Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема XI

• 24 903
  • 721
  •   1
Отговори
# 510
  • България
Кой е този сериал с принцовете? Чак се запалих да го видя.
https://mydramalist.com/15999-moon-lovers-scarlet-heart-ryeo

# 511
Гледайте за русалката - и там действието се развива както в Чосон, така и в настоящето Simple Smile
http://asianwiki.com/The_Legend_of_the_Blue_Sea
Няма пътуване във времето, само групово прераждане (горе-долу всички действащи лица имат недовършени дела от предишния живот и са се преродили заедно) Simple Smile

П.п. А, сега видях, че главният актьор се е върнал от казармата и тази година ще се появи в нов сериал, който също е фентъзи: http://asianwiki.com/The_King:_Eternal_Monarch Малко несвързано ми изглежда резюмето, но може пък да е интересно... Нещо за дявола... И какво трябва да значи "корейският император" - те са имали крал? Или е император в някаква паралелна реалност? Вероятно ще го гледам.

# 512
Къде онлайн

# 513
Ето за принцовете (корейски с английски субтитри): https://www1.dramacool.movie/drama-detail/moon-lovers-scarlet-heart-ryeo
И на същия сайт - за русалката: https://www1.dramacool.movie/drama-detail/the-legend-of-the-blue-sea
В Замунда го имаше с български субтитри.

# 514
  • Чужбина
Напишете 'Лунни любовници' в гугъл или 'Moon Lovers bg sub' и вижте, до кой сайт имате достъп.

'The Legend of the Blue Sea bg sub'

Корейските сериали ги превеждат на български. Трябва да вляза в темата за азиатските сериали и да ги питам, дали имат специален сайт.

Това, което ми е интересно, е, дали имат цензура за секс сцени за сериалите. Трябва да гледам някой филм, за да чек-на, дали е специална политика.

На изток от нас, нравите са по-различни. Тъмна кожа, целувки с език и голотия май не вървят. И като си представим, че това е мнозинството от човечеството.

Hotel Del Luna се води тъмно фентъзи (Хотел Дел Луна). Също трябва да го има с бг субове.

Последна редакция: чт, 05 мар 2020, 07:55 от Eleonora_27

# 515
  • Разпиляна във въображението
На 20 май започва излъчването на последния сезон на 100-те.

# 516
На мен от Стоте ми липсваше само Хенри Иън Кюсак и сега го гледам в Макгайвър Simple Smile
Леле, в Доктор Кой се случват страшни неща - току що изгледах гневно ревю на последния епизод, което беше дълго колкото половината епизод... Само исках да разбера как я карат, а то си е направо Апокалипсис (за франчайза)...

# 517
  • България
На този съм хвърлила око:
Arang and the Magistrate
https://mydramalist.com/3708-arang-and-the-magistrate
Да свърша с викторианските работи и го започвам.

# 518
  • Чужбина

Arang and the Magistrate май го има също с бг субове.

Ама той също е с Лий Джоон-Ги (4-тия принц) или бъркам. Ако е, да го почвам и аз. Много як актьор:

Да свърша с викторианските работи и го започвам.

Ох, Дориан Грей.

# 519
  • България
Да, с Lee Joon Gi е.
Гледам, че превеждат името му като И Джун-ги.
Сега съм си наредила филми и сериали, в които участва и имат някакъв фантастичен елемент.
Този Arang and the Magistrate го изтеглих от руските, че при нас не тръгва, но има български субтитри по нашите торенти за определена версия, изтеглих нея и утре сигурно започвам гледането.
В момента вграждам субовете, че да не ги търся из флашката и да гледам на ТВ, не на лаптоп.

# 520
  • Чужбина
Някои от корейските сериали ги има в тубата с англ. субове.

Тоя 4-тият принц е зашеметяващ актьор.

