Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

🔥 Survivor Бг: В очакване на новия сезон: ''В непознати води'' 2023 🌴

 • 86 020
 • 1 336
 •   1
Отговори

Анкета

* За каста на Известните - харесва ли ви + първи прогнози и симпатии *

Опции:

* Може да изберете максимум 3 опции.

 • София
 • Мнения: 24 620

Надхитри. Надиграй. Надживей!

Добре дошли в специалната тема за едно най-обичаните и популярни риалити предавания по света и у нас!

ИСТОРИЯ

Идеята за Survivor принадлежи на световноизвестния продуцент Марк Бърнет. Форматът печели множество призове „Еми” и е пазарен лидер в целия свят. Излъчва се от 1997 г. и е най-обсъжданото шоу в световен мащаб. Към момента Survivor се излъчва в почти всички държави, а повече от 50 различни територии правят свои собствени локални версии на шоуто. В САЩ са продуцирани 42 сезона, като сезон 42 ще съвпадне, като излъчване със сезон 6 (Скритият идол) в България.
Survivor залага на изпитанията върху предела на човешките физически и психически възможности, на състезанието, на конфликта между екипност и индивидуализъм, на отношенията между хора, поставени в екстремна среда на тежък климат, глад, тежки изпитания, или с други думи – на същинско оцеляване. Именно затова за участници в Survivor се подбират здрави, психически издръжливи българи, мотивирани да се изправят срещу трудностите и готови на всичко, за да спечелят.
След 7-годишна пауза в България, култовото световно риалити с множество награди „Еми” отново намери своите герои. bTV продуцира Survivor съвместно с лицензодателя - британската компаня Castaway, а техническата реализация се осъществява от американската Promofilm. За реализацията на формата bTV работи съвместно с най-добрите продуценти у нас.

В крайна сметка се получи един изненадващо силен сезон (благодарение на самите участниици), но като рейтинг, това беше най-слабия Сървайвър в историята, като показателното беше как на финала на сезона, нямаше нито един официален представител на медията...

Ние, истинските фенове на играта обаче няма да спрем да мечтаем да видим любимия си формат отново в ефир!
За наша голяма радост очакването се оказа много кратко, тъй като от bTV обявиха кастинг за нов сезон през 2023 г.Всички пълнолетни, които желаят да влязат в епична битка за оцеляване с природата в Карибския регион, могат да се запишат за участие в сайта на предаването

Най-великото приключенско риалити  Survivor отново се впуска в търсене на своите нови герои. От 28 септември всеки желаещ да се докаже в епични битки и различни изпитания на духа, да се изправи пред суровата същност на дивата природа и да оцелее, може да го направи в специалната секция на сайта survivor.btv.bg.

Новият сезон на Survivor за пореден път ще заложи на оригинална концепция, като предложи ново и различно приключение, което ще изненада както участниците, така и зрителите.

Сред екзотичната и предизвикателна природа на Карибите и под мотото „В непознати води” , 7 сезон на Survivor България ще докаже за пореден път, че признанието и титлата „Последният оцелял“ е за онзи, който притежава комплексни качества като устойчива психика, физическа сила, находчивост и стратегическо мислене. Феновете на риалити формата ще станат свидетели не просто на мащабни физически битки и предизвикателства, но и на начина, по който участниците ще изживеят Survivor, търсейки отговор на въпросите – “Мога ли да се справя в кризисни условия и ситуации?“, “Достатъчно силен ли съм?“, “Имам ли качествата да бъда лидер?“, “Мога ли да се доверя на човека до мен?“, “Мога ли да се доверя на интуицията си?“, “Струва ли си и къде е личният ми предел?“. Всеки, който има смелостта да се гмурне в непознатите води на Survivor, може да го направи на сайта на предаването survivor.btv.bg.

Идеята за Survivor принадлежи на световноизвестния продуцент Марк Бърнет. Форматът печели множество призове „Еми” и е пазарен лидер в целия свят. Излъчва се от 1997 г. и е най-обсъжданото шоу в световен мащаб. Към момента Survivor се излъчва в почти всички държави, а повече от 50 различни територии правят свои собствени локални версии на шоуто. В САЩ  са продуцирани 40 сезона.

Официално все още не се знае нищо относно новия сезон, но в днешния свят много трудно може да се скрие информация...
Това което предполагаме, че ще представлява новия сезон е един напълно нов Сървайвър.
Ще бъде продуциран от турска страна с участието на нашата bTV и ще се акцентира основно върху игрите, като епизодите ще бъдат с много сериозна динамика.
Предполага се, че ще се излъчва в почти реално време, защото епизодите ще се излъчват най-късно от 5 до 7 дни след тяхното първоначално заснемане на Карибите!
И драгия зрител ще има дейно участие през целия сезон, защото най-вероятно ще има редовно гласуване чрез есемеси...
Сезонът би трябвало да е с продължителност около 3, 4 месеца или да запълни късната зима и цялата пролет в ефира на bTV!
Всичко за сезон 6: Survivor: Скритият идол (Сезон 6: Филипините' 2022)
 
Скрит текст:

 


Добре дошли в специалната тема за едно най-обичаните и популярни риалити предавания по света и у нас!
Отново ще имаме Сървайвър, 7 години по-късно! По-добре късно, отколкото никога! Да си пожелаем това да се превърне в традиция и никога повече да няма подобни огромни паузи.
 
Продуцент: Изцяло вътрешна продукция на bTV Media Group
Локация: Филипини
На 15 април 2021 г. е обявен кастинга за нов сезон на Сървайвър по bTV
Начало на снимки: 20 Юли 2021 г.
Около 17/20 юли са започнали същинските снимки с избраните участници, а Милошев и Ко са пристигнали с първата група от около 30 човека, някъде около 10/11 юли.
Общия брой на целия екип наброява около 100 човека.
Край на снимките: Около първата седмица на Септември 2021 г.
43 дни ; 20 участници
Награда за последния оцелял: 150 000 лв.
Водещ: Владимир Карамазов
Евтим Милошев ще е продуцент, който ще отговаря за съдържателната част на проекта.
Христина Апостолова е креативен продуцент на риалити шоу.
На 28 януари 2022 г. в предаването ''Преди обед” е обявено, че победителят в последният сезон Ваня Джаферович ще е водещ на онлайн епизодите на ''Сървайвър: Зад кадър”.

 


За пореден път водещ ще бъде Владимир Карамазов, най-добрият роден водещ на подобен тип шоута.
Свикнали сме с него, обичаме го и го приветстваме!

 

 


Гласът зад кадър е Владо Пенев
 

 


Онлайн епизодите 'Зад кадър' ще се водят от Ваня Джаферович
 

 


ИСТОРИЯ
 
Идеята за Survivor принадлежи на световноизвестния продуцент Марк Бърнет. Форматът печели множество призове „Еми” и е пазарен лидер в целия свят. Излъчва се от 1997 г. и е най-обсъжданото шоу в световен мащаб. Към момента Survivor се излъчва в почти всички държави, а повече от 50 различни територии правят свои собствени локални версии на шоуто. В САЩ са продуцирани 42 сезона, като сезон 42 ще съвпадне, като излъчване с настоящия Бг сезон.
Survivor залага на изпитанията върху предела на човешките физически и психически възможности, на състезанието, на конфликта между екипност и индивидуализъм, на отношенията между хора, поставени в екстремна среда на тежък климат, глад, тежки изпитания, или с други думи – на същинско оцеляване. Именно затова за участници в Survivor се подбират здрави, психически издръжливи българи, мотивирани да се изправят срещу трудностите и готови на всичко, за да спечелят.
 
След 7-годишна пауза в България, култовото световно риалити с множество награди „Еми” отново ще намери своите нови герои. Сред най-известните и ярки участници в сезоните до момента у нас са личности като Яна Маринова, Джина Стоева, Светла Димитрова, Ива Пранджева, Ваня Джаферович, Антон Агонцев, Николай Мартинов, Георги Костадинов,  Нели Иванова, Георги Кехайов и др.
bTV продуцира Survivor съвместно с лицензодателя - британската компаня Castaway, а техническата реализация се осъществява от американската Promofilm. За реализацията на формата bTV работи съвместно с най-добрите продуценти у нас.

 


/
 
(==> всяка снимка е директен линк към пълната визитка на участника с текст и видео <==)
 
МЪЖЕ
 
 
 
ЖЕНИ
 
 


ПЛЕМЕНАТА
 
Мапурондо (обединеното племе - от ден 23, епизод 16 от 28.03)
Символ на новото племе: малката филипинска маймунка Тарсиер

 

  

 

 

 

  
Ифугао 3.0:
 
Скрит текст:

 


Ифугао 2.0:
 
Скрит текст:

 

 

 
Оригиналното, първо племе:
 
Скрит текст:

 

 

 
 
Бонток 3.0:
 
Скрит текст:

 


Бонток 2.0:
 
Скрит текст:

 

 

 

 
Оригиналното, първо племе:
 
Скрит текст:

 

 

 Безименните:
 
Скрит текст:

 

СКРИТИТЕ ИДОЛИ
 
Използвани идоли:
 
Скрит текст:
Анелия (Mappurondo) - неуспешно използване - спасяване на Борислава на 7-ми племенен съвет на обединеното племе. Неутрализиран само 1 глас срещу Бо. Идолът беше пропилян!
Зоран (Mappurondo) - успешно използване - спасение на Денис на 5-ти племенен съвет на обединеното племе. Неутрализирани 4 гласа и изгонаване на желаната цел от противниковия лагер (Ганка)!
Борислава (Mappurondo) - успешно използване и собствено спасение на 4-ти племенен съвет на обединеното племе. Неутрализирани 4 гласа и изгонаване на желаната цел от противниковия лагер (Драго)!

 


Александра (Ifugao) - успешно използване и собствено спасение на 6-ти племенен съвет

 


Ивайло (Bontoc) - неуспешно използване на 4-ти племенен съвет
              


Неизползвани идоли:
 
Скрит текст:
Йоана (Bontoc) - нямаше удобен момент, нито се налагаше да го използва!
Владетелите на острова на изкуплението
 

 


Ганка (3 спечелени дуела)

Мила (3 спечелени дуела)
 

  
 
Драго (3 спечелени дуела)
 

 
 
Ивана (4 спечелени дуела)
 

 Гифове и колажи (забавни, култови или срамни мигове) - час по народно творчество Бг мама' пролет 2022
 
Скрит текст:
Зоран - последния оцелял!

Ани - миг невнимание...

Кулите на късмета

Казва ли Ани на Зоки какво да прави, за да смени гласа си и да спаси Карин?
 
Алекс така и не се ориентира този сезон...
 

 


Бо и Ванко шокирани от инфарктанта победа на Ганка след супер гафа на Александра
 

 

 


Страст за шоколад
 

 
Изговането на Ганка - топ съвета на сезона - ШОК реакцииРеакцията на Денис на играния идол от Зоран в негова защита

Журито се радва, Ани е в ШОК.

Бо с хода на сезона
 

 

 

 

 

 

 

 Йо след играния идол на Бо
 

 


Драго, Драго (в миговете преди хода на Бо)
 

 


Класически 'Blindside'
 

 


Зоран - повелителя на огъня!
 

 


Жорката се наигра!
 

 


Никога не подценявай една ревнива жена!
 

 

 


Хей панички, хей ги две...
 

 


Карин лъвския скок
 

 


Ивайло - успех в живота!
 

 

 

 


Мила като жената котка
 

 


Мила като спасителка на плажа
 

 


Милошеви...

Тримата финалисти

Великденски тапет

Денчо ли?
Денчо, брат!

 

 


Анелия - Оскар
 
Когато не знаеш какво се случва...
 

 


Успех в живота!
 

 


 
Пеьо (Аз съм българче...)
 

 


Пейо сървайвъра - предал се или логическата задача му е сложна?
 

 

Директни линкове към постовете на Mari_Mar за онлайн гледане на епизодите:
 АРХИВ / АНКЕТИ
 
Скрит текст:

       


                        


АРХИВ / Победителите през годините
 
Първата жена победител, Нели Иванова (от трите топ реалити предавания у нас, тя бе и единствената жена победител до триумфа Веселка във Фермата 5)

 
Харесваният от почти всички участници в сезон 2, Георги Костадинов

 
Велик и неповторим, Ники Мартинов ''Сървайвъра''

 
Най-шокиращия победител в историята, Георги Кехайов (успех в живота!)

 
И разбира се стратег номер 1 в нашата кратка Сървайвър история, Ваня Джаферович

Режисьорът на Сървайвър, най-убедителния победител и последния оцелял, Зоран Петровски

АРХИВ / АНКЕТИ

Скрит текст:АРХИВ / ТЕМИ
 ПОЛЕЗНИ ЛИНКОВЕ
Официален сайт / Фейсбук / Инстаграм / Уикипедия

 

  

Последна редакция: чт, 15 дек 2022, 21:47 от Не се сърди, човече

# 1
 • Мнения: 9 703
Резюмирането на епизодите е изцяло дело на труда и себеотдаването на Дяволо, аз само помогнах при публикуването

Епизодите (какво се случва в племената)
 
Скрит текст:
Епизод 1 (ден 1 и 2)
Тайните на острова

 
Скандал между Пейо и Ивана – не се харесват меко казано.
Почти всички се настроиха срещу Ивана, а на Джулиана дори и е противна?!
В Ифугао не можаха да намерят скрития идол.
В Бонток го намериха. Александра го намери в един кокос и сподели откритието си с Карин и Маргарита. И двете обещаха да не казват на никого, но малко по-късно Карин каза на Йоана и Борислава, а Марга каза на Зоран.
В Бонток се заформи коалиция между Йо и Бо (Йоана и Борислава) + Георги. Аз ще ги кръстя, Жо/Йо/Бо. Интересни са и тримата. Много обещаващи играчи, ще се следят. Карин с тях ли ще е или ще играе двойна игра?
Определено в Бонток са по-задружни и засега няма напрежение. Построиха си навес и се устроиха добре. Марга свърши доста работа.
Пейо се очертава да бъде душата на компанията в племето си.
В Ифугао Ивайло и Ивана се харесаха и дори не се криеха от останалите. Лошо седларов!
Пейо и Драгомир са се засекли случайно две седмици преди старта на сезона и са се сприятелили. Споделиха го с всички останали на племенния съвет.
 
 
Епизод 2 (ден 3 и 4)
Мрежа на доверие

 
Пейо има рожден ден!
На Илиян и Иван им е много твърдо да спят на дъските, искат да е върху пясъка и разтуриха конструкцията на Ванко. Той ги остави да правят каквото искат. Илиян прекалено много мърмори.
Мила колабира, останала без сили след пълното си раздаване в играта! Мила сподели, че за първи път и се случва да загуби съзнание. Свлякла се е и после когато се е свестила е разбрала какво се е случило.
Пейо беше неотлъчно до нея, а Анелия доста си порева. Но всичко мина без проблеми и докторите много бързо върнаха Мила. Закараха я в клиника за изследване, като и пуснаха и система за през нощта. На следващия ден се върна в племето си напълно готова за игра.
Ванко и Жорката не харесват Илиян.
Алекс и Зоран таят неприязън един към друг.
За първи път от 3 дена насам, в Ифугао най-накрая хапнаха малко ориз и хляб.
Маргарита сподели на Александра, че е казал за идола на Зоран, но Зоран вече е знаел, явно е разбрал от Бо и Йо на които Карин сподели. С една дума всички в племето знаят за нейния идол! Голяма глупост от нейна страна.
Пейо е рожденик. Навършва 43 г. Джулиана иска да гони Милен, че бил вълк-единак. Пейо я разубеди, че бил най-силния и нямало да спечелят битка без него. Пейо мисли да стрелят по Ганка. Получи за подарък, бутилка ром. Получи подарък, гривна от племето Бонток, като се срещнаха от двете ивици на плажа, на значително разстояние едни от други.
Оформи се нова коалиция. Ганка, Анелия и Ивайло, като ще чакат Мила да се върне и да мине към тях. И я привлякоха лесно. Разкриха схемата на Пейо.
Ивана реве за Ивайло на острова на изкуплението?!
На племенния съвет, жените избраха Ивайло да е лидер на племето, т.е. да реди стратегиите по време на игрите.
Пейо и Драго явно и пред всички по време на съвета си шушукаха да гласуват за Ивайло и Пейо да направил знак на Джулиана?!
 
 
Епизод 3 (ден 5 и 6)
Колибата на преговорите

 
Голям скандал между Ивайло и Джулиана, който беше провокиран от Драго.
Джулиана откровено провокираше Ивайло, предизвиквайки го да си изтърве нервите. Ритна и пясък върху него. Много груб език и откровена простотия от страна и на двамата. Джулиана се изложи много, но Ивайло също. Ако бе стоял кротко и се бе усмихнал щеше да спечели много точки.
Имаме нов момент в играта. Колибата на преговорите. Първите посланици на двете племена са Борислава и Ганка. Ганка избрана след гласуване, а Борислава избрана от шанса след теглене на чоп.
Двете решиха да поделят с племената си предложените хапки, а после трябваше да решат, кой от своето племе да изпратят на племенен съвет на противниковия отбор. Значи, спечелилото племе в следващата номинационна битка, ще изпрати свой човек на племенния съвет на загубилите и ще има правото да спаси един участник, като този участник обаче няма да има право да гласува! Ганка предложи първо Мила, но Бо отказа. Бо предложи Йо, но Ганка отказа. След още два отказа се стигна до консенсус. Ганка се съгласи за Карин, а Бо се съгласи за Анелия.
 
 
Епизод 4 (ден 7)
Възход и падение

 
Романс между Александра и Иван доктора?
В Ифугао подписаха присъдата на Драго!
 
 
Епизод 5 (ден 8 и 9)
Аз на твое място

 
Иван доктора ще отмъщава за Илиян!
 
УАУ, претопяване на племената!!!
WTF?!
Отвориха кутията и пренаредиха племената Бонток и Ифугао!
Анелия и Ивайло стиснаха яйца и цветът, който излезе от тях (зелен или червен) ги изпрати в новите им племена.
Служебно Ванко и Йоана бяха пратени като мъж/жена в племето с жена/мъж. И после жена от старото Ифугао избира жена от Бонток, мъж избира мъж, но от противоположните стари племена и така...
 
Бонток (9 човека):
Ивайло, Йоана, Иван (избран от Ивайло), Мила (от Йоана), Денис (от Иван), Марга (от Мила), Зоран (от Денис), Милен и Борислава, която като последна и неизбрана от никого имаше честта сама да си избере племе и локация. И тя очаквано избра Ифугао с дружките си Йоана и Жоро.
 
Ифугао (Sunglasses:
Анелия, Ванко, Карин (избрана от Анелия), Драго (от Ванко), Ганка (от Карин), Георги (от Драго), Алекс (от Ганка) и Джулиана
 
След играта, Бо избра за новото си племе, стария лагер на Бонток.
 
