Термин ДЕКЕМВРИ 2024 ❤ тема 5

• 22 995
  • 742
  •   1
Отговори
# 30
С първото дете изпрах, изгладих, всичко подредих и три дена по-късно ме приеха в болница заради изтичане на води. Родих в 36 седмица.
Сега нямам никакво намерение да бързам, въпреки че трябва да купувам всичко на ново. Не съм суеверна, но нищичко не съм купила. Мислех след рождения ми ден, който е в началото на ноември, но май ще го оставя за към средата.

Все още съм в чуденка дали да взимам количка за породени и каква - ако всичко е наред ще имат 1.6 г разлика живот и здраве.

Относно болките и стяганията - с първата бременност започнаха по-късно и първоначално бяха по-леки. Сега е някакъв ужас. На моменти въобще се проклинам. Пия магнезии, не мисля, че има кой знае какво облекчаващо действие.

Относно коремът - сега в началото на 7 месец ми се струва супер голям. Хем стартирах по-малко кг и съм ок от тази гледна точка

Редактирам за да добавя
Аз исках много естествено раждане. Бебето беше седалищно така или иначе, та се настроих леко за операция предварително. Мислех да правя упражнения и йога за обръщане, но след като самото то е застанало така, значи има причина. Реших да не играя срещу природата.
Верзио се прави в надежда и само там мисля. Повечето лекари и болници въобще не се наемат с това. До колкото проучвах е бая рисково и няма никаква гаранция, че след един час няма да се врътне пак.
Освен това се прави в родилна зала и в присъствие на лекар, тоест има реален шанс да започне раждане.

По повод притесненията от секциото, аз бях изключително уплашена. В крайна сметка не е нищо кой знае какво. Просто трябва човек да е спокоен и да не се впряга особено, по-отгоре отгоре на нещата и минава бързо.

Последна редакция: пн, 21 окт 2024, 15:47 от Jollie

# 31
Няма да си сама, ще имаш една камара кисели лели на главата си Joy шегувсм се, разбира се.

Какво би ти помогнало да успокоиш страховете си? От какво най много те е страх?

Пс
Имам въпрос и ми се иска да вземете отношение. Във фейсбук понякога искат членство момичета с термин декември и ник регистриран в бг мама, но не са писали в темата или имат едно мнение. Да ги добавям ли или не? Аз лично съм като.чели с резерви

Това е третата фб група, в която ще участвам там се събирахме Само. активните 😀
Аз сега пуснах заявка, името ми е Анелия Андреева 🥰

# 32
Дух, благодаря за новата тема, ето ме и мен тук Blush

Днес ми е 1ви ден от 45-дневния болничен и се чувствам супер. Спах до 11ч и после малко обедна дрямка Grinning Решила съм да си наваксам със съня докато малкия не ми е докарал нов вирус от градината и бебето не се е появило да разруши целия сън Joy (макар че вече знам, че не може да се навакса със съня, но нищо, като мога...). Нощем се будя аз май с контракции, но да кажем че е в рамките на нормалното.

Още съм назад с подреждане, покупки, чистене, но не си давам много зор. Днес се заех с друго подреждане, на снимки от последните 3 години. Искам да извадя със сина ми, че после ще се почнат нови купища снимки с бебенце и няма подреждане.

Относно момичето с 1кг бебе, наистина както и другите са посъветвали, консултирай се с друг АГ, със специалисти за теб, не се отказвай, всмисъл не приемай че е нормално и не се самоуспокоявай, че 500гр за 2 месеца е ок. Но и другите момичета, с оглед и на какво се случи миналата седмица с млада майка, моля ви не съдете и не нападайте жената, това с нищо не помага...

