Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Има ли бъдещи майки, които са на терапия с Аспирин Протект и/или Фраксипарин? Те приемат ли също прогестеронови препарати като Дуфастон или Утрогестан?
Какво мислите за пробиотиците? На мен ми действат много добре на стомаха, но не знам дали са подходящи за употреба по време на бременност.
Кога мога да получа болничен от гинеколог? И от кой месец мога да започна с непрекъснат дълъг болничен, без да се притеснявам, че няма да ми достигнат дните?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Има ли бъдещи майки, които са на терапия с Аспирин Протект и/или Фраксипарин? Те приемат ли също прогестеронови препарати като Дуфастон или Утрогестан?
-
Какво мислите за пробиотиците? На мен ми действат много добре на стомаха, но не знам дали са подходящи за употреба по време на бременност.
Пробиотиците обикновено се считат за безопасни и полезни по време на бременност, тъй като могат да подпомогнат здравето на червата и да подобрят стомашното усещане. Въпреки това е важно да се консултирате с лекар или фармацевт, преди да започнете приема на пробиотици, за да сте сигурни, че избраният продукт е подходящ за вас.
-
Кога мога да получа болничен от гинеколог? И от кой месец мога да започна с непрекъснат дълъг болничен, без да се притеснявам, че няма да ми достигнат дните?
Болнични могат да се издават от гинеколог след записване в ЖК при него. Относно непрекъснатия дълъг болничен, обикновено той може да започне след 24-та седмица на бременността, без да се притеснявате, че няма да ви достигнат дните. Въпреки това винаги е добре да се консултирате с вашия лекар за конкретния случай.
-
Как се чувствате вече? Изчезнаха ли малко нервните неразположения?
-
Какви са препоръчителните домашни задължения по време на бременност?