Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето и захранването на бебето - 20

• 35 577
  • 760
  •   1
Отговори
# 615
Пак минавам да се отчета с изцепки на свекървата😁
Отиде жената на пазара и се връща, купила ни питка с кИбапче, пита ме дали да даде на бебето 🤔 аз естествено казах не и тя възмутена:
- еееее, вие нищо не му давате, баща му като малък идем ли до пазара ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ядеше питка с кебапче и пиеше кола 🤣
По-късно през деня правех бисквитена торта и тя ме караше да му дам да оближе лъжицата с крем, какво пък толкова, че имало прясно мляко, масло, яйца и захар в него, даже можело да му правя киселчета с нишесте от '' плодовите '', за да му било по-вкусно 🤣😁😁

# 616
Вчера синковеца яде диня.. вече второ парче. Баба му му се радва колко сладко хапвал и се изцепи “едно време баба ти ти цедеше през марля диня и ти даваше да си пиеш сокчето.Ти беше на 4месеца”. Казах ѝ по-добре да не ми ги казва тея неща 😁
После обсъждаме мента. Споделям ѝ, че ми се пие мента откакто забременях , но ще си почакам още малко. “Еми мисля, че спокойно можеш да спираш да кърмиш вече, взел си е каквото е било полезното” беше отговора 🙄🙄🙄

# 617
Малко в страни от темата, ама аз си позволявам малко алкохол вечер след като заспи. Снощи пих точно мента със спрайт, понякога вино или нещо друго. Разбира се не прекалявам, но за 4-5 часа до следващото кърмене алколоха се е абсорбирал. Бях ходила и на една лекция за бъдещи родители и там казаха, че няма проблем стига да е в малко количество и да е минало достатъчно време.

# 618
Аз също пия по една бира вечер. Стига да се спазват часовете до следващото кърмене не е проблем.
Сега си мисля как да се справям с други майки по площадките, които предлагат някакви неща за ядене на детето ми. Вчера една му ръгаше миникроасан с шоколад, а днес му дали солета докато се обърна. Аз уточнявам, че благодарим, но синът ми е на 1г. и не яде сол, захар, шоколад, зрънчота и тн. И едни погледи после.. Scream пък ако спомена, че кърмя сигурно.ще ме изгонят от площадката Joy

# 619
Duce,
Алкохол може да се пие. Има и таблички спрямо мл и време за изчакване до кърмене.

Най-лесно за запомняне - ако си опиянена/замаяна- не може да се кърми,ако е преминало чувството - може. Обикновено майките си сипват питие преди голямата нощна пауза, та поглези се 😛 иначе бабата кърти 😂

# 620
Знам, че може , ама искам да се насладя на ментичката 😁😁 пия по една водна чаша бира и ми се замотва главата, за това и не пия друго 😊
Maia, хич да не ти пука кой как те гледа и какво говори. И аз не давам такива неща и има реплики “ ще му даваме само био-МИО-еко-домашно приготвено”, но не могат да ме трогнат.

# 621
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Duce,
Алкохол може да се пие. Има и таблички спрямо мл и време за изчакване до кърмене.

Най-лесно за запомняне - ако си опиянена/замаяна- не може да се кърми,ако е преминало чувството - може. Обикновено майките си сипват питие преди голямата нощна пауза, та поглези се 😛 иначе бабата кърти 😂

Аз имах млечен вампир, през деня ядеше каквото докопа, и успее да си напъха в устата, но щом се стъмни, и стане време за спане, се почваше "мама, мама, цок, цок" , и така, два три пъти през нощта.

# 622
Мен са ме питали защо не давам пръчици, те били като кашите. Ама къде да обяснявам, че и каши не давам. Давах няколко пъти като захранвах с глутен, че ми беше по- лесно.

# 623
  • София
Аз съм давала зрънчо, но от онези био варианти...с патето и мечето.
Има и едни в прозрачни пликове...май лимец и от просто...не се сещам вече. Случвало се е да хапват, но им се случва 2 пъти в годината 😂
Големият е ял едни динозаври и хич не му хареса, май имаха в повече подправки.

