Дванадесети клас 2019/2020 - тема 79

• 47 623
  • 724
  •   1
Отговори
# 285
  • Пловдив
Аз се чудих защо и моя сутринта приготви закуска, а то било “мисия”, а? 🤦♀ Не се оплаквам, но тези младежи са необятни откъм идеи 🤣.

Може да се готвят дружно за Мастършеф. Blush
Димитър от настоящия сезон си е кадър на МГ, преди две години завърши момчето.

Александра, моя позната учителка по френски в момента се е посветила на уроци по езика по интернет. Казва, че нещата се получават. Малко е бавно, но става. А и никой никъде не ходи, работят в удобно време.
И като отделиш достатъчно време да работиш сама, може и да се получи.

# 286
Ние днес, ще се борим за жителство по местоживеене:)
Постоянното ни е в града и след като влезнем Пловдив, не можем да излезнем за да се приберем в къщи.
На децата няма да изкарваме, те в града няма защо да влизат:)

# 287
  • No Line On The Horizon
Ние днес, ще се борим за жителство по местоживеене:)
Постоянното ни е в града и след като влезнем Пловдив, не можем да излезнем за да се приберем в къщи.
На децата няма да изкарваме, те в града няма защо да влизат:)

Те май ще правят проверки само на влизане, т.е. може и да не ви е необходимо точно в този момент да го направите.

# 288
Днес и утре, може и да минем, но от понеделник сигурно няма да може а сме на работа.
Сега видях в групата на селото, че проверяват документи и на излизане от града. И на входа и на изхода на Пловдив се минавало за около половин час.
Половината село е пред кметството:)
Имаме вариант да оставаме в града, но не ми се иска.

# 289
  • нейде там, където ....
... Идеята да се приеме по изключение тази година годишната или средноаритметичната оценка от средното образование по предмет като оценка и от матурата е доста разумна. Защо не се организирате и предложите на МОН?...
Не съм сигурна, че е много справедливо, особено за децата, които ще кандидатстват с матура. Има доста такива специалности в ТУ.

Макар за моето дете на този етап да не му трябва и да няма значение, не го намирам за справедливо и аз. Още повече за кандидатстващите в чужбина, с условие за успех от матура по определен предмет. Университетите може и да не признаят този вариант. Споменах го като някакъв супер-дупер-ултра-мега краен случай. Дано не се стига до там.

Липсва им училището, липсват им приятелите, с които и без това скоро ще могат да се виждат трудно ...

# 290
  • София
Понеже съм с 2 в 1 тази година, ето какво се пубикува в 7-класната тема: Датите на държавните зрелостни изпити засега няма да имат промяна, изявление на мин. Вълчев

# 291
  • Варна
Явно само моята не излиза от стаята си.Anguished
Не е само тя! И моят син е така, даже по-зле. Почти легнал на стола пред компютъра със слушалките на ушите...вече 2 седмици!

# 292
  • София
И при нас е идентично положението и с двамата. Само за извеждане на кучето ме отменя големия и то не винаги. Вчера спомена, че му се кара колело, но с тези забрани за ходене по паркове и градинки не посмя. Като доброволец на БЧК, другата седмица щял да ходи да пазарува на възрастни хора. Но не знам как ще го съчетае с училището, че сега са им доста разпилени часовете, а ще има и контролни по немски и математика.

# 293
  • столицата
Един лаически въпрос - как ще правят контролните?
При нас им дават тест и срок за попълването и изпращането му, но това е супер за ученици-тарикати, които си намират приятелче да им го направи  и са на 6.

# 294
  • София
И при нас така за сега, но за срока, който е даден,  трудно може да се намери приятелче, а ако е от същия клас нали и то трябва да си го направи. Например днес по немски имаха 2 часа за работа и изпращане, като темата я разбират в началото на периода.

# 295
  • Пловдив
С преписване или помощ “от вън”, може да се достигне до една посредствена оценка, да се спаси двойка или тройка,  според мен, но който се стреми към максимума, в което съм повече от сигурна за децата в темата, няма начин. Те не биха разчитали на чужди знания, с уникално незначителни изключения, ако има колебания някъде. 🤔 Изключвам външната намеса да е от преподавател. Тогава ситуацията загрубява, като цяло.

# 296
  • Варна
В училището на девойката директорът е забранил контролните онлайн.
Първите един-два дена правиха някакви тестове. Ако правят сега е без оценка.

# 297
  • No Line On The Horizon
Дъщеря ми ще е се явява на матура по Философски цикъл. Явно ще трябва изцяло да се подготвя сама, защото в училището няма предвиден ЗИП по този предмет. Доколкото разбрах, едната учителка по предмета ще ги организира в някакъв клуб и ще им даде материали, но към момента няма нищо. Може би другия месец ще помисля за някакви онлайн уроци.

# 298
И аз ще карам матура Философия. Ние имаме ЗИП 4 часа + 2 - та часа Свят и личност, госпожата още от началото на годината подготвя групата за матурата. От както излязохме ваканция направихме група на класа с тези, които ще карат Философия и там госпожата ни праща материали с които да се готвим.
Fros, ако смяташ, че би било от полза мога да ти изпратя материалите + няколко допълнителни теста, които сме решавали Simple Smile

# 299
  • Пловдив
ТУ ще проведе предварителния изпит по МАТ в събота, както си беше предвидено, но онлайн. Ще има квестори по скайп, които ще следят дали си сам в стаята. Тази информация получих току що то девойката.

В Холандия са решили тази година да няма матури, а да им пишат оценки в зависимост от резултатите през годината. Дипломите им ще бъдат напълно валиднии ще ме може с тяха да се продължи обучението в университет. /това го видях в едни швейцарски новини/
Да видим дали Швейцария и Франция ще измислят нещо подобно.

Общи условия

Активация на акаунт