Термин ДЕКЕМВРИ 2024 ❤ тема 5

• 30 510
  • 742
  •   1
Отговори
# 60
Falan1, аз имам вечерно време рефлукс - това връщане на горчив сок в устата. Сутрин ме дразни леко гърлото, не знам дали е от това. Пише, че е възможен симптом.
Icyyyy, за обременяването:
-не трябва да си яла между 8 и 12 часа
- не променяй режима си последните 2-3 дни, нека покаже реални резултати. Дори е хубаво предния ден да консумираш поне 150 гр. Въглехидрати
- отиваш сутрин на гладно - само вода може да си пила, нищо друго до 8-9 часа
- преди да пуснеш обременяването, питай в лабораторията дали имат глюкоза и да си купиш ако не продават
- взимат ти първа кръв; изпиваш глюкозата, разтворена във вода за 5 минути и след час даваш втора кръв. След още един час пак взимат кръв. Едва тогава може да ядеш. Вода пий, колкото желаеш.

Много благодаря!

# 61
Дух, благодаря за темичката!
Видях, че в началото на темата са добавени нови мами с термин началото на януари, но аз не се намерих. Терминът ми е за 04.01.2025, но вървим с цяла седмица напред, така, че очакваме подарък по Коледа.
Относно помпите за кърма.
Мисля, че писах, но може и да не е било във форума.
Аз си намерих моята си ръчна помпа за кърма и смятам само да ѝ поръчам нови силиконови уплътнения. Смятам това да нося в родилното докато излезе коластрата, че е по-гъста и лепкава и докато тръгне кърмата. Видях, че за Филипс Авент се продават резервни части.  Ще я измия и стерилизирам естествено, но може да е само в тенджера с гореща вода. За стерилизатор не бързам за сега. Да видим  какви хранителни предпочитания ще има бебо и тогава ще преценя дали си струва да купувам още шишета, стерилизатори и евентуално електрическа помпа, за да не се моря с ръчната.
Препоръчвам и на тези които се чудят да си вземат някой по-базов модел помпа за родилното и за първо време, а после да се прецени според ситуацията и личния избор за кърмене.
Предните ми деца не признаваха нищо друго освен кърма от гърда и затова аз лично ще изчакам с инвестициите относно шишета, биберони и т.н.
Същото ще направим и с легълцето. Имахме две кошари - дървена, която се трансформираше в легло и сгъваема, но така и не са използвани пълноценно.

# 62
Някой знае ли колко често може да се гледа на доплер? Феталната морфология ми беше преди 6 дни и днес имам преглед при АГ. Тя предполагам ще прецени, но ми е интересно дали 6 дни е безопасно като разстояние?
Миналият месец имах час за фетална, акушерката, която е при АГто ми и ми записа час два дни след нея при тях. Не каза да има проблем. 😊

# 63
Мина ми прегледа, не гледахме бебето, понеже ФМ беше миналата седмица. Взе ми и микробиология.

Каза ми, че мога да си избирам дата за секциото, направо не мога да повярвам 🍀 Следващият ми преглед е след 2 седмици, когато започваме и тоновете.

# 64
Момичета, днес ми пускаха ПКК, урина и влагалищен секрет. В урината са излезли левкоцити и кетони. Нямам никакви симптоми на инфекция. Чудя се дали да пусна утре стерилна урина. Какво ще ме посъветвате? Иначе резултат от секрет нямам още.

# 65
smiley_flower пусни си  даже, ако трябва в друга лаборатория. На мен днес ми гледаха микробиологията предварително на микроскоп, защото й казах че имам чувството че имам гъби, понякога имам лек дискомфорт. И на микроскопа видя завишена млечна киселина, обясниха ми че е окау и че когато се завиши млечната киселина има малко симптоми на гъби. Каза ми да се мия с медицински интимен гел. Ще видим и от лабораторията какво ще излезе.

# 66
Момичета, при кой доктор ще сте тези които ще раждат в МД Варна?

И аз съм в МД при доктор Костов☺

# 67
Момичета, при кой доктор ще сте тези които ще раждат в МД Варна?

И аз съм в МД при доктор Костов☺

Аз съм при д-р Станева.

# 68
Момичета, има ли някоя с киселини и руфлукс? Дали е възможно да ме дразни гърлото от тях?

Аз съм с леки киселини от края на 6ти месец, обаче напоследък (32ра седмица съм в момента) е нетърпимо - постоянни киселини и рефлукс. Нищо не ми помага за съжаление и няма спане, независимо колко рано вечерям. Дори и да заспя, 15-20 минути по-късно се събуждам от рефлукса.
Днес съм на преглед и ще питам за някакво щадящо лекарство, което мога да приемам ежедневно, т.к. на предния преглед, преди месец, ми изписа едни дъвчащи хапчета само за от време на време и не смея да прекалявам с тях.

А в отговор на въпроса - да, мисля че за това дразни гърлото. Мен също ме дразни.

Момичета, аз бях на сода бикарбонат и Гавискон, преди 2 седмици вече нямах никакъв ефект от тях. Минах на НЕКСИУМ и се родих, буквално. Силно препоръчвам за киселини и рефлукс. Пие се всеки ден по 1, аз сутрин.

