Слънчеви юнски късметчета 2020 ТЕМА 3

• 23 358
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
На мен не ми личи все още. Отвреме навреме ми се подува, но явно е от хормоните или от това, че  не посещавам редовно WC.

Момичета вие с апетита как сте? Можете ли да,се храните нормално?
Аз от както съм в третия месец, апетитът ми го няма никакъв, а и да се насилвам започва гадене. Не мога да се храня нормално и силно се тревожа дали бебчето може да си набави достатъчно витамини и минерали и да се развива нормално.
Съветваха ме всеки ден да консумирам млечни продукти, 1 сварено яйце и сурови ядки ( най-вече орехи), но с това гадене просто не мога. Ям само тестени работи. ☹
На всичкото отгоре от 3-4 дена имам много гаден вкус в устата си, струва ми се, че идва от стомаха ми. ☹
Нямам търпение да мине този период с неразположенията, да минат успешно изследванията и БХС и да започна да се радвам на бременността си. Остават ми още цели 2 седмици до края на 3-тия месец.

# 586
Mardinna, и аз съм точно като теб с апетита! С тази разлика, че при мен този ужас започна още 7ма седмица и за сега не става по-добре! Прилагам всевъзможни трикове за справяне с гаденето, но никой няма ефект! Чудя се до кога ще продължава!? Утре съм на преглед и ще питам за по-надеждни средства, въпреки че хич не ми се иска да пия химии!
За бебето не се тревожи, за сега то черпи от твоите запаси, но след края на третия месец ще трябва да се насилим да хапваме полезните неща!

# 587
Ние също вчера ходихме с децата на ана и елза , на два пъти се разплаках  което беше глупаво. Аз с втората бременност  имах ингвинална херния защото носех на ръце каката  но за.радост я.опелирях март месец при най добрия лекар за тази работа  и съм мн доволна. Затова сега никакво носене

# 588
Добро утро ,
аз вече писах за моя корем , че си е същия както преди , но в предвид че съм от пухкавелките , надявам се чак към 5я да се изрази , че иначе не се виждам с тия две бебета.
Относно яденето и аз налитам предимно на тестени неща , месо да не видя и зеленчуци което е сдтранно за мен. Обаче виж портокали, грейпфрут и мандарини в промишлени количества ям.
Аз съм чак в Петък на скрининг в края на 11 седмица, дано не е рано, обаче има вероятност да пътуваме и може да го отложа за 09.12 та и аз съм в едно чакане , а нямам търпение.

# 589
Аз въпреки, че съм слаба проблем с апетита и засега с килограмите нямам - напротив много неща ми се ядат. Много ми се яде месо и млечни, и тестени неща много обичам и си похапвам, но пък плодове никога не съм яла достатъчно и сега гледам да се подсещам, че трябва да ям, на сладко попринцип не налитам, но когато ми се дояде си хапвам.
Нещото, което ми се ядеше постоянно и с предишната бременност и сега е таратор 😆 ММ ми се смее, че постоянно го карам да ми купува млека и краставици.

А пък ние с ММ в събота се хванахме да правим по-основно почистване - основно той чисти де, ама аз нали да му помогна и така се изморих, че цяла вечер имах контракции, вчера пък цял следобяд по магазините за подаръци (поне сме готови със всички) и вечерта пак ме болеше и стягаше корема... вече съм си казала, че активно ще си почивам и ще се пазя. Нямам търпение да дойде прегледа в четвъртък, че вече мина почти месец от последния.

# 590
Добро утро и от мен , и аз наблягам на тестени , мандарини и портокали ям в ужасно огромни количества , за месо не искам и да чувам даже изобщо. Изглежда ужасно и мирише много гадно , иначе чакам четвъртък с нетърпение , с апетита и аз нямам проблеми , обаче долу към влагалището все едно ме пощипва , някак си ме придърпва не е неприятно , но си ме притеснява лекичко.

# 591
Добро утро и от мен , и аз наблягам на тестени , мандарини и портокали ям в ужасно огромни количества , за месо не искам и да чувам даже изобщо. Изглежда ужасно и мирише много гадно , иначе чакам четвъртък с нетърпение , с апетита и аз нямам проблеми , обаче долу към влагалището все едно ме пощипва , някак си ме придърпва не е неприятно , но си ме притеснява лекичко.
Meldium и аз имам подобна болка.

Може ли да обясните малко повече за този пренатален тест. Тъй като е нещо ново, пък и още не съм избрала АГ лекар за да го попитам.

# 592
  • Варна
Здравейте, момичета! Simple Smile
Миналата седмица ви се похвалих, че гаденето почна да отминава, но вчера се върна с пълна сила. Толкова ми се гадеше, че едва хапвах по малко. На всичкото отгоре напоследък забелязвам, че храни, които харесвам по принцип, вече не са ми така вкусни. Sad Също така имам изключителна непоносимост към подправката Розмарин. Grinning
Вчера кихах цял ден и носа ми почна да тече. Имам ужасна хрема - като чешма съм. Sad Пръскам си Стеримар, но не знам дали има ефект. Иначе гърло не ме боли, нямам Т, но ми е много отпаднало Sad На работа кретам някак си, че не искам да си вземaм болничен за това. Обикновено такава хрема ме държи 3 дни, но с нормални капки. Не знам сега как ще е.
В сряда смятах да си правя изследванията (първите - имам 4 направления), но сега с тази хрема се чудя дали да ходя изобщо? Според вас може ли да повлияе по някакъв начин на изследванията и дали е по-добре да изчакам, да ми мине?

Последна редакция: пн, 02 дек 2019, 17:39 от Invisible_

# 593
Момичета вие кога пуснахте ПКК и урина? На мен доктор още не ми ги е назначил, сигурно се чака първо ФМ да мине... Чудя се дали да си ги самоназнача и на ФМ да отида с тях?

# 594
Invisible, според мен изчакай да мине. Ако сега ти е по-слаб имунитета, може и някои показатели да са разбъркани.
Ако почне да те дразни гърлото си направи кашичка от джонджифил+лимон+мед и хапвай по няколко пъти в деня. На мен това много ми помогна, когато бях с подути сливици в началото.
Simple Smile

Dream, на мен ми даде направления на миналия преглед и каза да си ги направя седмица преди ФМ. За да мога като птида да ги види.

# 595
Момичета, а вас колко често ви гледат на видеозон? Мойто АГ твърди, че не е хубаво да се гледа твърде често, тъй като имало теории, че това вреди на бебето! Вие чували ли сте за нещо такова?
Малко кофти ми стана защото съм с отлепване на сакчето и днес бях на консултация! Много ми се искаше да видим какво се случва с бебчето и колко още ще трябва да лежа, но тъй като след 10 дни имам скрининг ми отказа!
Ами много се разочаровах! Сега имам още 10 дни чакане, които се сешате колко бързо ще минат вкъщи на легло!

# 596
  • Варна
Galeona, благодаря! Дано да съм ОК към края на тази седмица, че да ги пусна най-рано началото на другата, за да са готови (надявам се) преди 14-ти, че съм на ФМ тогава.
Martichka123, предната бременност ме гледаха всеки път на ЖК на видеозон (от 3-ти до 8-ми месец вкл. по 1 път месечно, а в 9-ти месец мисля, че ходих всяка седмица). Родих здраво дете. Предполагам, че с тази бременност ще е по същия начин. Това беше и една от причините да се запиша отново при същия лекар. Честно казано за това, че не било полезно често за първи път прочетох в тази тема.

# 597
И аз знам, че не е полезно, даже самата аз бих отказала близки ехографи, ако са в рамките на няколко дни и няма предпоставки за постоянно наблюдение.

# 598
Galeona, благодаря! Дано да съм ОК към края на тази седмица, че да ги пусна най-рано началото на другата, за да са готови (надявам се) преди 14-ти, че съм на ФМ тогава.
Martichka123, предната бременност ме гледаха всеки път на ЖК на видеозон (от 3-ти до 8-ми месец вкл. по 1 път месечно, а в 9-ти месец мисля, че ходих всяка седмица). Родих здраво дете. Предполагам, че с тази бременност ще е по същия начин. Това беше и една от причините да се запиша отново при същия лекар. Честно казано за това, че не било полезно често за първи път прочетох в тази тема.

Invisible кои излседвания ще пускаш? Аз гледах в бодмимед има пакет начална бременност - ПКК, урина, желязо и тн. Ако ги пусна ще мога да ги занеса на ранната ФМ, но лекаря не ми е казвал да ги пусками затова исках да попитам кога е най-добре да се направят ?

# 599
  • Варна
dream123, дадоха ми направленията на предната ЖК (на 15.11) и смятам да ги направя най-късно другия понеделник, защото на 14.12 съм на ЖК отново. Искам да са готови резултатите, за да може АГ да ги погледне и да не се налага да ходя два пъти. Честно казано обаче не знам точно какви изследвания ще правя (не ми се смейте), даже ако може някоя да ми ги разчете по "кодове", ще съм ѝ благодарна. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт