Лято в Албена 2020 г.!

• 46 069
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
  • БГ
Този паркинг "Лазур" за който пише, че е безплатен над вили "Магнолия" ли се намира и някой ползвал ли го е?

Да, там се намира. Питайте каквото Ви интересува, ползвали сме го.

# 526
Хотел "Калиакра" далеч ли е от паркинга на Автогарата, който е 5 лв.

# 527
  • Русе
Далечко е.
Този паркинг "Лазур" за който пише, че е безплатен над вили "Магнолия" ли се намира и някой ползвал ли го е?

Да, там се намира. Питайте каквото Ви интересува, ползвали сме го.
Охрана ясно, че няма, но осветен ли е? Пеша през комплекса стига ли се до него и колко е голям? Предполагам, че в силния сезон трудно се намират места?

Последна редакция: вт, 02 юни 2020, 19:48 от AnMary

# 528
  • София
От паркинга на автогара има две линии на безплатен шатъл-до почти всички хотели. Тази година също вероятно ще има шатъл от автогарата, макар работещите хотели да са доста по-малко

# 529
Добре, де. Какъв е този супер-дупер курорт с многозвездни хотели, в който туристите оставят колите си на ...(бийп) вместо в/пред/около хотела. Всъщност не се чудя на хотелиерите, а на туристите.

# 530
Паркинга Лазур е малък, но тъй като е безплатен е зает предимно от почиващи  и работещи в курорта. Свободните места са на късмет. Намира се по-скоро на пътя Албена-Балчик, отколкото в курорта. От него пеша през Орхидея парк се стига до ескалатора, който ви изкарва на хотел Оазис.
Шатълите са малки, пълнят се бързо, става блъскане например навръщане от плажа следобяд.
Добре, де. Какъв е този супер-дупер курорт с многозвездни хотели, в който туристите оставят колите си на ...(бийп) вместо в/пред/около хотела. Всъщност не се чудя на хотелиерите, а на туристите.
Едноличен курорт. Joy

# 531
  • Русе
"Група от около 40 българи се оказаха първите туристи в Албена."
Началото на статия която мернах в медиите и се замислих, че в огромния хотел Калиакра, 40 човека сигурно се чувстват като в романа на Агата Кристи410 малки негърчета"!

# 532
Далечко е.

На противоположния край на курорта е хотела.

# 533
  • Варна
Новината за 40-те туриста е добра, въпреки че при този студ последните дни едва ли има какво да правят в комплекса. Още е рано за плаж, а за плуване съвсем. Дано поне да има отворени заведения, че иначе съвсем няма да има какво да правят.

# 534
  • София
Такъв, който иска да ограничи автомобилния трафик и най-вече безразборното паркиране, както е по градинките и тротоарите на големите ни градове. Който е бил в Албена преди 2016-2017 и който е ходил последните 2 години ще разбере за какво говоря. Аз пък се чудя защо хората държат колата да им задължително паркирана под терасата? Ама то това са си мои размисли и страсти...

# 535
Такъв, който иска да ограничи автомобилния трафик и най-вече безразборното паркиране, както е по градинките и тротоарите на големите ни градове. Който е бил в Албена преди 2016-2017 и който е ходил последните 2 години ще разбере за какво говоря. Аз пък се чудя защо хората държат колата да им задължително паркирана под терасата? Ама то това са си мои размисли и страсти...

Автомобилният трафик няма как да се намали, а просто трябва да се мисли по неговото регулиране, не спиране. Безразборно паркиране ще има докато няма достатъчно паркоместа.
Когато плащам на 4-звезден хотел, имам право да искам колата ми да е под терасата ми.

# 536
Мен пък ме дразни втемето за което трябва да отидеш на паркинга.Предпочитам да имам повече време.Да се настаним в стаята и тогава да оставяме колата.При нас е невъзможно да свалим всичкия багаж,количка дете и да върнем колата за 30 мин.

# 537
Много по-спокойно е с по-малък брой коли, така както е последните две години. Ние пристигаме с обществен транспорт, така че няма от какво да сме недоволни.

# 538
  • БГ
Охрана ясно, че няма, но осветен ли е? Пеша през комплекса стига ли се до него и колко е голям? Предполагам, че в силния сезон трудно се намират места?
Бих добавила към отговора на Блю, че паркинга е за около 30-40 коли. Ползвали сме го в пик сезон и сме успявали да паркираме. Ако не сте настанени в някои от горските хотели, в близост до паркинга, ми се струва, че по-удачно е да ползвате паркинга на Автогарата.

# 539
Относно паркирането - може да го регулират със забранени места и да контролират, но за това си трябва ресурс, за който пък трябват пари, пък това ...нали се сещате Sunglasses
Обаче Албена е КурортенКомплекс, в който улиците не са улици, а алеи, по които по закон е забранено да се движат автомобили, което пък от друга страна - таксите са за паркираните коли, придвижили се в зоните - нонсенс...

Общи условия

Активация на акаунт