В Бонток, Марга се сдуши с Ивайло и си станаха първи дружки. Може би са се харесали още по време на дългия път към Филипините.
Мила се присламчи към Йо и Бо (отлично). Денис остава плаващ засега. Мила настройва Йо и Бо срещу Иво и Денис, а пък Йо не харесва вратарчето.
В Ифугао, Драго иззе функциите на домакин и лидер, а Ванко го припозна за такъв. Карин нещо не харесва това, но засега е съгласна всички да слушат новия вожд. Но според мен Карин ще наговори Ванко да изритат Драго при първа възможност. Да видим...
Жорката остана сякаш сам и най-вероятно ще е първия отстрелян.
Милен посвети победата на дъщеря си, която има рожден ден! Мила ще му направи герданче от мидички, тя това го умее.
 
Новите посланици за колибата на преговорите:
Марга (която си се самопредложи безцеремонно, докато други искаха да се тегли чоп) и Карин (която също се предложи, но тук всички веднага се съгласиха)
Имаха дилема, дали да поднесат награда за Милен, да види видеообръщение от дъщеря му или да се натъпчат със сандвичи. Жените и най-вече Карин избраха сандвичите и то при положение, че изгледаха видеото, което беше трогателно. И това от жени?!?! Нямам думи! Марга все пак предостави сандвичите си на Ифугао, защото се беше наяла, племето им спечели играта за награда. Карин изяде своя сандвич и занесе на племето си останалите сандвичи от Марга/Бонток. А защото беше прекалено лакома и изяде на място своя сандвич пропусна възможността да занесе на племето си останалите сандвичи полагащи се на племето им и дефакто занесе само тези за Бонток след великодушната проява на Марга!
Избор на арбитър:
Анелия и Иван доктора. И двете се съгласиха веднага с тези две първи кандидатури.
 
На острова на изкуплението, Ивана и Илиян хич не се разбират. Само мрънкал Илиян. Ивана не може да го трае. И наистина Илиян не спря да мърмори.
 
 
Епизод 6 (ден 9 и 10)
Заслепяване

 
Иван ще отмъщава за Илиян, като ще направи всичко възможно да отстрани Зоран.
Ивайло има по-сериозен проблем с очите и отива на преглед. Лекарите казаха, че няма сериозен проблем и може да продължи играта, но да се наблюдава и внимава. Той да прецени дали да продължи и по възможност да избягва сериозни физически предизвикателства.
Кари сякаш е близка с Анелия.
Жорката се чувстваше изолиран, но блесна със стратегия в играта и след нея се чувстваше отлично, а и всички в племето го приеха много добре.
Марга и Иво решиха да гонят Мила и получиха подкрепа от Зоран. Ако тя бъде спасена ще стрелят по Милен, който реши да го играе соло!
Към Йо и Бо отидоха Мила и Иван. Решиха да пуснат слух, че ще гонят Ивайло, за да си използва идола. Но целта е Маргарита!
Денис и Иван са с Йо, Бо и Мила. Петима в коалиция! Денис и Иван му пуснаха слуха, че ще гласуват срещу него. Той се хвана и каза на синхрон, че ще си използва идола!
От Ифугао прецениха ситуацията и решиха да спасят Марга и да и отнемат гласа. Но Анелия ще прецени на място.
Коалицията на Йо ще стреля по Марга, а ако не може по нея, по Зоран, защото се очаква Ивайло да използва идола си.
 
 
Епизод 7 (ден 11 и 12)
Завръщане към дома

 
Зоран е следващата цел на петорната коалиция!
Алекс не е съгласна, че Анелия е спасила Мила вместо Марга и Марга най-вероятно е изгоряла!
Алекс и Карин са разочаровани също.
Зоран и Иван се изпокараха, Зоран го нахрани мощно с доста тежки обиди като мишкар и че Бо му редяла играта!
Единствения човек на който Карин вярва в племето си е Ванко!
Посланиците:
Карин и Иван (теглиха клечка, Денис я изтегли и я даде на Мила, а пък Мила я даде на Иван)
решиха по предложение на Иван да занесат личните вещи/предмети на останалите участници и се отказаха от палачинки с шоколад!
За арбитри бяха избрани: Бо и Ганка, като бяха избрани още на първия тур!
Не можеха да избират себе си и Анелия, защото тя беше на два поредни съвета!
Всички бяха трогнати от личните вещи, които сами са си избрали. Най-трогателна беше шапката на дядото на Ганка, която явно е отгледана от баба си и дядо си. А Жоро единствен е помислил стратегически, защото си беше взел тетрадка, в която да си води бележки за играта. Браво!
Маги се зае с преустройство на лагера, още преди началото на битката на острова! Изгради нов и хубав навес. Ивана не и помогна изобщо, а чакаше наготово.
Новият скрит идол беше открит от Йоана след трескаво издирване от всички. Йо реши да сподели само с Бо и с никой друго от племето, включително и останалите трима от петорната коалиция.
 
 
Епизод 8 (ден 12 и 13) – 08.03.2022
Симулация?

 
Ивайло иска да си ходи. Загуби мотивация. И иска Денис и Иван да симулират като него, племето да загуби и той да си ходи. Те обаче искат да гонят Зоран. Иван го каза и на Мила. Йо, Бо и Зоран не знаят.
Денис и Иван в крайна сметка няма да симулират.
 
 
Епизод 9 (ден 14 и 15) – 09.03.2022
Шпионски игри

 
Ивана посрещна лошо Милен и не му даде храна! (btw: разбва се, че му е дала храна, но от продукцията не са ни го показали).
Драго хвана змийче и го опекоха.
Иван се самопредложи да бъде изгонен, само и само лично да победи Зоран на острова и да го елиминира
 
Бо вербува Зоран, браво!
 
Джулиана и Зоран са посланици! Джулиана се предложи и се съгласиха, а Зоран изтегли късата клечка срещу Мила.
Трябва да изберат по един човек от своите племена, които да отидат да пренощуват в другото племе.
Джулиана избра Алекс, но Зоран отказа. Съгласи се за Жоро, ако иска Джули да бъде Мила. И така, Мила и Жоро ще бъдат нещо като ''пленници''
Алекс и Йо бяха избрани за арбитри, единодушно. Зоран им даде цялата храна и пиене?!?! Зоран каза на Джулиана да спасят Иван, за да го лишат от глас. Т.е. Денис ще бъде изгонен! Зоран сподели на Джули, че няма имунитет и че си има клонче в джоба. Обаче Иван се хвана на въдичката и си мисли, че Зоран има такъв. Направо е станал параноик по темата.
 
 
Епизод 10 (ден 15 и 16) – 14.03.2022
За втори път

 
Ивана е разочарована, че няма кой да я похвали или поне да усети подкрепа от някого...
Ванко има рожден ден! Направиха си парти!
В Бонток продължават да търсят идола, без да знаят, че вече е открит от Йо.
Мила предаде следното инфо: плануват да заплашат Джули, за да е сигурна Алекс (знаят, че има идол) и да я изгонят. Заръката е да спасят Драго и да го лишат от глас и да изгонят Александра. И в Ифугао никой не харесвал Александра, освен Ганка. Зора не вярва на Мила и думите и.
Жоро пък наклепа Мила (целенасочена стратегия) и сякаш Ганка и Анелия леко се разочароваха и дистанцираха от нея.
Драго правилно усети къде е голямата заплаха в племето и при обединението и иска да разбие в зародиш коалицията, Анелия/Ганка и Ко. И ще гласува за Ани, като каза същото и на Алекс, Кари и Ванко. Но само Алекс сякаш би го послушала. Ванко откровено не харесва Алекс, а Кари не харесва Драго. Според мен тук коалиция няма как да стане. Джулиана обаче е склонна да се изгони Ани. Цялото това колебание може и да отреже главата на Драго в крайна сметка. Карин се разбира с момичетата и иска да играе с тях. И определено не харесва Алекс и Драго!
Карин сподели с всички за решението си да не пуснат видеото с дъщеричката на Милен. Ани я подкрепи, а Кари не. Според мен използва това точно преди съвета да се покаже, че поставя интересите на племето на първо място (но интересно премълча за сандвича и че ги лиши от една порция) и едновременно да сондира кой е открито срещу нея и първосигналната Алекс се хвана на въдичката.
 
 
Епизод 11 (ден 17 и 18) – 15.03.2022
Запечатани с любов

 
Александра нападна Ванко и го нарече мишкар! Ванко също си изтърва нервите и я нагруби.
Алекс написа писмо на Георги с отчаян вик за помощ и го жегна на чест и достойнство. Жорката е добра душа и откликна. Но дали това няма да му изяде главата? Цялото племе иска да изгони Алекс с изключение на Джулиана, но след писмото и Жоро е силно на нейна страна, като хем иска да я защити, защото и съчувства и хем да я използва за бъдеща коалиция в обединеното племе.
Ивана посрещна Драго и почна с нейните смешни и елементарни психологически войни, но не мина номера с Драго. Даже той взе надмощие според мен и леко я извади от комфортната и зона.
Посланици отидоха Зоран и Жоро след теглене на чоп. В Ифугао беше много важно чисто стратегически кой ще отиде и Ганка не остави Жоро сам да отиде, но съдбата рече, Жоро. Дали това ще бъде повратния момент в цялата игра?
Поделиха си храната, но на изпроводяк Зоран даде малко повече хапки на Жорката, ей така подкупващо.
Избраха единодушно за присъстващи на племенен съвет да отидат, Карин и Бо. Като Жоро убеди Зоран да сложат огърлица на Алекс, за да изгонят Джулиана. Зоран се учуди и той не харесва Алекс, но Жорката го убеди, че за в бъдеще могат да играят заедно. А Зоран каза на Жоро, че вече е в съюз с Бо и Йо и Жорката иска да изгонят Иван, т.е. огърлица ще получи Мила или Денис и да гласуват за доктора.
Сървайвърите получиха писма от близките си, като всички бяха силно емоционални.
Драго доста си хареса острова, като у дома си се чувства.
 
 
Епизод 12 (ден 18) – 16.03.2022
Огън

 
На острова Драго едва намери два кокоса (кокоси почти няма на това място от Филипините), но се взе да облагородява острова. Голям екшън с две мекици, като щеше да подпали острова, а маймунките искрено се забавляваха с Драговите неволи!
Идеята на Йо и Бо е да изгонят Мила! Ти да видиш!
Бо е склонна да играе с Алекс, но не и Йо. И все пак сякаш Йо се съгласи с Бо.
Алекс обаче не успя да убеди Карин да играе по тяхната свирка. Какво ще направи Карин ако Бонток са на съвет е неизвестна. Тя се безпокои, че на един етап от играта тя и Ванко ще са мишени на бъдещата голяма коалиция, която тя собственоръчно ще помогне да се сфмормира ако изпълни заръката на Бо предадена от Алекс.
Жорката пое цялата вина за загубата на племето си, Ванко го защити пред всички, но се подразбра, че Жоро се е предал на няколко пъти в играта, като бил казвал, че се отказва... Джулиана и Ванко го осъдиха на синхрон. Но пред него, момичетата го успокоиха.
Ванко и Ганка хванаха спатиите на Жоро и че играе с Йо, Бо и Зоран и ще направят всичко възможно да го спасят. Те го успокоиха, като идеята е да заблудят Бо и да не го спаси на съвета, за да го изгонят. Анелия обаче иска да играе с Жоро и иска да изгони Джули, която смята за елементарна и я дразни. Йо, Бо, Мила и Зоран също не могат да се разберат кого да спасят. Мила и Йо искат да изгонят Алекс, а Бо и Зоран искат да изгонят Джулиана. Бо обаче иска да спаси Алекс и ще се опита да убеди Иван в правотата си, защото и доктора е против Алекс. Алекс намери писмо, че отново имат заложен идол и след дълго размишление реши да сподели с тях новината (макара че всички трябва да са наясно, че след изиграване на имунитета веднага на следващия ден се пуска в обръщение нов такъв). Засега най-упорито го търси Анелия, но преди съвета никой не го намери.
Зоран си направи фалшив идол. А Йо му сподели, че идола е в нея. Зоран е изцяло вече в съюз с Йо и Бо.
Жоро сподели плановете си с Ани, Гани и Карин. Карин и Гани не му вярват, но Ани го харесва и иска да играе с него. Уж се разбраха да сплитнат гласовете между Алекс/Джули/Жоро в зависимост от това кой от тримата ще бъде спасен, като са наясно, че това ще са Алекс или Жоро. Ванко обаче открито иска да маха Жоро и директно си го каза на момичетата.
Анелия наговори Жоро на съвета да се направи на многострадална Геновева и да даде знак на Бо да му сложи огърлицата, за да изгонят Джулиана. Но дали ще я послуша Жорката или е сигурен в себе си и играта си?
Йо и Бо финтираха Иван и Денис сами да стигнат до извода, че за тях е по-правилно да бъде изгонена Джулиана, а не Александра! Инсцинираха уж несъгласие между двете за да не заподозрат останалите, а Иван, Денис и Мила сами да разберат, че Алекс им трябва, а не Джулиана. Гениален ход!
Като цяло Жоро направи груби грешки. Твърде много се издаде, твърде много говори занапред в играта и ядрото на племето вече не му има доверие, така че не знам откъде тази увереност, че планът му ще сработи и Джули е пътник. Жорката може да се наиграе. Измисли сложна схема да спаси Алекс и да я вземе под крилото си, но може да изгори той вместо нея...
Прехвръкнаха искри между Ванко и Ганка. Заражда ли се романс между тях?
 
 
Епизод 13 (дни 20 и 21) – 21.03.2022
Безименните

 
Драго посрещна много гостоприемно Жоро.
Драго с много хубава оценка за жените и мъжете в този сезон на Сървайвър.
 
Новосформираното племе от ‘’Безименните’’ бяха закарано на ужасно място със силен прилив, без храна и огън. Еди вид рестартираха играта. За капак ги застигна и хладно и дъждовно време.
Денис и Джули се сдушиха в племето и те ще дърпат конците. На този етап Алекс почти сигурно си заминава ако се стигне до техен съвет.
 
В новия Бонток е ясно. Ако загубят, Ванко гърми. Същото е и в новото Ифугао, където Иван е пътник. Момичетата се сближиха още по-силно и Ганка и Анелия дори обещаха на Карин, че при евентуално бъдещо обединение няма да предпочетат Мила пред нея! И трите бяха обезпокоени за съдбата на Ванко. Едно е ясно, имате една силна коалиция от Ванко, Карин, Гани и Ани и ако стигнат обединение поне засега са 4 сигурни гласа. От другата страна три сигурни гласа са само Йо, Бо и Зоран. 4>3 ако махнем Иван и Ванко. Много е важно Денис и Джулиана къде ще отидат ако оцелеят до обединението. Мила почти сигурно ще се насочи към жените от Ифугао.
За посланици в колибата за преговори отидоха, Мила, Йо (и двете за първи път) и Кари (за трети път). Кари имаше късмет с късата клечка, а Мила и Йо се самопредложиха и останалите се съгласиха.
За арбитър Мила предложи Денис, но Карин я отряза, заявявайки, че му няма доверие, после Кари посочи Ганка, но Йо веднага я отряза. Съвсем умишлено и чисто стратегически, Йоана саботира преговорите и не искаше да има арбитър, като по този начин се лиши от глас. Право на глас няма да имат и Карин и Мила. Но няма да има и арбитър. Когато Кари им разказа какво се е случило, Ганка възкликна ядосано, ‘’Ей, тази Йоана как ме дразни’’
 
Анкетните карти и избора/сформирането на новите три племена:
 
Бонток
Зоран - 17 точки
Мила - 14 точки
Док - 12 точки
Йо - 9 точки
Бо - 7 точки
Денис - 7 точки
 
Ифугао
Карин - 17 точки
Анелия - 17 точки
Ванко - 16 точки
Ганка - 12 точки
Алекс - 4 точки
Джулиана - 0 точки
 
Бонток - Зоран ; Ванко (първи избор на Зоран) ; Борислава (втори избор) ; Йоана (трети избор)
Ифугао - Карин ; Иван (първи избор на Карин) ; Анелия (втори избор) ; Ганка (трети избор)
 
 
Епизод 14 (дни 21 и 22) – 22.03.2022
Един ход напред

 
Кошмарна нощ за безименните. Пороен дъжд, вятър, студ, голям прилив, без храна и без огън!
Карин споделя за расистки обиди заради цвета на кожата си, а Ганка споделя, че е подигравана заради белега на ръката си следствие на изгаряне с вряла вода, когато е била на годинка и половина.
 
Безименните гладни и изнорени, но спечелиха. Обикновено така става, не е никаква изненада тяхната победа. Браво на Алекс и Мила.
След играта в безименните, докато Мила крои планове за обединеното племе, сякаш Алекс намери общ език с Денис и Джулиана и изведнъж Мила се оказа аутсайдер?! Денис, Джули и Алекс се ориентират да играят с Йо и Бо и тяхната коалиция!
В Ифугао наглед всичко е спокойно. Момичетата не искат Док да си тръгва, защото е силен и се е раздал в играта, но няма как. Кари обаче доста рязко тушира тези надигнали се сантименти към Иван от страна на Ани (най-вече) и Гани. Иван упорито търси идола, но не можа да го намери, като мина на сантиметри от него.
В Бонток интересен развой на събитията. Зоран явно е взел присърце заканата на Иван след играта да си премерят силите и се самопредложи да гласуват срещу него, за да победи лично Иван. Той мисли, че играта ще е палене на огън, където е най-добър и ще рискува всичко. Ва банк! Не иска да гони Ванко, но и не иска да гласува за някое от момичетата, както го наговаряше Ванко. Той иска сам да елиминира Иван и после да заформят петорен съюз, той, Ванко, Кари, Йо и Бо.
 
 
Епизод 15 (дни 22 и 23) – 23.03.2022
Сливане

 
Ганка и Анелия имат все по-малко вяра на Мила...
Ванко засега ще е лоялен най-вече към Карин и Зоран, но няма да предаде Йо и Бо, поне не и докато останат само те петимата + Ганка и Анелия. В неговата глава първо трябва да се изгонят, Алекс, Джулиана, Денис и Мила + който се завърне от острова на изкуплението.
Бо вярва на Ванко, защото го смята за честолюбив и това е така. Като цяло в Бонток са стабилни, както и трите жени в Ифугао. Здрави ядра. Въпросът е могат ли Безименните да са един юмрук или ще се разпаднат?
На ден 23 от играта трите племена получиха писма, че предстои така чаканото обединение и по стара сървайвърска традиция лагерите трябваше да бъдат разрушени.
Интересно, Драго е склонен да поиска прошка от Ани и Гани?! За какво, че го изгониха ли? И иска отново да играе с Ванко. Бил си изкупил греховете. Тц тц. Да видим...
 
 
Епизод 16 (дни 23 и 24) – 28.03.2022
Голямото пътуване

 
Племената се обединиха, новото име е Мапурондо!

Символа на новото племе: малката филипинска маймунка Тарсиер
 
На партито:
Карин е близо до Йо, и Зоран и се ослушва...
Ганка сподели думите на Док на Ванко за Мила.
Анелия и Мила опитват да сверят часовниците, Ани внимателно след дали може да и се вярва
Джулиана агитира Бо, Мила да стане обща мишена? Заформя ли се нов съюз? Бо сверява картите с Денис.
Най-социално активен на партито: Борислава.
 
Определено се заформи нов петорен съюз: Йо, Бо, Зоран, Денис и Джули, като в него лека неизвестна към момента е Зоран. Защото Зоран иска да играе и с Кари и Ванко и даже ги слага пред Йо Бо за финал, за много напред в играта...
Зоран и Ванко си казаха всичко на Карин, но я накараха да им обещае да не казва на Ганка и Анелия.
Драго е много активен. Опитва се да създаде нов съюз, на силните, за да можело само силни да стигнат напред, а не слабаците (btw: Драго, Сървайвър не е за бързи, смели и сръчни ; сбъркал си форматите). Неговото мислене имат и Ванко и Карин, но не мисля, че тук би имал траен съюз, а кратък такъв. Анелия пробва да се съюзи с Йо и Бо, като им таргетира Драго за мишена. Йо Бо и са склонни, но искат първо да отстрелят Ганка след което Анелия така или иначе ще дойде при тях и ще могат да изгонят и Драго. Йо и Бо се целят директно в генерала. Елиминираха личния му охранител Мила и сега той е уязвим! Джули сподели плана си да елиминират Ганка пред Алекс, но тя засега се ослушва. Тя определено иска да играе с Драго. Драго на свой ред се сдобри с Ганка и си имат доверие, но с Анелия сондажа не сработи. Ганка, Ани и Кари искат на всяка цена да елиминират Джулиана, която много ги дразни. Слаб ход! Дръжте я, не е добра в битките, едва ли някой ще гласува за нея на финал. Вместо да се насочат към Йо и Бо, те Джули, те Джули. А тя се усеща и няма да им се остави и да каже, хайде на, гонете ме! Ами естествено, че ще се присламчи към Йо и Бо. За да имат шанс да изгонят Джулиана, Ганка/Ани/Кари трябва по някакъв начин да наговорят и мъжете + Алекс. Но дали ще успеят? Силно се съмнявам...
 
Мила си облагороди острова и си направи екстри, за да и е по-лесна самотата.
 
 
Епизод 17 (дни 24 и 25) – 29.03.2022
Кръгове на влияние

 
Владо официално обяви, че оттук-нататък всеки изгонен ще става член на журито!
Ванко иска да разбие съюза Йо/Бо, заради Гани, но Зоран беше против, защото техния ум му е необходим. Зоран мисли да ги използва и малко преди финала, той, Ванко и Кари да ги отстрелят. И като че ли негласно се съгласиха за варианта Ганка.
Ванко се изцепи, че в един момент щял да наиграе Йо и Бо (btw: Ванко, Ванко, те могат да се наиграят, ти не можеш, ти можеш да ги надиграеш).
Карин не е съгласна обаче и предпочита Ганка пред Зоран и не иска да го направи. Алекс споделя на Гани, че искат да я гонят, т.е. това което чу от Джулиана. Джули я излъга като каза, че идеята е на Йо, а всъщност и тя си го мислеше. И идеята беше обща.
Ще имаме ли обрат? Джули и Алекс да се съюзят с Гани и Ани срещу Йо? Съмнявам се, по-скоро им хвърля прах в очите. Тя каза, че в последния момент ще реши за кого да гласува според нагласите на съвета.
Зоран иска да играе с Ани. Пуска пипала навсякъде. Иска тя да се разгърне и да излезе от сянката на Ганка. После Зоран сондира и при Драго. Да се предупредят взаимно ако някой от тях двамата е застрашен. Драго също се насочва срещу Йоана обаче.
Йо намери писмо за новия скрит идол и сподели само с Бо и Зоран. Писмото беше при ориза, а не на обичайното място за пощата. Йо и Бо го търсят упорито, но не го намират. Интересно, Йоана не се чувства застрашена? Т.е. Джулиана не и е казала за брожението срещу нея, за което също има дейно участие. Истинската цел на Йоана обаче е Александра! И заблуждава за Ганка. Ще стигнат ли обаче гласовете? Защото Кари ще гласува срещу Йо заради Ганка.
Ганка и Ани успяват да заблудят Йо и Бо, че ще гласуват срещу Алекс. Реално от всичките сондажи лично за мен Джулиана е главния герой, защото тя направи разликата. И като каза на Ганка и като реши, че Йоана ще е цел номер 1 и че трябва и за себе си да разбие този съюз.
 
 
Епизод 18 (дни 26 и 27) – 30.03.2022
Еманципация

 
Мила беше шокирана като видя Йоана да акостира на острова. Посрещна я много сърдечно и изобщо не и се сърди, че е гласувала срещу нея, защото това било само игра. Браво, така и трябва!
Двете хапват заедно, спретнаха си игра на дуелиране, изобщо купон е при тях.
 
Джулиана се възмущаваше пред Александра, че всички дават от храната си на Карин и всички я харесват и накрая ще ги надиграе всичките, защото стигне ли финал, ще гласуват за нея.
Карин била обещала пред Бо, че няма да гласува срещу тях и Бо била потресена след това от лъжата на Карин. И Джулиана много хитро прозря, че именно Карин би шута на Георги. Нещо което медицинската сестра явно все още не е схванал.
 
Посланиците и арбитрите се завръщат в играта! Спечелилия играта за имунитет ще излъчи единия посланик, а племето общо ще избере другия такъв. Двамата ще отидат в колибата на преговорите и ще изберат арбитър, който на следващия племенен съвет ще има правото да спаси един от тях.
 
След победата си в играта за награда, Борислава направи два страхотни хода.
Първо избра Анелия за свой партньор, който да сподели благата на банята, масажа, хубавата храна и меката спалня, аргументирайки се, че тя е останала предпоследна в играта и го заслужава, а всъщност беше един много премерен стратегически ход. И второ, Бо избра себе си да отиде в колибата на преговорите. Така ясно показа на всички, че не се страхува и че ще играе играта. Ето така се печели уважение и респект! С дела.
В племето, решиха да теглят клечка за избора на друг посланик и Карин изтегли късата клечка. За пореден път именно тя ще ходи на преговори. Роди ме мамо с късмет. Много интересен кръг на преговорите ще има между двама хитри и умни играчи.
Интересна идея се е зародила в Зоран. Той се надява Бо така да стъкми нещата, че да изгонят Ганка, за да се разбие и другия силен двоен съюз. НО никой не се сеща за една доста стабилна тройка. Драго, Алекс и Джулиана. Всъщност Борислава се сети за тях и сподели вижданията си Анелия, която е напълно съгласна.
Племето избраха за свидетели на предстоящия дуел за оцеляване да бъдат Ганка (която се самопредложи) и Бо, която беше лансирана от всички, за да се види от Йо.
 
 
Епизод 19 (дни 27 и 28) – 04.04.2022
Еманципация

 
Бо и Денис намериха писмо с нови инструкции за скрития идол, но не споделиха инфото в него с никого. Бо от указанията разбра къде би трябвало да се намира идола, защото няколко пъти го е търсила на това място и явно за малко се е разминала с него.
Ани не издаде нищо на Ганка и Кари, относно съюза и с Бо. Замаза положението, че Бо просто иска да играе с тях и Ани смята, че ще им е полезна като допълнителен глас.
Джулиана се опита да наговори Зоран и Алекс срещу Кари, но осъзна, че гласовете няма да и достигнат. И изведнъж пусна в пространството нова лъжа, както предния път с Йоана срещу Ганка. Този път, че Зоран искал да махна Карин и влязъл в съюз с Бо и Денис.
И наивните Ванко и Ганка веднага се хванаха. Не е истина просто... Кари обаче която е доста по-умна и интуитивна веднага се сети, че има нещо гнило и че не е нормално това и че вярва на Зоран. Придърпа го настрана и си поговориха на четири очи, като разбра, че всичко е тръгнало от Джулиана.
 
В колибата на преговорите, Бо и Кари получиха сладко угощение, но само за тях. Правилно не споделиха с племето за храната. И двете бяха категорично. Бо си каза, че иска да играе с тях, Кари се съгласи с Бо, че е най-удачно да разделят тройката, Алекс/Джули/Драго. Кари каза на Бо, че Драго се е насочил към нея, защото за него е непозната и защото е слаба (?!). Кари излъга Бо, че Ани щяла да гласува срещу нея. Не знам защо го каза. Според мен Бо не и повярва и си личеше... Кари предложи за арбитър Ванко, Бо не се съгласи. Бо предложи Ани като приемлив резултат по средата, Кари се съгласи, макар че искаше по-скоро Ганка, но Бо отново отказа и Кари охотно се съгласи за Ани, защото е от тяхната коалиция. Като се върнаха в племето, Бо се досети, че и друг път може да има храна в тази колиба и да не излезе, че са лъжци и им каза, че са получили един шоколад и толкоз. Добре се прие.
 
Рано сутринта докато всички спят, Бо отиде и лесно намери идола. Браво момиче! Който търси-намира!
 
Зоран, Ванко и Кари се изясниха в горичката, като отново стана въпрос за парите и Ванко каза, че не е там за парите и това, че Зоран толкова много драпа за тях го е накарало да се съмнява в него. Чак гнус го хващало Ванко като ставало въпрос за тези пари.
Аз пък не мога да повярвам на ушите си. Евала на Зоран, че беше откровен. Или си там за парите, или за тръпката от самата победа. Тази фалшива демагогия на Ванко ми е толкова дотегнала, че няма накъде. Да беше отишъл в Игри на волята, където е пълно с такива като него. Ама явно не му стиска, защото там има доста по-нацепени и опасни батки от него...
В крайна сметка, се разбраха да изгонят Джулиана, като и разкриха спатиите.
 
Ванко емоционално се изцепи пред Кари, че няма вяра на никой, освен на нея и иска да играе с нея докрай. И с Ганка и Ани. И каквото му каже Кари това щял да направи!
 
След играта докато се перяха във водата, Ганка директно каза на Бо, че не и вярва, че ще гласува срещу Джулиана. Доста наивна е Ганка, доста...
По-късно интуитивната Джулиана се усети, че тя ще е на пангара и се изнерви и разстрои. Ани отиде и директно и каза, че ще си ходи и се опита да я успокои, че е само игра. Вместо това Джули и влезе остро, а Ани също си изтърва нервите. Грешка на Ани. Не биваше да ходи да и казва това, дори и да е имала добри намерения. Джули знае, че тя отдавна я иска вън от играта, а сега и сипа допълнително сол в раната. А по този начин я губи и като глас в журито ако Джули е в това жури, а Ани евентуално финалист.
 
 
Епизод 20 (дни 29 и 30) – 05.04.2022
фалшиво примирие

 
Мила посрещна радушно и Джулиана, но съдийката наговори куп лъжи, лицемерстваше и лентяйстваше на гърба на Мила.
Алекс се пробва без успех да настрои Ани и Кари срещу Зоран, но по-скоро Алекс си обтегна отношенията с Ани.
След края на играта Ани избра Ганка да отидат на пикника. И избра Кари (явно за да се наяде) да отиде като посланик в колибата на преговорите.
На плаващия сал/колиба по време на хапването, Ганка сподели на Ани, че лесно могат да вземат Драго при тях и да изгонят последователно, Борислава/Денси и Зоран. Ани обаче не е съгласна и иска Драго да си замине пръв, веднага. А Бо не и преди Денис.
Ани каза на синхрон, че в никакъв случай няма да допусне съюз между Ганка и Драго и ако има такъв, то тя ще направи друг съюз.
Драго изтегли късата клечка и ще отиде за първи път в колибата.
На острова Джулу даде идея да си направят навес да пази дървата сухи за огрев, но после само Мила работеше по неги, докато Джулката стоеше в поза, буквата ‘Ф’
Ганка генералшата реши да гонят Бо, като Драго се съгласи повече от охотно. Там бяха и Карин, Анелия и Ванко. А Драго гарантира за Алекс. Ванко се предложи да бъде арбитър. И той да спаси Зоран или Денис и да изгонят Бо.
Драго тръгна да наговаря Зоран да гласува срещу Бо, Зоран логично му зададе контра въпрос, а на него тогава каква му е играта (защото е ясно, че ще е следващата мишена) и Драго вика, че щял да спечели съюзник в негово лице и още един ден в играта (хахаха).
Зоран сподели това което подозирах, че само се прави пред другите, че е против Бо, а иначе и снася всякаква информация отвътре.
Ванко и той вика на Зоран да гонят Бо, Зоран предложи Алекс, Ванко му се сепна, че за него е все едно, едната ще е след другата, а Денис последен, защото е най-безобидния (Ванко достойния). Зоран се издразни, че Ванко предава Бо и забрави за обещанието си в Бонток, малко преди обединението.
Бо сподели със Зоран тайната си за скрития идол. И и каза, че Ванко е обърнал гъзица и иска да я гони.
Бо сподели нещо важно, че скрития идол е нищо ако не се изиграе правилно. Тя каза, че не иска да се спаси за един ден или седмица, а да стигне максимално далеч в играта!
Драго и Анелия ужким сключиха примирие, но и двамата осъзнават, че то е лицемерно такова. Драго иска Ани вън от играта, но не смее да го каже на никой, защото последния път си тръгна. Ани му хвърли прах в очите, че е съгласна за Бо и че го слуша и са ОК и т.н. Но и тя няма търпение да го изгони. Ани сподели на Бо, че Гани е с Драго и че тя е целта и иска да намерят идола. Бо обаче правилно премълча на този етап и не и сподели за идола.
След победата на Мила на острова на изкуплението, Ани се опита още веднъж да умилостиви Джули, но последната дори не я погледна...
 
 
Епизод 21 (дни 30 и 31) – 06.04.2022
Камшичен удар

 
Ванко каза директно на Бо, че ще гласува за нея. А уж си бяха стиснали ръцете и им обеща, че няма да гласува за нея. Лицемерна постъпка.
Ганка умно се сети да попита аджеба, дали случайно Бо няма идол, Зоран спокойно заяви, че на 100% няма.
Ванко е уверен, че ще изгонят Бо с 7 гласа (той брои и Зокито, хаха).
Ганка заяви, че ако Бо спечели имунитета ще направи всичко възможно да изгонят Зоран. Уау!
В колибата на преговорите, имаше паничка с картофи. Играха на камък, ножица и хартия, за да решат дали да им занесат храната или да я изядат. Падна се на Драго, т.е. да я споделят. Драго индиректно си сподели, че двамата с Анелия имат лицемерно примирие и само си замазват очите. Драго се застъпи за Зоран и каза, че иска да играе с него, Карин е съгласна за Зоран (ама Ганка не го харесва). Драго сподели с Карин, че със Зоран са си обещали да си казват, ако си чуят името в обръщение.
Разбраха се веднага за Ванко да бъде арбитър. Отдавна уговорено. Ванко на свой ред реши да лиши от глас Денис.
Бо сондира мнения и опипва почвата, като целта и е да елиминира с идола Драго. Зоран говори с Ани за настроенията и тя му сподели, че много иска Драго да е аут, сподели му и че ще има сплитване на гласовете (явно заповед на Ганка, браво за което), но Зоран премълча за идола. Правилно. Бо каза на Денис да е нащрек, ще му каже име за което да гласува, знак малко преди съвета и така. И на него засега не каза за идола. Само Зоран знае.
Ганка придърпа Драго и му спусна директивата: 4 гласа за Бо ; 2 гласа за Зоран. Да се сплаши Зоран, за да извади идола (те си мислят, че идола е в Зоран?!) и да изгърми Борислава. Ама що за глупост??? Борислава отдавна знае, че е пътник. Ванко и го каза директно. А го е разбрала и от Карин, т.е. си знае. Не се прави така, Ганке! Сплита е ОК, но са им криви сметките. Не четат добре играта или нещо комуникацията между тях не е на ниво. След като са огромна коалиция от 6 човека (Ганка, Ванко, Карин, Драго, Алекс и Ани) трябва да сплитнат 3-3, така и след като отнемат гласа на Денис, максимума срещу техен човек ще е само 2 гласа. Но става и така, защото при 2-2 ще има прегласуване, а те са мнозинство. А и така или иначе това едва ли ще стане, защото Ани няма да гласува като тях.
Много грозно се получи когато Алекс сподели на Ганка как Бо и споделила, че се чувства като на заколение (а всъщност Бо стратегически го играе и се прави на умряла лисица, за да не я заподозрат). Двете много злобно се смяха на чуждата мъка. Много долно поведение.
Два гласа няма да стигнат обаче, така че Бо се принуди да сподели за идола си на Анелия, за да обърнат играта. Ани е твърдо ‘ЗА’ и се израдва по детски. Малко по-късно Ани сподели плана си с Карин. Много наивна постъпка, груба грешка, но поне за себе си беше честна. Доказателство обаче, че Ани вярва повече на Кари отколкото на Гани. Началото на края на техния съюз. Ани явно иска да се подсигури все пак в тяхната коалиция и да е честна с поне един от тях. Не е лош хода, но по този начин оставя партньора си в задругата, Бо на милостта на Карин, защото ако Карин сподели с Ганка, то те ще обърнат играта. Карин обаче не сподели с никого, дори с Ванко. Защо? Защото е изключително хитра и прецени, че ако снесе тази информация за готвеното покушение срещу Драго, то ще си замине Зоран. А тя го иска в играта (някаква тайна договорка за която не знаем ; старите ми опасения, че Ванко, Карин и Зоран се знаят отпреди предаването? хммм) повече отколкото Драго. Карин за пореден път се доказа като изключително пресметлива, браво за което. Хич не и пука за коалицията и дали ще станат 4-4. Тя е уверена в себе си, защото с Ванко са много силен тандем.
На съвета отново много грозни изцепки на Ганка. Гласува срещу Зоран, но после му държи сметка, защо не бил казал за идола (ахахахаха ; Боже прибери си вересиите!!!). После пък се тросва на Анелия, ‘’Ама ти ли, ама защо, не съм го очаквала от теб’’ и т.н. Така е когато Ганка не слуша/не чува това което не и изнася и не иска да погледне по-далеч от носа си. Зоран не я излъга, каза и че няма идол (хахаха), а Ани 100 пъти и каза, че не желае Драго. А, добро утро! Никакъв стратег не е Ганка. Както писах няколко пъти: огромна доза късмет и стечение на обстоятелствата, хубав външен вид и наивник като Ванко, който има гръб от продукцията и си влиза с дружка (Карин). Това и е цялата игра. Адмирации за нея само защото се сети да сплитне гласовете.
 
