Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема XI

• 25 970
  • 721
  •   1
Отговори
# 180
Многократно съм си признавала, че Supernatural го загледах, когато реално вървеше 5-6 сезон, заради масовата истерия - издържах до 10 епизод на първи сезон, стори ми се детински. Smiley А с Фриндж към 3та серия умрях от скука и го прекратих...

# 181
  • България
Миналата година изгледах отново Фарскейп.
Харесва си ми от началото до края. Heart

По едно време имаше такава голяма суша откъм фантастични филми и сериали, че се бях хванала да гледам някакъв латино сериал, "само" от стотина серии, защото имаше прераждане.
"Странното завръщане на Диана Саласар". Не можах да го изгледам целия, първите 30на, последните 10на епизода и така стана горе-долу добра фантастика. Laughing

# 182
Моарейн, този сериал го следяхме цялото семейство (аз бях относително малка), а финалът му е класическо тролене на зрителите - всичко се оказва халюцинация. Не се шегувам - нали в началото, в буквите на всеки епизод даваха, как Диана и любимия й са хванати от инквизицията, горят на кладата и се прераждат в съвремието (90-те). Е, не се е случило - всичко е халюцинация на Диана, докато е на кладата. И тя, и приятеля й бяха спасени (естествено не помня как) и заживяха щастливо (в тяхното си време).
Спойлер е, но са минали 30-тина години, така че няма значение Wink Въпросът е, че това е възможно най-мързеливият и неуважителен финал (май и Далас има цял един сезон, в който всичко е сън, да се надяваме, че в днешно време няма да гледаме такива).

# 183
А, Морейн, ти си гледала първата фантаст латино сапунка. Гледала съм я едно време по тв, пукнах се от яд накрая, че  1002 серии съм гледала нечий сън. Joy

# 184
Оле, а бабите гледаха нещо с някакви клонинги Joy
А има и една сапунка сега Друговремец, обожавам романтика и пътуване във времето, а това е толкова досадно, пукам се от яд, че не ме грабва, не и не

# 185
  • Berlin
Laughing Аз само името на този сериал си спомням, не знам дали съм го гледала.
Обаче аз скоро гледах един филм, голям спойлер -
Скрит текст:
в който накрая се оказва, че сме гледали евентуално какво би се случило, ако стане едно нещо.... беше доста интересно всъщност.

# 186
Клонинг даже има римейк Simple Smile Има и други латино сапунки с фантастични елементи - сещам се поне две с прераждане, а имаше и с призраци, хора, които се превръщат в животни, вещици и подобни. В Латинска Америка стават такива работи))

# 187
О, то в Латинска Америка има много неща - тризнаци от три различни майки и бащи разделени още преди зачеването, слепи дет проглеждат, неми дет проговарят, глухи чуват, безмозъчни поумняват, всеки се влюбва във всеки(майка в син от друга жена и баща, който я е осиновил, баща в дъщеря от сурогатна майка, която не е майка, а леля на лелята) , прераждат се преди да са се родили и изкупуват грехове дет не са сътворили. Ехеее, какво знаете вие, какво знаем ние, какво знаят те. Joy

# 188
  • София
Клонинга го следях навремето  Simple Smile
Ми то тогава фантастики нямаше, та това си беше много прилично сериалче. Пък и много ги харесвах Жади и Лукас.

А майка ми сега загледала някакъв португалски "100 години сън" по   bTV Lady, казва че й харесва.
Ето за това се разказва:
Скрит текст:
Семейство Сабино Машадо, техните роби и помощници прекарват замръзнали стогодишен сън в океан след корабокрушение през 1886 г. През 2018 г., те се събуждат един по един и трябва да се научат да се справят със съвременните технологии и мислене. След преживяния шок, те се натъкват на невероятни приятелства, любовни взаимоотношения и алчни хора, докато се борят с предразсъдъците, които дори времето не успява да изкорени.

Аз помня и една американска сапунка /която не е фантастика/ - "Сънсет бийч" с особено нелеп край.
И там накрая всичко се оказа сън доколкото помня...

# 189
  • Вестерос
Аз пък си гледам Супера и много си ми харесвам, да не е като в началото. Гледам го от средата на втори или трети сезон , т.е. над 10 години. Тази година приключва. Да, Бог се появи.

Фарскейп го гледай по телевизията навремето около 2000 някъде е било, но не съм го довършвала.

За клонинги препоръчвам Orphan Black.

Fringe ми е един от най-любимите, беше с интересна концепция.

# 190
Между другото, просто като интересен факт ще споделя, че братът на Татяна Маслани играе в по-новите сезони на Мистериите на Мърдок. Има относително главна роля - в някои серии е съвсем главна, в други - не се появява.

# 191
  • България
Имаше и един американски - "Страсти", така и не му пуснаха финала.
Близначки, вещици, говореща кукла. Какво ли не гледа човек при липса на по-добро в жанра.Smiley

А има и една сапунка сега Друговремец, обожавам романтика и пътуване във времето, а това е толкова досадно, пукам се от яд, че не ме грабва, не и не
На този много му се канех и добре че следя темата.
Когато прочетох, че героите са мигрирали в САЩ, ентусиазмът ми рязко секна Laughing.

Последна редакция: ср, 08 яну 2020, 01:33 от МоарейнД

# 192
А, отначало беше супер в Шотландия.

# 193
  • България
Моарейн, този сериал го следяхме цялото семейство (аз бях относително малка), а финалът му е класическо тролене на зрителите - всичко се оказва халюцинация.
Скрит текст:
Не се шегувам - нали в началото, в буквите на всеки епизод даваха, как Диана и любимия й са хванати от инквизицията, горят на кладата и се прераждат в съвремието (90-те). Е, не се е случило - всичко е халюцинация на Диана, докато е на кладата. И тя, и приятеля й бяха спасени (естествено не помня как) и заживяха щастливо (в тяхното си време).
Спойлер е, но са минали 30-тина години, така че няма значение Wink Въпросът е, че това е възможно най-мързеливият и неуважителен финал (май и Далас има цял един сезон, в който всичко е сън, да се надяваме, че в днешно време няма да гледаме такива).

А, Морейн, ти си гледала първата фантаст латино сапунка. Гледала съм я едно време по тв, пукнах се от яд накрая, че  1002 серии съм гледала нечий сън. Joy

Хм, сигурно сте прави, но предпочетох да си мисля, че са следвали теорията, че за душата времето не е фактор и така Дияна Саласар и другите двама наистина са се преродили в наше време, направили са каквото могат, за да спечелят и след смъртта са се върнали обратно в предишните (от времева гледна точка) животи Smiley.
(Крайно време е да започна да пиша Laughing Laughing.)

# 194
Но те не умряха в старите си животи - както си горяха и изглеждаше, че умират (поне в интрото), ги спасиха и продължиха да живеят от този момент. Тоест, на кладата тя изпада в делириум, вижда целия сериал и се оправя, след което ги спасяват. Имам някакъв блед спомен, че тя самата каза, че е имала видения за друг живот. Или пък е пренаредила пространствено времевия континуум и е върнала времето назад до този момент Wink
А и, старовремската Диана май не беше такава вещица, като съвременната, по-скоро беше несправедливо обвинена.

Общи условия

Активация на акаунт