# 521
  • София
Devs
Hulu
изгледах първите два епизода. НФ/драма на Алекс Гарланд (Екс Машината ; Проектът Съншайн ; 28 дни по-късно).
Ами имах високи очаквания, но засега не съм очарован. Надявам се на по-добро развитие. Интрото бе много обещаващо (а и шокиращо) и си викам, ихааа ще има яко екзистенциални размишления, ще има философия, психология и чиста научна фантастина с много научна отпред...
Скрит текст:
Но вместо това ни прехвърлиха към някакви руснаци, индустриален шпионаж и даже имаше една много непохватна и нелепа сцена между двата лагера. Излишни кримки.
Няма смисъл от тези неща. Да се набляга повече на квантовия супер мощен компютър, изкуствен интелект.
Аз честно казано не съм все още наясно за какво аджеба се борят, но явно е нещо, което може да взриви представите на хората, тяхното възприятие за света и пр. Не знам, явно този свръх компютър може да възпроизвежда събития случили се преди 2000 г. а шантавия милиардер живеещ като скот търси абсолютната истина и съвършенство. Някаква мистерия ми е, ама те дават на лъжичка по малко.
Скрит текст:
И не разбрах сега той каква лична драма има, първоначално мислех, че е загубил любимата си/половинката си, ама по начина по който завърши епизод 2 с тази мъглява картина май ставаше въпрос за дъщеричка?
Не слагам всичко в спойлери, защото като цяло не издавам почти нищо, а само общи детайли, дори и в спойлерите няма кой знае какво, а и то като цяло всичко си е все още обвито в мистерия.
Любопитно ми вие какво мислите... Simple Smile

# 522
Тъкмо свалих двата епизода, по-късно през деня ще ги гледам. И аз мислех, че ще е философски.

Наваксах си с два епизода на Star Trek: Picard, не е чак зле, но в началото беше по-интересно. Имам чувството, че изведнъж скочиха в дълбокото и сюжетът върви неестествено.
Скрит текст:
Направи ми лошо впечатление, колко влюбчива е андроидката - не си спомням Дейта да е бил толкова ... ами, лесен... А и с този "хубавец" дори не се познаваха добре, едва ли може да се нарече любов. Мислех, че той е развил истински чувства към нея, но явно не... Дано да не се сдобрят накрая - ще е нелепо, след като се опита да я убие...
Русата докторка е отвратителна - май мернах актрисата в трейлъра на Девс, хич не ща да я гледам...
И Риос е разочарование - как може да започва връзка с тая? И подозира Рафи, че е шпионин? Хем глупав, хем неадекватен MaskMaskMask
Това, което стана с куба изобщо не ми хареса - горките хора!
Беше хубаво, че видяхме Райкър и Трой, но и малко объркващо. Не помня как се разви тяхната връзка. Това със сина им изобщо споменавано ли е преди - нямам никакъв спомен...

# 523
  • Чужбина
Ох, сценарият май не става. Някакъв миш-маш от корейска и древногръцка митология е, но не са го уцелили май.

Жалко. Сериалът се крепи само на И Джун-ги, останалото е фантасмагория.

Но пък:
Скрит текст:
Гледах един исторически филм с И Джун-ги ... и си признавам, че си изплаках очите. Много добър актьор е. Филмът се казва Кралят и клоунът (The King and the Clown). Има го онлайн със субове. Джун играе гей или нещо подобно. Страхотна игра прави.

# 524
Този го гледах миналата година - нали е същият, който уж е вдъхновен от Принцът и просякът?

От начало ми беше много интересен, но към края - не чак толкова. Самият финал беше някак прекалено разтегнат и неправдоподобен.
Ако искате исторически, намерете някой с повече серии - има такива Simple Smile Да си гледате дълго. Примерно за Саймданг.
И Съкровището в двореца ми хареса - даваха го по БНТ.

И за да не спамя повече - ето трейлър на един сериал-антология - излязъл е първи епизод:

Последна редакция: сб, 07 мар 2020, 09:24 от Petia Kageyama

Общи условия

Активация на акаунт