Шокът на съвета беше голям. Голямата коалиция беше сигурна, че Бо си заминава. Реакциите на Ганка и опулената физиономия на Ванко ще останат в родния сървайвърски фолклор.
В крайна сметка Бо постигна своето. Спечели игра, издърпа Ани, двете се разбраха лесно, на едни вълни са както се казва. Бо също така разчете, че шансът и в играта е да откъсне Ани от Гани. Друг шанс няма. Да, можеше тя и Зоран да изгонят Ганка или Карин, но след такъв ход освен многото кратки фойерверки, които щяха да получат от феновете на играта, в дългосрочен план щяха да загубят Анелия. И оставаха малцинство, 3-5.
Отлична игра на Борислава с умелата подкрепа на Зоран. Режисираха отлично целия епизод.
 
 
Епизод 22 (дни 31, 32 и 33)
Идеалната приятелка

 
На острова Мила се изненада като видя Драго. Не и стана приятно, защото е искал да играе с него и Гани. А сега и остава само Гани, единствения човек, с който би играла и на който има доверие.
В племето след шокиращото изгонване на Драго, Ганка нападна Анелия и я нарече предател. Така и не можаха да се изяснят и Гани сложи край на приятелството. Казаха се тежки думи, които нямат място в такава игра, но това е положението.
Ани определено вече си мина на страната на Бо, Алекс и Зоран. Очертава се следващата им атака да е насочена към Алекс. Алекс от своя страна също нарече Ани предател.
Ванко и Драго казаха, че изобщо не са очаквали този ход. За Гани и Ани ясно.
Зоран отнесе много позитиви за маньоврите си и получи само хвалби от някои от играчите. Драго пък не мисли, че го е предал (бтв: Абе той гласува за теб да те изгони, не бил го предал, дооообрее).
След аукциона имаме:
посланици в колибата за преговорите: Зоран и Денис – избрани от Бо
Зоран: с предимство в утрешната игра за личен имунитет, предимство което му беше преотстъпено от Карин след решението на Зоран да се откаже да види видео от близките си, за да могат всички останали да гледат
Зоран натрупа адски много точки с този си ход и ако се класира на финал е твърде вероятно да го спечели.
Свидетели на битката за оцеляване бяха избрани Алекс и Зоран. Интересно, Гани и Ани не искаха да ходя да подкрепят Мила. Може би защото вече ходиха, а и пътя допълнително уморява.
 
Сървайвър аукцион:
 
Всеки започва с 8000 филипински песос
Начална цена: 100 песос на артикул
 
Ванко: 400 песос за плодова салата с фреш
Зоран: 3000 песос – скрита награда (оказа се голям сандвич)
Алекс: 4600 песос – пица и студена бира (Алекс продаде за 300 песос на три парчета)
Кари: 3800 песос – скрита награда – оказа се предимство в изпитанието за личен имунитет
Кари: 3600 песос – паста за зъби и четка
Денис: 3000 песос – сърмички с хлебчета и ракийка ; пийна си ракийката и за 200 песос даде на някои малко хлебче и сърмичка
Анелия: 400 песос – пържени червеи и мравки
Зоран: 5000 песос: българска кухня, сирене, луканка, питка, лютеница ; за 500 песос и той продаваше част от храната и си върна 2000 песос
Анелия: 2400 песос – скрита награда ; оказа се пура, ром и вана
Бо: 7000 песос – скрита награда ; оказа се писмо в което Бо получава предимството да изпрати и двата посланика в колибата за преговорите! Бо избра Зоран и след мелодраматична пауза, Денис! Браво!
Ганка: 700 песос – шоколад ; препродаде по 100 песос за парченце
Ганка: 3500 песос – пак писмо ; за 1 минута да изядат само с уста плодова торта
Зоран: 2000 песос – скрита награда ; две писма този път: видео само за него да види близките си или да не гледа той видеото си, а всички останали да получат своето видео и чак тогава ще има правото да отвори второто писмо, което се оказа награда за решението му: всички ще си видят видеата, а Кари в знак на благодарност му подари без пари предимството си в утрешната игра.
 
 
Епизод 23 (дни 33 и 34)
Хеттрик

 
Мила е в хармония със себе си на острова и се вижда във финалната петица и там във финалната тройка. Дори победител!
За нея най-силните играчи са Зоран и Ганка.
Ганка не е простила на Ани, но все още иска да играе с нея. Алекс обаче не харесва Ани и чувствата са взаимни. Двете трудно се понасят.
Докато Бо масажира Ванко във водата, Ванко уж се съгласява с нея, че трябва да изгонят Александра. Ванко я е определил за стратега на Сървайвър и кукловода, пита я, кой е следващия? Но след разговора им той се съмняваше в думите и за Алекс и с право...
Ганка продължава да настоява Бо да си тръгне, но нейната коалиция не я слуша и не искат да я гонят на този етап... Явно са респектирани от нея и ходовете и дадоха живот в играта. Обратна психология... Има логика. Кари иска да гони Алекс (ох, момиче, момиче). Ванко обаче има друга идея, да излъжат, че все едно ще гласуват срещу Алекс, но да ударят по Денис. Кари и Гани се съгласяват. Само че Бо докато търси идола ги чува и предупреждава Денис. Бо се ядосва и се амбицира да изкара от играта Ганка и Карин една след друга.
Зоран пуска фитила, че Алекс не трябва да се гони, защото е идеална за финалист, никой няма да гласува за нея!
Интересно идола се търси само от Зоран и Бо и то без да чакат да получат писмо. Докато другите стоят и си приказват... Е, няма как да стане хора! Бо и Зо на финал! Денис уж търси и той, но каза, че не иска да хаби излишна енергия (и него глада го мъчи много).
Зоран и Денис ясно беше избраха за арбитър Бо! Имаше доста храна и решиха да я занесат на останалите. Интересно, Зоран каза, че отново са 5-3. Т.е. Анелия отново е при Ганка, а не при тях! И отново им трябва идол. И ще трябва да го намерят. Имунитет, арбитър и идол. Получиха писмо с указания къде е идола и Ванко го прочете пред всички. Ванко не може да търси сам идола и си вика Кари. Ани странно мисли, че идола е в Кари...?!
В крайна сметка Зоран намери идола, който се оказа, че е в лагера им под носа им, докато другите го търсиха къде ли не. Зоран категорично решава да не каже на никой за идола! Мхмхм, грешка, ще трябва да се довери на Бо, иначе няма да имат гласове за нищо съществено. По един начин се гласува с идол и по друг без идол...
След играта спечелена от Зоран, Гани и Ани в нов опит да изгладят отношенията. Гани каза на Ани, че не вярва на Зоран и не иска да играе с него, а Анелия е точно на обратното мнение. Гани и каза, че започва да губи доверие в нея. Ани обаче и каза, че ще гласува за Денис, както са се разбрали. Ганка е скептична към нея обаче.
Анелия си призна на Зоран, че нейния глас няма да е за Алекс, както е искала, за да си затвърди позициите в нейната коалиция. Не каза обаче за кого ще гласува, не беше и необходимо.
По-скоро само му потвърди това, което вече е знаел, защото Бо 100% му е казала какво е чула, но не ни го дадоха, за да е изненадам масовия зрител от шок туиста на съвета. Така че Бо, 100% е казала на Зоки какво е чула от гръмогласния Ванко.
Двамата топ стратези се срещат под палмите да решат как да го изиграят. И хоп, Зоран разкри идола си по един супер оригинален начин.
Интересно двамата не казаха за кого ще гласуват пред снимачния екип. По-скоро е изрязано, за да сме изненадани ние зрителите. Няма как да отидат да говорят и да не се спомене кого ще таргетират. Със сигурност няма да гласуват за Алекс. И Зоран и Бо виждат в нея идеалния финалист, за какво да я махат?
На племенния съвет, станахме свидетели на история: Ванко се записа със златни букви в историята на родния (и не само) Сървайвър след като каза за кого е гласувал преди да се обявят резултатите?!?!
Зоран, който много добре знаеше какво се случва всъщност реши ей така да го пробва (ахаха) и Ванко чистосърдечно си му изпляска, за кого е гласувал, а се разбра и че Карин е потвърдила (?!) И малко след това Зоран извади идола, вече на 100% сигурен.
 
Култовия зрител между Зоран и Ванко след който Ванко стана Сървайвър легенда!
 
Зоран: За кого гласува. Важно е да знам.
Ванко: Ще разбереш
Зоран: Ама не е за Алекс
Ванко: Не
Ванко: Много ме напряга.
Зоран: Денчо ли
Ванко: Да
-
Зоран: Не ми се сърди
Ванко: Кой
Зоран: Ти на мене
Ванко: За какво да ти се съдря?
Зоран: По принцип.
 
 
Епизод 24 (дни 34, 35 и 36)
Стрес тест

 
след изгонването на Ганка всички в племето са в ШОК. Никой не го е очаквал. Никой не разбра истината обаче (подслушания разговор от Бо). Алекс и Ванко по-скоро обвиняват Ани, а Кари правилно се насочи към Ванко, че той не е достатъчно внимателен.
Мила беше шокирана да види Ганка на острова. Тя е най-близкия човек на Мила в играта. И двете се обединиха над мнението, че Анелия е главния виновник за нейното отстраняване. Даже Ганка смята, че тя им е казала, че ще гласуват за Денис.
На острова, три змии налазиха Мила и Ганка... Най-голямата кафява змия е налазила Ганка, а тя имала фобия от тях. Развикала се и уплашила змията, която ухапала Мила. Откараха Мила в клиниката.
Лекарите казаха, че не е влязла отрова в кръвоносната система, зъба на змията по-скоро е одраскал ръката на Мила. Но ще я оставят все пак под наблюдение.
 
След края на играта, Анелия избра Карин да сподели с нея наградата и избра пак нея да бъде единия посланик в колибата на преговорите.
Наградата е 5000 филипински песос и пазар в Паниман.
В Паниман Ани и Кари взеха риба, олио, картофи и плодове за 4000 песос и четири гофрети с шоколад и сладко от боровинка за още 1000. Те хапнаха по един, но им се услади и изядоха всичките. Не им се получи пазара. Това е награда пазар за племето, а не да се нахранят само те двете. По принцип е така.
Когато момичетата се завърнаха се тегли чоп, кой да е втория посланик в колибата на преговорите и късмета се усмихна на Ванко. Така в колибата ще преговарят Ванко и Кари, което е голямо предимство за тях. Предвид и че Алекс и Ани играят с тях, Алекс сигурно, а Ани е с Кари, но все пак не е сигурна. Зоран, Денис и Борислава отново са под заплаха, защото един от тях ще бъде оставен без глас, най-вероятно Зоран. Шансът е Бо да влезе под кожата на Ани да изгонят Ванко или Алекс. Защото на този етап за Кари няма как да пробие при нея.
Оказа се, че змията е налазила Мила по корема и гърдите и Ганка се е развикала, змията е одраскала Мила, а после змията е минала по крака на Ганка.
 
 
Епизод 25 (дни 36 и 37)
Параноя

 
Много странно развитие на играта.
Ванко и Карин не се възползват от предимството си решават да направят арбитър Зоран и да гонят Алекс. А пък Зоран на свой ред също иска да гони Алекс и реално неговото решение бе чуто от всички останали. Ванко се закле пред Бо да гласува за Алекс. Карин също даде дума. Никой не мисли с главата си. Зоран трябва да се цели да бъдат елиминирани играчи като Карин и Анелия, че дори и Ванко. А пък Ванко, Карин и Анелия трябва да се опитват да сторят същото на Зоран и Бо.
Планът е да залъжат Алекс, че Бо е целта, за да не търси прекалено усърдно скрития идол. Ванко дори директно си я излъга Алекс.
Идола беше пуснат в обръщение и всички го търсиха, като Бо беше изключително близо. На косъм се размина.
Бо я подгони параноята, че могат да ги излъжат и да флипнат гласовете и да изгонят нея, а може и Алекс да е намерила идола. И поиска от Зоран да получи огърлицата на спасението. Но той и се ядоса и каза, че прави излишни драми и че им вярва, била дадена дума.
Бо му се тросна и каза, че не мисли в играта. Целта им в играта трябва да е изгонването на Карин според Бо, защото тя е заплаха за финала и ще обере гласовете, а не Денис и Алекс. Бо е против изгонването на Алекс. А Зоран дори каза на Бо, че следващия след Алекс ще е Денис?! А след това? Бо и Ани ли? Очевидно Зоран играе в съюз с Ванко и Карин, това е. В крайна сметка, Зоран сподели опасенията на Бо и всички единодушно потвърдиха, че ще се гласува срещу Алекс и за да е спокойна Бо нека и сложат огърлицата. По този начин Зоран по-скоро я изложи. Изобщо слаб епизод за Зоран чисто стратегически. Добър играч е, но е влязъл в съюз с хора, с които се познава извън играта. Другите, кучета ги яли.
 
 
Епизод 26 (дни 38 и 39)
Колелото на късмета

 
Ганка посрещна с мъка Алекс, защото я е чувствала близка и не и е приятно да се дуелира с нея. Алекс очерни Ани пред Ганка и колко се е изложила на съвета... И двете определиха Зоран като най-големия играч.
 
Зоран прати Карин за посланик в колибата на преговорите (?!). Зоран взе Денис на последната награда на пикник на водопада. Те двамата бяха единствени (както и Ванко), които не бяха отивали на награда. Хубава гледка, хапване, пийване, яко.
Зоран и Денис си дадоха дневните дажби на останалите, а пък Ванко си даде питките на момичетата.
Денис се врече във вечна вярност на Зоран. Каквото каже, това ще направи (?! wtf)
 
В племето Ванко и Карин нарочиха Денчо за гонене, като Ани е ЗА. Бо обаче им каза, че няма да гласува за Денис, но няма да го предупреждава. Т.е. три гласа за Денис от Ванко, Карин и Ани. Зоран обаче набеляза Бо за мишена. И наговори Денис да стрелят по Бо. На Денис не му стана приятно, но като послушко се съгласи. За него не е важно да прави ходове, а да минава една седмица напред. Той си го каза, ако не е тя, ще съм аз. Класическа мишка.
Идеята на Зоран е да оставят Ани в неведение, а той ще има грижата да убеди Ванко и Карин да гласуват срещу Бо. Зоран каза, че се обръща срещу най-близкия си коалиционен партньор, Бо, за да си гарантира нейния глас и на Йо ако той е на финал. Зоран иска да е на финал с Кари и Ванко, защото е убеден, че ще ги бие на финала. Сметки без кръчмар?
 
Ани, Бо и Денис хвърляха зарче за втория посланик и Денчо метна шестица. Така че той ще е втория посланик.
 
На острова Ганка сподели, че не е доволна от играта на Карин. Че много е мрънкала за храна, че не е правила нищо, нямало да издържи на острова, чисто стратегически също не е направила нищо.
 
 
Епизод 27 (дни 39 и 40)
За последен път

 
Зоран е уверен, че ще махне главата на Бо.
Хитрата лисица подлъга Бо, че всичко е насочено срещу Денчо, а тя иска да се гони Карин. Зоран обаче е лоялен на Карин и я иска нея в играта, а не Бо?! Логика – нулева?!
После отиде при Карин и каза, че Бо иска да я маха, заради Йо. Планът на Зоран е с 3 гласа да премахнат Бо. Неговия глас, на Денис и на Кари. Ванко да не разбира, за да не се издаде по някакъв начин. Нека той си гласува за Денис.
Грешката на Зоран е, че сподели и с Анелия, смятайки, че и тя му е лоялна и му се кланя. Ани му каза, че е съгласна да махнат Бо. Но веднага след това на синхрон заяви, че не желае да маха Бо, защото Бо и е силен и верен съюзник, а и не я смята за опасен съперник в игрите, което си е факт.
Ани имаше разговор с Бо, но не и разкри за плана на Зоран, защото няма как да го обърнат без идол. Но се разбраха те двете да гласуват срещу Карин. Макар Ани да не го заяви директно с ръкостискане.
Анелия сподели на синхрон, че се чувства гузна, че евентуално би забила нож в гърба на Карин, но все пак тя не и е чак толкова близка и просто иска да прави ходове, да играе дръзко и красиво. Освен това чувства заплаха от нея заради игрите в които Карин е най-сериозната конкуренция след Зоран.
Зоран открито каза на Бо, че не иска да гласува срещу Карин, но Бо все още не подозира, че се готви покушение срещу нея. Но се почувства наранена, защото усеща, че губи подкрепата на най-близкия си човек вътре. Тя каза на Зоран, че тогава вече не са коалиция. Зоран на свой ред няма търпение вече да се махне Бо.
Дори се изцепи, че ще и отреже главата?!
Денис ще го играе ли мишка докрай? Сега има редкия шанс да каже на Бо за плана и той, тя и Ани да обърнат играта с 3 гласа срещу Карин. Но за момента сякаш е мишка. Ще предаде и той Бо. Ще бъде ли наистина предадена Бо и от двамата си съюзници. Единия от страх, а другия от много намирисващ съюз между него, Карин и Ванко още отпреди да започне играта.
В колибата на преговорите без изненади. Двамата топ гладници изядоха парчетата пица без да споделят с племето и избраха Бо за арбитър, за да се чувства тя сигурна, че всичко се развива по предварително планувания план за гонене на Денис (уж).
Всичко това се прави с идеята, ако има идол, то Бо да изгърми спасявайки Денис. А, ако няма идол, просто техните 3 гласа отново ще са достатъчни. Зоран го мисли така: 3 гласа за Бо, 1 за Денис (Ванко) и 1 за Карин (Бо). Зоран си мислеше, че Бо като арбитър ще спаси Анелия.
 
Получиха ново писмо с указание за идола. Бо предположи, че идола е на дървото със змията и тя и Зоран се стрелнаха да го търсят, но на косъм не го намериха. Малко по-късно Ани го намери под носа на Карин.
Ани отиде и говори с Денис, да го наговори да махнат Кари. Тя, той и Бо. И му каза, недей да предаваш Бо, тя се кълне в теб. Денис е силно раздвоен, защото е дал клетва на Зоран, а също така не иска да предава Бо. И ще вземе тежкото си решение на съвета.
Реално Денис най-накрая може да направи своя голям ход и да изкара силен съперник или да си остане мишка, а в случая и да предаде най-близкия си съюзник. От друга страна е задължен и на Зоран. Да, много тежка дилема.
Ани също е с тежка дилема и се разрева, но тя смята, че Карин е много опасен съперник в предстоящите битки за финала. Докато не вижда конкуренция в Денис, Бо и Ванко. Ани играе играта. Бо играе играта. А Денис??? Ако Денис повярва на Бо и Ани, не само, че ще е спасен и вън от опасност, но и ще елиминира много силен съперник. Ще послуша ли сърцето си Денис или ще послуша разума на мишката?
 
Ани и Бо имаха решителен разговор в който Ани сподели идола си с Бо и каза, че ще играят заедно срещу Карин! И разкри заверата на Зоран срещу нея. Бо беше изключително разочарована от Зоран и на свой ред се разплака. Чувствата са много силни в тази игра, факт.
 
Ганка получи за рождения си ден видео послание от близките си.
Получи и малка торта с бутилка ром.
 
След съвета се оказа, че намерения идол от Анелия така и не реши нищо, защото Бо получи само 1 глас, от Кари. Според мен Зоран разбра каква е играта, защото Ани се обърна и му подсказа на самия съвет. А той вдигна палец. И вместо за Бо даде глас за Денис. Иначе Карин гърмеше с 2 гласа.
Гласът на Денис също се оказа без значение, защото ако беше гласувал за Бо, то този глас щеше да изгърми и щеше да си тръгне директно без прегласуване.
Реално Анелия се поддаде на психологическата атака на Мила, която я нападна с думите, има ли коалиция която не е предала?! Това стресна малкото Ани и реши да махне Денис вместо Карин. Оказа се, че има неизлъчвани кадри (защо ли...) как всички от журито без Йо я нападат с думи, че е предателка.
Реално Анелия не направи нищо, идола се оказа без значение в случая. Единственото което направи е да спаси Борислава със самите си действия, защото тя говори с Денис, а също така и даде идола си все пак, а можеше да не го прави и да гласува срещу нея и да спаси Денчо например.
Просто Ани искаше да направи голям ход + да елиминира силен съперник за предстоящите игри, но се уплаши и избра нещо по средата. Спасява Бо, но не жертва Карин, а Денис.
По време на съвета първо Мила влезе остро на Ани, а после и Йо даде някакви обяснения по спора между Бо и Зоран. Това е недопустимо. Журито НЕ МОЖЕ и НЯМА ПРАВО да говори с играчите!!! Реално това действие на Мила стресира по някакъв начин Ани и тя не издържа на напрежението. Иначе 100% си заминаваше Карин. Огромен, огромен провал и падение за екипа правещ сезона!
 
На съвета имаше и много важна престрелка между Борислава и Зоран, в която с две спокойни изречения Зоран беше изкаран извън кожата си от нерви, изпусна се и започна да говори агресивно. Големия губещ от този съвет е Зоран. Големия печеливш: Борислава.
Най-важното нещо по време на съвета беше официално казано от Владо:
Предстоят три финални битки, като победителя директно се класира за финал, а последния директно отива в журито.
Т.е. 6 човека ще са на първата битка. 4 човека на втората битка и 2 човека на последната трета битка.
 
 
Епизод 28 (ден 41)
На една ръка разстояние

 
Нещо като скандал между Бо и Зоран. Бо му била казала навремето в Бонток 2.0, че това е само една игра и да не се вживява толкова много, това е само една игра. И Зоран има слонска памет, чакал, чакал и пробвал да и отмъсти.
Ганка добре посрещна Денис.
В крайна сметка Бо и Зоран си стиснаха ръцете, но да видим дали ще е така, ако единия е в журито, а другия на финал.
След като Карин спечели първата финална игра и стана първият финалист, Бо, Ани и Гани в синхрони казаха, че тя не заслужава мястото на финала, което не говори добре за Карин, но фактът е следния: тя е първият финалист!
Ганка се скъса да хвали Зоран и Бо пред другите и каза, че ще даде гласа си за един от тях (нито дума за Ани и Карин).
 
 
Епизод 29 (дни 42 и 43)
Останалите двама

 
Получиха писмо, че в изпитанието ще има пъзел. Зоран е притеснен, смята Ганка за фаворит. Но тя също е притеснена. Ани иска Зоран да отпадне, защото и е топ фаворит, а Бо е най-спокойна. Иска да спечели сега, а не в последна битка един на един.
 
 
Епизод 30 (ден 43 + на живо (27.04.2022) )
Финалът

 
По традиция тримата финалисти обърнаха внимание на всички останали участници в сезона по реда на тяхното отпадане, преди портретите им да бъдат запалени и пуснати във водата...
Общо взето за почти всички бяха казани по-скоро добри думи, но учудващо за най-добрия стратег и един от най-запомнящите се и обичани играчи, Борислава, тримата и особено Зоран бяха крайно негативни, което е огромна черна точка за тях (особено за Ганка и най-вече за Зоран).
 
След това финалистите разрушиха лагера на Мапурондо.
 
На последния съвет преди финалното гласуване от журито, най-добре с речите се справи Зоран. След това Карин и на последно място Ганка, която загуби дебата.
Най-интересните въпроси бяха зададени учудващо от Ванко, който изби рибата. Най-много коментари предизвикаха въпросите на Борислава. Борислава беше и най-елегантната жена с прекрасната си синя рокля. Най-провокативни и злобни (според не малко фенове) бяха въпросите на Йоана, която работеше яко в полза на Зоран.
Най-уважително към финалистите се държа Александра. Лично ги поздрави. Класа!
 
На финала на живо в студиото на bTV почти всичко беше набързо скалъпено, евтино и пошло.
Много лош сегмент с любовните моменти през сезона (сериозно ли хора, WTF???), а върха на простотията бяха включванията на простака Пейо (помни ли го някой този селски тарикат?), който подари червила на Ивайло и Ванко (искайки да ги унижи, че са женчовци), а Милен (друго голямо разочарование, объркал сериозно форматите) използвайки малката си дъщеричка (?!) унижи Карин, като накара детето си да и подари сандвич, което беше очеизваждащо заяждане с прословутия момент в който Карин и Маргарита предпочетоха храната пред това, Милен да получи видео с дъщеричката си, която му беше написала трогателно писмо по случай рождения си ден.
Ванко и Карин се измъкнаха по изключително умел начин с топ чувство за хумор:
Ванко към Пейо: ''Тук с мен прекара повече време отколкото във формата''
Карин към журито: ''Ще си го изям сама, вие няма да получите нищо''
 
И така след куп глупости и скучни моменти стигнахме и до финалното гласуване на журито.
Ето и разпределението на гласовете:
 
Зоран: 7 гласа
Анелия, Борислава, Йоана, Джулиана, Денис, Драго и Ванко
 
Ганка: 2 гласа
Мила и Александра
 
Карин: 0 гласа

# 2
 • София
 • Мнения: 24 620
Игрите
 
Скрит текст:
Обединено племе - игри за личен имунитет
 
Игра 1 (Епизод 17)
Играта е веднага след партито.
Баланс на копие с два лъка:
 
По ред на отпадане:
Бо ; Джули ; Денис ; Ганка ; Алекс ; Кари ; Йо / след 15-та минута: Ани ; след 35-та мин: Ванко ; Мила ; след 63-та мин: Зоран
победител: Драго!
 

 
 
Игра 2 (Епизод 17)
Изометрия:
Класическа игра за издръжливост!
Стъпват на подвижно стъпало над водата, с изпънати назад ръце, които се хванали ръкохватките на дълго въже, като на равни интервали ще се променя ъгъла на висене чрез специален механизъм.
-
По ред на отпадане:
Зоран
Ванко
-
15 мин. (промяна на ъгъла на позицията им):
Ани
Бо
Драго
Алекс
-
30 мин. (нова промяна):
Йо
Денис
Гани
-
45 мин. (нова промяна):
Кари
 
Победител е Джулиана!
Една от най-застрашените на предстоящия съвет!
 

 
 
Игра 3 (Епизод 19)
Войната на половете
 
Жени се състезават срещу жени и мъже срещу мъже. Победителите от двата етапа се изправят един срещу друг.
Бягане в джунглата през трасе с препятствия (въжени мрежи ; дървени греди ; отвесни стени), минава се по мост от който се скача в реката, плува се до дървената скарата във водата, минава се отгоре и после се връщат. Който пръв стигне до идола печели.
Победителите трябва да наредят огледален пъзел първо на масичка и после да го пренесат на отвесна стена по парче или по ред.
-
Жени:
Кари още на старта ги отвя, което е нормално за професионален лекоатлет. Джулиана я следваше на известна разлика, което също беше нормално и очаквано. Останалите изостанаха с доста. Преди голямата отвесна стена с въжето, Бо беше последна. На тази стена момичетата видяха голям зор без Кари и Джули, които минаха от раз. Ганка успя да мине трета стената, Алекс четвърта, Бо пета и Ани шеста. В челото никакви проблеми за Кари, която даже увеличи преднината си пред Джули, която се умори на дървената решета във водата. Бо закъса на тази решета лазейки по корем и така Ани я изпревари. В крайна сметка убедителна победа за Кари. Втора Джули, трета Ганка, четвърта Алекс, пета Ани и шеста Бо. Владо каза след играта, че Кари е минала трасето за 4:35 мин.
-
Мъже:
За разлика от жените, тук имахме оспорвана битка. В началото Ванко и Драго бяха рамо до рамо, с леко предимство ту за единия, ту за другия, но Денис ги настигна на решетката във водата и даже излезе пръв от нея, но на плуването (слабичко плуване и за двамата) Ванко му дръпна доста. Драго трети. Зоран изостана още в началото, а на стената с въжето единствен не успя да мине от първия път. В крайна сметка Ванко спечели с малка преднина пред Денис (решаващо се оказа плуването до брега), Драго трети, а Зоран със сериозно изоставане завърши четвърти.
-
Пъзел:
В начало започнаха по-скоро плахо, но Кари се ориентира много по-бързо и знаеше какво прави, докато Ванко го закъса яко. Кари го нареди, макар и с помощ от останалите (защо за бога се допуска такова нещо, що за глупост???) но после сгреши при повторната му подредба на стената. И се наложи да го махне целия, да го нареди отново и този път правилно пренесе редовете. През цялото това време Ванко се луташе и беше доникъде със своя пъзел.
 
Категорична победа днес за Карин, поздравления!
 

 
 
Игра 4 (Епизод 21)
Бамбукова решета във водата ; всеки стои в клетка, докато им стигне въздуха, като прилива ще им пречи допълнително, а Валдо ще приближава бавно клетката към водата и накрая ще я потопи изцяло в нея.
-
след 5 минути Владо смъкна решетката ; на 15-та минута отново ; на 25-та минута отново ; на 35-та минута отново (главата вече е частично потопена) ; на 50-та минута пак (вече само лицето се подава отгоре, а прилива ще ги залее)
мина 1 час:
по ред на отпадане: на 80-та минута Бо отпадна първа ; малко след нея и Кари отпадна (90 мин), следват: Денис ; Ванко ; Алекс ; Драго ; Ганка ; Зоран и победител е Анелия!
Браво на Ани, спечели най-кошмарната игра! Респект! за 93 минути общо!
 

 
 
Игра 5 (Епизод 23)
 
С въжета трябва да сглобят пет малки пръчки от бамбук в дълъг прът. С него трябва да освободят гръбнака на рибешката кост. След това трябва да минат по лабиринта, за да съберат 5 торбички в които са останалите части от костите на рибата. Печели този, който пръв сглоби рибата.
Предимството за Зоран е, че той ще търси само 4 торбички.
-
Трима души пробваха първи: Ванко, Зоран и Ганка. На Ванко се скърши пръта обаче. Ганкиния прът същото. Докато Зоран успя да освободи и изправи гръбнака на рибата. На Денис се скърши пръта. Зоран намери втора торбичка, докато другите още сглобяват пръчките си. Зоран вече с трета торбичка! На Ванко отново се счупи пръта. Денис успя обаче този път, на косъм. Денис е втория човек, който влиза в лабиринта. Зоран намери и четвъртата торбичка. Денис взе първа торбичка. Опит на Ганка, но без успех, счупи и се пръта.
На Бо и е стабилен пръта, но излезе къс. Ванко за пореден път му се скърши?! На Кари и е къс също. Само Анелия не е правила опит. Денис намери втора торбичка. Зоран намери обаче петата последна торбичка, но се залута в лабиринта. Денис намери третата торбичка. Зоран излезе от лабиринта и почна да реди костите. Бо с втори неуспех с пръта. Денис намери четвърта торбичка. Ганка с пореден скършен прът. Кари се пробва с някаква странна геометрична фигура, хаха. Без успех разбира се. Бо пак за малко не успя. Денис така и не излезе от лабиринта с четвъртата торбичка, защото Зоран сглоби рибата.
Категорична победа за Зоран!
 

 
 
Игра 6 (Епизод 25)
 
Да се съберат три торбички на три различни станции (първата е заровена в пясъка ; втората е заключена в сандък под водата ; третата виси над водата на края на въжена мрежа). Във всяка торбичка има по две дървени шайби. Три от тях трябва да се приплъзнат до колоните пред тях
-
Ванко пръв изкопа своята торбичка, Карин втора, Алекс трета, а Зоран доста след тях четвърти. Алекс си забрави очилата на пясъка. Ванко зле с гмуркането, пропиля аванса си. Карин някак си успя да се гмурне и извади торбичката от сандъчето. Алекс без очила извади торбичката, а Ванко продължи да се мъчи. Зоран почти ги настигна и извади бързо своята торбичка. Същевременно Анелия извади първата си торбичка. Ванко най-накрая извади торбичката от сандъка. Зоран вече е втори по трасето с третата торбичка, а Алекс и Ванко са след това. Зоран настигна Карин и я изпревари при разплитането на възлите. Анелия извади втората си торбичка. Анелия скочи и взе своята трета торбичка, но я взе от втория опит. Зоран първи приплъзна една шайба, като повечето му опити бяха близки. Карин, Алекс и Ванко така и не могат да намерят ритъм. Денис най-накрая извади своята торбичка. А, Борислава още копа! Най-накрая и тя извади своята торбичка. Денис извади своята втора торбичка. Зоран приплъзна втора шайба. Веднага след него Алекс своята първа шайба, а малко след нея и Ванко своята първа шайба. Бо извади своята втора торбичка. Денис и Бо се забавиха страшно много с копаенето, но във водата Денис беше бърз. Бо се затрудни при гмуркането, на два пъти беше близо, всеки случай по-чисто го правеше от Ванко. Денис скочи и взе своята трета торбичка. Ванко и Алекс едновременно приплъзнаха своите втори шайби и изравниха Зоран. Карин е все така с нула. Анелия също, но от много малко опити. Ванко на косъм да закрепи трета шайба и да спечели. Малко след това Зоран паркира успешно третата шайба и така, победа за Зоран в една доста оспорвана битка!
 

 
 
Игра 7 (епизод 27)
последната игра за имунитет!
-
Метален улей с фиксирана топка, няма да има дъно
С бамбуков прът се балансира топката да не падне във водата
-
Ани отпадна първа
Ванко за малко да се удави, хаха. Отпадна втори.
Денис отпадна трети
Бо отпадна четвърта
Карин не издържа дълго и отпадна. Започна да се дави и пр. После се овладя, но малко по-късно отпадна.
Победител е Зоран!
 

 
 
Обединено племе - игри за лична награда
 
Игра 1 (Епизод 18)
 
Стъпва се на греда над водата, върху първия и отсек. След 10 мин. се застава на средния отсек и след нови 10 минути се минава на последния, най-тънък отсек от гредата.
Който спечели ще отиде на романтична вечеря и релакс с избран от племето партньор. Масаж, баня, вечеря и спане в хубаво и меко легло.
-
По ред на отпадналите:
след 10-та минута:
Ванко ; Зоран ; Драго (40 секунди преди 20-та минута)
с;ед 20-та минута:
Алекс ; Джулиана (на 30-та минута) ; Карин ; Ганка (около 45-та минута) ; Денис (около 50-та минута)
И така останаха, Бо и Ани! Моите фаворитки във формата, хехе! На 55-та минута Анелия падна и така една направо шокираща победа за Борислава! Браво! Заяви се и тя пред всички.
 
 
Игра 2 (Епизод 20)
класическа игра за издръжливост:
правоъгълна дървена рамка ; долу в двата края има по три малки стъпала с различна широчина ; играчите застават първо на най-горните и широки стъпала, след 10 минути се минава на средните и след още 15 мин. най-долните и тесни стъпала
ако се слезе на долно стъпало не може да се върнат на предишното
-
наградата: воден пикник (морска кухня + бяло вино) + първи избор за посланик в колибата на преговорите
-
всички минаха през първите 10 минути и през следващите 15 минути, браво!
по ред на отпадане:
Денис (28:55 мин.)
Карин
Зоран
Бо (46 мин.)
Драго
Ванко (каза, че ще държи 1 час и ще се пусне, бори себе си един вид)
Алекс (1.40 мин. ; след като странно Карин я помоли да се пусне, за да си ходят?!)
веднага след нея и Ганка се отказа и така, Ани е победител, като Гани се пусна казвайки на Ани да я вземе с нея.
Странен край...
победител: Ани!
Много странно държане на Карин, която даже се сърдеше на Ани?!?! Абе хора вие къде се намирате, това е Сървайвър! Грозна работа.
Излишни драми и сълзи от Анелия, но разбирам я. Малка е още, иска да се доказва и не хареса начина по който се отказаха другите.
 
 
Игра 3 (Епизод 24)
 
Стрелба с арбалет по плочки с имената на участниците. Всеки има по 5 плочки.
 
Алекс – първа изгоряла (всички се целиха в нея ; тя без да иска)
Ванко – втори изгорял
Зоран – трети изгорял
Денис – четвърти изгорял
Бо – пета изгоряла
Кари – шеста изгоряла
Ани – с 1 плочка остана и победи
Накрая останаха Кари и Ани, но Ани имаше 4 плочки, а Карин с 1 плочка. Останаха 1 на 1, но Ани я свали.
Като цяло най-добре стреляха Карин и Ванко.
 
Анелия избра Карин да сподели с нея наградата и избра пак нея да бъде единия посланик в колибата на преговорите.
Наградата е 5000 филипински песос и пазар в Паниман.
 
 
Игра 4 (Епизод 26)
 
Последна игра за награда
Чрез жребий се определят три отбора, които трябва да прокарат топче през три станции като си го предават един на друг, нещо като Флипер.
Жребия определи, Ванко/Карин/Зоран срещу Анелия/Бо/Денис
Доста пипкава игра, която затрудни много и двата отбора. И двата отбора няколко пъти си сменяваха позициите. В крайна сметка с 3-0 победиха Зоран, Карин и Ванко.
Следващия етап беше само между тримата. Трябваше да се сглоби прът от пет пръчки, като през цялото време на върха на най-горната пръчка има топче. Топчето не трябва да падне. Ако падне, всичко започва от нулата. Когато и петте пръчки се свържат, топчето трябва да се придвижи до конструкция и да се пусне в улея.
И на тримата топчето падна много пъти, особено при Ванко, който беше най-нестабилен. След много опити най-накрая Карин и Зоран успяха да сглобят пръта от пет части и да закрепят топчето. Само трябваше да го приближат и спуснат. Карин първа беше готова, но почти не се движеше от страх да не и падне. Така Зоран се възползва, който беше малко по-бърз и победи за пореден път. Трета индивидуална победа на Зоран.
 
 
 
Племенни игри
 
Игра 1 (епизод 1)
за припаси
-
На платфморма в океана има всички припаси като за начало – плодове, мачете, тигани и пр. за улесняване на живота.
Плуват от корабчето до платформата
Има салове с четири гребла, завързани с яки възли, трябва да ги развържат и с гребане да стигнат до плажа, там има висящ вързоп с ориз, пак с възли, който трябва да се развърже.
Печели племето развързано първо торбата с ориза. Те си взима припасите + кремък за запалването на огън и ще бъдат закарани с лодка до новата им дестинация. А загубилите остават без нищо и ще трябва сами с карта да намерят бивака си.
-
Милен стъпи първи на платформата, а след него Ванко.
Георги е лош плувец от Бонток. Ивана от Ифугао не може да плува и тръгна да потъва, но Мила я подхвана и извади. Милен им помогна също. Забавиха се много заради Ивана.
Зоран развързваше много добре възлите за Бонток. Бонток изпревариха с доста Ифугао. Карин се вживя като кормчия и даваше команди за загребоците. Добре им се получи, имаше синхрон, но нямат опит. Гребяха на четири такта (1-2-3-дай), а се гребе на два такта (раз-два). Но имаше синхрон, имаха и преднина и си я запазиха.
На плажа първо Карин тръгна да развързва възлите на вързопа с ориз, но основната работа свърши Илиян.
-
Категорична победа за Бонток!
 
 
Игра 2 (епизод 1)
за неприкосновеност!
-
стартира се от върха на тристепенна стена. Първата стълба е овързана с яки възли, които един участник трябва да развърже, качил се върху раменете на останалите. Втората стълба се спуска посредством метални обтегачи. Третата стълба се преодолява лесно. Трябва да се бута или дърпа тежка дървена платформа, като трябва да я натоварят с дървен материал от три междинни станции. Платформата трябва да се добута до определеното място и качи на релси. След това с дървения материал трябва да се построи нещо като кула, за да може огъня да стигне до въжето. А двама от племето, в срещуположния край на трасето трябва да запалят огън с кремък и да обгорят въженце, след което да запалят факлата с огън, а с нея да запалят дървения материал и да се обгори въжето, което ще вдигне знамето на племето.
-
Ивайло и Илиян развързват възлите, като Илиян се справи много по-бързо. Но и останалите размотаваха много по-добре, докато в Ифугао отново цареше организиран хаос.
Ванко се вложи най-много в преместването на платформата, като непрекъснато я дърпаше, но това ги забави, защото двама дърпаха, а осем бутаха и така си пречиха.
Ифугао определено са по-силни физически, защото почти догониха Бонток при бутането на платформата. Те буквално я носеха...
Георги и Александра имаха известно предимство за паленето на огъня. За Ифугао отидоха да палят, Денис и Ивайло. Георги и Алекс се справиха много по-бързо (въпреки че Георги допусна грешка) и реално те донесоха победата на своето племе!
 
 
Игра 3 (епизод 2)
игра за неприкосновеност и придобивки (в случая материали за строителство)
-
под водата има 7 сандъка в линия, за всяко едно племе.
всеки един от племето трябва да се гмурне и да премести сандъка под водата отвъд финалната линия. Племето което премести първо сандъците печели.
От Бонток решиха да не играе Йоана.
-
Милен и Ванко бяха първи, но не успяха да направят нищо. Ванко плува до последния сандък, а Милен до предпоследния.
Мила и Иван. Мила плува страхотно и се добра до последния сандък, като го взе и премести на значително разстояние. Браво! Иван също се представи страхотно!
Анелия и Марга. И Анелия плува добре, но малко премести сандъка. Марга съвсем малко го премести.
Джулиана и Зоран. И двамата преместиха малко.
Пейо и Жоро. Пейо с флаг 2 премести го доста. Жоро плува до последния флаг и малко го премести.
Реално така започнаха. Никое племе не се справяше наистина добре, да преместят сандъка на по-голямо разстояние. Или директно с един курс да минат цялата дистанция. Тактиката беше да ги съберат на едно място, по-близо до линията и после с къси спринтове да ги допреместят.
-
Бонток – Ифугао 7-4
Александра беше първата, която премести своя сандък. 1-0
Ганка изравни. 1-1
Милен и Иван, особено Иван преместиха значително разстояние
Мила отново със страхотен пост, като премести най-далечния сандък на нова-сериозна дистанция.
Ганка пак бележи за Ифугао с втори сандък близко до линията. 1-2
Жоро изравнява отново, 2-2
Александа с втори личен сандък, 3-2
Иван какво направи? УАУ. Измина най-голямо разстояние, като хвана последния сандък (вече премествам няколко пъти все пак) и с един курс го завлече зад линията. 4-2
Денис, 4-3
Мила блесна и 4-4. Хвана си любимия последен сандък и на един дъх го премести зад линията. Като Иван.
Пак Иван бележи. 5-4 за Бонток!
Ванко, 6-4!
Александра 7-4
-
Нова категорична победа за Бонток!
Безспорно героите са Мила и Иван от двете племена. Страхотно се представиха и Александра (особено) и Ганка. Милен също свърши доста работа.
Разочароваха Карин най-вече и донякъде Ванко и Ивайло, защото от тях се очакваше много повече. Особено Карин беше много зле.
 
 
Игра 4 (епизод 3)
Игра за награда. за победителите ще има суши парти на плажа + риболовни принадлежности и курс по риболов с такъмите, с местен специалист.
-
Класическа сървайвър игра. две големи кълба от бамбук като топки, които трябва да се вкарат във вратите на противника.
играят трима на трима, който отбележи първи 5 точки печели играта. Има две топки, като трябва да се играе едновременно и с двете. С едната трябва да отбележи, с другата да се бориш да не ти отбележат гол. Разрешен е физическия контакт.
От Бонток участие в играта няма да вземат, Зоран и Борислава.
 
1) три жени на три жени:
Мила, Ганка и Анелия – Карин, Марга и Алекс
за 18 секунди, Карин насмете Ганка и Анелия, 1-0 за Бонток
-
2) трима мъже на трима мъже
Драго, Ивайло и Милен – Ванко, Илиан и Иван
доста епична битка се получи, но отново точна за Бонток. Ванко и Иван с основната заслуга за гола, въпреки отчаяната съпротива на Милен и Драго.
-
3) две жени и един мъж
Мила, Джулиана и Денис – Марга, Йоана и Георги
Марга насмете Мила и 3-0 за червените. Глупава тактика. Единия мъж, в случая Денис трябваше да е там, където е Марга, за да неутрализира голямото и превъзходство спрямо леките жени в Ифугао. А не да оставят Марга танка сама срещу която и да е жена.
-
4) двама мъже и една жена
Анелия, Ивайло и Драго – Ванко, Иван и Карин
Ванко и Карин за отрицателно време надделяха над Ивайло и Анелия.
-
5) трима мъже на трима мъже
Милен, Ивайло и Драго – Ванко, Иван и Жоро
Иван надделя над Драго.
 
Защо в нито една игра не взе участие Денис???
 
Бонток – Ифугао: 5-0
смазващо предимство на Бонток. Като цяло играта беше с предизвестен край предвид физиката на жените в двете племена. Единствената равностойна игра би била, Карин срещу Маргарита.
 
 
Игра 5 (епизод 4)
за неприкосновеност:
 
Георги и Йоана почиват!
 
1 пост: Бо и Ганка – пренасяне на брадвите – равни
Ганка пренесе 4 брадви с лека преднина пред Бо, която пренесе 6 брадви.
 
2 пост: Алекс и Анелия – на прокопаването на тунел
Алекс е като фурия с пясъка. Мина първа, хубаво си прокопа тунела и пренесе после и 6-те брадви
Анелия пренесе само 2 брадви?!
 
3 пост: Джулиана и Зоран
Зоран е с 4 стъпала аванс
Зоран отвя Джулиана с реденето на моста. Сериозна преднина вече за Бонток.
Много се замота Джулиана.
Всяко стъпало си има точно определено място!
 
4 пост:
да опъват мрежата:
Драго, Милен, Ивайло и Денис
Карин, Марга, Ванко и Иван
 
5 пост:
стрелба
5 мишени ; като брадвата се мята през малък отвор в мрежата
Мила и Илиан стрелят с брадвите като първи.
Илиан повали една мишена, но бързо Ванко го смени, а после и Иван доктора. Повалиха 3 мишени и забиха. Иван зле. Илиян повали една мишена, а Ванко две.
Мила започна зле и я смени Драго, който изби рибата и сам победи другото племе.
 
Драго – Бонток 5-3!!!
 
Относно брадвите:
Относно прословутите брадви. Сега отново прегледах епизода.
Ами:
1) Владо не уточни колко на брой са брадвите. Първа грешка/пропуск. Зрителя трябва да знае точно колко са, за да няма после сплетни и легенди...
2) За последния пост не каза, че стрелците могат да се сменяват. Но пък не каза и че не може... По-скоро се създаде такова впечатление, че не може, защото не беше казано. Но после на разбора, Ванко каза, че Илиян е на последния пост, но ще се редуват. Значи може, явно са им го казали. Но нас беше спестено в началото.
3) Владо ясно каза при пренасянето на Александра на 6-те брадви, че ако някоя брадва бъде изтървана, то остава извън играта. Т.е. както се пренесе това! Анелия пренесе само 2 брадви. Срещу 6 от Александра!
4) Като построи моста Зоран отиде при мрежичката с брадите и от там пренесе всичките им брадви. Не бяха само шест, а седем или осем. Но бяха повече от шест?! Нали уж Александра е пренесла само 6, защо сега се оказаха повече?
5) Още по-скандално. След като Джулиана построи своя мост (с голямо закъснение спрямо Зоран) отиде спокойно до мрежичката си и взе 8 брадви. Ако правилно ги преброих на стоп кадър. Т.е. явно брадвите са били 8 на брой. Е, как така са 8 и защо??? Нали Анелия пренесе само две брадви през тунела и какъв беше смисълът от цялото това упражение тогава след като си имат всичкие брадви? Що за аматьорско обяснение на играта от Владо и що за монтаж?
 
 
Игра 6 (епизод 5)
за награда!
-
4 от 7 точки
от пясъка трябва да се изравят възглавници и да се занесат в определения за племето ъгъл. Противника може да блокира играча. Изобщо физическия контакт е разрешен, но без удари и извивания/ключове. Ако възглавница се изхвърли извън ринга, то тя отпада и участника трябва да почне да копае нова такава.
За победителите: Барбекю Сет + всякакви други лакомства в лагера + студена бира и бонус – лампа!
-
Ивайло пропуска състезанието след като сам се отлъчи, че не се чувства добре.
1) Милен и Иван – Ванко и Драго
Драго изкопа възглавница и УАУ, какъв суплекс на Ванко срещу Иван. Иван измъкна възглавницата от Драго.
Ехаа, какъв ръгби финт. Ванко измъкна възглавницата от Иван малко преди финиша за тях и я хвърли в движение на Драго, който направи тъчдаун!
-
1-0 за Ифугао!
 
2) Марга и Мила – Алекс и Анелия
Мила намери възглавницата и Алекс се метна като звяр върху нея. А Марга отмести Анелия като перце, хаха. Хахах, Анелия тушира Марга?! Уау. Обаче Марга се взе в ръце и успя някак си да задържи и Алекс и Анелия, а Мила се измъкна от кълбото и необезпокоявана направи тъчдаун.
1-1!
 
3) Йо и Денис – Жоро и Карин
хах, Карин намери възглавница и се направи, че уж няма нищо, но изведнъж я взе и спринтира със светкавична скорост. Беше като стрела!
2-1 за Ифугаи
 
4) Ванко и Ганка – Зоран и Бо
Зоран направи финт и се хванаха на блъфа му, хехе.
Между Ванко и Зоран прехвърчаха искри.
Никой не пазеше Ванко, който повтори упражнението на Карин, но не така ефектно. Зоран се втурна след него, но много късно.
3-1 за Ифугао!
 
5) Карин и Джулиана – Марга и Мила
Мила намери възглавницата, Джулиана се хвърли отгоре и, а Марга хвана за крака и хвърли на пясъка Карин.
Мила се втурна с възглавницата напред, Карин я блокира, Марга пък се хвърли и премести Карин, но дойде Джулиана.
Но Мила успя. Хвърли се с възглавницата върху килимчето и тъчдаун. Втори за Мила днес!
3-2 за Ифугао!
 
6) Драго и Ванко – Милен и Иван
Иван намери възглавницата и се вкопчиха.
Милен блокира Ванко, като го хвана през кръста и повали. Ванко се отскубна.
Иван се измъкна, но Ванко го държи. А Милен държи на пясъка Драго. Иван тегли като танк, а Ванко е на гърба му.
АУТ!
нова възглавница:
Ванко я откри и взе. Всички пак се вкопчиха, но Милен излезе най-съобразителен и в мелето успя да я измъкне от Ванко, да спринтира и отбележи.
3-3!
 
7) решителен рунд!
Драго и Анелия – Иван и Марга
Иван намери възглавницата и се втурна, но Анелия го настигна и повали?! Драго дойде, но Марга го хвърли на пясък и го задържа там, а Анелия колкото и да се стара не може да спре Иван.
4-3 за Бонток!
хмм, интересно защо не използваха в този решителен рунд, Карин???
 
Страшна игра!
Карин се разрева.
 
 
Игра 7 (епизод 6)
игра за неприкосновеност
-
Водно колело – Карабао
Трима въртят отвътре голямо колело, като така изливат вода в големи вани, откъдето носачи с лост пренасят кофите изсипвайки ги в улей, от който водата се стича по специален улей построен от бамбукови пръчки, които трябва да са една до друга.
-
Мила няма да играе за Бонток.
В колелото: Кари, Алекс и Ванко / Ивайло, Милен и Марга
Кофите ще се пълнят от: Драго и Жоро / Денис и Иван
Бамбуковия водопровод ще сглобяват: Йо, Бо и Зоран / Анелия, Ганка и Джулиана
-
Ифугао първи напълниха своята вана, със съвсем лека преднина пред Бонток. Почти са равни.
И двете племена имат проблем с водопровода. Но момичетата от Ифугао се справиха по-бързо с пръчките и построиха бамбуковия водопровод, като в крайна сметка това се оказа решаващо, защото Ифугао постигнаха инфарктна победа с преднина от около 15 секунди.
 
 
Игра 8 (епизод 7)
за награда!
-
1 човек стои на платформа във водата
Другите носят пилони по който човека да стъпва и да се придвижва напред.
-
Наградата е комарник за двама + спални комплекти – надуваеми легла, хамаци и възглавници! Два хамака ; две легла и четири възглавници + комарника!
-
избраните да стоят върху платформите са: Ганка и Мила
-
Убедителна победа за Бонток! Мила като котка, УАУ!
На коварната въжена стълба Мила за малко да падне, но много гъвкаво се оправи и шмугна и изкатери, браво!
 
 
Игра 9 (епизод Sunglasses
за неприкосновеност
-
Колко е общото тегло на племето?
Стартира се от дървената стена на възвишението. Пясъчни торбички пречат на отвора и. Торбичките трябва да се пренесат и да се построи мост/стълба с четири стъпала от тежки греди през които да продължат. Торбичките трябва да се пренесат от другата страна до специална везна, където те заедно с общото тегло на племето трябва да свалят везната до земята.
-
Зоран и Бо и Ванко и Алекс строят стълбата.
Много добре организирана игра на Ифугао като племе. От Бонток Ивайло не правеше абсолютно нищо, като Денис и Мила също не бяха никак активни. Ифугао спечелиха убедително, а Бонток бяха трагедия. От тях играха само Иван, Йо, Бо, Зоран и Милен.
 
 
Игра 10 (епизод 9)
за награда
-
Има по 7 торбички по масички и висящи. Торбичките ще се събират със затворени очи от 5 човека. По две двойки и един сингъл играч. По един викач ще ги напътства.
В събраните думички има букви, които трябва да бъдат подредени в позната на тях дума.
Наградата е тропически СПА релакс. 1 час душ, вана и хапване.
-
От Ифугао няма да играят Алекс и Джулиана
-
Викач за Бонток ще е Йоана, а за Ифугао ще е Ганка
Мила и Драго ще са сингъл, а по двойки ще са, Денис/Иван и Зоран/Бо и Жоро Карин/ Ванко/Анелия
-
2-0 торбички за Бонток (Бо и Зоран) ; 6-0 торбички за Бонток (4 торбички за Иван/Денис) ; 6-2 (Жоро/Карин) ; 6-5 (Жоро и Карин) ; 7-5 (Мила)
Торбичките са със здрави възли. Поне тези на Ифугао. Докато в Бонток не ги затягаха при носенето, даже Драго отвързваше на място възлите.
5 кубчета отвори Йо, преди да започне Ганка да отвързва
5-3 кубчета за Бонток ; 5-4 ; 5-5 ; 5-6 ; 5-7. Ганка я отвя и почна да реди! Йо заби на 6-то кубче с възела ; 6-7, Ганка се мъчи с думата. Айдее разгеле и Йо започна да реди! Ама късно.
Ганка се сети за думата. КАРАБАО
 
 
Игра 11 (епизод 10)
за неприкосновеност
-
всеки един плува до понтона, скача и хваща ринг ; общо 6 ринга ; ринговете се хвърлят на върха на метален прът
-
в Ифугао няма да участват Анелия и Ганка
-
Иван и Карин / Зоран и Алекс – Алекс не успя да вземе ринг / Денис и Драго / Мила и Жоро ; Мила пропусна ринга / Йо и Джулиана, и двете пропуснаха ринга / Бо и Ванко, Ванко я задмина още на плуването, а Бо пропусна ринга / Иван и Карин / Зоран и Алекс, като Алекс пак пропусна ринга / Денис и Драго
мъжете на Бонток логично взеха преднина пред жените на Ифугао, но после също логично нещата се обърнаха. Ключовата роля изигра Карин, единствената жена която улови ринг и то на два пъти! +1 ринг за Ифугао, станаха равни преди последния пост на който почти равни тръгнаха Денис и Драго, като Драго е по-добрия плувец. Драго изяде Денис и така Ифугао почват първи да мятат.
Най-добрия плувец от всички: Ванко!
-
Мятане:
Жоро и Зоран (3-0 за Зоран)
Драго и Зоран (1-0 за Зоран)
Ванко и Зоран (2-0 за Ванко)
Ванко и Иван (1-0 за Ванко)
Ванко и Денис (2-0 за Ванко)
Ванко и Зоран (1-0 за Ванко)
5-4!
мачбол за Ифугао!
И тук от Ифугао забиха. Нито Ванко, нито Драго успяха от толкова много опити!
Зоран също не успя и предаде окончателно щафетата на Иван.
Иван успя и 5-5! Мачбол вече и за Бонток!
Ей, забиха от Ифугао на този последен ринг. Иван успя отново, но не можа да го закачи и падна от лоста, на косъм.
Драго не успя междувременно и в крайна сметка отново Иван успя и така:
6-5 ринга за Бонток след драматична игра!
 
