Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 59

• 37 700
  • 765
  •   1
Отговори
# 105
От кръвната картина се вижда анемия - хемоглобина, MCV и MCH са ниски. Холестеролите пък са високи, кръвната захар също (може би е трябвало и инсулин да бяхте пуснали)
А щитовидите сочат хипофункция, приемате ли хормон?

# 106
tide, според мен най-напред увеличи Еутирокса - пий само по 75. Виж дали ще имаш подобрение така.

# 107
Не приемам нищо но имам голямо напълняване и повечето симптоми и то първа ще ходя на лекар.

# 108
Флеймс, изследванията говорят и за инсулинова резистентност, и за хипофункция.

# 109
Мерси явно ще се ходи по лекари

# 110
Вие чували ли сте за излекувани от Хашимото
Ама не примерно Уенц да е споменала, ми живи хора, реални

# 111
  • Варна
Янка Мандичева дето има книги без глутен и захар е по-вкусно, май че тя се е излекувала от Хаши.
За други не съм чувала и не познавам, надявам се да съм аз след като родя и спра да кърмя Simple Smile

# 112
Вие чували ли сте за излекувани от Хашимото
Ама не примерно Уенц да е споменала, ми живи хора, реални

Какво разбираш под излекуване? Казва се, че е вкарано в ремисия заболяването при сваляне на антителата. Но няма гаранция, че след време няма да тръгнат пак нагоре.

На моя син свалихме антителата в норма и вече задържаме цяла година така.

Последна редакция: пт, 06 дек 2019, 13:46 от mibobo

# 113
Аз знам за една инструктурка Руми Илиева. Също на колежка сестра и, след раждане на второто си дете, хормоните се "нагласили" и е в ремисия. Simple Smile

# 114
Какво разбирате под "излекуване"?
При автоимунно заболяване най-доброто, което може да се постигне, е ремисия и овладяване на симптомите.
Но пълно излекуване в общоприетия смисъл няма.

# 115
Аз знам за една инструктурка Руми Илиева. Също на колежка сестра и, след раждане на второто си дете, хормоните се "нагласили" и е в ремисия. Simple Smile

Хашимото е автоимунно заболяване, т.е. има завишени антитела ТАТ, МАТ или нарушена структура на жлезата...не говорим за хормоните на щитовидната, те се отнасят за понижена или повишена функция на жлезата и много хора имат проблем с тях, без да имат Хашимото Peace

# 116
Нарочно тия думи използвах
Ще се отпиша от всички фб групи. Поне за мен вече не са полезни. Според мен и за членовете си са вредни

# 117
Зависи кой какво търси в тях. Аз отдавна ги ползвам като за справка, по някои проблеми/добавки/резултати преглеждам стари дискусии, не чета всекидневно и редовно. Понякога чета част от статиите които се публикуват ако ме грабне заглавието и проблема.

# 118
Да, някои от групите само сеят дезинформация според мен. Разбира се, може да се намери и нещо полезно, но човек трябва да има едно наум винаги.

# 119
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

А дано!
Аз след първото раждане се възстановявах месеци, после започнах да се влошавам много.
Сега след второто съм пушка: за седмица се възстанових, много по-жизнена съм, но и раждането беше леко.

В сряда съм на контрола.

Общи условия

Активация на акаунт