Сватба, булките на 2020 г., тема 2

• 33 209
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
  • София
И ние не обичаме да сме център на внимание и затова избрахме нестандартна сватба. От едната агенция жената ми заяви, че сватбата ще ни е пълен провал и имаше тирада 10 минути, че тя не би станала от стола. След което сънувах кошмари наистина, че сватбата е провал, нямаше украса, бяхме в соц ресторант, младоженецът го нямаше, а аз го чаках 30 минути сама на дъжда и нищо не беше останало от рокля, грим и прическа. Разбира се, не избрах да работя с нея. И без това цените са твърде високи, 3000 лв струват тия цветя, а да ги дам на някого, който ме напряга и до ден днешен думите й са ми в главата ми, а минаха 2 месеца.
Спряхме се на Алекса.

За другото не мога да помогна, ние в началото не искахме сватба, а само подписване, но сега много се надъхахме. Според мен трябва да си подредиш мислите в главата, като се замислиш защо точно не ти се прави сватба, дали пък не те напрягат несполуките с агенциите, ако си имала и с роклята и с другите части. Предвид, че казваш, че искаш да си с този човек, няма какво да те плаши толкова. Ако не искаш толкова внимание, махнете ритуалите от ресторанта, почерпете само гостите си и потанцувайте, може и да нямаше собствена стандартна маса, ами примерно кръгла като на другите и на нея да сте повече хора, най-близките ти, дали и роднини или приятели, тези, които ги вдъхват спокойствие и ще ти създадат настроение. Въобще не е задължително да си направите сватбата стандартно, можете да си спестите всичко, което те притеснява, например за много хора видеото е сковаващо или това че са на отделна маса и всички ги гледат, или пък ритуалите с питките, менчета и тн, при които пак вниманието е приковано. Рационализирай кое точно те притеснява в сватбата и го премахни като пречка.

# 526
  • София
Абе, момичета, я се стегнете. Всичко е за хубаво (дай боже). Наслаждавайте се на организацията до колкото можете без да се пренавивате. Я си помислете за медения месец, за хубавите снимки там, после за това как ще си празнувате Коледа и всички празници като официално семейство и други такива неща. Как ще ви се народят едни малки шушулки... Аз за такива работи си мисля. Как ще съм готина мама, дай боже с хубава фигура. При всички тия мисли един сватбен ден не може да ми образува кошмари. Grinning
Ами ако вече имаме детенце и няма да правим меден месец сега? Grinning

А за децата... Там вече паниката е пълна. Много ме е страх да си го помисля, а съм си вече на 33. Няма за кога да се отлага. Обаче тежестта на отговорността е плашеща. Сега започвам да разбирам мъжете. И ми е малко по-добре да знам, че и други дами имат сходни моменти.
Как па да няма за кога да се отлага? Медицината е доста напред, имаш време.
Децата са плашещи и променят много неща, ама нещата някак се нареждат. А и нали за това толкова си избираме мъжете - да помагат!

За момента ми е много стресирано и през ден ми идва да се откажа, но като сме се хванали...
Ту ме обзема вълна от паника че трябва да говоря с хора, ту се успокоявам че всичко ще е супер, ту някакво притеснение че на гостите ще им е скучно...

# 527
  • Варна
Нормално е да имате кошмари, момичета, и най-вероятно ще има и гафове на самия ден, но ще видите, че сватбеният ден минава много бързо, че всичко ще се получи прекрасно и изобщо не е било нужно да се притеснявате. На мен ми се случиха някои неща - например едната шаферка не дойде, а и дори не ми се обади, но сестра ми се включи в последната минута в изнесения ритуал. Тя пък от своя страна трябваше да настанява гостите,  а дойде последна, поръчаната ракия свърши по едно време, една пияна гостенка се изтипоса да пее фалшиво и т.н., но накрая всички бяхме доволни. С мъжа ми също не обичаме да сме център на внимание и затова имахме сравнително малка сватба. И да ви кажа, от вълнение изобщо не гледах кой ме гледа Simple Smile Беше градинска сватба в Морската градина и много хора са се спирали да ни гледат, никого не забелязах.
Добре е да помислите и за нещо, което за запълва дупки в програмата, ако се случи. Това е например след изнесения ритуал - всички бързаха да седнат и да хапнат и дансингът беше празен. Аз си бях подготвила една игра с децата с награди, ей така - за всеки случай и точно тогава я използвахме. Получи се много весело.

