Сега нямам никакво намерение да бързам, въпреки че трябва да купувам всичко на ново. Не съм суеверна, но нищичко не съм купила. Мислех след рождения ми ден, който е в началото на ноември, но май ще го оставя за към средата.
Все още съм в чуденка дали да взимам количка за породени и каква - ако всичко е наред ще имат 1.6 г разлика живот и здраве.
Относно болките и стяганията - с първата бременност започнаха по-късно и първоначално бяха по-леки. Сега е някакъв ужас. На моменти въобще се проклинам. Пия магнезии, не мисля, че има кой знае какво облекчаващо действие.
Относно коремът - сега в началото на 7 месец ми се струва супер голям. Хем стартирах по-малко кг и съм ок от тази гледна точка
Редактирам за да добавя
Аз исках много естествено раждане. Бебето беше седалищно така или иначе, та се настроих леко за операция предварително. Мислех да правя упражнения и йога за обръщане, но след като самото то е застанало така, значи има причина. Реших да не играя срещу природата.
Верзио се прави в надежда и само там мисля. Повечето лекари и болници въобще не се наемат с това. До колкото проучвах е бая рисково и няма никаква гаранция, че след един час няма да се врътне пак.
Освен това се прави в родилна зала и в присъствие на лекар, тоест има реален шанс да започне раждане.
По повод притесненията от секциото, аз бях изключително уплашена. В крайна сметка не е нищо кой знае какво. Просто трябва човек да е спокоен и да не се впряга особено, по-отгоре отгоре на нещата и минава бързо.