# 69
Здравейте, момичета!

Скоро не съм се включвала със своите притеснения - завърнах се😀  След като драмата със сърбежите и черния дроб поотмина и съм на лечение- от вчера съм 31 г.с.. Миналата седмица бяхме на трета ФМ и всичко беше наред. Бебето е 1300гр., нормална околоплодна течност и кръвоток. Вчера бях при следящия АГ и ми съобщи, че плацентата ми е започнала да старее и е втора степен, според него още е рано затова- за превенция забрани ми въглехидратите, ще наблегна на протеини.

Обща взето беше пестелив на думи, за да не ме притеснява повече- ще се следя по-често. Въпреки че термина ми е на 24.12 той смята, че след 9ти декември ще се наложи раждане.

Има ли някоя с подобен проблем или опит от предишна бременност?

# 70
На мен постоянно ми се спи, имаме седмица да се пренесем в новия апартамент. Страшно е 😃 мъжът ми е хамал след работа и преди работа. Аз опаковам. Ремонтът не е готов, майсторът се е заклел, че приключва в петък. Чакаме 😄
Иначе днес подписахме - без рокли, без букети. Ние двамата и по един приятел от моя и негова страна. Чувствам се странно, не знам дали е от емоция или от чудното кръвно, което вдигам тези дни.
Сутрин съм 140, след хапчето спадам на 110. В момента, в който влязох в 7 месец, всичко с кръвното започна като по учебник.
Гледам да съм позитивна, да не мисля лоши неща. Преди две седмици ми се поду лимфен възел и отидох на преглед при хематолог. Той ме изследва за 100 неща, вкл.за левкемия. Не искам да ви казвам какви ужаси ми се въртяха в главата, какви сценарии сътворих, ревах два дни. И чаках резултатите да излязат.
За пореден път се убеждавам, че няма нищо по- значимо от това да сме здрави. Просто като чуеш някакви новини или предположения и всичко друго става толкова незначимо.. Та майната му на ремонт - ще прескачам кабели, ако трябва, на проблеми, на лоши мисли.
😊 Много малко остава да си видим пухчетата !
Pifiella, често и от мен!
Бъдете живи, здрави и честити. Още дълги, дълги години да живеете в здраве, радости, любов и разбирателство!
Надявам се намираш начин да отдъхнеш и релаксираш, защото много силни емоции си насъбрала наистина и положителни, и не чак толкоз!
Но в крайна сметка това са запомнящите се крайъгълни камъни в живота. Иначе все едно се носиш като планктон в океана на живота!
То най-сигурното нещо на тоя свят е промяната. Важното е, че всички обрати и промени при вас са само хубави, благополучни и за добро!!!
😊😊😊
Vessy 417, стискаме палци всичко с теб, бебо и плацентата да се развива по най-благодатния начин и в най-удачния и точен момент.
Според мен не е зле да потърсиш и второ мнение относно плацентата. Може да се окаже фалшива тревога.

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 07:59 от mamelitka

# 71
vessy417 бях на 3та фетална в 29+6г.с. и тогава плацентата ми вече беше 2ра степен. Съвсем нормално е според мен седмица по рано или по късно (няма значение) плацентата да стане 2ра степен и да започва да старее. На следващите прегледи също виждам вече ,че ми е 2ра степен. При 3ма лекари ходя все един от тях ще каже, ако не е окау. Нито са ми казвали, нито имам някакви диети с повече протеин, абсолютно нищо. Ноормално е вече плацентите да са 2ра степен. А 3та става съвсееееееем накрая, до тогава си стои 2ра.

# 72
Моят корем е станал по-малък и мъжът ми го забеляза и малко се филмирам. Вчера пак имах контракции

# 73
Дух, ти обикновено си здравия разум тук, но отиди да те погледнат да не го мислиш. Най-малкото ще елеминираш стреса Simple Smile

Цитат на: Дух link=topic=1701752.
msg48726003#msg48726003 date=1729660306
Моят корем е станал по-малък и мъжът ми го забеляза и малко се филмирам. Вчера пак имах контракции

# 74
Здравейте, момичета!

Скоро не съм се включвала със своите притеснения - завърнах се😀  След като драмата със сърбежите и черния дроб поотмина и съм на лечение- от вчера съм 31 г.с.. Миналата седмица бяхме на трета ФМ и всичко беше наред. Бебето е 1300гр., нормална околоплодна течност и кръвоток. Вчера бях при следящия АГ и ми съобщи, че плацентата ми е започнала да старее и е втора степен, според него още е рано затова- за превенция забрани ми въглехидратите, ще наблегна на протеини.

Обща взето беше пестелив на думи, за да не ме притеснява повече- ще се следя по-често. Въпреки че термина ми е на 24.12 той смята, че след 9ти декември ще се наложи раждане.

Има ли някоя с подобен проблем или опит от предишна бременност?

На мен в 32 г.с. ми казаха, че плацентата е във втора степен, но това е напълно нормално за този период ...

Общи условия

Активация на акаунт