Лято в Албена 2020 г.!

• 45 994
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
  • Lost in a fairytale ...
Добре де, защо трябва да се свалят цени? Ресторантите свалят ли цени? Баровете, магазините? Навсякъде не е добре положението, има допълнителни разходи за дезинфекция и предпазни средства, изгубени приходи от резервации ... Ами персоналът, който разсипва храната - според мен са допълнителни бройки хора, взимащи заплата.
И ако се намали цената какво остава като приход?
В момента Калиакра маре струва под 200 лева за 2 възрастни.....

# 661
  • Северо=Западналия край
А като нямат туристи сега, но работят в момента, защо да не пуснат по ниски оферти за да привлекат поне някой......

# 662
Ами то има ......

# 663
Така е, има Last minute оферти. Вероятно през следващите месеци ще се увеличат.

# 664
  • Русе
.Жалко е да видиш такъв курорт празен,в същото време 15000 туристи заминават към Гърция.За тези , които още се колебаят мога да кажа, че обслужването а на ниво, всички са много мили и приветливи, спазват се правилата за хигиена.Храната е хубава и разнообразна.
Ха!
Таргет на Албена никога не са били българските туристи, което не можем да твърдим за гърците - те обратно - разчитат доста на българите.
Наемателите са предплатили сезона много преди да се стовари пандемията. Сега при полупразен комплекс, дали ще реализират нещо, за да отворят капанчетата?
Управата на комплекса има хиляди левове разход по отменени резервации....Едва ли разчитат на много приходи тоя сезон.
И въпреки това - цените не мърдат и входа от другия месец вероятно пак ще е 20лв за първа зона. Както и други са споменали - юни е нисък сезон за българското море, особено на Север.
Sunglasses
Аз мисля, че от сега вече входът е 10 и 20 лв, а 5 лв. само на паркинга на автогарата или бъркам? Наистина няма как да паднат цените, нещо повече - очаквам, че догодина и ол инклузива ще бъде отменен (мои очаквания са, отбелязвам), но цените няма да се намалят. Загубите от тоя сезон ще са огримни и няма как догодина да има същото качество - ол инклузив и пр..., дано не съм прав, де
До края на юни е 10 лева за всички зони и 5 лева на автогарата. От 1 юли цените ще станат като миналата година, което е малко необяснимо за мен. Обяснението им е, че ако цената е ниска комплекса щял да се напълни с коли на еднодневни посетители от вилната зона и Балчик. Ми да направят за тях /които на са гости на хотелите в Албена/ 20 лева а за гостите си 5 лева например.

# 665
Всеки има право на мнение, съгласна съм че българските туристи не са приоритет на Албена , но пък това може да се промени предвид ситуацията.Защо не дадете шанс на курорта.Ние също не сме съгласни с някои неща ,като паркинга например, но пък сме доволни от много други.В България съм посещавала много места и смятам , че услугата , която предлага комплекса е една от най-добрите по черноморието ни.Не знам дали сте се замисляли пълен пакет от всички услуги ,колко би ни струвало на друго място.Това са три хранения на ден +междинни,напитки , сладолед, шатэл, чадър и шезлонг.Ние също сме почивали в чужбина,там се чувстваме като чужденците тук.Добро обслужване , любезен персонал и т.н.Отнсно цените Албена предлага хотели с различен ценови диапазон , което увеличава възможността и хора с по-ограничен бюджет да гостуват на курорта.Били сме в няколко хотела и по евтини , и в по скъпи, според мен разликата не е особено голяма.
Персонала е особено внимателен , постоянно ти предлагат още и още,преди малко камериерка почука на вратата да попита желаем ли почистване , имаме ли нужда от нещо , кафе, тоалетна хартия.В ресторанта посочваш един продукт , предлагат веднага гарнитура, салата.На снек бара не ти дават престоялата пица , а предлагат да  изчакаме няколко минути за да изпекат.

Последна редакция: вт, 16 юни 2020, 16:03 от petya_81

# 666
  • Русе
Всеки има право на мнение, съгласна съм че българските туристи не са приоритет на Албена , но пък това може да се промени предвид ситуацията.Защо не дадете шанс на курорта.Ние също не сме съгласни с някои неща ,като паркинга например, но пък сме доволни от много други.В България съм посещавала много места и смятам , че услугата , която предлага комплекса е една от най-добрите по черноморието ни.Не знам дали сте се замисляли пълен пакет от всички услуги ,колко би ни струвало на друго място.Това са три хранения на ден +междинни,напитки , сладолед, шатэл, чадър и шезлонг.Ние също сме почивали в чужбина,там се чувстваме като чужденците тук.Добро обслужване , любезен персонал и т.н.Отнсно цените Албена предлага хотели с различен ценови диапазон , което увеличава възможността и хора с по-ограничен бюджет да гостуват на курорта.Били сме в няколко хотела и по евтини , и в по скъпи, според мен разликата не е особено голяма.
Персонала е особено внимателен , постоянно ти предлагат още и още,преди малко камериерка почука на вратата да попита желаем ли почистване , имаме ли нужда от нещо , кафе, тоалетна хартия.В ресторанта посочваш един продукт , предлагат веднага гарнитура, салата.На снек бара не ти дават престоялата пица , а предлагат да  изчакаме няколко минути за да изпекат.
Изцяло съм съгласна с Вас! И ние ще бъдем настанени в Калиакра маре следващата събота /жвот и здраве/, та в тази връзка искам да Ви попитам има ли вече анимация за децата?  Предвид написаното от Вас по-горе, че хотела не е пълен прередполагам, че не се образуват опашки на лоби бара, сладоледа, барбекюто и т.н. Пожелавам Ви приятно доизкарване на почивката и много слънце!

# 667
Изцяло съм съгласна с Вас! И ние ще бъдем настанени в Калиакра маре следващата събота /жвот и здраве/, та в тази връзка искам да Ви попитам има ли вече анимация за децата?  Предвид написаното от Вас по-горе, че хотела не е пълен прередполагам, че не се образуват опашки на лоби бара, сладоледа, барбекюто и т.н. Пожелавам Ви приятно доизкарване на почивката и много слънце!

Опашки няма, може би 3-4 ма  на скарата , но там винаги е така.На рози бара също е спокойно.Сладоледа и снек бара дори в повечето време няма никой.Анимация да децата  няма , само игри-волейбол , гимнастика и т.н.но въобще не е в познатия досега вариант.Даже днес говорихме с един от аниматорите и той ти каза, че имат доста ограничения заради корона вируса за това и не могат  да предложат повече.

# 668
  • Северо=Западналия край
Работят ли уеб камерите?

# 669
И аз не разбирам защо всички предпочитат Гърция. Била съм там, но не е нещо невиждано, а при всички случаи е много по-скъпо. Отделно забелязах някак надменното поведение на гърците на места. И като добавя и километричните опашки по границата.

# 670
Добре де, защо трябва да се свалят цени? Ресторантите свалят ли цени? Баровете, магазините? Навсякъде не е добре положението, има допълнителни разходи за дезинфекция и предпазни средства, изгубени приходи от резервации ... Ами персоналът, който разсипва храната - според мен са допълнителни бройки хора, взимащи заплата.
И ако се намали цената какво остава като приход?
В момента Калиакра маре струва под 200 лева за 2 възрастни.....

Трябва да намалят цените ,защото в противен случай хотелите ще останат празни или полу... Тази година не могат да разчитат на чужди туристи, а на цени рецепция е абсурд да се напълни с българи. И без това хората са наплашени с този вирус, едни ги е страх,други без пари и отпуска...трети са буквално  отвратени от отношението към бг туриста сякаш сме клиенти ,,втора класа"..
Тук Хотелиерите трябваше отрано да пуснат ,,агресивни " оферти с които да се опитат да върнат българския турист, тъй като нямат друг вариант да си напълнят хотелите...  И няма кой да ме убеди ,че ако пуснат оферта за силен сезон на цената на слаб(септември) нямало да са на печалба...

Последна редакция: вт, 16 юни 2020, 21:40 от Vodopad

# 671
Значи да пълнят хотелите на загуба? Защо?  Така или иначе който е решил Албена си отива на Албена. Ако не искаш да ходиш там и 20 лева да ти е нощувката, пак няма да отидеш.
Не знам. Нямам намерение да убеждавам никой, така или иначе мнението си е мое. Но във всеки случай започна да досажда постоянното "да си намалят цените"
Интересно, гърците намалила ли ги?

# 672
...Интересно, гърците намалила ли ги?
Да. Има такива цени, каквито последните 7-8 год. не се намираха.

# 673
  • Варна
 тази година чужденците са силно съмнителни . Досега продължават да се канселират и чартъри и почивки , а нови все още няма.То се видя от границата с Гърция и с вътрешния туризъм какво става , няма да се учудя ако там почиват повече българи отколкото в БГ. Просто много хора с избора си направиха оценка.И не е работата само в цените - различна култура , природа , храна ............ , а хората са любопитни Simple Smile А и много повече море , с Турция са над 20 000 км. бряг нА фона на нашит 350  и към 20 000 хотела , огромен избор Simple SmileА на всичкото отгоре за половин България гръцкото море е по близо от Албена Simple Smile

# 674
А шатълите започнаха ли да се движат из курорта? Че ако си оставим колата на автогарата как се стига до Калиакра...

Общи условия

Активация на акаунт