Кутията за обяд - какво приготвяте за у-ще или офиса - 9 тема

• 41 058
  • 790
  •   1
Отговори
# 195
От мен карфиол с бекон и кашкавал на фурна, маслини, морковчета и чушки, бутилчица домашно кисело мляко, две квадратчета черен шоколад.

# 196
Днес дребната носи солени и сладки палачинки, соево шоколадово мляко, грозде и мандарина.

# 197
  • shumen
За детето за вчера за закуска-принцеса с кайма,за обяд са имали в стола пилешко филе с картофи на фурна и ябълка,за СЗ-кифла със сирене.
За мен за обяд картофи яхния и една Морена.

# 198
  • София
З: Активия закуска
О: Червена леща, паниран в кора и шунка кашкавал, ябълка, тотален джънк за десерт (заедно с бурканчето леща, затворена още в неделя и долното от вчера, кандидатствам за приза "майка на годината" Simple Smile )
СЗ: За доизяждане баница

# 199
  • Sofia
Добро утро! Simple Smile

Кутията с храна за днес:
МЗ - ягоди, киви и банан
Обяд - тиквички с домати и яйце;  салата - червен дъбов лист, айсберг, зелен лук и чери доматчета с дресинг от зехтин, олио от гроздови семки и малко бял баласмико
Сладичкото след обяда - шок. бонбон

# 200
Добро утро, за днес домашна пица с шунка, моцарела, кашакавал и т.н. сирена ала изчисти хладилника Smile
Карфиол, репички, моркови, круша, грозде ...

# 201
Добро утро Relaxed

При мен е страшна вътретелжка и оставих тотално кутиите на таткото да ги прави. Аз едва смогвам да обядвам нещо набързо.
Нямам снимка днес.
За хлапачката- тостери с кашкавал.
За мен-  филето от едно пиле на грил, маслини, домат

Бийпс, не можеш да ме биеш, преди две- три години бях тотално в джаза и ударих дъното купувайки на детето замразени пици. Просто не смогвах.

Редактирам се със снимка на закуската си.

Скрит текст:

# 202
Хайде сега, не е нужно да сме отличнички 24/7 Sweat Smile
Важното е всички да се чувстваме добре, а децата са адаптивни и както ги свикнем. Моите домашни нямат нищо против да ядат една манджа 2-3 пъти, все пак и аз съм човек и не съм вързана за печката. Отделно, татковците, поне нашия, се справят не по-лошо от нас, стига да им се даде тази възможност. Защото жените имаме склонност да си мислим, че ние правим всичко по-добре и така постепенно се получава, че вършим 80% от домакинската работа. Аз нямам такива амбиции, така че смело делигирам дейности на всички у дома. Satisfied
След малко заминавам командировка и утре кутията ще я прави баща й, а както каза, можело и да не й прави, нищо нямало да й стане ако яде един ден сандвич от лавката.

# 203
  • София
Моето е самоирония, не е самоизяждане Simple Smile Къс четвъртък на всички!

# 204
  • София
Добро утро и от мен Simple Smile
Днес за закуска кроасан са масло от пекарната.
За обяд девойката си поиска отново от телешкото варено (много й харесало) и разнообразихме със зелена салата с бейби спанак, малко синьо сирене и дресинг. И едни солети с шоколад Wink

# 205
  • Пловдив
Менюто за днес е интересно, обаче закъснявахме и нямах време да снимам.

О: Топла салата с киноа, сандвичи на клечка
СЗ: крекери, сушени кайсии
МЗ: червена чушка, краставица

Направих солен кекс за колегите, получи се чудесно. Благодаря за рецептата Mimi.7299 Simple Smile.

Morena, имам питане към теб относно дресинга - не се ли разлива? Мислех да купя няколко такива дребни пластмасови кутийчета за сос или дресинг, но все ми се струва, че ще омажа всичко.

# 206
  • София
Здравейте, кутиите днес:

Закуска - филия с крем сирене и яйце
Обяд - спаначени кюфтета, млечен сос, кренвирш, чери домати, чушки, морков
МЗ - нар и мандарина

# 207
  • shumen
За закуска за детето днеска-домашна баница,за обяд ще имат в стола кебапче със задушени зеленчуци и ябълка,за СЗ-домашни сладки.
За мен за обяд чушки бюрек.

# 208
Днес дребната отново ще има дълъг ден, та следобед ще се подкрепи със сандвич с филе и топено сирене, яйце, чери домати, ананас и сладкиш с ябълки.

Морена, може ли рецептата за тиквичките с домати? Много вкусно изглежда.
Fever Ray, мисля те, как си?

# 209
Карфиол с бекон и кашкавал на фурна звучи много вкусно, но само на мен. Децата дори няма да опитат. Ех,...

Минавам само да кажа, че таткото пое по-голямата част от кутиите тази седмица и нямам идея какво е слагал като закуски, но обядите поне знам - вчера имаше леща яхния, а днес си носиха бургери с домашните бриоши на Морена (+домат, маруля и кисели краставички). Специални благодарности за рецептата на бриошите! Страхотно вкусни станаха и доста бързо без много месене. И по-добри можеше да са, ако не бях забравила солта... Joy

Общи условия

Активация на акаунт