Отговори
# 210
  • някъде
МАМЧЕТА, КАК РАЗБИРАТЕ ЧЕ НЯМАТЕ ДОСТАТЪЧНО КЪРМА И ТРЯБВА ДА ДОХРАНВАТЕ? newsm78
Ели, спокойно- и аз съм като капеща чешма, където и да отида навсякъде оставям следи и всеки ден минавам пода, защото побелява... Crazy
Вие нощем как обличате дребосъците- аз му слагам камизолка с дълъг ръкав и ританки, а през деня сме само по боди с чорапки и с тензухена пеленка!
Нан, чаят бебезан е много евтин- 70 стотинки струва, но като му гледах състава не пише да има копър и анасон в него!
Фиона, защо те викат на контролен преглед след един месец? И аз съм със секцио, но моята докторка като махна конците каза че всичко е наред и не спомена да ходя отново. Всъщност при теб защо се стигна до операция /или ти така си искала/?

# 211
Да се отчетем и ние - денс бяхме на консултация и сме качили 360гр. до сега, което ми казаха че е на долната граница, но аз не се притеснявам защото това са и първите грамчета след болницата и предполагам че е следболничен шок за нея и за мен. Пък и нали един уж мастит направих и тя малко погладува  Sad И ние се дохранваме, защото при нас в оборот е само едната цица, а другата се възсатновява (дано!). Педито каза че за сега коремчето е спокойно, но гърдичките са подути и даже на едната има твърдо топче и ми изписа някакъв крем за мазане.
Днес си направихме първата разходка и останахме много доволни (беба и аз де  Laughing ).
Това е от мен за сега. Лека нощ и до утре!

# 212
Нан, в Бебезана също има лайка и като престоява дълго помътнява /за копър не знам, но пише, че има резене, а майка ми твърди, че това е анасон/. Освен това едно пакетче се разтваря в 200 мл, а от тях бебето рябва да изпие 3-4 чаени лъжички дн, затова аз му открих цаката, като изпивам остатъка.
Морска сирена, при вас за колко време се оправи оченцето?

Цитат
И ние пием вода с охота  и си и давам само незнам защо трябва да слагам захар вътре и докога?

Някои твърдят, че захар се слагало заради жълтеницата, други - за да се прилъже бебето да пие, че чистата вода обикновено не я щат. От едно изказване на нашата педиатърка, обаче, си сътворих и друга хипотеза за мисълта на този, който го е измислил - тя каза "Трябва да се храни през 3 часа, най много 3 1/2, защото след това им пада кръвната захар и продължават да спят от хипогликемията". Значи, от една страна, те считат, че трябва да се махне нощното хранене, за да почива стомахчето или за да не се прехранва (както се изрази нашата педиатърка), от друга страна обаче, не трябва да остава повече от 3-4 часа без захар, за да не направи хипогликемия /това са си само мои разсъждения, не твърдя, че е точно така/

Аз съм много недоволна от разходките - около нас е само прахоляк и хвърчащи коли - изобщо не знам къде да го извеждам #Cussing out #2gunfire.

# 213
  • София
Да се разпиша и аз, мен също ме викат след месец на контролен преглед след секциото, за да се види дали е зараснал цикатрикса на матката, нямам и грам идея какво е това.

# 214
Рени,
предполагам че във всяка аптека би следвало да има Хамомилия ,защото е евтино-3 лв.Наистина има ефект,защото вчера пропуснах да му дам и веднага го хванаха адски колики,та чак се тресе от рев,като никога до сега.Иначе си пийва в изобилие чай от копър и го облекчава допълнително.
Момичета,избягвайте безразборното даване и смяна на средства против колики,защото има такива които са несъвместими и може да предизвикате обратен ефект.Не помня коя мама  беше казала,но анасонът е различен от резенето.Общото е ,че са етерично маслени и миришат на мастика;)
За жълтеницата на нас ни помогна 10 % разтвор глюкоза.
Внимавайте с чай на Хип за лактация и увеличавайте дозата поетапно,въпреки указанието за 3 чаши на ден.Иначе рискувате бързо увеличаване,което си е направо болезнено.На мен много ми действа и чаша бира.Ставам като Памела Андерсън Mr. Green
Може да ви прозвучи смешно,ама аз имама проблем с ушите му,защото като е нервен започва да ги разтяга до побъркване като ластик.Вече се притеснявам,че ще клюмнат #CrazyЧувала съм едно време разни бабини девитини за лепене с лекопласт,но ми звучи много гадно. 

# 215
  • Варна
Добро утро!
Да ви се оплача - вече почти кърма нямам. Не знама на какво се дължи. И чай пия, и с течности се наливавам, но ефекта е обратен. Ще пробвам с бира, а ма тя не е ли вредна за бебето? Възможно е и от това, че вече много съм се изнервила от това стоене в къщи и недоспиване. Чувствам се безкрайно уморена. Ние излизаме само вечер за 2 часа, а през др. време готвене, чистене, хранене..... Баткото и той  търси внимание.......
Снощо Тото много плака и аз реших, че вече е дошло и нашто време на коликите. Таткото купи Еспумизан от аптеката и му сложих 20 капки в млякото. Чудя се днес да ли да слагам, защото педито каза, че правят запек. Имате ли такива наблюдения?
Biboshka на 4 ден от капането спря да ни тече оченцето, но капах 7 дни. Педито ни предупреди, че ако за 7 дни не се оправи ще ни прати на консулт с очен лекар, защото е възможно да е запушено каналче, но ние се оправихме. Първия ден много течеше - не можеше да си отвори оченцето.
Това е от нас. Чао, че нещо нямам настроение! #2gunfire

# 216
Момичета къде сте???
Имам идея за заглавие на тема!-Раци, лъвчета, близнаци- ЮЛИ месец си е нашия! Thinking

# 217
Разглеждах снимките на нашите бебета!Направо сме си страхотни отвсякъде то нали нашите бебета са си най хубави та да си ги похвалим!Юлчетата са най хубавите бебета!

Делфинче на твоите снимки видях, че нашите бебета са били завивани с еднакви одеалца във весела ,ще кача снимки на нас да видиш!А ти в коя стая беше?Нагледа ли се на изписванията на братята роми аз много се смях то цели сватби правят!Аз нещо и стаята в която си била ми е мноооого позната ама не сме се засекли там де! newsm78

http://snimka.bg/album.php?album_id=44147&photo=115

Фиона кажи сега де, как става тоя номер да влизаш в нета от болницата чрез GSMа ли, и как, аз имам същия като твоя видях го на снимките! newsm78

Последна редакция: пт, 04 авг 2006, 13:58 от Eli83

# 218
Леле майко ooooh! тук здраво съм ви изтървала колая Wink
Ели, аз бях по новините на Европа, ама и в 7 дни, а и утре сигурно ще съм кичната някъде, че има поход, а в понеделник се открива изложба на кърмещи мами, на която пак съм първа пушка, че и Сияна я има на снимка Grinning
Пиша само за водата и захарта - по принцип предното мляко, което отделят гърдите, за да задоволят жаждата на бебето е точно нещо като вода със захар. Но да знаете, че билирубинът не се отделя с урината, а с акитата и затова е много по-валжно и полезно бебето да суче, отколкото да пие вода със захар. Довечера ще ви издиря статията за ВРЕДНОСТТА на водата, за да знаете какво правите.
Не прочетох кой дохранва, но е добре да започне да държи бебето повече на гърда, а добавката да се намаля с 10 мл. на всеки два дни. Долу-горе за около седмица може да се премахне напълно.
Освен това повечето сте в периода на първата лактационна криза, когато изведнъж до скоро спокойното ви бебе започва да се дърпа от гърдата, да я пуска само, гърдите ви омекват и изглеждат сякаш няма нищо в тях, след хранене не излиза и капка - това са сигнали, че има нужда от повече мляко. Произвежда се като слагате бебето дори през половин час на гърда. Обикновено лактационните кризи траят от 3 до 7 дни, но може и малко повече или по-малко - зависи колко е трудолюбиво бебето и колко бързо откликва вашият организъм. Лактационните кризи са около 3-тата, 6-тта седмица и 3-тия, 6-тия месец.
Морскасирена, помисли върху казаното от мен по-горе. Момичета, много имат вашите проблеми, но ако сега се откажете кърмене няма да има Sad Тези, които сте от София можете да посетите новооткрития Консултативен център по кърмене в МД на 8-мия етаж. Ще бъдете консултирани от специалист в областта на кърменето и ще ви бъдат показани филми.
Хайде, сега ви оставям, че много дълго стана, но питайте и си имайте вяра - всяка майка може да кърми, стига да иска, а да иска означава да се довери на себе си и бебето, а не да посяга към бутилката АМ при първия проблем. Питайте Кети, тя ще ви обясни как са се разбрали с бебе Ева по въпроса с кърменето по време на лактационната криза.