 
Игра 12 (епизод 11)
за награда!
-
италианска фиеста! паста, пици, вино и сладки изкушения на корем!
-
сблъсък един на един върху платформа над водата с въздушни възглавници. Противникът трябва да се изтласка във водата! Печели първото племе, което постигне 10 точки!
-
Джулиана няма да играе от Ифугао!
-
* Зоран – Карин (1-0 за Бонток)
Ганка – Йоана * (2-0 за Бонток)
Борислава – Анелия * (2-1 за Бонток)
Ванко * – Иван (2-2)
Денис – Жоро * (3-2 за Ифугао)
Александра * – Мила (4-2 за Ифугао)
Иван – Ванко * (5-2 за Ифугао)
Жоро – Зоран * (5-3 за Ифугао)
Иван * – Алекс (5-4 за Ифугао)
Ванко – Зоран * (5-5)
Иван * – Жоро (6-5 за Бонток)
Ванко * – Зоран (6-6)
Иван * – Анелия (7-6 за Бонток)
Жоро * – Зоран (7-7)
Иван * – Ванко (8-7 за Бонток)
Жоро – Зоран * (9-7 за Бонток)
Иван – Ванко * (9-8 за Бонток)
Жоро – Зоран * (10-8 за Бонток)
-
Победа за Бонток!
баланс:
Зоран 5-2 (победи-загуби)
Ванко 4-2
Иван 4-3
Йоана 1-0
Анелия 1-1
Александра 1-1
Борислава 0-1
Мила 0-1
Карин 0-1
Ганка 0-1
Денис 0-1
Жоро 2-4
-
топ сблъсъка: Ванко – Иван 3-1
 
 
Игра 13 (епизод 12)
трябва да се плува и извади тежък сандък, който да се извади до платформа на пясъка в основата на голяма везна. Сандъка трябва да се закачи на едната везна, а в другата има голям съд, който трябва да се напълни с вода от морето и така да се издигне нагоре. След това водата трябва да се освободи и сандъка да се върне в изходно положение. След това сандъка трябва да се отключи, там има кремък и с него трябва да се прогори въже което ще освободи факла с която трябва да запалят купа, която се намира високо, така че трябва да издигнат човешка кула.
-
за Ифугао няма да играе Ганка
-
Бонток взеха предимство, по-мислещото племе са. Ифугао изкопираха премятането на сандъка от Бонток, но Бонток взеха предимство. Иван закачи сандъка за куката и после Бо застана на него, а Джули се измъчи много с техния сандък. Зоран им даде добър съвет.
Зоран пълни с вода, както и Алекс за Ифугао. Нормално първи с кофите са Бонток. Бо взе ключа за Бонток, източиха бързо водата благодарение на чевръстия Зоран, който освободи тирбушона. Ифугао се затрудниха и с това... Бо отвори сандъка. Зоран подготвя кладичката и с Бо започват да палят огъня. Чак тогава се справиха със своя сандък Ифугао. Алекс и Жоро започват с огъня за Ифугао. Жоро направи по-добра купичка, близко до въжето, но им загасна огъня. Зоран разпали як огън. Ифугао се забавиха с повторното запалване на огъня. Определено Жорката обърка нещата. Зоран се справи отлично и прогориха първи въжето. Доктора и Денис направиха кулата и Денис запали купата.
 
 
Игра 14 (епизод 13)
Сървайвър проучване: Кой от племето е най-приспособим?
Всеки попълва анкетна карта за всеки един от останалите 5 човека в племето, като оценката е от 1 до 5
-
Бонток:
Зоран 17 точки
Мила 14
Иван 12
Йоана 9
Денис 7
Борислава 7
-
Ифугао:
Карин 17
Анелия 17
Ванко 16
Ганка 12
Алекс 4
Джулиана 0
Кари печели, защото е имала 0 гласове срещу себе си на племенен съвет, докато Ани е имала 2 отрицателни вота.
-
Зоран и Карин трябваше да изберат 4 човека от двете племена, като Зоран спечели жребия и избира пръв. Така ще имаме нови конфигурация на двете племена, на метри от финала...
Зоран: Ванко ; Кари: Иван
Зоран: Бо ; Кари: Ани
Зоран: Йо ; Кари: Ганка
Така новият Бонток ще се състои от Зоран, Ванко, Бо и Йо ; новото Ифугао е в състав: Карин, Иван, Анелия и Ганка
-
Неизбрани останаха: Мила, Джулиана, Александра и Денис. Така те сформираха трето племе: ‘’Безименните’’ със сиви бандани и без знаме.
 
Играта:
Да се наредят 4 кубчета по такъв начин, че да не се повтаря цвят от нито една страна.
Да се пренесат кубчетата по поредица от препятствия
По пътя се взимат още 2 кубчета
На финала трябва да се нареди пирамида
С торбички пълни с пясък трябва да съборят пирамидите
-
И трите племена се замотаха здраво с този пъзел. От Ифугао все пак успяха да го решат, минаха без проблеми по препятствията, построиха лесната пирамида и Иван сравнително лесно и бързо събори кубчетата и всичко това докато Бонток и Безименните все още нямаше решение на ребуса?! Смазваща победа на Ифугао!
В Ифугао ще хапнат печено прасенце, плодове и винце, а за останалите нищо. Безименните ще бъдат настанени на нов бряг и ще започнат всичко отначало.
 
 
Игра 15 (епизод 14)
 
Игра за баланс и издръжливост.
Трябва да се балансира бамбуков пръв върху главите. След 30-та минута пръта се балансира само с една ръка. Племето победител (гледа се последния оцелял от кое племе е) се спасява, а другите две племена отиват на племенен съвет и гонят по един от своите
-
Джулиана е първа отпаднала / Бо втора / Зоран трети / Денис четвърти / Анелия пета / Ванко шести / Кари седма / Йо изтърва осма след пълно раздаване малко преди 30-та минута / след 30-та минута и само с една ръка останаха: Ганка, Иван, Мила и Алекс. Ганка отпадна първа ; Иван със сетни сили и воля удържаше, а Мила и Алекс са бетон! Логично Иван изпусна и победители са Безименните, защото Мила и Алекс останаха последни!
-
Кари се разсърди на Ани, че много и говорила. Реално Йоана, Мила, Алекс, Иван и Ганка са моралните победители от тази битка! Издържаха много в сравнение с останалите.
 
Общо игри / оригинални, първи племена:
Bontoc – Ifugao 4-1

 
Общо игри / новите, втори племена:
Bontoc – Ifugao 5-3

 
Общо игри / последните, трети племена:
Ifugao – 1 победа
Безименните – 1
Bontoc - 0

 
Индивидуални победи в обединеното племе:
Зоран – 4 (три игри за личен имунитет и 1 игра за награда)
Анелия – 3 (за личен имунитет и две за награда)
Драго – 1 (личен имунитет)
Джулиана – 1 (личен имунитет)
Карин – 1 (личен имунитет)
Борислава – 1 (за награда)

 


Индивидуални игри за оцеляване във формата
 
1) Ивана - Пейо
двама свидетели от племената присъстват по време на дуела. Това са Маргарита и Анелия.
-
Имат три дървени пръстена и три торбички с различни по дължина части. Трябва да се построят 6 колони с еднаква дължина. Трябва да се построи триетажна кула, като на всеки етаж ще се покрива от пръстена.
-
Пробва се в началото Пейо, видя, че не става и дори не продължи да се бори. Жалко представяне, голямо разочарование. Дефакто подари победата на Ивана, видно не му се оставаше повече във формата. Лош избор за участник. Маргарита хубаво му каза, че е изял мястото на някой, който е щял да се бори. Победа за Ивана!
 
 
2) Ивана – Илиян
-
свидетели: Жоро и Марга
-
Баланс върху тънка греда, балансирайки с въже и собственото си тяло. Много ще се натоварят ръцете.
-
Трудна игра, в която определено Ивана имаше лек хендикап. Илиян издържа само 8 минути и така втора поредна победа за Ивана!
Ивана получи ориз, брашно и олио + чук и пирони
 
 
3) Ивана – Маргарита
свидетели са Александра и Ивайло
-
двете висят на ластично въже, като трябва да закачат 8 пръстена на 8 куки!
Ивана поведе в началото и непрекъснато водеше. При 6-5 за Ивана играта се рестартира, защото дамите бяха изпуснали останалите рингове на земята.
6-6, Марга за първи път изравни резултата! / 7-6 за Марга и нов рестарт, защото Ивана изтърва и двата си ринга, а Марга своя / Марга имаше мачбол, но избърза и изпусна ринга си. Шанс за Ивана. Тя беше безпогрешна, 7-7 и 8-7 за Ивана!
Трета поредна победа за Ивана! Тя получи базови продукти за следващите три дена + въже.
 
 
4) Ивана – Милен
свидетели са Джулиана, която занесе цветя на Милен и Александра. И двете бяха за Милен!
хех, никой не харесва джукестата Ивана!
-
Делви
Две делви върху греда, която се балансира с крак
-
Определено Ивана се чувстваше по-комфортно. И да, Ивана спечели за пореден път! УАУ!
 
 
5) Ивана – Драго
свидетели са Борислава и Александра.
-
баланс на купички и чинийки върху малка платформа в края на подвижен лост, като лоста се балансира с ръка.
-
През цялата игра Драго беше по-спокоен и хладнокръвен и кулата му от купички и чинийки по-стабилна, така че логично след поставянето на последната чинийка, почти моментално след това купчинката на Ивана се срина.
Край на серията на Ивана!
Драго получи базови припаси, писмо от близките, както и възглавница и одеяло.
 
 
6) Драго – Жоро
без свидетели!
Трябва да се разплете въже около висок стълб ; да се изрови голяма топка завързана за другия му край ; след това въжето трябва да се преметне през напречната греда и с мах, да се вкара топката в коша!
-
Драго логично освободи въжето много по-бързо от стълба, докато Жорката здраво го закъса. Драго на няколко пъти на косъм не успя да вкара топката, като това помогна на Жоро да стигне до изравянето на своята топка, но това стана точно в момента в който Драго вкара топката в коша и спечели убедително!
 
 
Дуел след племенен съвет
-
палене на огън, като огъня трябва да прогори връвчица
класическа Сървайвър игра
-
Зоран – Иван
Убедителна победа за Зоран – повелителя на огъня! Такъв огън направи, че насмалко да подпали острова.
 
 
7) Драго – Иван
отново без свидетели!
да се наредят 25 плочки тип домино върху нестабилна греда. Взима се само по една плочка на курс.
класическа Сървайвър игра
-
И двамата започнаха уверено и равностойно. Една идея по-бърз беше Иван, но Драго ги редеше по-прецизно. В един момент Драго разлюля конструкцията и му паднаха почти всички плочки, но без да изпада в паника си ги нареди и продължи в темпото си.
Иван имаше лек аванс, а можеше и да е по-голям, но заради по-непрецизното слагане на плочките си много често ги донагласяше и така губеше време. Все пак имаше аванс с около една плочка и половин курс. Но към края и Иван разклати конструкцията, извади късмет, че само едната плочка му падна, а можеха да са всичките. Точно тази първа плочка обаче му падна още два пъти и това беше фатално за него. Драго в това време без никакви повече грешки и с идеално симетрично наредени плочки успя и спечели последната и най-важна битка на острова!
 
 
Sunglasses Мила – Йоана
свидетели: Гани и Бо
-
Да се нареди кула от пръстени и дървени топки с двузъба вила, като има препятствия и греда. Кулата трябва да стои изправена поне 3 секунди.
-
Мила е по-бърза по трасето, но се бавеше при слагането на елементите и така Йо взе аванс с един предмет, но пък нейната кула беше крива, а тази на Мила права. В крайна сметка елемент преди финала, кулата на Йо падна и тя започна отначало. Мила успя да нареди изцяло своята, но когато махна вилата и падна веднага. Така отново Йо получи шанс. Но отново и падна кулата. И така пак шанс за Мила! И този път от втория опит успя! Победа за Мила!
Хубава игра спретнаха момичетата, но Мила беше по-добра.
Мила получи базовите продукти за следващия период от време на острова + въже и мачете.
 
 
9) Мила - Джулиана
свидетели: Анелия и Алекс
-
стъпват върху тънка греда, в края на дървения лост над тях има железен улей, който подпира дървена топка. Момичетата трябва да държат лоста така, че топката да не падне от улея.
-
на Джули топката се раздвижи малко. И не спря да се движи... На Мила захвата е железен! Топката на Джули вече е на ръба. На Мила за първи път се раздвижи леко. Джули на няколко пъти извади късмет намествайки си краката, но в крайна сметка не издържа. Крака и излезе извън гредата, а и топката падна след това.
Категорична победа за Мила!
Мила получи базови продукти за следващите дни + лампа.
 
 
10) Мила - Драго
свидетели: Алекс и Зоран
-
С тръба и с фунийки трябва да уцелят и отворят две мишени. Там са скрити цифри, които са шифър с който да отворят катинар. В сандъка има 9 бамбукови цилиндъра (с номерация от 1 до 9), които трябва да се забият на 8 места в един триъгълник, като всяка страна трябва да е равна 17
-
Мила веднага повали първата мишена, след това се позакучиха нещата и за двамата. Драго все пак порази и двете цели, но Мила почти веднага след това също повали втората и двамата на практика равни влязоха в логическата задача с триъгълника и сбора от 17
Мила обаче все пак имаше лек аванс, защото разби по-бързо шифъра.
На триъгълника Мила каза стоп, но се оказа, че има една грешка и битката продължи. Затрудни ги играта... Мила каза втори път стоп и този път решението и беше вярното! Победа за Мила за точно 17 минути. 17 е нейното щастливо число!
Мила получи освен базовите продукти за 3 дена и одеяло и възглавница.
 
 
11) Мила - Ганка
свидетели: Денис и Ани
30 квадрата със символи обърнати към пясъка. Трябва да се открият двойките символи. Който обърне 8 такива съвпадения печели.
-
1-0 за Ганка ; 1-1 ; 2-1 за Мила ; 2-2 ; 3-2 за Мила ; 4-2 за Мила ; 4-3 ; 4-4 ; 5-4 за Ганка ; 5-5 ; 6-5 за Ганка ; 6-6 ; 7-6 за Ганка ; 7-7 ; 8-7 за Ганка!
При 4-2 за Мила, Мила направи два поредни празни хода и това обърна играта.
Ганка получи базови продукти, чук и пирони
 
 
12) Ганка - Алекс
свидетели: Ванко и Ани
Трябва да се закрепят три топчета на голяма дървена бата/платформа, която се крепи с едната ръка, а с другата се придвижваш и слагаш топчетата. Ако ти падне дори едно топче, започваш отначало, дори и трите да са на платформата. След това трябва да се придвижат заднешком и със свободната ръка да докоснат началната платформа зад тях.
-
Пипкава игра за нерви. Ганка започна по-уверено, а Алекс по припряно. Ганка първа имаше мачбол след като постави и трите топчета, но и паднаха малко след това. След това играта на Ганка се разстрои и тя направи доста грешни опити. Алекс малко след Ганка също имаше мачбол, но и тя не успя след като бе поставил и трите топчета. В крайна сметка след доста равностойна битка, Алекс постави отново първа трите топчета и тръгна назад. Ганка също и я последва, но Алекс имаше преднина. Алекс обаче с уникален малшанс, отивайки встрани и с лявата си ръка без успех се опитваше да докосне платформата. Тя успя, но просто отиде в ляво. Ганка я изпревари и с дясната си ръка бързо докосна платформата и буквално открадна изпод носа победата на Алкес.
Така втора поредна победа за Ганка и тя ще празнува рождения си ден на острова. Освен базисните продукти за следващите три дни, Ганка получава и комарник.
 
 
13) Ганка - Денис
последен и фатален 13-ти дуел! Без свидетели разбира се.
-
Изометрия върху пилон с 4 подвижни платформи. При знак от Владо на всеки 5 минути с въженце дърпат по една платформа, докато накрая остане самия тънък пилон.
-
Без проблеми на първите и вторите 5 минути.
На 15 минути леки затруднения вече. Два елемента за двата крака.
Малко след 20-та минута, Денис с по големите си крака логично не можа да издържи и падна. Като цяло много некоректно зададена игра с голямо предимство за жената в нея...
Трета победа за Гани на острова и триумфално завръщане в Мапурондо!
 
Общо победи:
Ивана - 4 победи
Драго - 3 победи
Мила - 3 победи
Ганка - 3 победи

 


Финални игри за определяне на финалистите
 
Игра 1 (ден 41, епизод 28)

-
Нестабилна дървена дъска. От едната и страна стои купа с 12 кубчета. От
другата малка дървена поставка. Балансира се с крака. Кубчетата трябва да се
преместят от едното на другото място, като се построи кула.
-
Карин ги отвя. Първият финалист е Карин! За отрицателно време нареди
кубчетата.
Ганка е втора.
Останалите трагедия!
Анелия е най-близо, но и на нея и паднаха няколко пъти, включително на 9
кубчета. Пак и паднаха, на 10 този път, а на Зоран на 7. Бо за малко не успя на
9 кубчета.
Анелия е трета. Успя!
Бо пак за малко.
Зоран е четвърти продължил борбата!
Бо на 11 кубчета и паднаха!
1 час от началото на играта.
Бо успя!!!
Ванко е първият отпаднал и поредния член на журито!
 
 
Игра 2 (ден 42, епизод 29)
 
Да се освободи въже от дървен стълб ; с него се построява въжена стълба, с която отиват на следващото изпитание / на второто ниво ги чакат 8 бр. дървени плоскости, които също трябва да се превърнат в дървена стълба, като всяка плоскост трябва да съвпадне с точно определено място / на третото ниво ги чака сглобяване на трета стълба пъзел пак от 8 плоскости / играта се завършва от пъзел, съставен от 7 елемента, като трябва да се сглоби куб.
-
Ганка и Зоран едновременно и първи разплетоха въжето. Анелия е трета и Бо е четвърта. Ани и Бо изостанаха. Особено Бо.
Зоран по-чевръсто сглоби въжената стълба и дръпна на Ганка. Ганка мина също, а Зоран и води с едно стъпало. Бо изпревари Ани на въжената стълба, като цяло много бързо се справи там. Ани също успя, малко след Бо. Зоран дръпна с 4 стъпала на Ганка.
Зоран е първи и минава на ниво три. Бо напредна доста и почти настигна Ганка. На Ганка и остана едно стъпало, а на Бо три. Ани все още е поставила само едно. Ганка се замота нещо с последното стъпало, явно някъде нещо не е наместила както трябва. В същото това време Зоран вече е сложил 4 парчета на ниво три. Зоран мина пръв на ниво 3, точно в същия момент в който Ганка реши ниво 2. Зоран се затрудни с куба, а Ганка вече постави 4 стъпала. На Бо и остава малко на ниво 2, а Ани все така е изостанала с доста. Ганка вече е на пъзела! На Бо и остава последно стъпало. А Ани все така е сложила само 1 стъпало?! Бо мина, отива на ниво три! И Зоран и Ганка сякаш нямат идея как се реди този пъзел. Лутат се. Ганка даже поглежда към Зоран и какво е направил. Бо същевременно също идва на куба, мина бързо ниво 3. А, Ани е все така доникъде... Поставила е само 4 стъпала.
Ганка в крайна сметка нареди своя куб и е втория финалист на Сървайвър 6: Скрития идол!
Бо и Зоран го закъсаха. А Ани всеки момент ще мине най-накрая ниво 2. Да, Ани минава на ниво 3. Зоран се разпсува. Анелия пристигна и тя на пъзела!
Зоран в крайна сметка нареди куба и е втори. Борбата продължават Бо и Ани.
Ани го нареди сравнително бързо и се спаси. Борислава остана последна и стана осмия член на журито! Реално ако гледаме само последния пъзел, то сякаш Анелия го нареди като за време най-бързо, но е спорно донякъде и заради самия монтаж, но поне това се видя.
 
