Лято в Албена 2020 г.!

• 46 102
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
  • В.Търново
Не забравяйте, че няма да работят всички хотели в Албена и останалите почиващи ще се пренасочат в работещите хотели.Така, че работещите хотели ще са пълни.Примерно от 30 хотела ще работят 10-15, това вече аз го предполагам като бройка.

https://bgtourism.bg/05052020-merki-koalicia/

# 406
  • София
Няма да са пълни. Не повече от 50%. Те миналото лято бяха полупразни, дето нямаше ни ковид-19, ни дявол, така сега ли....

# 407
  • София
Не само, че заетостта ще е доста по-малка, но и храненето, както се спомена на сайта на Албена ще е на ДВЕ смени.
Така че - да, масите ще стигнат, ако трябва и още ще разхвърлят, те не плащат тротоарно, нито пясъчно право, така че.....

Всичко може ако искат да се спазват противоепидемиологични мерки и се опитват да гарантират спокойствие....
Рядко се случваше в ресторантите  да седнеш на маса с току що сменена покривка ....... все пак сме почивали и в други страни, където сервитьорите не те допускат да се доближиш до маса на която са консумирали други, а камо ли да ти разрешават да седнеш на масата преди да се смени покривката ...
Да не говорим за масите около басеините ... там ако един път се почистват на ден е добре.... за дезинфекция не говорим ..... ами там където са оставени хладилниците със сладолед на самообслужване .... ужас ...
.
Албена остана едно от добрите места, но по отношение на хигиената има още какво да се желае.

# 408
  • В.Търново
Не знам как е било миналата година.Последно и единствен път съм била в Албена през 2010г.
Обаче представете си сега.40-50% запълване на целия курорт настанени в 10 хотела. Няма ли да се запълнят?На мен ще ми е по-добре да е по-рехаво по етажите, да има по-малко почиващи, за да няма блъсканица.Всъщност един хотел по плажа като Боряна, където ние ще бъдем, Славуна, Мура например колко им е капацитета, с колко легла разполагат?

# 409
Няма да са пълни. Не повече от 50%. Те миналото лято бяха полупразни, дето нямаше ни ковид-19, ни дявол, така сега ли....
Миналата година август бях в Мура и видях, че и Гергана, Славуна и Мура бяха пълни.

# 410
Не знам как е било миналата година.Последно и единствен път съм била в Албена през 2010г.
Обаче представете си сега.40-50% запълване на целия курорт настанени в 10 хотела. Няма ли да се запълнят?На мен ще ми е по-добре да е по-рехаво по етажите, да има по-малко почиващи, за да няма блъсканица.Всъщност един хотел по плажа като Боряна, където ние ще бъдем, Славуна, Мура например колко им е капацитета, с колко легла разполагат?
В сайта на Албена пише за всеки хотел колко стаи има. За Боряна са 176. Помня, че беше в най- високата част някъде 8 етажа ( дали не бяха и 10?). Асансьорите са два, като на единия пишеше ( 2017 и 2018 сме били) , че се ползва от персонала. Но никой не спазваше и никой не е правил забележки, когато гости го ползваха. Сега не знам как ще се движат ли въобще асансьорите при спазване на дистанция.Ако хотела е пълен на 50% и храненето е на смени, мисля, че ресторанта ще е достатъчен. Но лично аз не виждам след всички ограничения и компромиси, цената която е платена предварително ( а и сега са им високи),защо и тя не подлежи на корекция?

# 411
  • София
Миналата година август бях в Мура и видях, че и Гергана, Славуна и Мура бяха пълни.
Август се позапълниха, да, но юли, когато традиционно също са пълни, положението беше много рехаво. На плажа едвам първите 2 реда чадъри пред Гергана се заемаха. Което за мен, с две деца, беше идеално.

По отношение на масите - в Албена не слагат покривки, че да ги сменят. Ясно е, че ще си носим шишетата със спирт и ще си пръскаме, което ни се стори непочистено, свиквайте с тая мисъл....
Капацитетът на Гергана е 393 стаи и още 37 ателиета/апаттаменти, Славуна и Мура са по-малки, вижте в сайта точно колко.

# 412
  • Русе
Момичета актуализирали са сайта на комплекса.Вече за нашите дати /27-06-2020 - 02-07-2020/ приемат нови резервации само за Калиакра, Парадайс и Ралица супериор, явно само тези хотели ще работят.

# 413
  • В.Търново
https://albena.bg/bg/novini-i-statii/razhodka-v-albena-6-mai
Няма да работят само тези хотели.
Малко информация още от сайта им от 5 май.
Преди малко им звънях по въпрос с резервацията ми и ми казаха, че повече от 70% от хотелите няма да ги пълнят.

Последна редакция: чт, 07 май 2020, 17:38 от Русалка_1

# 414
  • Северо=Западналия край
Няма да работят само тези хотели.
Малко информация още от сайта им от 5 май.
Преди малко им звънях по въпрос с резервацията ми и ми казаха, че повече от 70% от хотелите няма да ги пълнят.
Двата линка са еднакви.... Къде пише кои хотели няма да работят?

# 415
  • В.Търново
Момичета актуализирали са сайта на комплекса.Вече за нашите дати /27-06-2020 - 02-07-2020/ приемат нови резервации само за Калиакра, Парадайс и Ралица супериор, явно само тези хотели ще работят.

Имах на предвид, че няма да са само тези два хотела работещи, ще има и други, но не е обявен списъка още.Поне знам, че и хотела, където ми е резервацията ще работи-Боряна.Имаме информация от няколко дни, че и Калиакрите ще работят.
Не съм обърнала внимание, че два еднакви линка съм пуснала.

# 416
  • Русе

Имах на предвид, че няма да са само тези два хотела работещи, ще има и други, но не е обявен списъка още.Поне знам, че и хотела, където ми е резервацията ще работи-Боряна.Имаме информация от няколко дни, че и Калиакрите ще работят.
Да така е тези ще отворят в началото и поетпано ще отворят още няколко. Само не разбрах цената от 5 лева за паркинг дали ще важи за целия сезон.

# 417
  • София

Да така е тези ще отворят в началото и поетпано ще отворят още няколко. Само не разбрах цената от 5 лева за паркинг дали ще важи за целия сезон.
Едва ли, по-скоро ще важи само сега, за обявените разходки покрай Балтата, в курорта

# 418
  • В.Търново
Нямам думи! Разстоянието между чадърите 7 метра.Значи от задните редове , докато стигнеш до морето да се изкъпеш ще са поне 50 метра и повече.А, ако си с малки деца и искат да се плацикат на плиткото , а ви е сте на 5 ред -35 метра назад...????
https://bgtourism.bg/07052020-beach-albena/?fbclid=IwAR1ooydl8pt … KdXhECXDsQdVCOWtk

# 419
  • Варна
Аз току що отмених тазгодишната почивка в Албена за съжаление.
Не си представям да ваканцувам Simple Smile под стрес.
Резервацията ми е през Съни турс, като я прехвърляме за следващ период, но незнайно кога точно.

Общи условия

Активация на акаунт