Не давам такива неща на бебе под година и по възможност поне до 2г. Но с малкото беше неизбежно да опита доста неща преди 2г.(до 12-18м. е лесно да ограничаваш), покрай батко му.
И все пак, имам една възрастова граница, под която няма да дам джънк, ако ще да е най-органик...просто няма Grinning
Но вече като са тодлър или излизат от тази възраст съм склонна на компромиси. Например не виждам нищо лошо да изяде една чинийка с малко зрънчо, но заедно с него и краставици, моркови.
Следя разни блогъри и повечето от тях проповядват тази идея-детето може да хапне някоя гадост, но в чинията ако има зеленчуци, яйце...значи е поело и нещо полезно и не бива да се чувстваме зле.
Както и да не издигаме вредната храна в култ, като я даваме само на специални случаи или я забраняваме. Така детето я иска повече.
Аз се старая да не им давам десерт. Слагам, каквото съм решила при вечерята-имаме чинийки с отделения и в едното слагам плодове. Или бисквита, парченце кекс. Така уж да ги възприемат, като паст от основното хранене...не като десерт/награда.

# 624
И аз съм толерантна, когато става въпрос за малко по- големи деца. Но въпросната история става въпрос за бебе на 7 месеца, така го учили да слага неща в устата само и то не някакъв по- добър зрънчо, а този на Рени.
Със сигурност няма как да ограничим децата на 100% от всичко вредно, но поне можем да предлагаме малко по- качествени и полезни неща. А и според мен не трябва да се ограничава, защото когато станат самостоятелни и имат някакъв собствен бюджет веднага ще се нахвърлят на забраненото.

# 625
И да се ограничава и да не се ограничава джънка се тая.. Децата в един период са склонни  да се тъпчат само с това.  Аз съм на мнение,  че трябва ние да даваме пример за здравословно хранене и те да попият това.  Да обясняваме вредите и защо джънка не е добро нещо да се прекалява и.... Да се надяваме,  че децата ни ще попаднат в компания,  където и останалите другарчета са научени да се хранят здравословно. 
Аз сега ходя с кутиите с плодове и краставици  в раницата и черпя всички на площадката... Много майки ми казват че тяхното не ядяло... И учудени гледат как отрочетата им тъпчат краставица,  ябълка или други плодове наред с моите.  Ами как да яде като в техните торби има солети,  зрънчо,  кекс с шоколад/какао,  но с домашни яйца (за дете на около годинка).... А в къщи не знам  как предлагат плод зеленчука и кога... Вероятно  с ракийката на тати,  а храненето на децата е отделно,  преди това на възрастните. 
КЪктУ и да е... Аз вече претръпнах и не правя големи панаири като ги черпят,  но и близнаците пораснаха - 2 г и 5 мес... Синът  се е научил  без аз да му взема или да предложа плика,  кутията да не взема от други хора.  Щерката е просякинче и то нахално... Ходи и се нарежда,  но ако я изкледам лошо и изсъскам взема по малко и не повтаря. 
Сега в топлорп зачочнах да давам вечерята в 17—18 часа и после  не се притеснявам че ще ядат боклуци по площадките, ако ги черпят,   а вечерята ще иде за кучето и котките.  Седим до 9 навън  и към осем давам плодове или кисело мляко.

