Сватба, булките на 2020 г., тема 2

• 32 358
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
Честно казано съм по- доволна от вчерашното изложение, но защото имаше точно нещата, които търся. Избрах агенция ViVa luxury. На Алегрия нямаше толкова агенции за украса. От халките нищо не харесах.

# 631
  • София
Пожелах си да ме изтеглят от томболата, изтеглили са ме, но за рокля, а аз вече имам, не можело да отстъпя на приятелка.
Според мен така ще стане с доста от изтеглените, теглят уж, ама накрая никой не печели.

# 632
Мерси много за съветите, дами!
Вече имам часове за Бе Куин, Алфа брайдс и Арети. Чудя се дали да записвам за Принцес Фешън Студио, а от Кари май се отказах.
Ох, много съм досадна вече даже на себе си, така че спирам. Joy
По темата за медения месец: Моят годеник предложи Санторини и на мен ми харесва идеята, но аз въобще не съм сигурна как ще го планираме. Лятото се прибираме в България окончателно, така че освен организация на сватба и ремонт, ни предстои и търсене на работа. Трудно ми е да организирам планиране, понеже кой знае - може и да си намерим работа бързо и да няма как да отсъстваме за седмица.

# 633
Niya - ако наградата ти за рокля е от магазин,който предлага освен сватбенни и официални пак можеш да се възползваш.Ако се съгласят де от магазина.И така евентуално кумата или някоя от вашите майки може да си купи рокля с отстъпката.

Welt - късмет с избирането на роклята.Дано откриеш и ти твоята.Идялно те разбира и с ремонта.Ние в момента освен организация на сватба,макар че вече сме готови с всичко освен халките,които ще отложим до Май месец другото е свършено.Предстои ни закупуване и на наше жилище за да сме си отделно от родителите 🤗Надявам се до сватбата да е купено вече и да е започнал ремонта.Но за тази цел трябва да си го изберем,а аз съм малко претенциозна и все не си харесвам нищо 😞

# 634
Пожелах си да ме изтеглят от томболата, изтеглили са ме, но за рокля, а аз вече имам, не можело да отстъпя на приятелка.
Според мен така ще стане с доста от изтеглените, теглят уж, ама накрая никой не печели.

Еха, супер! Дано да се съгласят да ползваш отстъпката за друго нещо в магазина. Иначе... според мен не е честно.

Всичко ли е изтеглено вече? Аз също се надявах да спечеля нещо, но никой не звъни. Smiley

# 635

Еха, супер! Дано да се съгласят да ползваш отстъпката за друго нещо в магазина. Иначе... според мен не е честно.

Всичко ли е изтеглено вече? Аз също се надявах да спечеля нещо, но никой не звъни. Smiley

Дали ще има къде да видим тегленето? Или ще се надяваме някой да звънне Grinning

# 636
  • София
Малко след като написах поста, ми звъннаха втори път, че може за приятелка. Аз през това време разгледах сайта им, не бях виждала техните и сега си пиша с тях, на сайта им пише, че цените започват от 300 лв за старите колекции, което ме изкушава за фотосесията за медения месец да си взема втора рокля, ако наистина имат такива по 400 лв, може пък да се възползвам.
Магазинът е в Слънчев бряг, така че няма как да ходя на проби, ще видим какво ще се разберем по телефона.
Но наистина си беше разочароващо, здравейте, печелите, всъщност - не и не може да се преотстъпи. Радвам се, че звъннаха обратно, защото иначе беше наистина некоректно и поставяше томболата като фиктивна. Надявам се да измислим нещо.

# 637
  • София
Нашият  меден месец ще бъде 4 дни в Рим след сватбата. После се връщаме на работа. Цялата сватба си я плащаме ние с лични спестени средства и нямам голям заделен бюджет за екзотична дестинация.

