Кандидатстване след седми клас с рисуване - част 5

• 36 484
  • 782
  •   1
Отговори
# 300
  • София
На какъв принцип ги разпределят за НВОто по рисуване в кое училище да се явява детето?

# 301
ГиТа много се радвам за вас.Желая много късмет на бъдещите творци.
Аз имам един въпрос ,който много ме тормози от доста време....Синковеца се готви за Приложното ,както бях писала по-рано ,но учителя му по рисуване твърди като 1-во желание да пишем Детски играчки (понеже очевидно толкова е успял нашичкия да се подготви) и да забравим едва ли не за Приложния дизайн(който исках да ни е 1-во желание),понеже там мерили на изпита с друг аршин....понеже имало страшно много кандидати за тази специалност както и за Графичния дизайн...
Та въпроса ми е :наистина ли това при влизане е критерия ...Сега съм в страшна дилема как да си наредим специалностите и дали наистина няма да подведа детето и да му изпукам желанията ако нямаме шанс за тази специалност?
Моля ,някои които са по-наясно да споделят мнение..?

Последна редакция: вт, 16 юни 2020, 13:23 от mira sm

# 302
  • Ланкър, планините Овнерог
Да, има значение подредбата на желанията при оценяването. Ако ще те успокои, и нас ни бяха насочили да пише играчките на първо желание, но писахме Рекламата все пак. Влезе на първо класиране с доста добра оценка.

# 303
  • София
Гледам в сайта на Приложното, че има възможност за консултация и разяснения относно подготовката и изпита. Опитайте, поне ще ви разяснят как става класирането. Аз бих писала всичко, в реда, който си  иска детето.

# 304
  • по света
Здравейте ,
Попълних формуляра и прикачих всички необходими документи ,получих имейл с бланката ,но нямам номер !
Кога се получават номерата за датата на изпита ?

# 305
  • Върху лъчите на Слънцето.
Вероятно няма човек, който да е постоянно на компютъра. И утре сутрин ще проверят. След това ще входират и ще получите отговор. Аз още не съм подала документите. Simple Smile

# 306
Минавам по всички теми да се похваля
Днес мина и защитата на дипломната, има 5.60 и вече си имам "Художник дизайнер"(графичен) с тапия Simple Smile
Йес, свърши се.
Успех на бъдещите такива!

Поздравления и по -нататъшен успех.

# 307
  • софия
Гита Ог, честита ви гордост! Поздравления за девойката! Нека посоката, която поеме и бъде радост в живота!

# 308
  • София, център
Здравейте ,
Попълних формуляра и прикачих всички необходими документи ,получих имейл с бланката ,но нямам номер !
Кога се получават номерата за датата на изпита ?
В сайта но НГПИ - Прием пише:
,

което ме навява на мисълта, че до тогава (27.06) всички ще сме получили номер и на коя дата ще сме.

Мисля, че трябва желанията за НГПИ да се подредят, така както е на сърце на кандидатстващия... но пък дали и тук е както в МОН и не може дете с по-нисък бал да прескочи друго с по-висок за дадена специалност...!?!

Аз пък се престарах днес и написах мейла на НУИИ и прикачих файловете и вместо да го запазя, за да е готов за 18ти, взех че го ИЗПРАТИХ Flushed и сега какво? Май ще се обаждам утре, а те пък само телефон на директора са дали...

На какъв принцип ги разпределят за НВОто по рисуване в кое училище да се явява детето?
Според мен има  Х на брой училища избрани за този изпит и попълват бройка... тук няма адрес, квартал... ние сме разпределени в Овча купел... а сме в Лозенец...Laughing

А стана ли ясен часа... или ще трябва да пишем до МОН?

# 309
  • по света
Благодаря ви за отговорите ,получих но се бях много притеснила !
Аз дадох пълна свобода на детето при избор на специалностите ,в крайна сметка никой не заслужава да му се натрапва нещо което не иска ,живота си е техен -амбициите наши Simple Smile

# 310
  • София
Понеже преди три години и мен ме тресяха съмненията за желанията и подредбата, и се мъчих да си обясня как става, си спомних, че някой го обясняваше. Намерих го, благодарности на Гита и Амели https://m.bg-mamma.com/?topic=982578.90

# 311
  • София
Гита, палцестискането си е свършило работата, много се радвам, браво на детенце. Пожелавам и всичко най-хубаво и всичко, което си пожелава да се сбъдне.
Имам нужда от малко помощ и съдействие ако някой е наясно.
Моете детенце беше прието в болница в понеделник вечерта и беше оперирана във вторник сутринта. Операцията е успешна и в момента е в реанимация, чувства се добре.
Нямам медицинско, ще говоря с личната да ми направи, защото няма как да подам документи за 8 клас без него.
Очевидно е, че в Понеделник няма да се яви, но знаете ли дали има нещо, което мога да направя, дали има някаква възможност изпита да бъде направен на по-късен етап или и той е като НВО, без опция за втора дата? А за училищата на изкуства?
Не знам какво ще стане, само се моля да се възстанови бързо, за да мога си я гушна.

# 312
  • София
Милата душичка, желая й пълно възстановяване.
Вземете някакъв документ от болницата или личната и идете направо в училищата.   На директорката на НГПИ телефона й го има в сайта,  говорете с нея какво може да се направи.

# 313
  • София
Оо Фурия, много неприятно и искрено ти съчуствам, и ние бяхме в сходна ситуация, почти целия втори срок на седми клас изкарахме по болници и за НВО- то като по чудо се стабилизира и успя да се яви, че и изкара горе- долу добри резултати. Най- добре звънни в трите училищата към МК и питай директно дали има такъв вариант.
Стискам палци бързо да оздравее. Дори да не стане тази година, може догодина да се премести - места се освобождават, деца се отказват или заминават за чужбина. На сайтовете на училищата съм забелязвала обяви със свободни места.

# 314
  • София
Много ви благодаря за пожеланията Hug.
Определено в момента не мисля адекватно и не съм се сетила за тези варианти.

Общи условия

Активация на акаунт