Слънчеви юнски късметчета 2020 ТЕМА 3

• 23 341
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
Момичета, мен ме гледат на ехограф през 2 седмици. А тази даже ще ме гледат в два последователни дни.
При мен следят много изкъсо кръвотока, за да предвидят и предотвратят евентуални проблеми.
Има жени, които лежат за задържане и тях може да ги гледат и по два пъти на ден.
Със сигурност не е добре да се прекалява, но понякога ползите превишават евентуалноте рискове. Simple Smile

Галеона,
Имам питане към теб относно следенето на кръвотока.😊 Някакви специални настройки правят ли се на УЗ апарата,за да видят кръвотока дали е правилен и ако нямаш проблем дали изобщо при рутинен преглед докторите преглеждат и това или трябва да имаш тромбофилия,за да обърнат специално внимание?Аз до сега не съм чула доктора да казва:"Чакай сега да видим кръвотока"
Така и не си направих изследванията за тромбофилия,знам колко е важно и общо взето се надявам ако има проблем да се установи при преглед на УЗ.Но сега се замислих,че може и въобще никой да не гледа кръвотока,щом не съм съобщила за проблем.
Та ако може да разясниш малко по темата.
Прави ми впечатление,че се следиш при Д-р Сигридов,как въобще се вреди при него?

# 616
Peperudena, утре съм на ранене скрининг при Сигридов в 12гс и още не мога да кажа мнение за него. Това ще ни е първата среща. Simple Smile
За кръвотока, моето АГ по женска консултация всеки път включва доплера на ехографа и с него гледа кръвотока. Аз го познавам по това, че екранът става един цветен - червено, синьо, зелено, жълто явно там където минава кръвта. 😄
Но аз съм го предупредила, че имам мутации за тромбофилия + че съм на терапия и всеки път му го напомням, защото не съм му само аз на главата. Понякога е добре и ти да напомняш, защото много доктори майче се разсейват или пропускат. Тъпо е, но в крайна сметка ти трябва да си пазиш твоя интерес.

# 617
  • Варна
А как се установява дали бременната има тромбофилия?

# 618
Здравейте мами, на някоя друга мама да и е лошо само вечер, през целия ден съм супер енергична , стане ли вечерно време ми става изключително лошо

# 619
Lorennka, единият вариант е в генетични изследвания, както стана при мен.
Другия е, ако се установи вложен кръвоток към плода по време на бременност. Тогава АГ може да заподозре прекалено съсирване и пак да те насочи за изследвания.

# 620
Аз съм същата вечер нямам търпение да легна.Сутрин си повтарям това ще свърша, онова ще свърша и дойде ли вечер нищо не правя 😁Дори и гаденето и повръщането ми е вечер по малко.

Здравейте мами, на някоя друга мама да и е лошо само вечер, през целия ден съм супер енергична , стане ли вечерно време ми става изключително лошо

# 621
  • София
На мен ми е лошо предимно вечер, но предполагам се преуморявам с работа и с малката и затова.

# 622
Аз съм постоянно уморена, все още ми се гади 80% от времето. Планините несгънато пране се увеличават и въобще е тежка ситуацията. Просто броя дните и се моля другата седмица, започна ли 12 г.с., да намалее това състояние.

Аз да ви питам нещо друго - наблюдавате ли повече окосмяване по необичайни места? Аз по принцип съм си по-космата Smile Grin но в последно време това, което виждам по брадичката и челюста ме изумява Laughing
Не че има какво да се направи в случая, освен работа с пинсета, но все пак... Много се чудя да питам на ЖК мога ли да използвам фотоепилатора поне по лицето, защото ако съм така следващите месеци ще се депресирам тотално... Laughing

Хубав и некосмат ден, дами Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 623
Аз гадене нямам от около 9-10 седмица и като цяло се чувствам добре, макар че има вечери в които си ми става лошо и ми се спи и заспивам за нула време.
Проблвмът, който имам аз са болезнени газове сутрин. Страхотни болки, направо е ужас. И вечер имам понякога. Много е неприятно, защото съм така почти от самото начало на бременността

# 624
Аз съм 12+4 и гаденето и повръщането са ми през ноща.А и сега през деня нямам никакъв апетит ама никакъв за нищо.Ям портокали, мандарини, туршия и слядки неща само от тях нямам проблеми.Много неща намразих особенно домаги, краставици и кисело мляко.А знам че млякото е препоръчително, но не мога да го понасям.

