Лято в Албена 2020 г.!

• 46 038
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Когато плащам на 4-звезден хотел, имам право да искам колата ми да е под терасата ми.
Което до колкото ми е известно никой не Ви забранява. За това просто си има определена цена. Защото има хора, които не държат колата да им е под терасата и съответно преценяват, че няма да ги дават тези пари и паркират на паркинга за 5 лв. Или с други думи всеки има право на избор според собствените си възможности и желания. Wink

Обаче Албена е КурортенКомплекс, в който улиците не са улици, а алеи, по които по закон е забранено да се движат автомобили, което пък от друга страна - таксите са за паркираните коли, придвижили се в зоните - нонсенс...
Аз лично съм абсолютно "ЗА" подобно нещо. Ако се принудят всички да паркират на Автогарата и оттам пеша или с електрическите бусчета, още по-добре според мен. Ще бъде много по спокойно и децата да играят на воля. Но едва ли някога ще се случи.

# 541
Добре, де. Какъв е този супер-дупер курорт с многозвездни хотели, в който туристите оставят колите си на ...(бийп) вместо в/пред/около хотела. Всъщност не се чудя на хотелиерите, а на туристите.
Такъв, който иска да ограничи автомобилния трафик и най-вече безразборното паркиране, както е по градинките и тротоарите на големите ни градове. Който е бил в Албена преди 2016-2017 и който е ходил последните 2 години ще разбере за какво говоря. Аз пък се чудя защо хората държат колата да им задължително паркирана под терасата? Ама то това са си мои размисли и страсти...

Автомобилният трафик няма как да се намали, а просто трябва да се мисли по неговото регулиране, не спиране. Безразборно паркиране ще има докато няма достатъчно паркоместа.
Когато плащам на 4-звезден хотел, имам право да искам колата ми да е под терасата ми.

След като в градовете има зона,в която не може да се влиза с кола,намирам за нормално и много позитивно да няма близо до хотелите.Варна покрай морето за съжаление е кола до кола пред заведенията ,понеже никой не иска да направи две крачки и освен грозната гледка на коли,смърди допълнително.
И Албена не е нито 4 звезден ,нито луксозен курорт -хотелите са стари ,грозновати на вид ,има тук тям някой по-нов,но това което според мен го различава е именно малкото на брой хотели,много зелени площи,хубав широк плаж и море,като се обърнеш назад е гора,а не бетон до бетон,както навсякъде другаде,спокойно място е като цяло на доста ниски цени,особено сега.
Аз също мисля да почивам там , с пакет от Германия ,но само  ако махнат задължителните намордници в самолети и летища.

# 542
Скрит текст:
Добре, де. Какъв е този супер-дупер курорт с многозвездни хотели, в който туристите оставят колите си на ...(бийп) вместо в/пред/около хотела. Всъщност не се чудя на хотелиерите, а на туристите.
Такъв, който иска да ограничи автомобилния трафик и най-вече безразборното паркиране, както е по градинките и тротоарите на големите ни градове. Който е бил в Албена преди 2016-2017 и който е ходил последните 2 години ще разбере за какво говоря. Аз пък се чудя защо хората държат колата да им задължително паркирана под терасата? Ама то това са си мои размисли и страсти...
Автомобилният трафик няма как да се намали, а просто трябва да се мисли по неговото регулиране, не спиране. Безразборно паркиране ще има докато няма достатъчно паркоместа.

Сигурно ще сте много изненадана ако отидете в Турция, или нейде из Европа...

# 543
  • София
А, когато плащам за 5-звезден хотел, имам ли право да искам колата ми да е в стаята на хотела ?!

# 544
Ами да забранят влизането на коли в комплекса и всички проблеми с неправилното паркиране ще се разрешат.

# 545
  • Северо=Западналия край
Аз нямам претенции къде да ми е колата, не виждам смисъл да плащаш колата да е пред хотела без да е охраняема. Твърдо за съм да има платени паркинги на определени места в комплекса (дори и да не са залепени до хотелите)  но да са охраняеми! Да дадеш 20лв само за присъствие в зелена зона......чиста печалба за комплекса.
Между другото, обмислят след 15 юни да ходим без маски в закрити помещения  Simple Smile     А дано!!!

# 546
  • Варна
Относно паркирането, никога не е добра идея да се разрешава движението на коли по алеите в някой парк. Но, когато говорим за хотели, все пак хората трябва да си разтоварят багажа при пристигане, а и има хора които не са на ти с ходенето, т.е. такива които са свикнали да се придвижват навсякъде с автомобил, като инвалиди един вид. Последните са много в България, много повече отколкото съм наблюдавала в други държави, но това е по-скоро до манталитета на населението. Има държави, където се цени добрата форма и здраве, където хората спортуват редовно за да поддържат форма, докато при нас е прието да се изтъпанчиш с 10-годишната трошка пред хотела, но не и да повървиш малко.

# 547
Аз съм абсолютно "за" политиката с паркирането на Албена. Цената з престой в комплекса даже би било добре да е по-висока, а големият паркинг - безплатен. Престоят е достатъчен, за да си разтовариш багажа, а от паркинга има шатъли. Навсякъде в Европа паркирането е платено, освен в ски зоните, където има огромни и уредени паркинги.

# 548
  • София
Някой, който е на почивка и релаксира в момента в Албена дали има, да понапише 2-3 реда как е, що е:)?

# 549
# 550
Злите езици говорят, че предвид атмосферните условия и температурата на морската вода, личните данни на юнските туристи ще бъдат предоставени от хотелите на съответните психодиспансери по местоживеене.

# 551
Студеничко е за море. Аз съм ходила последната,седмица на юни няколко години, но не в Албена и сме случвали чудесно време. По-рано ми е твърде рано.

# 552
  • Варна
Студено е още за морето тук, водата е 15-16 градуса около Варна, само за моржове става. Както е тръгнало времето тази година, явно няма да е от късметлийските години с рано стопляне, ще е нормална година. Края на месеца и началото на Юли вече би трябало да става, но най-добре задръжте до средата на Юли.

# 553
  • Русе
Ако времето се задържи така смятам, че към края на юни вече ще става за къпане.

# 554
  • В.Търново
На една от снимките готвачката се е надвесила над масата с храна и със смъкната маска, носа й е навън. Ако мислят така да спазват норми, до никъде няма да стигнат.

Общи условия

Активация на акаунт