Кафеавтомат - заслужава ли си? /тема 2/

  • 50 006
  • 729
  •   1
Отговори
# 225
  • Мнения: 306
Гледам, че едната е с метална мелачка, а другата с керамична. Кое е по-добре по принцип? И понеже не пише, пък аз съм идиот, нали и двете могат да правят капучино? Че се замислих и аз...


За непрофесионална употреба, керамичната мелачка уж се води предимство - до 20 000 кафета преди да почне да се затъпяват дисковете в сравнение с металната.

# 226
  • Мнения: 709
Трябва и само едно камъче(о да случва се да се намери в кафето) и е аут на 3то кафе, има ли възможност, винаги метална за каквато и да е употреба!

# 227
  • Мнения: 306
Трябва и само едно камъче(о да случва се да се намери в кафето) и е аут на 3то кафе, има ли възможност, винаги метална за каквато и да е употреба!

Не се взима кафе с нагласата че ще има камъни, пък дори и да има, нали се сипва в прозрачен съд - аз поне така съхранявам кафето и винаги го насипвам първо в него преди да заредя машината.

# 228
  • Мнения: 709
Не се и философства без практически опит, аз използвам бурканите за компоти, не за кафе.

# 229
  • Мнения: 3 919
Керамиката се рони с времето. Имал съм керамични ножове, както и много други, фен съм на по-сериозните ножове като цяло.
Дори само зеленчуци да режеш, след време като се загледаш в острието, се вижда как става назъбено. Хем съм имал хубави марки Kyocera и други.

# 230
  • Мнения: 709
Обаче е доста евтина за производство, като нямаш последваща обработка и закаляване.

# 231
  • Мнения: 3 919
Обаче в магазина не са евтини, поне известните..

# 232
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Обаче е доста евтина за производство, като нямаш последваща обработка и закаляване.
Това абсолютно не е вярно. Разбира се, че няма закаляване, но че няма последваща обработка на керамика след формовъчния процес е не просто наивно, а невярно. За "евтината" за производство керамика няма дори да говоря.

Иначе досега не съм намирала камъни в кафето, купувам известни марки кафе или такова от малки пекарни.

# 233
  • Мнения: 9 429
Големи дискусия сте заформили. Ми каквото-такова. Поръчах си Филипс, с керамична мелачка е, но има опция и за мляно кафе. Каквото и да си говорим, всичко сега се праи така, че да се развали по скоро. Старата ми машина заминава аради износени някакви пластмаски, които не се предлагали, искаха ми 90 лв за ремонт преди 2 г. Натиках ги, бяха се измъкнали и изкара още време (общо 6г.). Сега ще отиде за части. Имам все още работеща Солак Симпре крема, на 27 г., само пластмасата и е напукана. Тази дано си изкара поне гаранията.

# 234
  • Мнения: 50 906
Не се и философства без практически опит, аз използвам бурканите за компоти, не за кафе.

О, и аз ползвам буркан, но не за компот. Иначе какво, в отворения плик ли да стои кафето?

Ей от този тип и е супер:

# 235
  • Мнения: 306
Не се и философства без практически опит, аз използвам бурканите за компоти, не за кафе.

Напоследък абсурдите които чувам в този форум край нямат - ако успеете да затворите компот тук ще Ви призная, може и да споделите техниката на затваряне

https://ae01.alicdn.com/kf/Hd4c5884aade740d393b1fa8e5a69ecd6B/Gl … nizer.jpg_q50.jpg

# 236
  • Мнения: 306
Обаче в магазина не са евтини, поне известните..

Цената не винаги влияе на качеството....

# 237
  • Мнения: 3 919
Обаче в магазина не са евтини, поне известните..

Цената не винаги влияе на качеството....
Така е,  но по-често влияе, освен, ако не е менте.

# 238
  • Мнения: 50 906
Цената и качеството СА свързани, но не еднозначно. Нещо скъпо може и да не е качествено, но няма как нещо качествено да е  евтино.

# 239
  • Мнения: 709
Не се и философства без практически опит, аз използвам бурканите за компоти, не за кафе.

Напоследък абсурдите които чувам в този форум край нямат - ако успеете да затворите компот тук ще Ви призная, може и да споделите техниката на затваряне

https://ae01.alicdn.com/kf/Hd4c5884aade740d393b1fa8e5a69ecd6B/Gl … nizer.jpg_q50.jpg

Абсолютно неподходящи за целта

Общи условия

Активация на акаунт