Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема XI

• 24 946
  • 721
  •   1
Отговори
# 495
  • Чужбина
И аз съм зашеметена. Двамата принцове са ... ох малеееееее. Невероятно е как успяват да бъдат мъжествени не с мускули, а с поведение.

Сега, обаче, се притеснявам, че няма да мога да гледам други актьори, щото си харесах тия двамцата много. А 4-тият принц е много добър актьор.

Чудя се, дали американците успяват да си продават сериалите на азиатския пазар.

# 496
Мисля, че не. Азиатците си гледат само техните неща, а и много малко американски актьори са известни там. Имаше такова видео - интервюиращият (японец) върви по улиците и пита млади хора дали познават разни актьори (като им ги показва на телефона си).
Поради някаква незнайна причина, доста познават Джордж Клуни, Том Хидълстън и Мат Деймън, но нямат представа коя е Скарлет Йохансон, Раян Гослинг, Идрис Елба и много други...

От корейските сериали, като че ли най-голямо впечатление (на външен вид) ми направи жътварят от Гоблин. Този актьор е правил много пластични операции на лицето си (в един сайт имаше снимки преди и след - не че е бил грозен, но е изглеждал различно), но в крайна сметка са му се получили добре.
Скрит текст:

# 497
  • Чужбина
Ох, аз Гоблин не съм го гледала. Заслужава ли си?

Четох сега, че корейският език е сроден с турския. Турският, японският, монголският и корейският са алтайски езици, и затова си приличат. Има и заемки от китайски, но е различен от китайски. Вероятно заради товае е по-лесен за учене от европейци. Китайският явно си е в отделна категория.

Последна редакция: чт, 05 мар 2020, 09:06 от Eleonora_27

# 498
Гоблин ми хареса, но има много тъжни моменти. И финалът е относително тъжен, въпреки че не изцяло...
Корейският ми прилича на турския по звучене, но японският - не. Японският изглежда приятен език за учене (аз даже четох разни неща, гледах видеа за самообучение, но не мисля, че съм научила много). Граматиката му е лесна, словоредът е лесен, въобще начинът по който се конструират сентенциите. И произношението е лесно (като нашето, огромна разлика от английския). Обаче йероглифите са ужасни!

# 499
  • Чужбина
Да, корейският звучи като турски и май имат доста еднакви думи. Корейската азбука била лесна за учене. Не е като японското писмо.

Четох сега за стандартите им за красота. Бледо лице, малко лице, остра брадичка, прави вежди, малки устни и големи очи и слаба фигура било идеал.
Цитат
Korean beauty standards prioritize a slim figure, small face, v-shaped jaw, small lips, straight eyebrows, flawless skin, and larger eyes.

Но се било появило сега някакво движение, подобно на MeeToo, които се обявяват срещу пластичните операции, особено на очите, за да станат по-големи.

При китайците стандартите били подобни, но кожата трябвало да бъде възможно най-бяла. Егати стандартите, ние се чудим как да хванем тен, а аз слагам фон дьо тен и руж да не изглеждам като бледоликия вожд. Много интересно, че в Китай стандартите включвали да си слаб, висок, и с дупе като Пипа Мидълтън  ... :dead:

Точно актрисата от Лунни любовници (тя е преди всичко певица) била много известна с диетата си. Било много важно да си слаб.

# 500
Не вярвам, че стандартът ще се промени. Те и в Индия се опитваха да променят нещо и имаше петиции; там всичките им актриси и миски са бели (поне по-бели от обикновените жени), обаче едва ли ще има ефект.

П.п. Чудя се дали да напиша ревю на сериала за холограмата Simple Smile Има социална значимост - скоро може би наистина ще има такава технология.

# 501
  • Чужбина
О, да, на холограмата пиши.

Корейските филми и сериали ще са фактор в бъдеще. Щом и от Холивуд им дадоха зелена светлина ...

Особено, ако американците и европейците продължават с кастове, подобни на този на Колелото ...

# 502
  • България
10-ят принц, 13-ят принц и 14-ят принц също не са за изхвърляне.
Не съм чела за приликите на корейския и японския с турския, мълчах си по въпроса и мислех, че само на мен така ми се струва, но явно има нещо такова.
   И аз мисля, че корейското кино и сериали ще привличат все по-голям интерес.
И дано, че да се намират филмите и сериалите им по-лесно.
За няколко дни си отметнах един куп сериали с фантастика и мистика, сега остана и да ги намеря достъпни за гледане.
Има торент само за азиатски сериали, но регистрацията ставала с покана.

# 503
  • Пазарджик/Лондон
Този с принцовете го няма в Нетфликс:(. Намерих само този с холограмата, ама ми се гледа приказка пък:)

# 504
  • addicted
Малко смях с Педро Паскал Joy

Скрит текст:

# 505
Истина е!
А Райън Джонсън тези дни е казал в интервю, че когато е писал сценарият за Последният джедай, е искал да го напише както на него му харесва, без да се съобразява изобщо с предисторията на Стар Уорс или с отделните истории на персонажите. И това го казва с гордост!
Все едно да гледаш няколко години сериал, да сменят сценариста и всички персонажи да започнат да се държат като съвсем други хора. И сценаристът да каже - "аз не искам да се ограничавам, това вече е моето шоу!"...

# 506
  • Чужбина
Този с принцовете го няма в Нетфликс:(. Намерих само този с холограмата, ама ми се гледа приказка пък:)

Лунни любовници го има онлайн с бг субтитри.

4-тият принц е толкова грозен, че чак е страхотно красив. Много добър актьор. И едни големи ушаци ... ауууууууууу ... страаааааашен елф щеше да излезе от него. Невероятно маркантно лице.

Скрит текст:

Успяха уж

Скрит текст:
да променят миналото в тоя сериал. И толкова чаках в настоящето да се засекат с елфа ... Ама нали трябваше да е трагично всичко накрая.

# 507
  • България
Имало изрязана сцена, която била точно очакваното.
Надявам се да направят втори сезон.
Скрит текст:
Ако бях на мястото на продавачката щях да бягам с 300 от тия. Уж много я обичаха, но реално кой е взел разрешение за брак - единственият ѝ път за измъкване от двореца.

# 508
  • Чужбина
Аз ще си пусна тая вечер "Ученият, който броди през нощта" / Scholar Who Walks the Night

https://www.imdb.com/title/tt4846958/?ref_=nm_flmg_act_10

Може да е някакво тъпо фентъзи, ама има дворци. Аз много им харесвам дворците и одеждите.

# 509
  • Варна
Кой е този сериал с принцовете? Чак се запалих да го видя.

Общи условия

Активация на акаунт