Термин ДЕКЕМВРИ 2024 ❤ тема 5

• 20 965
  • 742
  •   1
Отговори

Ето ни и нас:

ELDB
2.12-  момиче 🩷

Sisi11
3.12- момче 💙

mini zucchini
5.12- момиче 🩷

Avaa00
5.12- момиче 🩷

Eti1995
6.12- момиче 🩷

MamaUraganxxx
7.12- момиче 🩷

Always_in_love
9.12- момче 💙

wesi.kostadinowa
9.12- момче 💙

Sisi002
11.12- момиче 🩷

DilyanaValian
11.12- момиче 🩷

Stadiamm
11.12- момче 💙

Wild_Angell
12.12- момиче 🩷

Dimitrova_s
12.12- момче 💙

G.G15
12.12- момиче 🩷

Icyyyyyy
13.12- момче 💙

Selly
13.12- момиче 🩷

falan1
14.12- момиче 🩷

Aumi
15.12-  момче 🩷

koketka123
16.12- момче 💙

A.D.
17.12- момче 💙 момче 💙

Le Strange
18.12- момче 💙

Finn
19.12- момче 💙

D.Georgiewa
20.12- момче 💙

Beelove
21.11- момче 💙

Dayana SS
22.12- момче 💙

Dom.anais
23.12- момче 💙

Desist
25.12- момиче 🩷

martIna
27.12 - момиче 🩷

bu2020
28.12- момиче 🩷

Belive123
29.12- момче 💙

pifiella
29.12- момче 💙

Пролетна буря
30.12

Дух
31.12. Момче Blue Heart

Lex*
31.12. Момче Blue Heart

Mery RG
3.01- момиче 🩷

Лятна буря
19.01- момиче 🩷момиче 🩷
Jollie
11.01 момче  Blue Heart

Линк към затворената ни фейсбук група, в която ще бъдете одобрени само след като отговорите на въпросите "кой е ника ви в бг мама" и "кога е термина ви" https://www.facebook.com/groups/737483785170060

Полезни линкове:

Информация за втори триместър: https://bremennost.bg/vtori-trimestar.html

Необходими изледвания по време на бременност:
https://www.puls.bg/bremennost-i-razhdane-c-36/neobkhodimi-izsle … remennost-n-15082

Бременност по седмици: https://bremennost.bg/bremennost-po-sedmici.html

Последна редакция: пн, 21 окт 2024, 16:20 от Дух

# 1
Благодаря за новата тема, Дух! ❤️❤️❤️

Аз вече съм в 32 г.с, в четвъртък влизам в 33 и от събота ще съм в 45 дневен болничен. Имам чувството, че почти не остана. Хем нямам търпение да става декември да видя бебка, хем ми е много странно, че след месец и половина вече ще съм майка.

Хапвам си спанак, цвекло, месо...надявам се да вдигна малко хемоглобина. Бебка мърда доста, понякога така се мести, че имам чувството, че ще излезе и ще ми помаха. 😃 Вчера се разчистих из апартамента, но явно да стоя права не ми се отрази много добре и вечерта ме боля кръст и срам, не срам днес съм с мускулна треска. А не съм правила някакво основно почистване, ама...явно се презорих. 😃 Отделно от цялото движение и малката вчера докато не легнах не се обади. Явно си поспа докато чистя.

Пуснахме вече парното, но при мен подейства странно и днес се събудих със запушен нос и сухо гърло. Надявам се да мине до края на деня, понякога като се изсуши много въздуха и имам такива проблеми. Което ми напомня, ако някой ползва и има препоръки за овлажнител за въздух, моля да сподели, и ще ползвате ли такива в стаите на бебето.

И едно оплакване да направя, иначе няма да съм аз, най-накрая боядисахме стаята и тръгнахме да сглобяваме леглото и като отворихме кашоните се оказа, че едната дъска е счупена.

# 2
Ние имаме най обикновен увлажнител, подариха ни го преди две години, аз си го поисках. Но честно казано и купа вода на парното върши работа.

Цялата ми къща е вили на могили и нямам енергия да я оправя. Горкият ми мъж се съсипа последните седмици, всички стаи пребоядиса сам и всичко около това сам свърши, докато бях в болница е купил и чаршафи и пердета и старите е прал, прозорците е измил, но има още толкова неща да правим. А аз само ходя като муха без глава, нещо много нетипично за мен и се чудя къде да легна. Днес закарах детето, изпрах дивана и килима и съм до тука.
Исках бабешките дрехи да подредя в гардероба на баткото, кухнята да изчистя и шкафовете да пренаредя, големият си е изсипал всички играчки на земята до сега ги събрах с много мъка и честна дума, следващия път всичко заминава в кофата. Количката да видя и освежа с паричистачката коша, тапицерията на коша за кола да изпера...да поръчам нови биберони за шишетата... лу дни ца

Оплаках се. Не ми помогна Joy

# 3
Аз от доста време съм с проблеми с носа. Нормално било от бременността да е увеличена лигавицата и да набъбва. Правим си експеримент сега със съпруга ми относно влажността в апартамента. В спалнята е ок - 48%, но в хола явно е доста сух въздуха и не ми трябваше специален уред, за да го установя. След пускането на парното вече предполагам съвсем ще стане сухо. Ще опитаме с аромадифузера.... не ми се дават страхотни суми за овлажнител.

