💪"Игри на волята: България" - Тема 13 /24.11. -01.12. 2019/

• 85 498
  • 2 515
  •   1
Отговори
# 945
Несиъзмерима разлика има. Юлиян не се държи така само с жени. Много хора забравят че той се държа по сходен начин със Стоян. Освен това Юлиян, не е разглеждал жените като сексуално обекти, а държането му към тях е било в пъти по-нормално от това на Веселин. Юлиян очакваше от всички - мъже и жени - игра, и когато не я получеше ги овикваше. когато Роберта направи една-две добри игри (вече при славяните) Юлиян и се извини, поздрави я и дори в една игра, когато го сложиха на пангара реши да й даде шанс. Веселин тръгваше с презумпцията, че само мъжете могат да продължат.

# 946
Може би имаш право. Възможно е да е умишлено, защото чак пък толкова издънки вече стават съмнителни. Все едно им е първата такава продукция. Въпреки това ми е странно, при положение че се случва напълно очакваното (виж, ако АМ беше спечелила снощи, бих го разбрала до някъде това предварително издаване)

предполагам, че го правят умишлено за да ни "запалят" интереса към предстоящите събития. Един вид - нещо като спойлер.

# 947
Аз например  като пуснат рекламите в десет и поливана-единадесет по Нова виждам избрани моменти от следващия епизод. за това си мисля, че нарочно го правят. Онзи ден бях гледал как Пламен и Ана Мария стоят и Алекс казва "ти спечели имунитет и си първият финалист", но не ясно на кой от двамата го казва. (предположих, че е на Пламен). на другия ден гледах битката.

убеден съм, че това е умишлено, за да "клъвнат" зрителите. тъпото е, че се прави по елементарен начин.
Много ми се иска да отпадне Томас,  и да се обединят двете племена.За Веселин ще е полезно да има силна конкуренция, а тук ще има предостатъчно - Добрин, Юлиян, Пламен. нека малко се изпоти. Освен това ако Радостина се опита отново да сформира някакви коалиции може да му хрумне да се обедини с мъжете и да стане интересно.
това че правят Пламен финалист е интересно. Гледал съм разни предавания с по 4-5 дори - 6 финалиста. не би било чудно  ако сега започна някакви елиминационни игри - кой остава в генералната четворка и кой - не, или нещо от този род.

Последна редакция: ср, 27 ное 2019, 11:59 от Лорд Сняг

# 948
  • София
Несиъзмерима разлика има. Юлиян не се държи така само с жени. Много хора забравят че той се държа по сходен начин със Стоян. Освен това Юлиян, не е разглеждал жените като сексуално обекти, а държането му към тях е било в пъти по-нормално от това на Веселин. Юлиян очакваше от всички - мъже и жени - игра, и когато не я получеше ги овикваше. когато Роберта направи една-две добри игри (вече при славяните) Юлиян и се извини, поздрави я и дори в една игра, когато го сложиха на пангара реши да й даде шанс. Веселин тръгваше с презумпцията, че само мъжете могат да продължат.
Е, ако сме докрай обективни, Юлиян често провокира и без племето да е загубило. Например когато надраска табелата на Стоян. Тогава прабългарите бяха в поредна победна серия.

Последна редакция: ср, 27 ное 2019, 12:00 от gery1

# 949
  • Варна
Много странно как сте против държанието на Веско спрямо жените, а в същото време подкрепяте и харесвате Юлиян..

Simple Smile Аз също съм се замисляла по тоя въпрос и сама себе си хващам в крачка как едва ли не си противореча от време на време.
Лично за мен обяснението е следното - Веско си е с перманентно и преднамерено изградено мнение по въпроса "жените где да ги турим!?", докато Юлиян по-скоро лавира между крайностите. Жегнат ли го държи се като абсолютен примат, минутка по-късно като му се поуспокоят паничките на емоционалната везничка съвсем друго лице вече показва. Grinning Противоречива личност ми се вижда сякаш, в което има нещо харизматично, потайно, подбуждащо любопитство. Веското иначе е ясен като 2 и 2 равно на 4. Отсега мога да ви опиша ако съм му една жена какво ще е ежедневието ми - хич няма да ми е тежко, но ще е СКУЧНО, с абсолютно нищо просто няма да може да ме изненада. Да повторя пак, че това само за себе си го говоря, не обобщавам, диагнози не поставям, мисля си просто и аз защо даден модел на поведение хем приемам, хем осъждам... мои си мисли просто, нищо повече.

# 950
Е, ако сме докрай обективни Юлиян често провокира и без племето да е загубило. Например когато надраска табелата на Стоян. Тогава прабългарите бяха в поредна победна серия.
съгласен съм че Юлиян провокира. Но нека проследим генезиса на скандала със Стоян? там те се скараха с Георги, който бе отблъскваща личност, и Стоян се държа много инфантилно от типа "Георги е най-добрият" и "аз ще ви обадя колко сте лоши на големия си батко", а когато Георги отпадна след първата битка не каза че е сгрешил в преценката си за него, а че е сам срещу всички.  Това предизвика Юлиян, да бъзика това детско държане. Стоян на няколок пъти се държа много детски - например котато Роберта  пропиля времето на славяните, а той се хвана как се катери Юлиян, като не гледа, че имаше и играч на славяните, който се покатери по същия начин.

Иначе това което Юлиян направи с надписа на Стоян към любимата му не бе красиво, не го адмирирам, ама не може да се държиш инфатилно и да очакваш, че няма да те бъзикат. Стоян трябваше или да подходи със самоирония или да върне иронията на Юлиян с ирония, или просто да признае, че е сбъркал. Поведението "сам войн срещу света" можеш да си го позволиш само ако си много силен.

Като цяло - Юлиян не може да понася някой да не е силен в игрите, или да показва слаба психика. Предполагам че това е в резултат на травмата в детството, самият той се е изградил като "вълк сред вълци" и очакав и другите да са такиав, за това го дразни като вижда слаби хора - все едно мъже или жени.
Веско има патриархална предства - мъжът е Мъж а жената - Слугиня и държанка

Последна редакция: ср, 27 ное 2019, 12:14 от Лорд Сняг

# 951
  • Другата България
Изгледах, изчетох ви, сега да се включа за кратко, че много неща искам да кажа, ама ще е постепенно, че пространствено дори и аз самата се изморявам да се чета.
Валия попита защо Юлиян не отиде на капитанска битка. Първо, според мен се прецака сам с това НЕрешение. Ако го беше направил, то вече щеше да е финалист, сигурен, дори и първи Grinning. Но защо не посмя. Според мен на този етап на играта, финален, и най-вече с Пандора миналата седмица, след като няма нищо сигурно вече, Юлиян просто не знаеше дали няма да има отново някаква уловка. Както Пламен се чудеше на миналата капитанска, дали няма да има "подводни камъни", спомняте ли си? Това според мен го спря-несигурността, той е свикнал нещата да са ясни, да са поставени открито, затова и иска последен да се изказва. Когато "картите са на масата". Не е глупав, вижда, че игри се правят и според състезател, всичко може да се случи. Та поне според мен затова се отказа.
Сега, Пламен. Отново перфектна социална/стратегическа игра. Брилянтна, като по учебник. Пламен прекрасно знае, че никой няма да го номинира него. Той мисли няколко хода напред-нищо не се знае откъм правила, възможно е да има двама отпаднали тази седмица, финална промяна на игри, с една дума-всичко. Значи от една страна хем неговото сигурно, хем "аз можех, ама не исках hahaha", това за двата гласа, с които можел да номинира....отново Юлиян. Не, Пламене, ето тук сгреши, отново според мен. С тези два гласа можеше да номинираш всеки друг от племето, например....Добрин. Пламен прави грешката на всички около себе си-съсредоточени само в Юлиян, като основен дразнител и най-силен играч, пропускат същественото-Добрин, който мълчаливо, тихо, кротко, и с много силови качества се движи напред напълно необезпокояван. И когато се "чатнат" за това, вече ще е късно.

И отново да си кажа-аз казах ли ви? hahaha За Анка, преди много теми, че ще е финалистка? Ето на, познах за пореден път.

# 952
  • Бургас
Не мога да повярвам, че е толкоз тъпа. Сигурно е единствено дете и малка много са я глезили.
иначе - за пеенето браво.
АМ каза, че има брат близнак

# 953
  • Другата България
Веско сте го нахранили гледам достатъчно, няма да се хабя и аз. Някой питаше ама как е възможно да харесвате Юлиян, а да не харесвате Веско, и отново паралел с отношението им към жените. Разликата е от Лом до Ком. Юлиян го прави директно, основно заради изявени или непроявени силови състезателни качества в игрите. Когато жената се представи ок, отива и я поздравява, и с Роберта го правеше, и с Елена. Смята ги за равни един вид. Нарежда ги зад кадър, това не ми допада, писала съм. Но поне е директен, знаеш какво да очакваш от него. Докато Веско...чак ми е жал как два месеца гради имидж на джентълмен, кавалер, достоен мъж и алабалапортокала, и за по-малко от месец едно момиче направи така, та този имидж да отиде на кино. Веско се държи с жените като типичен турски бей, ама напълно автентичен-с манталитет, с разбирания, с поведение, с всичко. Унижава толкова брутално едно дребно девойче, той, двуметровия нацепен батка от Чикаго, че на мен снощи дори не ми беше смешно. Беше ми гадно, обидно, едва изчаках епизодът да свърши. И то защо го прави-заради някакви дори не смешни, а страшни разбирания за гости, домакини, подчинение на жени на мъже...толкова сбъркано има в неговите разсъждения, че не си струва да пиша повече.
Върхът на всичко обаче беше моментът с изказването за сауната. Sick "Ако беше мъж, да съм го привикал на 4 очи в сауната...", придружено с така характерния за мутрите знак с двата пръста "очи в очи". Sick Sick Sick Наистина ли? И това е нормално? Да заплашиш, да набиеш, да насилиш някого само защото не играе по твоята свирка? Веселин не е нищо друго, освен едно простовато момче с мутренски манталитет, показан най-накрая именно благодарение на Анка, която основно поради тази причина има моите уважения.

# 954
  • София

И отново да си кажа-аз казах ли ви? hahaha За Анка, преди много теми, че ще е финалистка? Ето на, познах за пореден път.
Силно се надявам да не си познала!

# 955
  • Другата България
Силно се надявам да не си познала!
Под финалистка имам предвид в обединеното племе.
Ако няма промяна на правила в движение и наистина тя ще има решаващ глас кого да изпрати на номинация /при загуба на славяните/, то Анито няма как да отпадне тази седмица.

# 956
Не каза ли, че е просто искала като малка да има близнак/близначка(не помня точно)? Имам такъв спомен от разговор с венцислава в рибаркста колиба, скоро след като разтуриха прабългатите.

Не мога да повярвам, че е толкоз тъпа. Сигурно е единствено дете и малка много са я глезили.

# 957
  • София
Не каза ли, че е просто искала като малка да има близнак/близначка(не помня точно)? Имам такъв спомен от разговор с венцислава в рибаркста колиба, скоро след като разтуриха прабългатите.

Не , каза че има брат близнак.

# 958
Анка и тя е близначка, досущ като нашите любимки и тя се е главозамаяла. Не мога да ги търпя и двамата с Веско. Вчера тая половин час се намества и вече “ми не не съм готова”, ама едно наперено и нагло.. Веско и той се показа какъв селски бек е. Общо взето на фона на тия двамата, почваш да симпатизираш на Томас и Радостина от Славяни.

Пламен е добър играч, харесват ми разсъжденията му, но онзи ден /за пореден път/ пусна мухата на вечерята, после се дръпна и остави другите да се карат. Не понасям такива хора

# 959
отношението на Юлиян към жените при траките мисля че го изказа най-ясно с една реплика "аз жени тук не виждам"

И както се казваше в стар анекдкот
"Господине, вие не сте джентълмен
Госпожо, ако вие бяхте дама, щях да съм джентълмен".
Отношенито екъм Венцислава, Ана Мария и Радостина на Юлиян дори е твърде меко според мен. На Бризначките той неведнъж е признавал, че са добри в спорта и че се раздават,  проблемът, че те го дразнят като характери.  Все си мисля, че ако Амелия Мира бе в него отбор нямаше да има врътките на Веско и ко. Или щеше да я уважава заради това какво може или от самото начало да й каже какво не й харесва, а не като  Март  -два месеца да таи чувства, да се преструва на първи приятел и когато я почувства слаба да каже "аз от самото начало не я харесвах"

Общи условия

Активация на акаунт