Слънчеви юнски късметчета 2020 ТЕМА 3

• 23 348
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Мартичка, за мен това е абсурдно, в петък като ме приемаха, дежурен ме гледа сутринта, следящия следобед, за да види как се е развило положението. Днес пак ще ме гледа, за да ме изпише. Каква терапия ти е изписана?
Аз два пъти пусках ПКК и урина, глюкоза, чернодробни, както и инфекциозните. В цибалаб им се вика пакет спокойствие Grinning
На ФМ кръвни показатели не гледат, освен ако не е следя лекар.
Ако напишеш кодовете в гугъл ти излизат 🙂

# 601
Да, ясно, ами понеже лекаря по ЖК може да ме приеме чак януари... и аз взех направление, но явно напразно.
Иначе искам да пусна пълен пакет, който е с ПКК, урина, серология, кръвна група... всички тези неща.
Дали с направлението за ЖК мога да отида при друг АГ и януари да отида при този, който съм харесала ?

# 602
Аз още не съм пускала изследвания, предполагам в четвъртък като ида за скрининга ще ми пусне и изледванията. Иначе за скрининга не се изисква да се носят изследвания.

dream123 ако направлението ти е това за избор на АГ попринцио можеш да идеш, но после за да го смениш трябва да идеш при личния да то даде направление за смяна на АГ - не мисля че има смисъл.

Martichka123 за мен това е несериозно отношение, при положение че има някакъв проблем. С предишната бременност са ме гледали най-много през 3-4 седмици, като след 6тия месец бях с контракции и скъсена шийка и са ме гледали на две седмици.

# 603
Аничка, пия Утрогестан 2х2 и но шпа 3х2. Също така от месец почти лежа и не правя нищо!

# 604
  • Plovdiv, Bulgaria
Изследвания ще пусна седмица преди ЖК. Те са за следящият лекар, не за този които прави феталната. Освен, ако не са един и същ де. Докторите трябва да са ви казали кога, ако са ви дали направления. Ако не, направления за изследвания се дават при записване на ЖК.

Аз съм все още с дразнещо гърло и кашлица, доста силна на моменти. Тия прополки мисля нищо не правят... На всичкото отгоре съм с детето в нас, лази ми по нервите и няма да мога да си почина. НО пък от няколко дни го забелязвам доста секрет от ушите има, някак спря да чува както преди... днес и носа му текна и го водих на лекар. Пратиха ни на УНГ, оказа се че ушите са му пълни с ушна кал. Тая работа никога няма да е разбера...Доктора каза, че не било хубаво постоянно да чистя и, че това не се случва от лоша хигиена.. Ся капем капки и четвъртък ще идем да ги чистят, дано не е няква кофти процедура само. И той с леко червено гърло..Абе красота.

При мен ще ме гледа доктора всеки път на ехограф. Даде ми право да избирам. Предния път ме гледа само 2 пъти другия ми АГ, и фаталните, този път предпочетох всеки път. Ако е толкова опасно едва ли биха го предложили..Не знам наистина. Иначе без ехограф прегледа винаги ми е бил странен, само си говорим, пък какво става реално, не се знае.

# 605
Момичета, днес бях на преглед и след него не спирам да плача, много ме стресна доктора, каза, че около бебето има оток. Не съм на себе си. Чух сърчицето. Докторът каза, че  може да е сърдечна недостатъчност или някакъв синдром. Каза, че ще стане ясно на 16 .12., на БХС. Не знам как ще изтрая дотогава. Някой имал ли е подобен проблем?

# 606
Milka, според мен потърси второ мнение още тази седмица.
При кой д-р ходиш и не ти ли обясни малко по-подробно какъв е този оток?

# 607
  • Варна
christiana_, на мен за гърло ми помагат обикновените билкови лукчета. Смуча по 3-4 на ден.

Milka_855, стискам палци всичко да е наред и това да е някакво недоразумение! Потърси друго мнение.

# 608
Ако е толкова опасно едва ли биха го предложили..Не знам наистина. Иначе без ехограф прегледа винаги ми е бил странен, само си говорим, пък какво става реално, не се знае.

Не, тя не твърди на 100%, че е толкова опасно! Казва, че има теории, с които няма да ви филмирам и вас и, че е могла да гледа нейните дъщери сутрин, обед и вечер, но както и да е! Да не ви занимавам с подробности! Иначе и за мен прегледът е много странен без ехограф... Кръвно, обиколка и как си...предполагам, че е така при АГтата по здравна каса! Въпреки, че и с предната си бременност бях при нея и съм само с положителни спомени! Скоро имам консултация и във Вита и ще видим как ще е там! Чувам много добри отзиви!

# 609
Milka_855 и според мен задължително потърси второ мнение възможно по-скоро. Надявам се всичко да е наред! 🍀

А за прегледите - за мен преглед без ехограф не е преглед.. лекаря не види ли с ехограф няма как да знае дали всичко е наред.

# 610
Момичета, мен ме гледат на ехограф през 2 седмици. А тази даже ще ме гледат в два последователни дни.
При мен следят много изкъсо кръвотока, за да предвидят и предотвратят евентуални проблеми.
Има жени, които лежат за задържане и тях може да ги гледат и по два пъти на ден.
Със сигурност не е добре да се прекалява, но понякога ползите превишават евентуалноте рискове. Simple Smile

# 611
Скрит текст:
Момичета, а вас колко често ви гледат на видеозон? Мойто АГ твърди, че не е хубаво да се гледа твърде често, тъй като имало теории, че това вреди на бебето! Вие чували ли сте за нещо такова?
Малко кофти ми стана защото съм с отлепване на сакчето и днес бях на консултация! Много ми се искаше да видим какво се случва с бебчето и колко още ще трябва да лежа, но тъй като след 10 дни имам скрининг ми отказа!
Ами много се разочаровах! Сега имам още 10 дни чакане, които се сешате колко бързо ще минат вкъщи на легло!
Мартичка,сигурно някъде назад си писала,но да питам-къде следиш бременността си?В кой град и при какъв доктор-по каса или частен кабинет?
Това,което ти е казал е абсурдно и невярно.Аз бях с отлепване на сакчето в 6 г.с.,по спешност отидох на частен преглед,защото имах силни болки и зацапване.Доктора ми назначи лекарства,препоръча 5 дни болничен.След 5 дни бях при моя лекар,разказах му какво се случи и веднага ме прегледа на УЗ,за да види как са нещата.Беше се закрепило и всичко беше наред.Но в никакъв случай не е оставил на съдбата какво ще се случи или ей така да гадае...Живеем в 21 век,УЗ е единствения надежден начин да ни видят "от вътре" и нека не го сравняваме с рентген.Телефоните ни са по-вредни Wink
Ако трябва потърси по-надежден доктор,за твое спокойствие.

Относно изследванията.Когато се записах за ЖК доктора веднага ми пусна с направление всичко-ПКК,СПИН,хепатит,сифилис,кръвна група,урина.Тези изследвания нямат нищо общо с ранния скрининг и специалиста по фетална морфолагия не се интересува от тях ,а само проследяващия лекар.При мен имаше бактерия в урината(ешерихия коли) и от днес съм на някакви хапчета.
Скрит текст:
Момичета, днес бях на преглед и след него не спирам да плача, много ме стресна доктора, каза, че около бебето има оток. Не съм на себе си. Чух сърчицето. Докторът каза, че  може да е сърдечна недостатъчност или някакъв синдром. Каза, че ще стане ясно на 16 .12., на БХС. Не знам как ще изтрая дотогава. Някой имал ли е подобен проблем?
Милка,
В коя седмица си?Имаш ли възможност да се прегледаш при друг доктор за второ мнение?16.12 е много далеч,ще се побъркаш.
За сега се успокой,най-вероятно всичко е наред.Стискам палци🤞🤞🤞

Последна редакция: пн, 02 дек 2019, 18:44 от AnMary

# 612
Благодаря ви за подкрепата.

Galeona, ходих при доктор Йорданов в Кърджали. Мисля да отида за второ мнение в Пловдив.

Много ме е страх. От притеснение и малко кръвното се вдигна. Все едно не бият с чук по главата. Ужасно ме боли.

# 613
Милка, според мен изобщо не се замисляй да отидеш на преглед в по-голям град.
Не ми се струва редно да имат някакви притеснения и съмнения и да ти кажат, че след 2 седмици ще се разбере.

# 614
Peperudena, от София съм и се следя при АГ по здравна каса! Така процедирах и с първата си бременност, при същото АГ. При нея ходя от години. Бях я сменила временно с доктора, при който раждах преди години, който пък се води за есно от светилата в МД, но както се казва, прехвалена работа! Разочарова ме и пак се върнах при нея! Иначе и при мен се стекоха така нещата...Зацапване, болка и отлепване в 8гс. Веднага на частен кабинет! Те само ми изписаха лекарства, но не ми назначиха почивка! Чух се с АГто ми и ми каза да лягам и да не мърдам и да се видим след 5 дни! След това ме прегледа с ехограф, не пожела да ми вземе пари, въпреки че нямах повече безплатни ехографи по ЗК.
Но днес не пожела да ми направи ехограф и с пари! Сега вече съм в чудна чуденка! Къде да ходя на консултации, при кого да раждам и още хиляди въпроси! Не знам! Няколко дни след скрининга имам час във Вита при Мая Василева, а през Януари при Лора Кълвачева! Мисля да се спра на някоя от тях! А за сега чакам 10ти, за скрининг!

Общи условия

Активация на акаунт