Термин ДЕКЕМВРИ 2024 ❤ тема 5

• 23 173
  • 742
  •   1
Отговори
# 15
  • Хасково
Честита ни нова темичка
И аз съм в категорията депресия,изпрах изгладих и реших че няма да гладя всичко писна ми, минаха сушилня и са по меки отколкото след гладене
Стерилизирах всичко, стегнах багажа (имам време но да съм готова) по принцип трябва да нося само неща за себе си но взех всичко и за бебче предпочитам да ползвам наши си неща а не от болницата
Относно депресията така ме тресе че не се трая едно дали всичко ще е наред с бебето, друго че умирам от страх от секциото и след него,и престоя в болницата сама без семейството ми

# 16
Няма да си сама, ще имаш една камара кисели лели на главата си Joy шегувсм се, разбира се.

Какво би ти помогнало да успокоиш страховете си? От какво най много те е страх?

Пс
Имам въпрос и ми се иска да вземете отношение. Във фейсбук понякога искат членство момичета с термин декември и ник регистриран в бг мама, но не са писали в темата или имат едно мнение. Да ги добавям ли или не? Аз лично съм като.чели с резерви

# 17
  • Хасково
Няма да си сама, ще имаш една камара кисели лели на главата си Joy шегувсм се, разбира се.

Какво би ти помогнало да успокоиш страховете си? От какво най много те е страх?

Пс
Имам въпрос и ми се иска да вземете отношение. Във фейсбук понякога искат членство момичета с термин декември и ник регистриран в бг мама, но не са писали в темата или имат едно мнение. Да ги добавям ли или не? Аз лично съм като.чели с резерви
Страх ме е да не би нещо да не е наред с бебето, от упойката, от разреза, след това как ще съм ще ме боли ли много ще ставам ли, ще се справя ли, това че няма свиждане и мъжът ми не може да идва да вижда мен и бебе, това че няма да съм в къщи където съм най спокойна, абе явно е нормално или не не знам но го приемам много тежко

# 18
Честита ни нова тема! Може би ще е последна и тук ще падне бебевалежа??? 🫢 Предлагам после активно да се преместим във фб групата ни. Днес опрах чершафите и вкъщи замириса на бебе 🩷

# 19
Това с депресивните моменти го разбирам много добре. Аз си седя самичка, защото ме напрягат хората с мнение и непоискани съвети. На скоро се сближих с една съседка с малко дете - оказа се май голяма грешка, залива ме само с крайни възгледи и коментари. Мъжа ми е изнервен вече много : ходи на работа, прибира се и се грижи за мен ако имам нужда, върши голяма част от домакинската работа на фона на постоянни тревоги за мен и бебето. Реши се че ще се наложи секцио и това до някъде ме успокоява, защото така по-бързо ще преминем към следващия период. Плаши ме операцията, възстановяването, и аз искам да си вляза лека полека в моя си ритъм, да мога да поема задачи, за да олекне на съпруга ми. Не остана де, още 2 месеца някъде и ще гушкам една мечта - така се опитвам да мисля всеки ден.

# 20
Аз го карам седмица за седмица и от преглед за преглед, така съм от 23-та седмица насам. Стана ли да взема душ дори, почват стягания и все съм нащрек, ама говоря на бебето да не излиза преди декември 😁
И моя мъж прави всичко вкъщи, да ми е жив и здрав, и на него му се струпва, а тепърва ще подготвяме апартамента за бебето.
Утре съм на преглед при лекарката ми,  ще пускам и изследвания. Тези дни направих един курс със Гино-певарил, трябва да направим контрола.

# 21
Да си ни живи и здрави мъжете, наистина! Всеки ден благодаря, че сме заедно и че имах късмета да го срещна! На 26.12 било денят на бащата, до тогава ще се е родила бубката, какъв прекрасен подарък ще му направим с нея 😊

# 22
Аз се чувствам добре, няма нерви. Не се притеснявам от операцията, защото съм приела, че ще ме боли и това е.
С таткото сме много спокойни и няма напрежение.
Разбрах днес, че на близко до нас бебе няма да поставят ваксини. Разликата им ще е половин година.  Някой знае ли дали това би било опасно за нашето бебе?

# 23
И аз съм мноог дзен. Даже мъжа ми мие казвал и на мен, и на птиятели, че чак се учудва как не ме тресе нервата или лошото настроение...и съм благодарна,за което. Но честно казано аз сега психически осъзнавам, че ми е много по-спокойна бременността - с големия майка ми беше на легло,и в крайна сметка точно по това време си отиде и не беше никак лесно. Тогава се вкопчих в бебето и то ме издърпа, сега се надявам като роди и като съм толкова айляк да не взема да изпадна в депресия (швгувам се, разбира се).

# 24
Благодаря за новата тема Simple Smile)))

Аз от борба с вируси и сополи нямам време да се чудя за раждането. Само стискам палци да сме що годе здрави като зараждам.
Имам още седмица работа и излизам в 45 дневния 🤯 но така или иначе баткото е болен и не мога да ида на работа 😄
Вчера пак ми стана странното нещо със зрението, но гледам да не се шашкам, защото се чувствам добре и в кондиция. Гледам да не минавам в паника.
Между двете бременности ходих на терапия и си  боря хипохондрията...така че мога да кажа не е страшно да си потърси човек помощ, че да се върне в релси за семейството си.
Тези дни доста дискусии по темата с депресиите около раждането и се надявам повече мами да се отворени да търсят помощ Simple Smile

Аз също очаквам бебевалежа скоро Simple Smile мамите с термин началото на декември скоро трябва да са в 9я месец.

На мен ми предстоят първите тонове 🥰

# 25
  • Хасково
Аз ходя на тонове от 28седмица
Прегледи и тонове на всеки 2 седмици правим
Сега в четвъртък после имам още едно ходене и се надявам последното да е в болницата
На мен не ми остана имам още 4седмици до секциото

# 26
Благодарим Дух за новата тема ! Дано само позитивни емоции има и да сме здрави ! ❤❤🧿
Аз също съм на мнение , че когато неможем сами да се справим трябва да се потърси помощ , аз след като мама почина изпаднах в много тежко състояние , а бях с 2 дена едно на 3м и едно на 2г баща ми също рухна и беше тежък период , но потърсихме помощ и нещата се оправиха . Аз днес вече официално съм в 45 дневният болничен , готови сме за бебето вече с всичко , а относно нервите да доста съм нервна но мисля че е от преумора .

# 27
Момичета, имате ли опит с упражнения за обръщане на позата на бебето? Имахте ли успех? Моето момче се е настанило седалищно и явно няма намерение да се обърне. Въпреки че ще раждам секцио в Надежда, все пак ми казаха, че и за него и за мен ще е по-добре да се обърне. Та, за това питам.🙂

# 28
Момичета, имате ли опит с упражнения за обръщане на позата на бебето? Имахте ли успех? Моето момче се е настанило седалищно и явно няма намерение да се обърне. Въпреки че ще раждам секцио в Надежда, все пак ми казаха, че и за него и за мен ще е по-добре да се обърне. Та, за това питам.🙂

Правят верзио в Надежда, опитай с това. Чувам добри неща.

# 29
  • Пловдив
Дух, благодаря за новата тема 🌺
Вчера едното бебе не го усещах много и днес реших да отида на преглед. Всичко е наред. В 27+1 едната е 1040, другата към 1100 гр. Радвам се, че им е малка разликата. И двете са главични, но едва ли това има значение 😂
Имам си контракции и трябва повече да почивам, а в същото време енергия си имам.

Общи условия

Активация на акаунт