# 626
Вчера колежка беше много учудена , че не давам да почерпи синковеца със шоколадова пуричка натопена в сладолед +топинг 🙄 (на 1г и 4м е почти) “тая майка ти Що така не ти дава да ядеш” 🤣

Майка ми го гледа как пие вода от малка стъклена чашка и трака със зъби по чашата. “Ох ами то милото като до сега само е цокало от гърди и не знае как да пие.. ще се научиш , бабче!” 🤣🤣🤣
(Винаги е пил от тази чаша от 6месечен и пие прекрасно, просто сега му е кеф да си трака) 🤪

# 627
Момичета,  здравейте. Темата е забавна ,но от време на време става малко тягостна откъм укори и упреци към майки, които по площадките давали солети,  вафли и прочие. Имам няколко въпроса , особено към тези от Вас, които са давали адаптирано мляко на децата си. Знаете ли ,че всички млека съдържат палмово масло ? Без едно , на което името няма да напиша за да не се приеме за така наречената '"реклама" , макар ,че аз не рекламирам нищо. Също така можете ли честно да си признаете, че не сте яли през живота си вафли , кроасани ,солети и прочие ? И не ме разбирайте погрешно,  аз също не давам такива неща , но и детето ми е на 1г и няма и да дам. Другото което е , че няма така наречените здравословни и био продукти , поради простата причина , че тя земята е натровена , н1ма как да изникнат чисти продукти. И нека си признаем , не цял живот сме яли сготвени с кокосово масло , брашно от рожков и тем подобни. Не осъждайте така лесно майките , все пак не знаете кой в каква ситуация е.
Например моята е следната накратко : детето ми се хранеше идеално до 8мия си месец,  кърма плюс пюрета. И качваше идеално. От 5 месеца не яде , иска само да суче , вода почти не пие и вместо да качва,  тя сваля килограми . Може ли да ми кажете как трябва да постъпя , защото за мен храненето и е на първо място , и се принудиха да давам от нашата храна за да може да яде поне малко,  а не само мляко. Та...няма как да знаем през какво минава някоя майка само и само детето и да хапва.
Нищо лично към никоя от Вас! Бъдете здрави Simple Smile

# 628
Вафлите  и солетите не са храна, те са джънк, не дават нищо стойностно на организма на детето, не го учат на полезни навици и н на последно място не им е мястото да бъдат ръсени по пързалки и люлки, това е място за игра😉

На една годинка е нормално детето ти да яде от вашата храна.

Никой никого не укорява. Абсурдните са репликите - защо не му даваш зрънчо/солети  парчета кристали сол/ шоколади, бонбони и прочие.
Аз още не съм чула реплика на площадката "как може да му дава зрънчо", но обратната съм. И си  е баш в темата да се обсъждат.

# 629
Аз си признавам, че много обичам вредната храна, разбирайте пържено, дюнери, пици, хамбургери и всякакви шоколадови изкушения. Опитвам се максимално да ги огранича, защото съм наясно, че не е добре ежедневното им ядене.
Не ми е проблем, че да кажем дете на 2-3г тази седмица ще изяде една вафла и един пакет солети. Най- вероятно и моето ще яде. На първия и рождения ден и позволих да се нацапа с тортата и да си опита от нея.
Но просто не може някой да ме обеди, че бебе на 6-7 месеца, което тепърва трябва да се захранва с различни храни, да се дава пръчици Рени и да се казва, че били любимите на нейното момченце. Да, бях силно изумена от това нещо, но не съм и изнасяла лекция. Като ме пита защо аз не давам казах само, че не смятам, че на този етап има нужда от такава храна и смених темата.
Моето дете преди 2 седмици навърши годинка, бях я записала на държавна и на частна кухня. От държавната изобщо не искаше да яде, а от частната си хапваше 3-4 седмици и после отказа. Храни се от нашата храна, ако правя нещо във фурната или на пара. Добавя много малко подправки и съвсем малко сол. Понякога и варя зеленчуци само за нея. Направих си заготовки от месо и само добавям към зеленчуците, така менюто и е по разнообразно. Давам и домашно приготвен хляб и така изяжда повече и от манджата. Правя и различни видове мъфини за закуска, най- обича тези със сирене и спанак. Много и харесва като и давам храна, която тя сама може да слага в устата.
Казвали са ми, че щом детето проявява интерес към нашата храна значи е готово да му се дава от нея.

Общи условия

Активация на акаунт