# 4
Аз по документи за билничния се водя с термин 22.12, та имам още време и съм зарязала всичко за бебето след това. В събота се видях с една приятелка,направих списък на нещата, които ще ми даде и взех един огромен чувал с дрехи. Аз са сина ми още ползвам бебешкия скрин 😀😀😀 та ще трябва ввичко от там, да прехяърля в гардероба му,който ,разбира се е пълен с боклуци. Даже не ми се мисли 😀 иначе и аз имам план да се отърва от огромно количво играчки,поне знам с какво играе сега и няма хич да го питам...
Но само като си помисля за всичко това се изморявям 😀😀😀😀

# 5
Дух, благодаря за новата тема.
За овлажнител преди ползвахме Lanaform. В сегашния ни апартамент просто не се налага.
Момичета, на вас случвало ли ви се е някои седмици да не качвате, след като преди това сте качвали по малко всяка седмица?
Аз след приема в болницата съм свалила над килограм (това се случваше и при предните два приема, въпреки че не съм намаляла храната). Предните пъти след изписването отново възстановявах темпа на качване, а сега за седмица не се случва. Ям месо, плодове, кисело и прясно мляко, ядки, пълнозърнест хляб...
По принцип знам, че това че аз не качвам, не значи че бебка не качва, но не ми е спокойно. Донякъде и защото на изписването от патологията я измериха, колкото 6 дни по-рано на постъпването (при постъпването беше със супер тегло). Лекарят обясни, че това все пак е различен ехограф (който й предния път мери по-малко), но нещо ме гложди...
На 3D съм след 3 дни и се моля бебка да е в норма.

# 6
Колко си качила до сега ?

# 7
9 кг. като съм стартирала от 47. С предната качих 16, които лесно свалих, а и вярвам че ми дадоха стартов резерв за кърменето. Затова съм с очакване да вървя със сходни килограми, а изведнъж дръпнах назад.

# 8
Аз лекичко ти завиждам Simple Smile ама с хубаво чувство де.

# 9
Запис ❤
Дух благодаря за новата тема 😘
Аз последно време съм кълбо от нерви, всички ме дразнят, хормоните ми бушуват, понякога даже си поплаквам. Но това явно си е в моята глава, защото всички ме обсипват с внимание (уж). Преди една година страдах от тежка депресия и трудно влязох в релси. Спасиха ме лекарствата, като преди това 7 години се мъчих с алтернативни методи… Депресията започна когато родих второто си дете и останах сама с двамата. Разделихме с тогавашния ми мъж и така… Подтисках, подтисках и 5 години след това избухнах със суицидни мисли и тн. Сега картинката ме тревожи да не се повтори. Въпреки, че е различно. ММ ме обича и се грижи за мен, всичко е повече от прекрасно; децата са здрави и бебето е на път. Но на мен започна да ми липсва живота ми отпреди това. Да работя, да се развивам. Чувствам се в застой… ама тинясял. Sad и не знам… Дано когато бебето се роди мине

# 10
Благодаря за съветите. Ще пробвам няколко дни с купа вода да видя как ще се чувствам.

Martlna, чувала съм, че има период на застой при качването, може просто при теб да е съвпаднало с престоя в болницата, но не мисля, че ще се отрази негативно на бебка. Аз понякога качвам килограм на седмица, после го смъквам, после рязко качвам 2.

Между другото при вас как е големината на корема? При мен много рязко расте, вече всички коментират колко съм дебела (на корем де, в моите представи другаде не качвам), а и аз вече го усещам огромен. И това в последния месец. Преди това си беше нормален, а сега...нормално ли е да има такива моменти, където рязко расте? 😃 Знам, че задавам глупави въпроси, ама като си по цял ден вкъщи и скучаеш имаш време да мислиш за глупости. 😃

# 11
Le Strange, във Варна,  в Майчин дом. А ти?

# 12
Благодаря за новата тема, Дух! Да ни носи много радост! 🍀

smiley_flower, не знам защо си мислех, че си в София. Иначе аз ще съм във Вита.

# 13
Le Strange, във Варна,  в Майчин дом. А ти?

И аз ще раждам в МД Варна. Ще ти пиша лично съобщение. 😊

# 14
Запис ❤
Дух благодаря за новата тема 😘
Аз последно време съм кълбо от нерви, всички ме дразнят, хормоните ми бушуват, понякога даже си поплаквам. Но това явно си е в моята глава, защото всички ме обсипват с внимание (уж). Преди една година страдах от тежка депресия и трудно влязох в релси. Спасиха ме лекарствата, като преди това 7 години се мъчих с алтернативни методи… Депресията започна когато родих второто си дете и останах сама с двамата. Разделихме с тогавашния ми мъж и така… Подтисках, подтисках и 5 години след това избухнах със суицидни мисли и тн. Сега картинката ме тревожи да не се повтори. Въпреки, че е различно. ММ ме обича и се грижи за мен, всичко е повече от прекрасно; децата са здрави и бебето е на път. Но на мен започна да ми липсва живота ми отпреди това. Да работя, да се развивам. Чувствам се в застой… ама тинясял. Sad и не знам… Дано когато бебето се роди мине

Ако не ти мине винаги може да потърсиш професионална помощ и не само психолог, но и добър ендокринолог, който да види за дефицити и стойности на хормоните ти.

Не знам за теб, аз съм любопитна по природа и преди да родя никога не съм мислила, че това да съм майка, ще го приема като толкова важна житейска роля. Но се случи и в последните години развивам себе си в тази посока, появиха се нови интереси към ранното детско развитие, психологията на децата, често си задавам въпроси защо правят едно или друго, как функционира мозъка и системата им. С това искам да кажа, че майчинството отваря цял нов свят за развитие, ти сигурно го знаеш, при все че вече имаш две деца, но ако ти идва от вътре да смениш фокуса и развитието да не е само към кариерен план, мисля че и майчинството може да ти предложи огромно поле за развитие.

Общи условия

Активация на акаунт