# 638
  • София
Нашият  меден месец ще бъде 4 дни в Рим след сватбата. После се връщаме на работа. Цялата сватба си я плащаме ние с лични спестени средства и нямам голям заделен бюджет за екзотична дестинация.
Ооо, това е нормално, 4 дни в Рим са си идеални, харесвам Рим. То и ние нямаме за пътуването и сватбата, но знаем, че сватбата ще се покрие от гостите. Не сме правили някакви сметки на парите на гостите, дори съм казала на приятелки, които са зле с парите в момента, да идват без подаръци. Решихме да се поглезим с пътуването и да си го плащаме него, но ако бяхме под наем примерно, щяхме да ги спестим за жилище. Разхищение си е такова пътуване.

# 639
Ние го предвиждаме да е 8 месеца след сватбата. Надявам се да съберем пари до тогава. А с подаръците от сватбата сигурно ще си помогнем за апартамент, тъй като живеем на квартира.

# 640
Относно избиването на сватбата аз съм малко скептична.Даже доста далеч от мисълта,че ще я “избием” до момента сме на 18000 близо като тук не влиза алкохол,халки,кола.Гостите по списък са 110 които за момента да не повярва човек никой не каза ще помисля.Всички много се зарадваха и казаха,че ще присъстват.Е ще видиме като му дойде времето,дали ще има липси.В разговор с младоженци на които съм била на сватба последните три години,а те бяха доста близо 12 сватби само едни единственни си я бяха избили.Всички ми казваха,че макс до 10000лв .Най много пари получили от роднини(майка,баща,брат,сестра) от там на сетне имало пликове с по 50лв.И затова не възлагам големи надежди,важното е да си направиме купона.Е ако всичко ми излизаше тотал 9/10000 можеше и да се избие.Ние си я правим сами без родители,с наши спестени пари.Казахме им парите които са решили да дадът по самото тържество да ни го дадът за обзавеждане на жилището.И като не броя семейството,от гостите не очаквам повече от 200лв на двойка.То си е до хора все пак,не ги деля на този работи IT ще ми даде примерно 400лв онзи е продавач в Билла-100лв.Защото на последната сватба младоженците пръснали около 13000 изкарали 6000.А техните гости бяха както аз ги наричам “клечки” собственици на дентални клиники,пилот,работещи в нап,в министерството .Все префърцунени и стиснати явно 😉

# 641
И аз като Радост не разчитам да избием сватбата. Струва ми се абсолютно невъзможно, а и малко сметкаджийско да си правя такива сметки. Може би, ако се бяхме насочили към по-евтин фотограф, видео, дж и т.н., е възможна тази сметка, но при нас не стана така. А тези пера са си константни, независимо дали има 105 или 505 човека.
И ние я плащаме сами, макар че ни предложиха помощ. Помолихме, каквото са заделили за сватба, да ни го подарят. Иначе "тук ще додадем 1000, там 1500" супер много ми обърква сметките и така може и до сватба за 25 000 да стигнем, което не желаем.

# 642
Ние май се спряхме на Сардиния..
Още обсъждаме, защото ще сме с кумовете. Решихме това да е подаръка ни един към друг.
ММ само за Сардиния говори.. а за мен е важно да има плаж, море и релакс..

# 643
  • София
Здравейте, ние вчера си поръчахме халките и в събота сме на среща за хотел + ресторант. Исках да попитам дали някой има представа горе долу средно колко наем на ресторант за да си подготвим някаква граница. Благодаря предварително

# 644
  • София
Ние взехме евтин фотограф, а видео нямаме дори, но пак стигнахме 20000 лв, всичко е много скъпо. Има неща, които бихме включили като осветление за залата примерно, но нещата излязоха от граници и ще си ги спестим, искахме и друга украса, но цените тогава бяха 5000 лв, та правихме компромиси. Представяхме си малка сватба, но вече не е. Част от медения месец ще е на кредит, но пък решихме да си сбъднем мечта.
Относно това с родителите, няма особено разлика дали ще дадат парите предварително или на сватбата, стига да не платят цялата сватба, де. На нас ни казаха колко са предвидили и че пликове няма да носят, а искат по банкова сметка и от двете страни и да ги ползваме за сватбата или за медения месец или за друго, както си решим. Но тази сума общо е 1/4 от всичко, така че това, че ще разполагаме предварително с нея, не го считам, че някой ни плаща сватбата. Единственият плюс е, че имаме финансов ориентир, което за нас е полезно.

Общи условия

Активация на акаунт