Кърма само в едната гърда?

• 526
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте! Родих преди 2 дена, но имам коластра само в едната гърда. От другата нищо не тече. Имам помпа за кърма и уж стимулирам, но нищо. Иначе въпросната гърда е с вдлъбнато зърно, но това ли да е проблема? Да очаквам ли да тръгне кърма и от нея или? Thinking Благодаря!

# 1
Възможно е вдлъбнато зърно да е проблема, но няма как по форума да го преценим това. Вижте в сайта на НАПК кой е най-близкия ви консултант по кърменеи се свържете възможно най-скоро. Най-добре е да ви посети на място. Консултантите работят безплатно, така,че не се тревожете за това.
Дори да има затруднение с другата гърда, е съвсем възможно да кърмите и само от едната.

# 2
  • София
Моите зърна бяха вдлъбнати, в началото е трудно, но после нещата се оправят. Обърнете се към някоя акушерка от родилното, предполагам още не са ви изписали. Тя ще стисне зърното ви и ще видите как ще потече и от другата гърда, може би просто е нужно малко време. При мен примерно с първото бебче чак на третия ден потече нещо.
Ако кърменето ви е болезнено, си вземете силиконови протектори, те ще спомогнат за оформяне на зърното и по-лесно засукване на бебето.
И да, консултант по кърмене ще ви помогне дори и само по телефона да е.

# 3
Няма нужда никой да ви стиска зърната и да ви травмира!
Горещо препоръчвам консултация с консултант по кърмене на живо, защото има огромна разлика от вдлъбнато зърно, до неоформено и плоско.
На вдлъбнато няма как да се сложат протектори например.
За това ви казах във форума няма как да преценим това, свържете се с консултант. Желая успех!

# 4
Днес едната акушерка го стисна и потече малко. Доста се изненадах, защото с помпата не тръгваше нищо. Обаче бебето не може да засуква от тази гърда, уж го изкарвам зърното и като се опита да засуче пак се вдлъбва. Чакам мъжа ми да дойде с протекторите и да се надяваме, че ще проработи! Благодаря на отзовалите се!

Общи условия

Активация на акаунт