# 625
  • София
Аз да ви питам нещо друго - наблюдавате ли повече окосмяване по необичайни места? Аз по принцип съм си по-космата Smile Grin но в последно време това, което виждам по брадичката и челюста ме изумява Laughing
Не че има какво да се направи в случая, освен работа с пинсета, но все пак... Много се чудя да питам на ЖК мога ли да използвам фотоепилатора поне по лицето, защото ако съм така следващите месеци ще се депресирам тотално... Laughing

Не използвай фотоепилатор, с предната бременност го имах този проблем отидох на козметичката си, тя ги махна с топла кола маска еднократно и не се появиха повече. Не дърпай и с пинсета, че аз се излъгах и дръпнах 1-2 така и още ми стоят!

# 626
dream123, има ми нещо идентично, което хапваш всяка вечер и от там да идва проблемът? Аз също получавам такъв проблем след като съм консумирала хуск.

Иначе и а да си помръмкам за гаденето! Зле е работата и до колкото забелязвам няма една с една да има еднакви оплаквания! Аз един ден съм много зле, друг малко по-добре! Гади ми се по цял ден и апетитът ми хич го няма! Хубавото е, че съм повръщала не повече от 2-3 пъти за 5 седмици и през нощта ми няма абсолютно нищо! Но при мен вечер става по-зле и ми започват едни ужасни болки от киселини, както и рефлукс! За тях смуча нео бианцид и гледам бързо да заспивам!
А за умората нз какво да кажа! Аз съм вече месец на легло и все ми се спи и ме мързи.
АГ то каза, че всички тези неща се засилват и от Утрогестана, който пия! 
Абе, не е никак приятно, но все пак има някаква светлинка в тунела! След седмица влизам в 12гс и съм силно обнадеждена, че неприятните симптоми ще започнат да намаляват, а приятните да се увеличават! Пожелавам го на всички!

# 627
  • Варна
Аз ужасно много се запъхтявам. Като мина разстояние от 20 метра съм толкова изморена и така учестено дишам, сякаш съм бягала 50 метра. Спомням си, че и с предната бременност така се запъхтявах в началото, но не си спомням до кога продължи. Иначе за гаденето - вече не е по цял ден, но като ми се повдигне е ужас... Като ми се гади, хапвам нещо, че да ми поотмине. Не винаги обаче се получава. Нямам търпение лошите симптоми да отминат и да се радваме вече пълноценно на бременността.

Последна редакция: вт, 03 дек 2019, 10:36 от Invisible_

# 628
Здравейте. На мен също вечер ми е най-зле. Буквално не мога да си вдигна главата и броя дните до 12та седмица, а при мен са цели 2 седмици дотогава. Аз 2 чорапа да сгъна и се задъхвам и получавам сърцебиене, все едно съм тичала спринт. Като няква баба съм Joy
Аз вече не повръщам, обаче на моменти така ми се гади, че ми идва да повърна просто да ми олекне.

# 629
И на мен вечер ми е ужасно. Отпаднала съм, боли ме главата, ставите, тялото... През деня съм добре. Като изключим ниското кръвно. Припадам всеки ден, не мога да прекося стаята без да ми причернее.
С домакинска работа не се занимавам, мъжът ми е поел всичко, за да мога да почивам повече.

Има ли спортуващи от вас?

Общи условия

Активация на акаунт