# 528
Аз само веднъж сънувах, че ме прави много известен в моя град фризьор, който се разстрои, понеже не си харесах прическата, разплака се и гримьорката вместо да ме гримира, отиде да го успокоява. Joy
Аз много обичам сватби и всичко свързано с организацията им, работя в сферата на организиране на събития, макар и съвсем различни. Напоследък ми е малко странно, четейки за какви ли не възглавнички, всевъзможни украси за чаши, свещи и шишета, златни портрети, забавления за гости, подаръчета, пликчета, кутии за пликчетата, розички, късметчета, какви ли не дреболии, които на мен ми се струват съвсем излишни... Повечето са ми излишни и кичозни, младоженецът казва да оставям и да не се занимавам като не ми харесвта, а и без това пръснахме достатъчно пари по големите пера.
Иначе нямам търпение да бъдем официално семейство. Заедно сме от ученици - учихме заедно, завършихме заедно, заминахме за чужбина заедно, тук пак учихме и работихме, скоро се връщаме заедно в България. Като се събудя до него и мисля, че нищо друго не ми трябва, ако той винаги е там.
Остават десет  дни до пътуването до София и мънииичко се притеснявам.

# 529
Връхлитам в темата с информацията, че днес си получихме поканите. Много съм доволна, станаха точно както исках. Качвам снимка ако искате да ги видите. Фокуса на камерата нещо не е в ред.
Скрит текст:

# 530
  • София
Момичета, ние днес капарирахме фото, видео и DJ. Предложиха ни пакетна цена и екипът е от една и съща фирма, което е добре за синхронизация м/у ритуалите.

Момчето ни обясни всичко подробно и ни обърна достатъчно внимание. Харесахме отношението и ни направи приятно впечатление,  че в деня на сватбата не искат да се извърши доплащане, а до седмица след събитието. По този начин казаха, че не искат допълнително да ангажират младоженците да мислят и за доплащане на тази услуга по време на тържеството.

Фирмата е Philipoff Entertainment. Офисът им е в София, но пътуват и до други места.

Дано съм полезна на някоя бъдеща булка Simple Smile.

# 531
Момичета като чета коментарите ви още повече се панирам  ... изглежда всички напредвате с организацията, а аз дори още не съм решила за цвета на  сватбата, не мога да избера покани, подаръци за гостите, рокля, абе общо взето нищо  ... всичко което разгледах ми се струва банално и еднакво

# 532
Здравейте, момичета! Чета с интерес и желая на всички много приятни емоции около организацията на сватбата и по-малко стрес.

Някой спрял ли се е на агенция Мериан за сватбената декорация?

# 533
Здравейте,имам въпрос относно организацията в сватбения ден.Мислили ли сте как ще протече.Аз все още се чудя дали да имаме взимане или направо в хотела да се приготвим.Една стая за мен и една за ММ.Искам да си спестя излишни нерви около суматохата,която ще е вкъщи.Напитки,кетъринг,гримьори,фризьории гости 😂Притеснявам се да не стане една малка лудница вкъщи.Ако нямаме взимане си го представям по следния начин - ставам  в 9ч закусвам и пия кафе на спокойствие.Идва фризьорката 10:30 (час и половина мисля че ще стигне)след нея гримьорката 12ч(също час и половина)приготвяне на майка ми и на шаферките е поръчано да са при мен към 14ч готови.Пак хапване нещо леко и на бързо.Към 13ч да дойдат фото и видео.Няколко снимки вече готови и облечени 😁 Към 15ч да дойде ММ.В 16ч е църквата.След това малко сесия във Врана.От 18ч изнесения ритуал и снимки с гостите.В 19ч ресторант.Ние сме с малко дете,което ще е на годинка и 3м почти тогава и се притеснявам и за него да не се превъзбуди или изплаши ако дойдат половината гости в нас да ме взимат.Ще е голяма лудница,бутане на врати и не знам как ще реагира той.Не искам да го стресирам излизашно а и мен самата.Гледах в  групите в фейсбук снимки на такива приготовления в хотелските комплекси и не е зле.Вие на какво мнение сте,и как бихте организирали вашият ден.😊

# 534
Радост, на мен много ми харесва тази идея. Спестява цялата какафония вкъщи. Ако годенкът ми не държеше на взминаето, щях да го направя като теб.

# 535
Привет  , ние също така ще го направим.Ще сме в хотел - аз ще се подготвя в едната стая , той в другата. Ще съм предварително гримирана и с прическа , моите най-близки роднини ще са в стаята , ще дойде фотографа и видеото , малко ще ме снимат и после при младоженеца.След това ни е изнесения ритуал ,който е в градината на хотела.Всъщност всичко е в хотела , без църквата.Исках го така, за да е максимално удобно на всички и да не се разкарваме из града.
Ритуалът с взимането при мен нямаше как да се случи , понеже аз съм родом от друг град и не върви да идват да ме взимат от хотелската стая или от някъде другаде , та затова отпадна.Но като цяло съм на две за него.Интересно е , защото си е много приятна емоция.Но от друга страна всичко много се протяга - почва се от по-рано , че докато се стигне до ресторанта , гостите ще са капнали , пък какво остава за нас.Била съм на такива сватби , определено е много емоционално , но наистина докато дойде същинската част си без крака.Другото което е голямата лудница , която става вкъщи - трябва кетъринг и подготовка , а при нас бюджета е малко ограничен и гледам максимално да пестя от излишни разходи.

# 536
Привет  , ние също така ще го направим.Ще сме в хотел - аз ще се подготвя в едната стая , той в другата. Ще съм предварително гримирана и с прическа , моите най-близки роднини ще са в стаята , ще дойде фотографа и видеото , малко ще ме снимат и после при младоженеца.След това ни е изнесения ритуал ,който е в градината на хотела.Всъщност всичко е в хотела , без църквата.Исках го така, за да е максимално удобно на всички и да не се разкарваме из града.
Ритуалът с взимането при мен нямаше как да се случи , понеже аз съм родом от друг град и не върви да идват да ме взимат от хотелската стая или от някъде другаде , та затова отпадна.Но като цяло съм на две за него.Интересно е , защото си е много приятна емоция.Но от друга страна всичко много се протяга - почва се от по-рано , че докато се стигне до ресторанта , гостите ще са капнали , пък какво остава за нас.Била съм на такива сватби , определено е много емоционално , но наистина докато дойде същинската част си без крака.Другото което е голямата лудница , която става вкъщи - трябва кетъринг и подготовка , а при нас бюджета е малко ограничен и гледам максимално да пестя от излишни разходи.