# 219
  • Пловдив
Здравейте Юлски мами и от мен в родени 2006! Всеки ден Ви чета с интерес, но време за писане все не ми оставаше! Сега имам малко свободно време докато малкия Бойко си подремва следобеден сън newsm46

Ели83  newsm62, страшна галемация е с тези цигани! Ти ако знаеш колко мангала имаше пред болницата на моето изписване, лелеее аз мъжа не можех да си открия, всичко черно беше навън newsm62. А родителите ми и сестра ми им казах да дойдат към 14:00 часа, а тях ги нямаше. Званя аз на баща ми и го питам къде са, защо ги няма и той ми вика ми пред дома сме бе. Аз се оглеждам насам-натам и ги гледам те на 30-40 м от входа на болницата. Не искали да се смесват с мангалите, хванало ги страх newsm62!

За стаята, аз бях във Випа на 3-тия етаж. Бебчо ми го дадоха още същата вечер и си беше при мен през целия престой. Ние с теб сме се засекли само един ден - аз на 18-ти в 18:30 постъпих в болницата и родих в 21:00, а тебе са те изписали на 19-ти ако не се лъжа.

Сега ще разкажа как протече моето раждане. На 17-ти ми беше термина и се обадих на лекарката ми да мина през контролен преглед. Прегледа ме за разкритие и ми каза, че имало напредък от последния път и раждането ще е до няколко дни, но всичко е въпрос на време. Уговорихме се на 19-ти да ходя в болницата да ми направят запис на тоновете на бебо и ми каза, че след този преглед мога да получа леко зацапване довечера, да не съм се притеснявала. Да ама аз зацапване така и не получих. Вечерта към 2:00 часа както си спях усетих, че нещо ми изтича. Хукнах бързо към банята и за около 1 мин. нещо от мен изтече като водопад. Аз стоя и плача и така се бях паникиосала, че незнаех какво да правя. Чудех се това води ли бяха или просто ми се е пишкало... Легнах си и се свих на една топка, цялата треперих да не почне пак да тече, но не смея да се обадя на лекарката ми да я притеснявам в 2:00 през ноща. На сутринта и се обадих и й обясних за случилото се и тя ме успокои и ми каза да следя за болки и ако продължават да изтичат водите да и се обадя. По-късно и тапата ми падна, по бельото ми имаше слузеста течност и към 17:00 часа се обадих пак на лекарката ми и й казах, че водите продължават да текът и болки имам ама леки. Тя ми каза да си взимам багажа да и да тръгвам към болницата. Едно чакане падна в тая болница докато ме приемат ужас! И естествено бях заобрградена от мангалки. Както и да е приеха ме заедно с още едно момиче. Направиха ни клизмата и после в предродилна. Слушаха тоновете на бебо и ни сложиха системите окситоцин. На мен ужасно ми се спеше. Все едно съм отишла да спя в болницата не да раждам newsm62. Почнаха се контракциите. Дойде анестизиолога да ни слага упойката. Както беше казала Ели трябваше да се свивам, а незнам къде се намирам бях като не на себе си. И телефона все с мен го мъкнех. И анестизиолога ми вика бе махни го тоя телефон бе, к'во го мъкнеш навсякъде. И аз го хвърлих точно при нещата за упойката, а те били стерилизирани и трябваше да вади нови. Оле като взех да се извинявам там, ужас бе... Сложи ми упойката и аз направо заспивах вече. Дойде лекарката ми, видя ме и от предродилно трябваше да се преместя в родилното отделение. Мен нещо ме напана уж за акане и й викам на док. искам да ходя до тоалетнааа а тя ми вика бе Диана каква тоалетна бе, бебето идва, а аз неее до тоалетна ми се ходи... сега като си спомня и чак ми е смешно ама тогаз бях яко на зор newsm62. С 4-5 напана бебо се появи. Малко трудно ми извадиха плацентата, тъй като беше по в странии се наложи форцепс /беше много по-гадно от самото раждане/ ама се преживява. Малко по-късно на съседното магаре качиха една мангела да ражда. Доктора и вика: Айде бе, напавай бе, напавайййй, а тя не мога докторееее,а доктора как така не можеш бе седем пъти си раждала не можела да напъва - тая приказка седем с един удар чела ли си я ???? newsm62 newsm62 newsm62
Ей, пукнах се да се смея с този доктор. Е, така мина моето раждане. Много съм благодарна на моята док. Ако някой ден пак раждам със сигурност ще е при нея.

