Мъжът ми ме гони

• 13 447
  • 165
  •   1
Отговори
# 150
Кой определя наема? Съдът или страните?

Имайки предвид, че плащаше около 800лв на месец (можеше да си го позволи - да им прави напук), не мисля, че е бил съда.

# 151
Кой определя наема? Съдът или страните?

Имайки предвид, че плащаше около 800лв на месец (можеше да си го позволи - да им прави напук), не мисля, че е бил съда.

Ясно.

Още по-интересна става темата. Това определено не го знаех, но ще ми трябва. Благодаря!

# 152
Адвокатът ми каза, че мога да го обитавам с детето докато навърши пълнолетие, но дължа наем.
Дължиш наем само за себе си, размерът му е различен от този на пазарния наем.

# 153
  • Пловдив
Мисля, че щом има замесени деца, законът пак таксува като семейно жилището, в което живеят родителите.
Не. Само при развод изобщо стои въпросът на бившата съпруга да и се предоставя за живеене семейното жилище. При липса на брак няма развод, няма съпрузи и е безпредметно да философстваме семейно ли е правилно да го наречем жилището, защото от отговора на въпроса нищо не зависи.

----
Тайра скоро завършвала право... Ще се въздържа да кажа "как им дават дипломите!", защото звучи като "за нищо не стават днешните млади и държавата върви на развала", обаче наистина не мога да се въздържа да си мисля, че ние непосредствено преди завършване знаехме повече. Хем аз не бях от отличниците.

# 154
Една позната плащаше такъв на бившите си свекър и свекърва, защото предпочете напук да остане с детето в жилището (беше тяхно) след развода със синчето им.
Нещо куца в историята на познатата ти, защото законът допуска да остане в жилище на родителите на съпруга максимум една година. Ако се е споразумяла с бившите си свекъри, може, но напук нищо не би могла да предпочете.

# 155
А какъв ви е спорът?

# 156

Как може наемодател да изгони самотна майка с деца (наемател), ако не плаща наем?

# 157
Мисля, че щом има замесени деца, законът пак таксува като семейно жилището, в което живеят родителите.
Не. Само при развод изобщо стои въпросът на бившата съпруга да и се предоставя за живеене семейното жилище. При липса на брак няма развод, няма съпрузи и е безпредметно да философстваме семейно ли е правилно да го наречем жилището, защото от отговора на въпроса нищо не зависи.

----
Тайра скоро завършвала право... Ще се въздържа да кажа "как им дават дипломите!", защото звучи като "за нищо не стават днешните млади и държавата върви на развала", обаче наистина не мога да се въздържа да си мисля, че ние непосредствено преди завършване знаехме повече. Хем аз не бях от отличниците.

Трият ми публикациите, но все пак да попитам: Пунктуацията в кой курс я учихте? Аз право няма да практикувам. За 19години практикуващ юрист е жалко...

# 158
  • Пловдив
Цитат на: Tyra.
Трият ми публикациите, но все пак да попитам: Пунктуацията в кой курс я учихте? Аз право няма да практикувам. За 19години практикуващ юрист е жалко...
Каквото и да смяташ, че представлява грешна пунктуация в моя пост - защото наистина не се сещам какво може да имаш предвид, права си толкова, колкото за това, че самотна майка не може да бъде извадена от жилище. Дори и по-малко. Права си толкова, колкото в българския закон се съдържа дума "самоправие". Опресни си ти правилата за пунктуация, иначе казано. И безплатен урок: главното П в "Пунктуацията" в твоето изречение е погрешно, а между "19" и "години" дори чисто естетически стои по-добре един интервал, да не говорим, че и правилата го изискват.

# 159
Цитат на: Tyra.
Каквото и да смяташ, че представлява грешна пунктуация в моя пост - защото наистина не се сещам какво може да имаш предвид, права си толкова, колкото за това, че самотна майка не може да бъде извадена от жилище. Дори и по-малко. Права си толкова, колкото в българския закон се съдържа дума "самоправие". Опресни си ти правилата за пунктуация, иначе казано. И безплатен урок: главното П в "Пунктуацията" в твоето изречение е погрешно, а между "19" и "години" дори чисто естетически стои по-добре един интервал, да не говорим, че и правилата го изискват.

1. Самоправие е ГРЕШКА, която присъства в лекционни материали на твои колеги.
2. Грешна ти е пунктуацията.
3. Главната буква след двоеточие е в този конкретен случай на мястото.
4. Липсата на интервал е техническа грешка, не правописна.

Разбрахме, че си много компетентна. Нямаш ли някакви дела или консултации? Днеска е работен ден. Обучавай студенти поне. Имаш на какво да научиш младите. Например, че за нищо не стават.

# 160
  • Пловдив
1. Добре. Ние в пети курс вече не я бъркахме, но не само с това е свързано незнанието в постовете ти.
2. Не е грешна.
3. Не е на място точно в този конкретен случай.
4. Точно тази може да е техническа, но с оглед предишните две точки - опресни си правилата за пунктуация и правопис.

# 161
1. Добре. Ние в пети курс вече не я бъркахме, но не само с това е свързано незнанието в постовете ти.
2. Не е грешна.
3. Не е на място точно в този конкретен случай.
4. Точно тази може да е техническа, но с оглед предишните две точки - опресни си правилата за пунктуация и правопис.

Много помниш ти какво си бъркала или какво си яла преди 20 години... На младини.
Отивай да работиш, да помагаш на хората! Направи нещо полезно за обществото! Професията ти е важна.
Пожелах ти успешен и усмихнат ден две страници назад...

# 162
  • Пловдив
Кажи кое в пунктуацията ми е грешно, да ти обясня правилата.

П.П. Видях кое най-вероятно е породило тежката ти въздишка на разочарована от лелките млада надежда на българското образование: "но е жалко". Това:
...да кажа "как им дават дипломите!", защото....
Според теб пред кавите трябва да има двоеточие.

А в изречението
"Не казвай "хоп", преди да си скочил"
пунктуацията правилна ли е?  Grinning

Последна редакция: вт, 26 ное 2019, 12:03 от Магдена

# 163
  • София /Абсурдистан
Аз помня, че по времето на соц-а имаше такава забрана да се изгонват бременни жени и майки с деца в периода от 15 октомври до 15 април. Обаче това беше толкова отдавна, че със сигурност е отменено също толкова отдавна и май ставаше въпрос само за общинските жилища, които тогава бяха много. Сега няма такова нещо. В БГ можеш да се съдиш колкото си щеш, протакането е пословично. Обикновено собственика казва на енергото, че няма да ползва известно време жилището и да спрат тока, те го спират и проблемът се решава от само себе си. Физически и психически тормоз също са често срещани.
Миналата седмица предупредиха едни съседи, които живеят под наем да се изнесат в едномесечен срок, че собственика се връщал в жилището. Хората са с дете на 9г. и жената разпитваше всички за нова квартира в района, за да не мести детето от училище по никое време. Така че, може и още как.

# 164
Родители, та родители... Щом са я пуснали непълнолетна да се омъжва, кой знае и те какви са...
ама брачед те не са омъжени дори тава още по голяма и безотговорна грешка

Общи условия

Активация на акаунт