Да наистина емоцията от вкъщи е голяма.Аз съм била само на една сватба пт началото до края.Станах в 8 приготвих се и в 10 отидохме до дома на ММ,както каза ти имаше кетъринг,алкогол,напитки.Майка му и сестра му милите само обикаляха да питат всичко ок ли е хапваш ли си как си.Бяхме близо 40човека в тях.3-стаен апартамент да не ти казвам каква лудница беше.Приятели,роднини че чак и съседи дошли да видят как е облечен М.В 12ч тръгнахме за кумовете.Хората се попритесниха и разбираемо.Не очакваха толкоз много хора да дойдат.Предполагаха,че ще са най близките .Към 14ч отидохме при булката.Е там място вече нямаше.Нейните приятели и роднини,ние +оркестър 10човека,фото,видео.😁Половината останахме отпред пред блока в градинката.Аз вече бях много гладна,защото не хапнах кой знае какво в ММ и кумовете.Все пак бяха бонбонки,хапки и за кой по напред да стигнат.Хайде после към Красно село на подпис,след това в църквата която е близо до залата.Тя в прочем е много хубава но малка.Ние бяхме доста голяма сватба към 140човека.Повече от половината гости бяха дошли.А младоженците предполагаха че по голямата част от гостите ще са направо в ресторанта.Влезнахме към 19ч.Аз бременна в 4-ти месец,останала без крака(моя груба грешка да съм на ток)и умряла от глад😄😃😃Помня че влезнах в едно фантастико да си търся нещо за ядене.Та хубаво беше но спокойствие много няма.Защото ставаш доста рано да си готов преди гостите да са дошли.Да наредите масите и да се молите храната да стигне.Защото не може да знаеш колко ще дойдат у вас и колко ще ви чакат направо пред ритуалната.Макар че наще младоженци бяха питали,но хората решили някои от тях в последния момент да присъстват на всички ритуали.Разбира се лошо няма.Лудница голяма но беше яко.

# 537
Другото което е изцяло мое лично мнение е , че този ритуал в някои ситуации ми е нелепо да се спазва.Имам братовчедка , която се омъжи , беше с дете като теб , но не помня колко беше голямо.Та при нея голямо взимане , големи неща -  няма смисъл от това като те  отдавна се бяха взели - и дете имат , и живеят заедно.Повечето двойки вече си живеят заедно преди брака ,така че това е малко излишно.Преди се е правило , понеже наистина тогава момичето си заминава от бащиния дом и заживява със съпруга си.Аз не искам да натоварвам и нашите допълнително с посрещане на гости , лудница , оркестри.Макар ,че пак казвам и да исках , нямаше как да стане , освен да ме взимат от другаде.

# 538
Ние точно за да не става лудница и да се чудим кой къде ще идва сме написали в поканите направо 16:00 в ритуалната зала. Роднините ще ги поканим лично вкъщи и така. Не ми се иска да се изсипе стадо 100човека да щурмуват входната врата, че ще развея бялото знаме и ще се самопредам моментално за без пари Joy

# 539
Ние ще сме в хотела даже от предната вечер. Предпочитам да си спестя сутрешното напрежениет от пътуването в деня на сватбата до хотела. Пък да се окаже после, че нещо сме забравили или друго... Така ще имам време да посрещна доставчика на алкохола, да разгледам спокойно хотела и всичките му части, ще си приготвя спокойно каквото имам. Ще вечеряме заедно с гостите от чужбина, които ще са в хотела, даже ако имаме време и ми е кеф, може и в басейна да се топна.
А сутринта ще си закуся спокойно каквото си искам от шведската маса - без да има нужда да приготвяме закуска ние, да си мием чинии и т.н. и без да бързам. Ще си посрещна доставката на тортата и т.н. Мисля, че ще имам достатъчно време за всички приготовления. Въпросът е вече от изнесения ритуал до колко ще се движим в график.
А взимане на булката няма да имаме. Приветствам който иска да го спазва, просто не е за нас този ритуал. Нито пък църковен брак ще имаме, така че се надявам всичко да е окей с графика. При нас всичко ще е на едно място, единствено фото и видео сесията ще са най-вероятно в центъра или някъде по-близо до хотела. Тя ще стане преди гостите да дойдат. Иначе за точни часове все още не мога да кажа. Не знам например и тортата кога ще ни дойде... Колко ще продължи сесията. Но 15:00 трябва да сме обратно в хотела или поне шаферката и кумата, за да помогнат с украсата в ресторанта.
А за по време на приготовленията ми и на другите, ще поръчам едно плато с хапки и малко петифури, както и нещо за пиене да има в стаята за всеки случай. Аз ще се приготвям в младоженския апартамент, ММ в някоя от стаите на гостите ни.

Последна редакция: чт, 16 яну 2020, 14:14 от usmvka

Общи условия

Активация на акаунт