Термин ДЕКЕМВРИ 2024 ❤ тема 5

• 23 130
  • 742
  •   1
Отговори
# 45
Pifiella честито много щастие и любов ! ❤🧿🍀😍🙏🏻

# 46
Пиф, писала си ,че си в 9 тия. И аз съм на аспирин и допегит, плюс ако е над 130 на 90 да пия норваск

# 47
Пиф, писала си ,че си в 9 тия. И аз съм на аспирин и допегит, плюс ако е над 130 на 90 да пия норваск
Олеле, с тия кебапчести пръсти 😂😂😂 оправих го

Последна редакция: пн, 21 окт 2024, 20:53 от pifiella

# 48
Здравейте, момичета! Да се похваля днес бях на фетална морфология. Бебчето е здраво, вече си има и бузки - 32г.с. - 2кг, с главичката надолу. Водите са в норма, но малко клонят към горната граница, не е повод за притеснение, но следя храненето. На прегледа кръвното ми беше 140/89. Само веднъж беше по-високо, като лежах в болница за притиснат пикочен канал от малкия господин. Надявам се не е системно и всичко да е наред.
Остава ми още малко да поработя и да взема да подготвям вкъщи. Много се вълнувам, нямам търпение, но и малко се притеснявам дали ще успея с всичко навреме. И двамата с таткото сме позитивно настроени, макар и леко уморени. Още търся количка и там е малко трудно. Всички, които харесвам, не мога да ги открия по магазини да ги видя …, но каквото, такова 😄

Един въпрос - от коя седмица ви викат на тонове?

# 49
  • Пловдив
Pifiela, честито! Бъдете много щастливи!
Аз моите ги ръчкам с пръсти и почват да мърдат 😂

# 50
На мен в 33та ще са ми първите тонове.

Мен така ме е шубе от това кръвно след първия път. 🙄 При какви стойности ви изписаха Допегита ? Мен ми го бяха дали при горна 140, но то беше няколко дни преди раждането.
Има ли някой, който е имал сред раждането кръвно? Аз повръщах и не можех да хапна няколко дни и се чудя дали е било кръвно или от упйката и сега май ще искам тест за упойки.

# 51
Ако е над 130 беше преди, сега от както бях в болницата и го вдигах там, го пия допегита 3 по 1 независимо колко е кръвното.
Аз се радвам, че моята АГ ме насочи към кардиолог, защото предния път ме оставиха малко така на произвола и бебето спря да наддава

# 52
Аз вече бях на тонове в 32г.с. Вече ще ходя на всеки 2 седмици в болницата, в която ще раждам. А утре излизам в 45дневен при АГ където ме следи и не знам дали и тя вече няма да ме вика на 2 седмици и там.

# 53
Момичета, при кой доктор ще сте тези които ще раждат в МД Варна?

Аз ще раждам планово секцио при др. Атанас Цонев на 26.11, иначе термина ми беше за 16 декември, но съм с близначета.

# 54
Момичета, има ли някоя с киселини и руфлукс? Дали е възможно да ме дразни гърлото от тях?

# 55
Някой знае ли колко често може да се гледа на доплер? Феталната морфология ми беше преди 6 дни и днес имам преглед при АГ. Тя предполагам ще прецени, но ми е интересно дали 6 дни е безопасно като разстояние?

# 56
Аз имам въпрос - какво се изисква от мен за изследването с натоварване с глюлоза?

# 57
  • Пловдив
Falan1, аз имам вечерно време рефлукс - това връщане на горчив сок в устата. Сутрин ме дразни леко гърлото, не знам дали е от това. Пише, че е възможен симптом.
Icyyyy, за обременяването:
-не трябва да си яла между 8 и 12 часа
- не променяй режима си последните 2-3 дни, нека покаже реални резултати. Дори е хубаво предния ден да консумираш поне 150 гр. Въглехидрати
- отиваш сутрин на гладно - само вода може да си пила, нищо друго до 8-9 часа
- преди да пуснеш обременяването, питай в лабораторията дали имат глюкоза и да си купиш ако не продават
- взимат ти първа кръв; изпиваш глюкозата, разтворена във вода за 5 минути и след час даваш втора кръв. След още един час пак взимат кръв. Едва тогава може да ядеш. Вода пий, колкото желаеш.

# 58
Момичета, има ли някоя с киселини и руфлукс? Дали е възможно да ме дразни гърлото от тях?

Аз съм с леки киселини от края на 6ти месец, обаче напоследък (32ра седмица съм в момента) е нетърпимо - постоянни киселини и рефлукс. Нищо не ми помага за съжаление и няма спане, независимо колко рано вечерям. Дори и да заспя, 15-20 минути по-късно се събуждам от рефлукса.
Днес съм на преглед и ще питам за някакво щадящо лекарство, което мога да приемам ежедневно, т.к. на предния преглед, преди месец, ми изписа едни дъвчащи хапчета само за от време на време и не смея да прекалявам с тях.

А в отговор на въпроса - да, мисля че за това дразни гърлото. Мен също ме дразни.

# 59
Гавискон смуках вчера...че изведнъж се влошиха нещата.

Общи условия

Активация на акаунт