, при който косата се подменя?

# 574
Ако виждаш, че расте нова, тогава едва ли е за притеснение. Както се опитах да намекна с предния си пост, грижата не се свежда само до шампоаните и помадите за коси, които виждам, че старателно се правят. Според мен зависи и как я третираш в ежедневието си, а това доста се подценява, незнайно защо. Все едно да имаш мазна кожа и пъпки, да си купуваш постоянно най-новите кремове и да ходиш на дерматолози, но да не спираш с яденето на шоколад и чипс.

# 575
Ако виждаш, че расте нова, тогава едва ли е за притеснение. Както се опитах да намекна с предния си пост, грижата не се свежда само до шампоаните и помадите за коси, които виждам, че старателно се правят. Според мен зависи и как я третираш в ежедневието си, а това доста се подценява, незнайно защо. Все едно да имаш мазна кожа и пъпки, да си купуваш постоянно най-новите кремове и да ходиш на дерматолози, но да не спираш с яденето на шоколад и чипс.
Напълно съгласна съм. Не я изправям, косата ми е естествено права. Избягвам да я суша. Просто ми се струва, че продължава дълъг период от време, затова и се опитвам да използвам по-качествени продукти. Отдавам като причина и стрес, който при мен напоследък се събра доста. Благодаря за отговора. Ще споделя мнение дали има ефект от професионалния шампоан против косопад на Nook Simple Smile

# 576
И на мен нещо пак ми се засили косопада. Все сутрин при разресване и при миене. Чудя се каква добавка да си купя с биотин и желязо. Желязото ми е ниско. Биотинът не съм изследвала

# 577
  • Somewhere in Spacetime
Аз мога да препоръчам Билкова кръв за желязо.

# 578
Биотинът е много полезен за косата, но уви - рискуваме гадни, подкожни пъпки с приема му. Аз силно бягам от биотин.

# 579
МНого вода трябва през деня да се пие с прием на биотин+Б5. Тогава пъпки няма.

# 580
Toва не го знаех, а не пия никак вода Sad. Може би отново ще пробвам някакви добавки с биотин и ще си наложа да пия вода, пък да видим.

# 581
Ооо пий, пий същото е и колаген ако приемаш. Едно 2литра че и 2,5 си трябват. Дали чай, дали вода. Каквото обичаш. Иначе все едно ги хабиш. Не могат да разгърнат ефекта си, почват да поттискат усвояването на други витамини и от там като дисбаланс се получава от което кожата страда. И аз много мразя вода, течности, но в името на красотата се наливам.

# 582
  • През девет планини в десета...
Здравейте, някой може ли да ми даде мнение за тази маска https://makeup.bg/product/324291/
Благодаря предварително и се извинявам ако вече е обсъждано

# 583
Здравейте момичета, чета ви от доста време но чак сега реших да се включа и аз. Извинявам се за дъглия пост, но най-накрая събрах смелост.

На 21 години съм, косата ми е до раменете, сравнително тънка и чуплива.
Периодични косопади се случва да имам често от няколко години насам. Но никога не е имало видим проблем. Справях се най-често с ампули и шампоани. Многократно съм си правила изследвания на витамин Б12, половите хормони и щитовидните. Изследванията са били в норма. Последното правено беше преди 8-9 месеца.
От около 4 месеца косопадът се завърна, като количеството паднали косми на ден ме плаши много, не толкова в банята колкото през целия ден и възглавницата сутрин.
Използвам серията на Керастаз Exstentioniste като я редувам с Moroccanoil  или Apivita в момента. Направих курс 40 дни с половин ампула всеки ден керастаз против косопад. А сега съм на средата на денсифик ( може би от 30 дни) но не забелязвам никакъв напредък тези четири месеца,количеството ми се струва едно и също.
В момента повече от 3 месеца не съм третирала косата си с преса. Преди ми се налагаше веднъж седмично. Мия косата си на 4-5 дни.
Пих около месец и половина приорин, цинк, селен, витамин д и витамин ц. Поради това че имам много чувствителен стомах в момента пия само витамин д и масло от вечерна иглика.
Не спазвам никакви диети, но заради проблемния стомах съм отвикнала да ям сладко и пържено. Старая се да хапвам добре, но теглото ми е по-скоро ниско.
Събрах смелост да пиша, защото косопадът ми започва да ми пречи ужасно много. Чувствам се често зле, отказвам да се гледам в огледала защото забелязвам, че косата ми осезаемо губи гъстота. Надявам се да открия решение за мен тук.
Благодаря ви много

# 584
Здр, кЪм шампоант...Три пъти седмично си мия косата с него, преди всяка опотреба го разклащаѝ добре
Здрасти на мен ми падаше така косата.
Сложих в половинка бутилка 2ч.л. Джинджифил на прах и също толкова канела.
При мен на третото миене нямаше нито един паднал косъм.
Дано и при теб да е така

Mami mamita, може ли малко повече...към  какво добавяш джинджифил и канела? И как го ползваш после и колко често?

Общи условия

Активация на акаунт