Пътят на честта - тема 6

• 36 968
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Зачеканали са тема, която е актуална в момента или предстои да бъде такава. През соца не беше така. За социалните ми е думата.

# 601
Зачеканали са тема, която е актуална в момента или предстои да бъде такава. През соца не беше така. За социалните ми е думата.
Тя тая тема е много мрачна, пък и рискуваме да се отклоним и в спорове за и против соца и отиде та се не видя Simple Smile
Дайте нещо по-ведро - не ви ли се струва, че този полицейски инспектор с очилата скоро ще се яви за доклад пред Св. Петър?
Напомня ми на един персонаж от "Под прикритие", на когото героят на Бахаров последно му даде плик с банкноти по два лева и му видяха сметката.

# 602
И още от тая драма. Вече накъмто заяждане бие...

# 603
Честно, чудя се на акъла на Плачков и жена му. Най- малкото показват огромна липса на професионализъм. Дори и да са прави, не е това начина да се разправяш.
зорлем си рита трудовата книжка, в техните среди всеки познава всеки.

# 604
Малко и от мен за промените в тези закони за защита на децата . От това ,че разни "министри" ни "успокояват"  по този начин /без да се допуска дебат с юристи/ , ми е още по-притеснително . Напоследък доста често  се усъмнявам в капацитета на представителите на властта .

Скрит текст:
....Според официална статистика обаче, 2000 деца са изведени от семействата им през 2018 година, по данни от АСП. Не твърдя, че е било без основание, но в случаите, когато рискът за детето е в следствие на икономически фактори, е по-добре парите да се дадат на биологичните родители. 728 лв. на месец получава едно професионално приемно семейство за едно дете. Предполагам, че биологичните родители биха се задоволили и на половината....

В сериала  просто ни прокарват тази извратена идея , срещу която хората протестират - прекалената намеса на държавата /с необмислено законодателство/ в семейството , по анонимен донос ти разказват играта . В същото време държавата абдикира от задълженията си  и  ги предоставя на разни фондации , НПО-та с чуждо финансиране и т.н., а от това няма да дойдат по-добри грижи за децата .

# 605
Семейство Попови заформиха по-голям сеир от самия сериал.
Вместо да се усетят колко са смешни, те продължават да се излагат.

# 606
Да се излагат, да им се види акъла.

# 607
  • Там,където се събуждам щастлива.
В България няма по-ужасно нещо от хората с малко власт, на които им е дадена възможност да унижават обикновените хора. Правят го с удоволствие и възползвайки се от факта, че обикновено няма защита. Може социалната да е била леко преекспонирана, но има доста такива държавни служители. И интонацията  им е такава.

Сменете малко репертоара с “начукването на канчето”, че се изтърка вече. Виждам сега и идеи за хора от екипа, които много развеселяват.

Като излезе един друг сериал и гледах точно две серии. Много неща не ми харесаха и се благодаря, че някакъв логичен разум е останал в главата ми, защото докато вървеше по телевизията прочетох безброй. прекрасни книги.

# 608
Калинка, на теб този сериал харесва ли ти? Смяташ ли, че е добре обмислен, с подходящ бюджет, екип и актьори?

# 609
  • Там,където се събуждам щастлива.
Калинка, на теб този сериал харесва ли ти? Смяташ ли, че е добре обмислен, с подходящ бюджет, екип и актьори?

Имам изключително малко свободно време и си го ценя. Ако сериала беше в графата ми “ужас”, нямаше да отделям по 45 Мин да  гледам. Дори и с мотива “гледам го, защото не забавляват недомислиците.” Трябва да съм голям крадец на времето, ако си го позволявам това., а и не бих издържала да правя нещо, което ме дразни.
 За да го гледам, значи има нещо, което ме кара да го следя. Не го приемам за върха на сериалите, но става за след 14 часов работен ден, в който съм общувала със стотици хора. Съответно не се взирам колко бил сладоледа, как същата рокля се носела от друг или как била косата на някого си (последното написано удобно зад анонимноста на форума. Няма да забравя как една госпожица се беше изказала много плюнчесто за физическите дадености на един актьор в друг сериал. Фейса, обаче, не е толкова анонимен. Та едно надничане в профила й беше достатъчно да установя, че много хора избиват комплекси.) Начин на заснимане на този вид жанр ми е странен (два екипа, различни режисьори, в кратък период, много серии), което е предпоставка да не се бори за висше качество. И най- вече не гледам на един сериал, като място, където ще науча какво и как се подавало за развод, каква била процедурата при еди какво си и т.н.

Отделно смятам, че много хора го гледат очаквайки да е като американски сериал. Няма как да е, а и е по-добре нашите да се придържат към европейското кино.

А за бюджет..Не знам какъв е. Факт е, че в България няма много пари тези неща, което и води до начина на работа, който съм описала по-горе.

# 610
Никой не очаква да е като американски сериал, а като хубав български. Имаме не малко такива, че да трябва да въздишаме само по чужди.

На Халваджиян точно не му липсват финанси. Сами се хвалеха с Кремена как всичко в последния момент са направили от сценарии до сет. Имаше добра заявка и мен лично ме е яд, че така се претупали нещата само и само да са в ефир тоя сезон и да избият едни пари. Кой с колко свободно време разполага и как си го разпълва 'ич не ме интересува, а и темата не е за това.

# 611
Всъщност не направиха ли сериала, за да запълнят ефирното си време докато направят декорите за някакво ново тяхно предаване?

# 612
Новото им предаване този сезон е Маскираният Певец, но то си тече паралелно със сериала. Горе долу по едно време почнаха.

# 613
Много са сладки халвите, всички пари в семейството остават.
Очаквах балет да има , снахата как участва?
Има сцени в бар, защото си имат бар , Кремена свири на чело за музиката на сериала, защото е завършила музикално училище-чело.
Всъщност внучето май не е включено, освен , ако не е в сценарния екип.

# 614
То няма нищо лошо по роднински да си се събира екипът на филма,но поне от сценарна гледна точка и от подбор на актьори да се прецезира.Сценарият издиша все повече и все по големи безсмислици вървят.То не беше социални служби,то таксиметрови превози,то бюра по труда и т.нМного шум за нищо.Яд ме е че могат да се правят качествени филми,но все нещо не е както трябва.Защо не знам.Друга тема е.

Общи условия

Активация на акаунт