Хитринки за всякакъв случай - 22

• 58 395
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
Момичета, назад някъде бяхте давали трик за премахване на перманентен маркер. Става дума за детски дрешки.
Беше преди време и не знам в коя тема да търся, затова ще съм благодарна да споделите отново.

# 586
Май беше точно обратното - дадохме съвет с перманентен маркер да се скрие нещо бяло.

# 587
  • В страната на мечтите
За гълъбите беше препоръчано накапване с ментово масло (от аптеката, стотинки струвало). Личен опит нямам, но съфорумките бяха много доволни от резултата.

# 588
Ментови капки  никакъв резултат   личен опит

# 589
  • софия
А моят личен опит с ментовите капки и гълъбите е точно обратния. Но не знам как може да бъде приложено на покрив.

# 590
Ей това е ,че е на покрив.Мъжа ми е едър и тежък,не знам как ще се почекне там.Не щем да трепем гълъбите,само да ги прогоним,ама май ще е трудно.

# 591
Прогоних гълъбите като накачих стари СД, въртят се шумят блестят....пълна мъка за гълъбчетата.
така

# 592
Прогоних гълъбите като накачих стари СД, въртят се шумят блестят....пълна мъка за гълъбчетата.
така
Това е идея,може да ги окачим от олук до олук.

# 593
Здравейте! По напред в темата се обсъждаше къде да си държим гъбичката и верото. Ето какво измислих аз, върху плота са, но ми допадат. А и си подхождат с другата бамбукова кутия, която ще използвам за подправки.

# 594
От известно време голямата ми дъщеря се опитва да готви. Още не се е налагало да правим пълен ремонт в кухнята, след нейните опити, но последния път успя да загори много сериозно тенджера Цептер. Опитах всичко познато ми до момента, за да почистя остатъка от загорялото от дъното и от вътрешната страна, но безуспешно. Варене със сода бикарбонат и вода; варене с таблетка за съдомиялна; почистване с пяната на Heitmann за готварски печки и грилове, препарат за стъклокерамика и висококачествена стомана; тест + сода бикарбонат; оцет + сода + вода да заври. Обезмаслител за една нощ, изсипах половин флакон. Не точно в този ред всичко това.
 Най накрая, опитах с онези абразивни телчета, които навремето се използваха за лъскане на алуминиеви съдове. Не става и не става. Отворена съм за всякакви други предложения.
Като си спомня за рекламата, когато съм я купувала тази тенджера, че това са съдове, в които и внуците ми един ден ще готвят, а в моя случай, още дъщерята я съсипа, за сега безвъзвратно.

# 595
Сода каустик? Но много внимателно и с ръкавици.

# 596
Телчето на Амауей.

# 597
Обливаш тенджерата с гореща вода, посипваш обилно  сол, оставяш за няколко часа, след това поръсваш  шепа ориз и препарат за съдове , заливаш с гореща вода и вариш на бавен огън.След това захлупваш с капак и оставяш до другия ден.Би трябвало да се измие лесно след това.

# 598
Вместо сода каустик, по-безопасно е да накиснеш с Мр. Мускул.

# 599
  • София
Ей с този препарат съм чистила страшно загорели съдове + меко пластмасово телче. Натърквам, оставям за 15-20 мин и после нежно жулене. Препарата го купувам от магазин за вносни препарати в София ☺️

Общи условия

Активация на акаунт