 
Игра 3 (ден 43, епизод 29)
 
Зоран - Анелия
4 дървени колчета във водата, по 2 за всеки един от тях. Стъпват върху тях и поставят ръка върху тотема. С другата ръка хващат халка с която опъват ластично въже. И в тази позиция трябва да се закрепят. Ако паднат от колчетата или ако изпуснат с една от двете ръце са аут.
-
Получи се епична битка от 3 часа и 15 минути в която и двамата минаха предела си. Започнаха със закачки и психо атаки в добрия смисъл на думата, пяха, смяха се, докато прилива настъпваше и настъпваше. Дори и заваля за малко.
Накъде към края на втория част, Анелия видимо и стана зле, сякаш се дехидратира. Падна и тонуса, почти спря да говори и имаше ужасно уморен поглед. Миг невнимание и коства играта, но това дойде следствие на всичко това. За една секунда отдели ръката си от идола и си призна. Владо също го видя и беше в шок, но преди да вземе някакво решение тя се пусна от халката и играта приключи.
Браво и на двамата герои! Епичен дуел!
Зоран е третия финалист!Племенните съвети
 
Скрит текст:
Съвет 1: Ифугао:
Ивана: 8 гласа (Пейо, Драгомир, Денис, Милен, Джулиана, Мила, Ганка и Анелия)
Пейо: 2 гласа (Ивана и Ивайло)
при 6-2 вотът вече беше ясен.
-
Ивана е първия изгонен участник, който отива на острова на изкуплението!
 

 
 
Съвет 2: Ифугао:
Пейо: 5 гласа (Анелия, Ганка, Мила, Денис и Ивайло)
Ганка: 2 гласа (Джулиана и Пейо)
Ивайло: 2 гласа (Милен и Драго)
-
Ивайло правилно прецени ситуацията и не разкри своя скрит идол!
 

 
 
Съвет 3: Бонток:
Анелия спаси Зоран, въпреки че бяха решили да спасят Иван доктора
-
Илиян: 5 гласа (Карин, Ванко, Жоро, Борислава и Йоана)
Георги: 3 гласа (Марга, Иван и Александра)
Ванко: 1 глас (Илиан)
 

 
 
Съвет 4: Бонток 2.0:
Анелия спаси Мила! Извъртя се отново от предварителната уговорка в племето, но правилно прецени нещата, защото хем си спаси скъпа дружка, хем коалицията им пак ще е силна, защото ще имат 4 гласа.
А от другата страна имат само 3 гласа, тъй като Милен е соло играч.
Ивайло се хвана на финта и използва идола си, смятайки, че ще стрелят по него! И даже им каза самодоволно: ‘’Успех в живота!’’
Е, останалото е история! Велик съвет, който ще остане в историята!
-
Маргарита: 4 гласа (Йо, Бо, Иван и Денис)
Иван: 3 гласа (Ивайло, Марга и Зоран)
Ивайло: 1 глас, който не се брои (Милен)
 

 
 
Съвет 5: Бонток 2.0
На племенния съвет, Ганка спаси Зоран. Което е било единодушното решение на тяхното племе след смелите думи на Зоран след играта. Така нежелана жертва в племето стана Милен. Иван постъпи нагло и опипа джоба на Зоран дали има имунитет. LOL.
-
Милен – 5 гласа
Денис – 1 глас (Милен)
 

 
 
Съвет 6: Ифугао 2.0
Йо даде огърлицата на Джули и я лиши от стратегически глас, който щеше да отиде в Анелия!
Александра извади скрития идол и го използва за себе си!
Драго – 2 гласа (Ганка и Анелия)
Анелия – 2 гласа (Александра и Драго)
Александра – 3 гласа (Ванко, Жоро и Карин) – невалидни гласове!
Прегласуване:
Драго 4 гласа (Ганка, Карин, Ванко и Жоро)
Анелия 1 гласа (Алекс)
 

 
 
Съвет 7: Ифугао 2.0
Бо спаси Алекс!
Георги: 4 гласа (Ванко, Джулиана, Ганка и Анелия)
Джулиана: 2 гласа (Жоро и Карин)
 

 
 
Съвет 8: Бонток 3.0
Без арбитър ; Йо няма право на глас
Зоран: 2 гласа (Бо и Ванко)
Ванко: 1 глас (Зоран)
 
 
Съвет 9: Ифугао 3.0
Без арбитър ; Карин няма право на глас
Иван: 2 гласа (Ганка и Анелия)
Карин: 1 глас (Иван)
 

 
 
Съвет 10: Мапурондо (обединеното племе)
Явен вот (гласува се тайно, но причините за изгонването на участника се казват директно в очите му):
-
Мила: 6 гласа (Алекс, Джули, Йо, Зоран, Бо и Денис)
Джулиана: 3 гласа (Ани, Гани и Кари)
Денис: 2 гласа (Драго и Ванко)
Александра: 1 глас (Мила)
 

 
 
Съвет 11: Мапурондо:
Йоана: 6 гласа (Гани, Ани, Кари, Алекс, Джули и Драго)
Александра: 5 гласа (Йо, Бо, Зоран, Ванко и Денис)
-
болднатото: неочаквания/решаващ глас
 

 
 
Съвет 12: Мапурондо
Ани е арбитър
Ани сложи огърлицата на Денис.
-
Джулиана: 6 гласа (Ани, Гани, Кари, Бо, Ванко и Зоран)
Зоран: 2 гласа (Джули и Алекс)
Бо: 1 глас (Драго)
 

 
 
Съвет 13: Мапурондо
Ванко е арбитър
Ванко сложи огърлицата на Денис
-
Драго: 3 гласа (Бо, Зоран и Ани)
Зоран: 1 глас (Ганка)
Бо – 4 гласа – невалидни! (Ванко, Драго, Карин и Алекс) – Бо извади скрития идол и анулира тези гласове!
 

 
 
Съвет 14: Мапурондо
Бо е арбитър. Бо ‘’спаси’’ Ани.
Денис: 4 гласа (Ганка, Ванко, Кари и Алекс) –> всички тези гласове са невалидни заради скрития имунитетен идол!
Ганка: 3 гласа (Бо, Денис и Зоран)
Зоран извади идола и с него спаси Денис! Класически ход, който ще остане в историята!
 

 
 
Съвет 15: Мапурондо
Зоран е арбитър. Зоран ‘’спаси’’ Бо.
Алекс: 5 гласа (Анелия, Карин, Ванко, Зоран и Денис)
Денис : 1 глас (Алекс)
 

 
 
Съвет 16: Мапурондо (последен племенен съвет)
Арбитър: Бо
Бо спаси Ванко, лишавайки го от глас, който щеше да отиде за Денис.
Денис: 2 гласа (Анелия и Зоран)
Карин: 2 гласа (Бо и Денис)
Борислава: 1 глас (Карин)
Анелия извади идол, който предостави на Бо, но той не изигра роля.
Прегласуване (нямат право да гласуват Ванко, Денис и Карин):
Денис: 2 гласа (Ани и Зоран)
Карин: 1 глас (Денис)
 * ФИНАЛИСТИТЕ *
 
Скрит текст:
1) Карин
 

 
 
2) Ганка
 

 
 
3) Зоран
 * ПОСЛЕДНИЯТ ОЦЕЛЯЛ *
 
Скрит текст:Елиминираните участници
 
Скрит текст:
1) Пейо – елиминиран от Ивана (симулирал игра и дефакто отказал се)
 

 
 
2) Илиян - елиминиран от Ивана
 

 
 
3) Маргарита – елиминирана от Ивана
 

 
 
4) Ивайло – отказал се!
 

 
 
5) Милен – елиминиран от Ивана
 

 
 
6) Ивана – елиминирана от Драго
 

 
 
7) Георги - елиминиран от Драго
 

 
 
8 ) Иван Узунов - елиминиран от Драго
 

 
 
9) Йоана - елиминирана от Мила
 

 
 
10) Джулиана - елиминирана от Мила
 

 
 
11) Драго - елиминиран от Мила
 

 
 
12) Мила - елиминирана от Ганка
 

 
 
13) Алекс - елиминирана от Ганка
 

 
 
14) Денис - елиминиран от Ганка
 

 
 
Членовете на журито, отпаднали на финалните игри за определяне на тримата финалисти:
 
Ванко

 

 
 
Борислава
 

 
 
Анелия
 

 
 
Карин
 
0 гласа от журито
 

 
 
Ганка
 
2 гласа от журито
 


# 3
 • Мнения: 9 703
От мен в анкетата:
- Много добър сезон. Не мога да поставя отлична оценка, защото това ще означава, че всичко е било идеално, че няма нужда от промяна и развитие, а това не е така.
- Любимец. Много труден въпрос за мен. Гласът ми отива към Йо. Заради мисленето и в играта и заради агресията, която носеха нейните действия в играта. Много харесвам и играта на Бо, Анелия и Зоран. На Бо малко повече от тази на Анелия и Зоран, на Зоран малко повече от тази Анелия, но и тримата сравнени с играта на Йо според моето чисто субективно усещане са след нея.

Победата на Зоран в сезона при тази конфигурация на финала е напълно заслужена и логична. Поздравления за него, хубава победа с гласовете САМО на журито.

Последна редакция: нд, 01 май 2022, 18:26 от Bengun

# 4
 • Мнения: 12 738
Благодаря за темата.
Много добър сезон, ще ми липсва.

Любимец - Зоран.
Харесвам много Бо и Йо също. Simple Smile

По външност и не само харесвам Драго, Ани, Ганка.
Безразлични са ми като игра и като хора - доктора, Денис, Ванко, Джули.
Не харесвам - Мила, Кари, Алекс.

# 5
 • софия
 • Мнения: 249
Прекрасен сезон беше за мен това, въпреки старанието на продукцията да го прецака.
Най-голямата гавра беше с тези битки за финалните трима....
Зоран може и да е официалният победител, но това е сезонът на Бо.
Но тя нямаше да спечели дори ако нямаше битки накрая. Всички щяха да искат да я махнат от финалната тройка, защото никой нямаше да има шанс срещу нея. Тя цял сезон игра с глава, а накрая се оказа най-сърцатият участник и точно това й изяде главата.
Кари е срам и позор за останалата част от участниците, защото дружно паничка по паничка я изпратиха там. Това момиче ако не беше пращано да яде постоянно щеше да се самоизяде на ден 10.
Ганка си залужи мястото на финала, игра добре , въпреки многото грешки.
Зоран , колкото и да ми опротивя накрая, ги разби всичките.  Абсолютно заслужена победа. Жалко че сега я съсипва с поведението си.

# 6
 • София
 • Мнения: 1 712
Всичко хубаво си има своят край,уви.
Лично за мен това беше най-добрият наш сезон.Намериха се будни,мислещи млади хора,които играха по нов,нестандартен начин и ни изпрявяха на нокти не един и два пъти.
Разбира се продукцията не можа да се въздържи и да не омаже нещата - с финалните 6 и игри , със забраната имунитет да може да се преотстъпва, с намесата на жури на редовен съвет и други по-дребни нещица.
Имаше участници с потенциал,ако не беше това грубо влизане,да направят изключителен завършек ,а не заспали финалисти по пейките на финала.
Аз гласувах за много добър сезон и личен фаворит -Борислава.
Съгласна съм и с победата на Зоран,но не съм напълно щастлива заради играта му от последните два съвета.
Не се сбогувам,защото ще си идвам тук за пост -материали по темата.
Благодаря на автора за постоянството и изчерпателната информация!

# 7
 • Мнения: 29 944
Днес Кари има рожден ден. Да е жива и здрава и все така чаровна и мила!
Най-добрият сезон за мен досега. Много ще ми липсва от утре.
Зоран е моят любимец.

# 8
 • Мнения: 3 528
Благодаря на момчетата за огромния труд, темата е прекрасна, какато винаги!

Моят фаворит е Бо - не само от този сезон, а от всички български въобще. Хубав беше сезонът, въпреки продукцията. За финалните игри не съм разочарована, защото е нещо, което е традиционно за нашия формат, но бяха много не на място в такъв стратегически сезон. Не съм гледала Надкаста, но в интервюто след отпадането си сподели на Ваня, че е гледала едва няколко американски сезона и когато той се учуди как така, Бо му отговори, че не е нужно да гледа много, за да схване как се играе тази игра.

Харесвах също и Йо. Наистина много смела и безцеремонна, на финалния съвет беше дошла с базуката да разстреля конкуренцията. Получи и се, пролича си колко много се подразни Карин, въпреки че успя да се овладее. Със сигурност Йо активно е агитирала за Бо, преди тя да отпадне - в един от епизодите на Ваня журито се закачаше, че убеждаването е в пълен ход, а Драго отговаряше, че е непоклатим. Така ми се наместват нещата, Драго никога не би гласувал за Бо и още тогава може би е бил решен да гласува за Зоран. За жена според мен не би гласувал никога, която и да е тя.

Не ми хареса личната разправия на финалния съвет: почти всички зададоха въпрос защо са били изгонени. Бях забравила, че Ганка не можа да си запали огън на острова, може би затова Алекс я пита за огъня.

Честит рожден ден на Карин. Гледах интервюто с нея, наистина е много харизматична. Като заговори, веднага ти става симпатична.

При скромния финал, който спретнаха от bTV, ми се струва, че ще минат доста години преди отново да се радваме на Сървайвър. Много се надявам да греша.

Последна редакция: нд, 01 май 2022, 23:35 от Дидичка

# 9
 • Мнения: 3 594
Сезонът го оцених с "Много добър".
Като цяло ми беше много интересен, само втори ми е бил по-вълнуващ (но тогава съм била дете), но имаше неща, които ми оставиха горчив привкус.
Малката част са финалните игри, сянката на СМС вота и забраненото преотстъпване на идол - разбирам, че щеше да стане много трудно за обикновения зрител да следи играта и че трябва да се гонят и някакви "традиции", но щеше да ми е по-интересно другояче.

Повече ме разочароваха предварителните уговорки и събирането у Агонцев, за които вече многократно се потвърди. Създават ми едно усещане за нагласеност (не от продукцията) и се радвам, че в крайна сметка жребият и отказванията са ги разрушили.

Сега се сещам за скандала между Ивайло и Джулиана в първите епизоди и разбирам защо тя така ожесточено го нападаше.

Парадоксът как един от любимците ми в най-любимия ми сезон опорочава втория ми най-любим Grinning

Последна редакция: нд, 01 май 2022, 19:01 от Clouded Mind

# 10
 • София
 • Мнения: 1 712
Мина ми реклама във ФБ.Днес в предаването Търси се са били  Жени и Ваня Джаферович.

# 11
 • Мнения: 29 944
Да, беше хубаво предаване.

# 12
 • София
 • Мнения: 4 720
Оценявам сезонът като много добър. И аз като Clouded Mind най-много съм се вълнувала за втори сезон, и защото съм била дете, и защото е бил след успеха и лудостта по първи сезон. Там нямаше стратези, така че бих казала, че си спечели най-заслужилият - Жоро, който между другото не иска да има нищо общо с предаването, не е присъствал на нито един от следващите финали (на които са били всички предходни победители и подгласници), нито е давал интервюта. Та, отново на този сезон - според мен най-добра игра имаха Борислава и Анелия, любимка ми е и Кари. Ако трябва да съм честна в моята класация този сезон е от сезоните, в които имаше и "по-заслужили" участници, към тези сезони за мен спадат трети и четвърти.

Много ми беше приятно да пиша и обсъждам с всички вас в тази прекрасно оформена тема. Flowers Hibiscus

# 13
 • София
 • Мнения: 1 207
Първо - благодаря ти за темата, Дяволче! Благодаря за всички теми! Най-добрия домакин Simple Smile Благодаря и за статистиките и на теб и на Бенгън! И за адекватните анализи. Направо сте си нашия Надкаст, момчета Heart Eyes
Използвам случая да благодаря отново и на всички списващи тук. Много приятно беше, отдавна не се бях чувствала толкова уютно в тема на форума... Независимо дали сме били на едно мнение, дискусията беше на ниво. Е, имаше спорадични включвания на някои ФБ-маниаци, но без такива не може и общо взето не ги броя Simple Smile
На анкетата отговорих, че сезона го смятам за много добър.... А наистина имаше всички данни да е прекрасен, дори и с издънките на промо-тата. Просто за финал, нямаше как, трябваше да го побългарим.
Фаворит, естествено Бо! Heart Heart Heart  Стратегът на сезона! Стратегът на българския Сървайвър! Жалко, много жалко, че не и дадоха възможност да стигне финала. Тогава вече щеше да стане интересно!
Казано честно, малко ми е тъпо.... Сървайвър ще ми липсва много. Сега ще чакам епизодите на Надкаста. Съмнявам се, че всички ще са толкова интересни както този с Бо, но със сигурност ще се гледат и коментират. Аз лично, чакам с нетърпение подкаст с Денис. Искам да чуем какво не видяхме.... Няма да разберем защо, но пак е нещо.
И дано скоро има нов сезон. И дано надгради този!
Ахх, имам и едно последно непопулярно мнение. Нямам обяснение как, но всъщност много взе да ме кефи новата мелодия и вече не ми липсва старата.... Може да е заради сезона Grinning

# 14
 • Мнения: 3 594
Оценявам сезонът като много добър. И аз като Clouded Mind най-много съм се вълнувала за втори сезон, и защото съм била дете, и защото е бил след успеха и лудостта по първи сезон. Там нямаше стратези, така че бих казала, че си спечели най-заслужилият - Жоро, който между другото не иска да има нищо общо с предаването, не е присъствал на нито един от следващите финали (на които са били всички предходни победители и подгласници), нито е давал интервюта. Та, отново на този сезон - според мен най-добра игра имаха Борислава и Анелия, любимка ми е и Кари. Ако трябва да съм честна в моята класация този сезон е от сезоните, в които имаше и "по-заслужили" участници, към тези сезони за мен спадат трети и четвърти.

Много ми беше приятно да пиша и обсъждам с всички вас в тази прекрасно оформена тема. Flowers Hibiscus
Ааа, най-заслужил беше другият Жоро - Дренски! Laughing
Наистина Костадинов не се е появявал никъде от години - защо? Той спечели, как може да е кисел...

А на когото му е интересно или като мен е забравил как се случват уговорките - https://survivor.btv.bg/epizodi/survivor-kambodzha-epizod-40-19-11-2014.html след 27-ма минута...

Общи условия

Активация на акаунт