Ох, много дълъг ми стана постинга ми. Желая Ви лек ден на всички мами и малките бебчета   love001

# 220
Tizija защо не пробваш с тия ленти ластичните за глава дето са  Peace
Асе хубаво е че те има  Hug  А по време на тези кризи може ли ако не се слага бебето толкова често и да ти спре кърмата?

# 221
Да се разпиша и аз, мен също ме викат след месец на контролен преглед след секциото, за да се види дали е зараснал цикатрикса на матката, нямам и грам идея какво е това.
Здравейте и от нас! Как сте в жегите? Направо не се диша, мозъкът ми пуши. newsm61
Максин, цикатрикс означава буквално белег, т.е. ще проверяват дали е зараснала самата рана от разреза на матката. Мен също ме викат на контролен преглед на 30-я ден от операцията, което се пада утре, но аз ще ида в понеделник. Тогава и Мадлена е на консултация и за имунизация.
Лек ден на всички!

# 222
  • Варна
Асинка като прочетах това, което си писала малко се поуспокоих. Дано само бързо да премине тази лактационна криза, защото вече съм на ръба. Искам бебето да суче, защото баткото така и не можа.......
Ticija баткото като беше малък и ние /по-скоро таткото/ така бяхме луднали с ушите му и му бях купила една лента за глава, която я слагах в/у тях.

# 223
Делфинче да мен на 19 ме изписаха !!Аз бях на 2 етаж в хубавите стаи не беше зле!А за циганските изписвания с мен бяха 8 циганки и ние 2 българки -от 10 изписвани 8:2 в полза за циганите!Вън беше ад!Но нашите бяха строени точно пред вратата защото им се обадих че сега аз излизам!А сестрата дето ни изписваше 10 мин гони циганите и им обяснява че не излиза тяхна и да се махнат че няма да изпишат никоя от тях ако не се махнат,та да мога аз да излезна!И като излезнах циганите викали ВЪЙ ВЪЙййййй ама аз не съм чула нищо после ми казаха,то от емоции не чуваш не виждаш!!
А иначе съм много доволна от всички във Весела от персонала до чистачките и за самото раждане съм много благодарна на моята лекарка и на анестезиолога и живот и здраве съм пак там с другото! Peace

Асинка ами не можахме да се преборим и това е даваме си вода!При все че една приятелка на свеки се върна от Сащ и им обяснява как се гледат там бебетата а никой тук не и вярва,и всички комшийки  се пулят и викат как така в тия жеги без вода искате да го уморите ли?И така! #Crazy

# 224
Привет, юлски маминки!  bouquet
Днес бяхме на контролен преглед - педиатърката каза, че сме качили само 100 гр. за две седмици. Tired А Стефан не иска да яде повече от 60 гр. АМ след като съм го "кърмила". В кавички е, защото аз нямам достатъчно кърма и просто си седим на цицата по 15 минути и спим. Whistling
Исках да питам майчетата, дето са били вече на преглед - тези качени грамове как ги изчисляват педиатрите ви - от килограмите, с които се е родило бебето или от тези, с което е изписано?
Имаме обрив по вратлето, който слиза и към гърдичките вече. Казаха, че било от топлото. Сутринта имахме и температура - 37,2. Та възниква въпроса колко е нормалната температура при новородените - някой знае ли? Педиатърката ми каза 36,6, но аз пак да питам...
Аз съм със секцио, но опериращия ме лекар ми свали конците на 7 ден и не ми каза да ходя на контролен преглед. А мен от няколко дни зверски ме боли от лявата страна на операцията, имам и твърдо образование под шева, колкото монета голямо. Предполагам, че е срастване. Tired
Хубав и усмихнат ден на всички майчета от нас със Стефи. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт