Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да подготвя детето си за прием в НПМГ по химия и биология?
Какви са алтернативите на НПМГ за изучаване на химия и биология?
Каква е офертата за осми клас?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да подготвя детето си за прием в НПМГ по химия и биология?
За подготовка по химия, детето може да посещава курс, където се решават повече задачи и се диктува теория. Освен това, те могат да използват сборник със задачи или допълнителен учебник. За биологията самостоятелната подготовка е възможна с различни сборници и учебници, като прегледът на програмата за втори срок е от полза.
-
Какви са алтернативите на НПМГ за изучаване на химия и биология?
-
Каква е офертата за осми клас?
-
Какви са разликите в часовете по химия и биология между профилите?
-
Кога са датите на олимпиадите по физика и биология?
– синът ми е 7ми клас и има желание да кандидатства в НПМГ с химия. Математиката му върви доста, след 4ти клас на косъм не влезе в СМГ, но не желае да се занимава основно с математика. Тогава кандидатства заради добрата цялостна подготовка в училището 5-ти – 7-ми клас. Не иска да опитва СМГ сега. Вървят му математиката, химията и езиците, а и биологията му харесва. Бяхме на отворените врати през октомври и оттогава се запали за НПМГ. Основното, което ме притеснява е че като разучих паралелките от миналата година, тези с химия са 2, но едната е с немски. Синът категорично го отказва този немски
Това обаче според мен рязко стеснява шансовете му за прием, ако и тази година са същите паралелки. Още повече че доколкото се ориентирах от темата в профилите Б и Х момичетата са повече, тоест шанса на момчетата е по-малък. Изчетох всички предишни теми и разгледах баловете от миналата година. Доколкото успях да се ориентирам от информацията за баловете на 1-во и второ класиране паралелките с химия са се запълнили още на първо. В тази връзка имам няколко въпроса: