Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема XI

• 25 996
  • 721
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте, голяма мъка от към избор за сериал , припомних си Forever , любим , щеше и да е съвършен, ако имаше поне едно същество и още един сезон . Повторих и Вещицата и сме в застой...
Понеже , от сравнително скоро гледаме сериали / около 4 г. / може ли да ми препоръчате нещо, може и по старо , без космос и зомбита , харесвам същества ,магии , в краен случай може и вампири .Scream
Опитах още веднъж със See ,определено не е моя сериал ,  идва ми прекалено ...гнусен ...оф не знам дали ще ме разберете правилно , но даже Мамоа не успя да подобри ,, вкуса,, Simple Smile

# 346
# 347
  • Чужбина
Тинти Минти, добрата стара супер зарибяваща класика:

LOST / Изгубени
The Leftovers

По-нови:
Westworld
The Man in the High Castle
DarK

Всичките ги има онлайн. Няма нужда да ги сваляте. Стават за семейно гледане. Голяма голотия има само в Westworld (не се препоръчва за непълнолетни, според мен).

Космос - Бойна Звезда Галактика: това не е точно космос като останалите космоси. Тука има религия, митология и супер интересни развръзки. Който е започнал да го гледа, не е сгрешил. Става за семейно гледане дори с непълнолетни, според мен.

Това, за мен, са най-добрите сериали изобщо.

Има и други много добри, но са с вещици и са по-страшни.

Започнах 3-ти сезон на Пени Дредфул. Много ми харесва, че намесиха индианците. Любими са ми. И Дракула. Много яко. Май тоя сезон ще ми хареса най-много.

# 348
Изгубени - класика е Simple Smile
От фентъзитата - Вещерът излезе наскоро и е добър сериал.
Преди време гледах Библиотекарите - става за убиване на времето, но не е кой знае какво. Хранилище 13 е нещо подобно. И двата сериала са за хора, които съхраняват интересни артефакти и се сблъскват с всякакви неща - включително магии. Не са с много висок бюджет.
 Главният от Форевър (Йоан Груфът) участва в криминалния сериал Хароу - даваха го и по телевизията. Но и той не е завършен, май е прекратен.

Ели, и аз клоня към твоите предложения, но те са сай-фай, а не фентъзи/свръхестествено. Simple Smile

# 349
  • Чужбина
Ели, и аз клоня към твоите предложения, но те са сай-фай, а не фентъзи/свръхестествено. Simple Smile
Права си.

От фентъзитата май ще препоръчам и Игра на Тронове, въпреки че е много много брутален на моменти. Т.е. не става за тийнове да го гледат (има много сцени, които са шокиращи дори за възрастни).

Ох, пак се сетих за БЗГ. Имаше ли много голотия? Помните ли? Май само в началото има 1-2 по-такива сцени с Номер 6. По-натам май ставаше за семейно гледане.

# 350
  • България
Затова препоръчвам на Тинти Минти Досиетата Грим.
Има същества, няма космос.
Иначе списъкът е дълъг:
Викторианска готика
Игра на тронове
Старгейт Атлантис
Фарскейп
Андромеда
...

# 351
  • Чужбина
Само искам да кажа, че следното е напълно вярно за Бойна Звезда Галактика:

# 352
В Бойната звезда няма голи сцени. Има с.кс сцени, освен това някои от персонажите са голи в даден момент, но никога не виждаме нищо от тях.
За мен това е за предпочитане, пред голотата във Вещера и ГоТ - все едно се прави специално за привличане на публика.
Между другото, аз още слушам подкаста на Триша Хелфър и Марк Бернардин - понякога е досадно (но пък не сте длъжни да слушате всичко), но има и интересни моменти. Имаше епизоди с гости - преди няколко седмици гостува Рон Мур, а неотдавна обявиха, че скоро ще има още гости (мисля, че Джейми Бамбър и жена му),както и епизод, в който ще участват повечето актьори и ще преиграват сцени от сериала (все едно е радио пиеса Joy ):
https://art19.com/shows/battlestar-galacticast

# 353
Леле момичета невероятни сте, огромна целувка Kissing Face
подготвям списъка .
Грим - хванах ви коментарите тогава изгледан и харесан .
Хранилище 13 изгледан и харесан . покрай Коледа заедно с Еврика .
Дарк следим го , допада ни , чакаме 3 сезон .
Троновете - ? хванах част от една серия : брат и сестра се караха за общото си дете , Вещера го отразява но по -набързо минава .

много съм щастлива, отивам да ги търся :
Викторианска готика
Бойна Звезда Галактика:
The Leftovers
The Man in the High Castle
Пени Дредфул.

нямам нищо против вещици Yum

много, много Ви благодаря Flowers Hibiscus

# 354
Много хора (в тази и общата тема за сериалите), гледат фентъзито Магьосниците и го харесват. И аз го гледах в началото, но се отказах, защото имаше гадни неща. Все пак е хвален сериал.
Дано да ти хареса някой от посочените Simple Smile

# 355
  • Чужбина
Тинти, Пени Дредфул и Викторианска готика е едно и също. Май дори го превеждат като Викторианска история. Търси го като Penny Dreadful. Само да предупредя, че е малко страшничък. Аз лично проблем с многото шокиращи сцени в Игра на тронове е Западен свят (Westworld) нямах, но Викторианска готика ме плашеше на първите епизоди.

Но кастът е супер.

Много хора имат проблем с насилието в Западен свят.

P.S. В Penny Dreadful има доста голи и секс сцени, вкл. хомосекс. Но не ме шокираха кой знае колко. Може би защото актьорите са много красиви, като статуетки. За разлика от прословутата сцена в Американски богове, от която, меко казано, ми се доповръща.

Последна редакция: пн, 24 фев 2020, 21:53 от Eleonora_27

# 356
  • България
Атлантис също не е много лош:
https://www.imdb.com/title/tt2705602/

# 357
Магьосниците е супер
Аз не съм гледала бойна звезда Галактика,нито мъжът във замъка,чудя се

# 358
  • Чужбина
БЗГ е супер. Особено първите сезони.

Човекът във Високия Замък има супер каст. Алтернативна история е. И има паралелни светове.

Започнали са снимките на 2-ри сезона на Вещерът. Това е двойникът на Хенри:

Скрит текст:

# 359
  • Варна
Хенри няма ли да играе във втори сезон?

Общи условия

Активация на акаунт