Отговори
# 225
Здравейте и от нас с Марти вече в Родени през Юли 2006!

Много се радвам, че нашето отборче продължава да обменя опит в тази тема. Ако въпросите около коремчетата бяха много, то сега около бебетата са безброй. А и друго си е да прочетеш, че още някой има същите проблеми или радости като теб! Пожелавам на всички мами много сили, малко проблеми, весели дни, спокойни нощи и много щастие с малките бебоци!

Ние от сряда сме си в къщи и все още положението е под мой контрол. Но все пак момченцето ми, което е само на 6 дни определя правилата на играта.  baby_neutral. Марти е спокоен, суче много добре. Буди се на около 3 часа. Вечер го кърмя по 2 пъти, когато се събуди. Вчера ни падна пъпчето. Според акушерката, която ни посещава всеки ден, жълтеницата му отминава. Вода му давах само първите два дни, като 'дохранване' след коластрата. Като ми тръгна млякото, той сам се отказа от нея. 
Сега проблема, който имам е с памперсите. Ползваме 1 номер, но почти всеки пропуска. Явно не е в мeн причината, защото в болницата акушерки и сестри като го сменяха пак същата работа беше. За 2 дни вече събрахме за една пералня дрехи.  #Crazy
Утре ако е хубаво времето смятаме да направим първата разходка.

Поздрави и целувки на всички мами и бебета!  love001

# 226
Ние сме  ужасни колики.Цяла нощ милата свива крачета и рева, чак към 7 заспа спокойно.Купила съм бебезан чайче и  сега отивам за Саб Симплекс - ще ги редувам.Дано бързо да минат.Иначе аз пия лактационния чай на Хип в него има анасон и копър.Днес ще стоим вече 10 минутки на балкона. И утре може да излезем на разходка с таткото.
На мен ми махнаха конците и ми казаха след 1 месец контролен преглед-мисля , че си е задължително.
Това е за сега от нас.
newsm03
Добре дошла ,Наде!
Вввие правихте ли излизания на балкона(примерно) за по 5-10 мин преди да излизате на разходка?

Фиона кажи сега де, как става тоя номер да влизаш в нета от болницата чрез GSMа ли, и как, аз имам същия като твоя видях го на снимките! newsm78
Ами може  и през телефона, но в болницата си имаше изход за интернет и така, добре, че беше това, че иначе щях да лудна последната вечер- сама в стая без бебка.

# 227
Nade мисля че са му малки.Купувай му 2.  Peace

# 228
  • някъде
Фиона, ние не сме правили излизания на балкона, а направо си излезнахме навън за около 10-15 минути деня в който ни изписаха. На следващият ден вече бяхме за около час навън и ходихме до педито!
Наде, пробвай с номер 2, защото може този да му е малък и затова да пропуска. Аз на няколко пъти му слагах №1 и ми пропусна, затова започнах да използвам само №2.
Струва ми се че и аз я имам тази лактационна криза, защото не мисля че се наяжда много добре...пък и от два дни го кърмя само от едната гърда, защото другата ми се разрани...

# 229
Момичета, за всичките ви проблеми има решение и то е почти едно и също за всички ви на този етап - бебето ако ще и през половин час на гърда.
Моля ви се, не разчитайте само на мен, а намерете малко време и отворете библиотеката на кърмаческия или пуснете търсачка с ключовата дума на проблема си и ще видите колко подобни теми ще излязат.
Просто решенията на проблемите с кърменето са КЪРМЕНЕ Confused Може да ви звучи абсурдно, но я си помислете ако нямахте часовници и биберони, ако нямахте АМ какво щяхте да правите - ами да кърмите до откат. И след няколко дни така нещата ще влязат в норма. Знам, че може да ви звучи абсурдно, но помислете - не може преди 100 години жените да са имали кърма, а сега на 80% ненадейно да им "спира".
Запомнете само едно - лактацията почива на основното търговско правило "ТЪРСЕНЕТО ОПРЕДЕЛЯ ПРЕДЛАГАНЕТО!!!" или любимият девиз на Мечо Пух - КОЛКОТО ПОВЕЧЕ, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ! Grinning
Често стимулиране на гърдите е сигнал за организма, че нуждите от кърма нарастват. Доверете се на бебето, ако иска да папа често - давайте му. Може пък само да му се пийват 20 мл. ,а може да му се хапват 100 мл. Само си представете, че в Африка в племената бебетата сучат средно между 20 и 40 пъти на денонощие. А вие искате вашите все още новородени бебоци да сучат по 7 пъти. Освен това забравете за 15 минути сукане. СУКАНЕТО Е ТРУДНА РАБОТА!!! Ако не вярвате накарайте мъжете ви да пробват да сучат - знаете ли колко е трудно? Дори мъжете ви да искат да ви помогнат при мастит ще им е почти невъзможно. Помислете сега как тази малка душичка ще изсуче заветните 110 мл (което е много) за 10 минути - еми и с душ да му ги наливате - няма да стане. Поне час докато мускулчетата на устничките заякнат и езичето свикне бързо, бързо да притиска ареолата. Че Сияна и сега си суче средно 20-30 минути вечер и за следобедното приспиване Grinning
Трабва да сте спокойни и уверени, кърменето, освен хранене е и емоция, при това ПОЛОЖИТЕЛНА Heart Eyes

# 230
  • София
Assinka   newsm10 newsm10 newsm10
Ще се радвам да те видя утре, ние ще сме 4 мами аз, Изи, Кети и Ивето. Надявам се да имаш малко време за нас, знам, че ще си претоварена. А ние се храним винаги, когато поиска, има - няма кърма, ние си се храним. Добавката я давам за сгъстяване, че всичките ми усилия са напразни и тя си повръща повече от половината изядена кърма. Просто сме такъв тип бебешок, хаби на мама кърмата. А като повърне и се връщаме отново на гърда, защото пак е гладничка. През нощта не й давам АМ, затова пък будувам и я чакам да повърне за да не се задави, знаеш какъв проблем имахме. Винаги повръща без АМ  Weary smile3518. Казаха, че до 6тия месец ще се оправи.  newsm17

# 231
Assinka   newsm10 newsm10 newsm10
Ще се радвам да те видя утре, ние ще сме 4 мами аз, Изи, Кети и Ивето.

Ивето е аут от групата.  Cry Ще ви звънна след това да проверя как сте ни представили.  Heart Eyes Но просто няма как да дойдем. Жегата така ни дехидратира, че вчера вече бях пред нервна криза - ядем по около половин-един час на всеки около поволивин-един час. Не ме питайте как се издържа. Ама Асето хубаво го е обяснила - нямам избор. Та как да дойдем, като само трябва да седнем на една пейка и цял ден да не мръднем и да се кърмим. Ще сбъркам групата.  #Crazy
Вие как я карате в жегите?  Tired Особено питам тези, които не дават вода на бебоците си и са само на кърма?

Хайде отивам да си изпълня мисията на поднос с храна!  Tired Лека нощ!  Hug

# 232
Освен това забравете за 15 минути сукане. СУКАНЕТО Е ТРУДНА РАБОТА!!! Ако не вярвате накарайте мъжете ви да пробват да сучат - знаете ли колко е трудно? Дори мъжете ви да искат да ви помогнат при мастит ще им е почти невъзможно. Помислете сега как тази малка душичка ще изсуче заветните 110 мл (което е много) за 10 минути - еми и с душ да му ги наливате - няма да стане. Поне час докато мускулчетата на устничките заякнат и езичето свикне бързо, бързо да притиска ареолата.

При сукане на Самуил му се образуват едни мехурчета по устните /като водни възглавнички - и аз не знам как да ги нарека/ - не точно пришки, защото спадат като приключи и при следващото сукане пак се появяват. Един слой от полулигавицата на устните му вече се обели и сега долният пак става така, но по-слабо и е на път и той да се обели. Аз си го обяснявам с притриването, докато се мъчи да направи вакуума. Затова напълно го разбирам, когато суче примерно 20 сек, а после 30 сек почива и т.н. или ако спре за няколко минути, без да пуска - явно си почива.
Пък и ако ги изяде за 10-15 мин въпросните 110 мл, обикновено после повръща част от тях и после пак иска да си дояде. Колкото по-дълго и спокойно си е поемал съдържанието на гърдата, толкова по-малка е вероятността да повръща след това.

# 233
Ивелинче, това мила е и заради влизането в прословутата трета седмица... Нали знаеш, отиваш до СПЕЦИАЛНИЯ СКРИН С ДВЕ ЧЕКМЕДЖЕТА, когато ти е тъжно отваняш лявото и вътре има бележка - "Това ще мине!" Ако ти е весело отваряш дясното чекмедже и вътре има бележка "И това ще мине!"... такъв е животът. И запомнете нещо от мен. Да кърмиш в днешно време не е геройство, но не е и лъжица за всяка уста. Иска отдаване, иска спокойствие, иска неразумни количества търпение и любов... понякога и много лишения... скъсване с досегашния начин на живот... и пак любов Heart Eyes Ако сте способни да преминете през всичко, за да държите малкото човече в ръце и да му давате това, което САМО ВИЕ можете да му дадете, тогава сте мама-кърмачка Hug

# 234
Значи и аз съм имала лактационна криза, без да знам че така се казва. Обаче въпреки адската офанзива, която беше от мъж и от свекърва, аз се наложих. И наистина с кърмене на поискване една седмица нещата се оправиха. Ама ми се взе здравето - не знаех ден ли е нощ ли е. Иначе купихме една куптия Аптамил, ама си седи в/у шкафа неразпечатена. Радвам се за което и за пореден път се убеждавам че само малко повече трябва да си вярвам и да слушам вътрешният си глас. А откакто съм майка инстинктите ми са много силни и вярвам че най добре ми подсказват решенията.

А да ви се оплача от друго  - хипер съм разочарована от педиатъра и не знам сега какво да правя как да го сменя и въобще може ли преди 6 месеца, май не. Вчера бях на консултация и направо ми се отрови деня, дори мислех да пиша но нямах никакво настроение. Не ми се разказва въобще- то не беше инатене за ваксината, че искаме да си купим умъртвена, а той не дава, то не беше - "почвайте плодовете сокчета", " ама само на кърма ли сте?!" При условие че качила 1.3кг!!!!!! за 1 месец. Абе ужас ooooh! ooooh! ooooh!
И само единственото положително е че милата ми Лора се представя чудесно във всяко едно отношение - не плачка, спокойно и кротко бебе, яде бързо и ефективно, качва добре, хубавица е страшна пупууп.

Попова, кажи ти при кой си и дали си доволна, моля те. Даже ако искаш дай да се видим на разходка някой ден ако имаш желание.

# 235
Синеоче,ние сме при Андонова,кабинето й се намира в дългия блок срещу Шел-а.Много съм доволна от нея,тя е личен лекар на цялото семейство,страхотен човек и професионалист.Предложението за разходка е супер  Hug ,само кажи кога и къде и с малката Ема сме на линия,дори като се видим мога лично да те заведа при Андонова,за да ви запозная,ще останеш очарована  Peace
Ние сме добре,малката ми кукла е прекрасно бебе.
Сега отиваме на разходка,чао и лек ден.

# 236
  • някъде
Рени искам да те попитам понеже беше писала че не се изцеждаш и гърдите ти не те болят като се напълнят- откъде си сигурна че имаш достатъчно кърма? Аз от няколко дни съм така и незнам дали на бебо му стига. Преди ми се подуваха и двете и ме боляха, но сега много рядко се случва- обикновено нощем. Аз сега го храня само от едната и ми се струва че след ядене почи нищо не остава в нея, а другата я изцеждам малко, защото я усещам малко напрегната! newsm78
Ох, искам и аз на разходка- дано след обяд да ни се усмихне късмета, защото тук такъв дъжд валя цяла сутрин и ени гръмотевици- ужас ooooh! но сега започва да се показва слънчице!
Искам и друго да ви питам- на вашите бебенца как са им езичетата- нашият е малко беличък, но незнам дали има повод за притеснение!
По колко наакани памперса сменяте на ден?
newsm78 Ние обикновено като си сменяме пампито и се наакваме и напишкваме и правиме навсякъде свинщина Joy

# 237
  • София
Днес, моята дъщеричка Анна  newsm32 прави 1 месечинка. По този повод ви черпя виртуално. Да ми е жива и много здрава куклата!  party023  cook newsm38  party041 newsm24 smile3510

Също така поздравлявам и Мадлена на мама plamebg. Честита първа месечинка бебе Мадлена! Да си жива и здрава и да радваш мама и тати!!!

Ех, че хубави бебета са родени на 5 юли  Laughing

# 238
Честито на двете малки принцеси !
Да са ви живи и здрави и много да ви радват и слушкат Simple Smile

# 239
Честито на Анна и Мадлена! Да са здрави, щастливи и усмихнати!
Ние с Павел сме добре, започнахме с капките Инфакол и мисля, че се поуспокои,спинка и по лесно се изхожда Embarassed.Храним се на 3 часа, но ве4ер ако заспя и пропуснем храненето в 12, той ме събужда в 1.30, ядем и после в 6 часа пак, но така прави 2 паузи по 4 часа, а не една от 6 часа.Чудя се дали е проблем? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт