Кафеавтомат - заслужава ли си? /тема 2/

• 50 309
  • 729
  •   1
Отговори
# 105
Освен всичко останало, те съветвам никога да не си купуваш пакетирани, немски кафета. Гола водА са....за масовия немски вкус.

# 106
+1 И аз немско кафе не купувам. Пробвах с всякакви, но никое не ми хареса.

# 107
  • Sofia
Това ми донесоха, това пробвах. Сега взех една смес от магазин за кафе, ако не става  - утре един човек иска да я купи. Проучих - и в емаг мога да я върна..

# 108
  • München, Deutschland
Ето я моята настройка за степен на смилане, а Т я държим на макс.

# 109
Здравейте и от мен! Saeco-то ни на 4 години сдаде багажа и от месец вече се колебая между 2 кафемашини. Може ли мнение.

И двете са на Делонги- първата е с ръчка - мъничка и компактна- Delongi Dedica Style, втората е автомат на Делонги- Magnifica S Ecam.

Свикнала съм си с ръчка и ми е механично, не ми пречи да правя кафе така, стига да има каймак, в саекото ставаше много хубаво кафе.
Автомат не съм сигурна, че ми се занимава с поддръжка, не разбирам и ще взема да го разваля.

Май засега клоня към мъничката ръчна машинка, някой да я е ползвал или автомата и да сподели впечатления.Тъкмо щях да я купя и прочетох лошо ревю за нея. 

Трети вариант е пак на Philips(Кафеавтомат Philips EP2220/10), ама вече съм си изпатила от тях и като ми обясниха колко сложнотии има- филтри, капсули за обезмасляване, не знам си какво, то направо се препотих Grinning

Пия по едно-макс 2 кафета на ден. Мъжа ми само събота и неделя, като е вкъщи по едно. Повече от 600-700лв не ни се дават.
Благодаря!

Последна редакция: чт, 09 юли 2020, 03:55 от merry_100

# 110
  • Sofia
Здравейте и от мен! Saeco-то ни на 4 години сдаде багажа и от месец вече се колебая между 2 кафемашини. Може ли мнение.

И двете са на Делонги- първата е с ръчка - мъничка и компактна- Delongi Dedica Style, втората е автомат на Делонги- Magnifica S Ecam.

Свикнала съм си с ръчка и ми е механично, не ми пречи да правя кафе така, стига да има каймак, в саекото ставаше много хубаво кафе.
Автомат не съм сигурна, че ми се занимава с поддръжка, не разбирам и ще взема да го разваля.

Май засега клоня към мъничката ръчна машинка, някой да я е ползвал или автомата и да сподели впечатления.Тъкмо щях да я купя и прочетох лошо ревю за нея. 

Трети вариант е пак на Philips(Кафеавтомат Philips EP2220/10), ама вече съм си изпатила от тях и като ми обясниха колко сложнотии има- филтри, капсули за обезмасляване, не знам си какво, то направо се препотих Grinning

Пия по едно-макс 2 кафета на ден. Мъжа ми само събота и неделя, като е вкъщи по едно. Повече от 600-700лв не ни се дават.
Благодаря!
Аз имам Делонги магнифика с смарт. Няколко дни бях в дилема дали да го продам, голяма драма ми беше, дори имаше кандидат.
Четох доста и установих, че за мен автомата е супер вариант - прави хубаво кафе, страхотно капучино, бързо, чисто и лесно. Относно поддръжката - почти няма какво да му обслужваш. На 15 кафета се изхвърля отпадъка от смляно кафе и сипваш вода като намалее.
Вчера дори се консултирах с едно момче от пекарната Монтекристо и той също ме посъветва да си го задържа. Силно, плътно кафе, с много каймак - най-добре ръчка и кафемелачка, но за себе си стигнах до извода, че не държа на такова и предпочитам цяла сутрин да си допивам капучиното.
Благодаря и тук за съветите, много ми помогнахте! Взех смес, насипно - робуста и арабика и дори късото еспресо се получи много добре за моя вкус Simple Smile

# 111
  • München, Deutschland

Благодаря!

Аз съм писала за точно този автомат преди по-пространно, ако искаш потърси мои мнения в предишната тема, а в тази тема на предната страница качих снимки в отговор на Янинчето, която писа, че се е чудела да го задържи ли, та погледни и ти на предната стр. 😃

Качвам и една моя много любима снимка с лате макиато от зимата от същия автомат.

# 112

Вземете си ръчка и хубава мелачка. Мелачката е по-важната машина за качеството на кафенцето, а хубавата такава доближава ръчката до удобството на автомата.
700 лева бюджет:
1. Lelit Fred (320 лева) + Delonghi Dedica (310 лева)
2. Eureka Mignon Manuale (480 лева) + Delonghi 153 (180 лева)
Второто е по-добрият вариант.

# 113
След като ползвам автомат и съм много доволна, не бих се върнала към ръчка никога.

# 114
merry_100,  вземете си ръчката. Точно, тази, която сте избрали е добра. Автоматът е по-подходящ за офиси и за  'спасяване на положението". Просто не е същото. Ръчната машина дава по-голяма свобода, докато автоматът те прави зависима от няколко настройки и толкова. За вкусът няма да казвам нищо, че това е много индивидуално.

# 115
merry_100,  вземете си ръчката. Точно, тази, която сте избрали е добра. Автоматът е по-подходящ за офиси и за  'спасяване на положението". Просто не е същото. Ръчната машина дава по-голяма свобода, докато автоматът те прави зависима от няколко настройки и толкова. За вкусът няма да казвам нищо, че това е много индивидуално.

И аз засега клоня към ръчката Simple Smile Автоматът тежи 9кг, а за 1 -2 кафета на ден на този етап може би по-добре ръчка. Иначе си ми е газарийка автомат, но не съм от много грижливите и няма да се грижа за него, ще го повредя.

# 116
Автоматът сам си се грижи за себе си.

# 117
Грижи се сам за себе си, ама само до едно кратко време.

# 118
Здравейте, аз съм пред същата дилема -   компактна ръчна - Delongi Dedica Style или  автомат  Delongi Magnifica S Ecam. Пия по 1- 2 кафета, мъжът ми много рядко. Не ми се дават повече от 600 лв, трябва да реша до няколко дена. Обаче от тази сутрин се появи много добра оферта, която ме разколеба, дали да не си взема Мелита, немско качество за 400 лева.  https://www.emag.bg/kafeavtomat-melittar-solo-15-bar-1-2-l-srebr … M/?ref=fam#Silver  Моля за съвет?

# 119
  • Sofia
Здравейте, аз съм пред същата дилема -   компактна ръчна - Delongi Dedica Style или  автомат  Delongi Magnifica S Ecam. Пия по 1- 2 кафета, мъжът ми много рядко. Не ми се дават повече от 600 лв, трябва да реша до няколко дена. Обаче от тази сутрин се появи много добра оферта, която ме разколеба, дали да не си взема Мелита, немско качество за 400 лева.  https://www.emag.bg/kafeavtomat-melittar-solo-15-bar-1-2-l-srebr … M/?ref=fam#Silver  Моля за съвет?
Аз имах дилема в обратния ред. Първо получих автомат, после се колебаех дали да го задържа. Делонги магнифика с смарт. Много му се радвам! Страхотно капучино и еспресо ( след като смених кафето , с което пробвах първоначално). За този конкретно нямам наблюдения, но със сигурност има ревюта в Амазон и чужди сайтове

Общи условия

Активация на акаунт