Повръщане при бременност

• 1 034
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте , във 7-ма седмица съм. Всеки ден по цял ден ми се повръща от вс , каквото и да хапна после отивам до тоалетната ,пробвам с вода с лимон,но рядко ми помага. Моля ви ,ако знаете някакви др начини ги споделете с мен.

Последна редакция: пт, 22 ное 2019, 16:32 от Не се сърди, човече

# 1
На мен ми помагаше портокал или ябълка, ако усетя да ми се гади. Също излизах веднага на чист въздух. Спокойно, още няколко седмици и няма да ти се гади толкова! Лека бременност!

# 2
  • София/Севлиево
Не много здравословно,но на мен срещу гадене ми помагаха солети,кола и обикновени бисквити.Само 3 пъти ми се случи да повърна като бях бременна със синът ми,а с неуспешните ми бременности,които бяха до 8-9 г.с. нито веднъж.

# 3
На мен ми помагаха солените храни. С  айрян пробва ли ?

# 4
Здравейте бъдещи майки в 6 гестационна седмица съм но имам проблем затова исках да се допитам и до вас. Започнах при всяко мое хранене дали било обяд или вечеря след хранене повече от час два да повръщам всичко което съм яла. нормално ли е ще се радвам да ми кажете дали е имало Майки като в моя случай Благодаря предварително 😊🙏

# 5
Нормално е, аз бях с повръщане от края на декември (5-6г.с) до преди няколко дни. В началото си беше хиперемезис, постъпих съвсем доброволно в болница, защото не можех да задържам никакви течности и храна и повръщах до 10 пъти на ден. Сега малко по малко се възстановявам.
Ако е до няколко пъти на ден, не е проблем.
Аз започнах след като се нахраня и след като веднага повърна всичко, изчаквам малко и хапвам нещо леко, обикновено до час след повръщането огладнявам наново и като хапна, не  повръщам. Просто избягвам да оставям стомаха си празен, защото ми се гади още повече, но тогава имам само спазми и позиви за повръщане, а не мога да повърна нищо освен стомашен сок, което не е ок и е още по-гадно.
Пробвай да ядеш храни, които не дразнят стомаха, напитки също.
Аз например много обичам домати, обикновени и чери и тъкмо мислех от тях да хапвам, че са сочни, но осъзнах, че всяко хапване от тях ми дразни стомаха от люспата и киселинността. Наблягах на други плодове и зеленчуци, които нямат кора ( или могат да се обелят) и които не са киселинни.
При мен вода с лимон не подейства, но ти може да пробваш.
Или сода ( аз не обичам газирано и от преди бременността ми се гади от содата), пробвах и кола.
АГ ми каза чайове, с малко джинджифил и лимон, но аз и чай не обичам да пия. Общо взето зора ми е, че обичам и пия само вода, а до скоро не можех и една глътка да приема.
Ако все пак повръщането ти е често и наистина не задържаш нищо, е добре да се допиташ до следящия ти лекар и при нужда да направиш кратък престой в болница. Но не ми звучиш като такъв тежък случай, така че пробвай различни неща и стигни до твоето, което ти е една идея по-поносимо. Ако повърнеш не се отчайвай, дай си почивка и пробвай после нещо лекичко. Обикновено бисквитки ( обикновени), солети, сварен картоф малко посолен, сирене с препечена филийка. На това бях около месец..
Това, което ме ‘зариби’ последно време е да препичам филийка и да си я намажа с крема сирене с подправки ( филаделфия или лидълска марка). От това не съм повръщала нито веднъж😀
Аз имам и склонност и да отказвам категорично неща, от които съм повръщала и после с години да не ги погледна, макар да са ми били любими до този момент. Та сега усетя ли, че няколко поредни пъти повръщам от дадено нещо, гледам да го избягвам и така докато се възстановя.
Да не те отчайвам, но при всички това повръщане протича различно. Обикновено казват до края на третия месец. Моя позната също с хиперемезис някъде към 11-12 спря окончателно да повръща, аз сега съм в 16 та и последно повръщах преди три дни. Баба ми пък от третия месец нататък е повръщала два месеца.
Дай си време, почивай си, не се насилвай да правиш или хапваш разни неща, усети си организма. Дори и да повръщаш бебето си ‘взима’ каквото му трябва. Моето се развива чудесно, даже е с няколко дни напред, въпреки доскорошното ми повръщане на всяко хранене.
До скоро след нахранване лежах в леглото около час. Ако имах сили и желание, после  излизах навън. Сега времето е хубаво поне и е приятно да си правиш разходки.
Спасители са ми плодово мляко, шоколадово мляко, кисело мляко, чушки сурови, диня, киви, ягоди и малини, краставици, препечена филийка с крема сирене, компот (например от праскова, за да не дразни), сок от ябълка ( да не е кисел), сладолед, кисели краставички (но не прекалено кисели, намерих едни по-сладникави), бейби царевички също и сладко-кисели желирани бонбони 😆. Избягвах кафето доскоро, от две седмици си взех безкофеиново и си правя фрапета.
Пия вода от хладилника или слагам лед . Ако е на стайна температура ми е гадна.
И след нахранване гледам да не пия веднага течности, а изчаквам.
И все пак каквото и да правих, си го имаше повръщането понякога по няколко пъти, понякога отсъстваше цели дни и после пак го имаше, просто гледах да се облекчавам по някакъв начин.
Изписаха ми  антиметил, вомитус хил свещички, може да пробваш, но на мен лично не ми помагаше. Пробвах и близалки против повръщане, стана ми приятно в началото, но после доведе до прекомерно образуване на слюнка и пак повръщах. Избягвам и химически миризми - ароматизатори и парфюми, защото те ми дразнят. Миризми на храни не са ми проблем.
Така че всеки каквото и да ти каже, пробвай, но не е общовалидно за всички. Както например със содата, колата, лимона и прочее, при някои е ок, при мен не - освен, че не ги приемам по принцип, ами и ми дразнят допълнително стомаха и повръщането се усилва. Това е, с което мога да се включа по темата, пожелавам ти успех!

# 6
На мен също ми помагаха много солети и студена кола, а също так и ментови дъвки. Спасявали са ме да не повърна сутрин в автобуса.
На мен ми се гадеше постоянно, бях като болна до около 5-тия месец.

Общи условия

Активация на акаунт