Аа, щях да пиша и за обръщането на бебето. Бях ходила преди време на Боуен терапия и тя  ми каза, че има техники за обръщане на бебето. Но нямам личен опит с това. Моето последните пъти беше на долу с главата, но тея дни такива салта прави, корема ми беше на вълни, та не си предатвям сега в каква поза е. В сряда са ми първите тонове и предполагам ще го видим и на ехограф, дано да не си е въенало дупето надолу Animal Hatched Chick

Последна редакция: пн, 21 окт 2024, 16:58 от sisi11

# 33
Момичета, при кой доктор ще сте тези които ще раждат в МД Варна?

# 34
Баткото беше обърнат напречно до късна седмица и правих разни йога упражнения да се обърне. Е обърна се, ама не знам дали защото повечето бебета си се обръщат или от висенето надолу с главата от дивана 😃 Някакви упражнения от ютюб, което си е на мой риск. Възможно е и да крият рискове тея гимнастики.
Верзио наистина в България почти не се практикува за съжаление...явно нямат опит. В чужбина си е честа срещана процедура.

# 35
На мен постоянно ми се спи, имаме седмица да се пренесем в новия апартамент. Страшно е 😃 мъжът ми е хамал след работа и преди работа. Аз опаковам. Ремонтът не е готов, майсторът се е заклел, че приключва в петък. Чакаме 😄
Иначе днес подписахме - без рокли, без букети. Ние двамата и по един приятел от моя и негова страна. Чувствам се странно, не знам дали е от емоция или от чудното кръвно, което вдигам тези дни.
Сутрин съм 140, след хапчето спадам на 110. В момента, в който влязох в 7 месец, всичко с кръвното започна като по учебник.
Гледам да съм позитивна, да не мисля лоши неща. Преди две седмици ми се поду лимфен възел и отидох на преглед при хематолог. Той ме изследва за 100 неща, вкл.за левкемия. Не искам да ви казвам какви ужаси ми се въртяха в главата, какви сценарии сътворих, ревах два дни. И чаках резултатите да излязат.
За пореден път се убеждавам, че няма нищо по- значимо от това да сме здрави. Просто като чуеш някакви новини или предположения и всичко друго става толкова незначимо.. Та майната му на ремонт - ще прескачам кабели, ако трябва, на проблеми, на лоши мисли.
😊 Много малко остава да си видим пухчетата !

Последна редакция: пн, 21 окт 2024, 20:43 от pifiella

# 36
Какво правите, за да ги накарате малко да се размърдат, ако не сте ги усещали няколко часа?

# 37
Какво правите, за да ги накарате малко да се размърдат, ако не сте ги усещали няколко часа?
Лягам по корем

# 38

Ям сладко, шоколад или вафла. Това най ми помага. Иначе кола, обръщане ту на ляво, ту на дясно. Обаче забелязах, че последните две седмици бебка си смени часовете, в които мърда. Преди беше към 10 сутринта и към 8 вечер, сега по обяд и към 4 следобед.

# 39
Най-ефикасното, което открих напоследък за себе си - говоря му и съвсем леко си галя корема. Ако спи, ми подритва с краче или подава ръчичка за знак, а ако е буден, става дискотека. Grinning Също ми помага и ходене до тоалетна по малка нужда или ядене на нещо сладко/приемане на студена вода. Много обича и ябълка.

# 40
Кафе и сладко Simple Smile

Честито, pifiella Simple Smile Много щастие и радости🥰
Наистина здравето е най-важно. Останалото са подробности.

# 41
Аз не го усещах вчера, защото си беше сменил позицията.
С кака му бутахме и натискахме корема.

# 42
Кафе, шоколад, студена вода, на тате гласа и малко целувки по корема....

# 43
Сладко и шоколад не ям или поне се опитвам да не ям. Ще видим довечера като седна дано се размурда.

Пиф, честито! Дълъг семеен живот и щастлив ти желая. Ти поне в 9 месец, аз имам още седмица докато вляза в 8мия о вече съм на хапчета за крувно и пак си седи 130 на 90, днес и норваск пих

# 44
Сладко и шоколад не ям или поне се опитвам да не ям. Ще видим довечера като седна дано се размурда.

Пиф, честито! Дълъг семеен живот и щастлив ти желая. Ти поне в 9 месец, аз имам още седмица докато вляза в 8мия о вече съм на хапчета за крувно и пак си седи 130 на 90, днес и норваск пих
Мерси! 🙂
Аз пия допегид 3х1, аспирин вечер.
В седмия месец съм 😂далеч от девети, но времето така бързо минава, че усещам края.

Общи условия

Активация на акаунт