Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 59

• 37 614
  • 765
  •   1
Отговори
# 75
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Незнам дали може само ваксините да се обвиняват.
Храната ни е подменена, едно прясно мляко е вече фабр. продукт 🤨
Отделно всички отрови около нас. Ябълките се пръскали между 17 и 23 пъти 🙄 комбинацията от химикали не е ясно как действа на човешкия организъм...

# 76
Незнам дали може само ваксините да се обвиняват.
Храната ни е подменена, едно прясно мляко е вече фабр. продукт 🤨
Отделно всички отрови около нас. Ябълките се пръскали между 17 и 23 пъти 🙄 комбинацията от химикали не е ясно как действа на човешкия организъм...

Абсолютно  Peace

# 77
Имам нужда от съдействие със сметките Simple Smile
Трябва да разпределя в деня си следните добавки: вит. Д, вит. Б12, магнезий и вит. С.
Обаче не мога да сметна интервалите между отделните витамини. С хормона ясно, но срещали ли сте информация какво трябва да е и трябва ли да има отстояние между Д и Б12, и магнезий,  и С.
Нещо не успявам да попитам добре гугъл, че да ми даде такава информация.

# 78
В12 и С до обяд, 4 часа след хормон, Д и магнезия вечерта. Като Д по време на хранене най-добре.
Аз лично така ги приемам.

# 79
Т.е. Д и магнезия не си пречат, както и Б12 и С?

# 80
Т.е. Д и магнезия не си пречат, както и Б12 и С?

Д и магнезий абсолютно не си пречат, даже си помагат. Високи количества С може да влоши усвояването на В12, но предполагам, не пиеш някакви конски дози Simple Smile .

Ето тук за съвместимост на витамини/минерали https://i.framar.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D1%83%D0%BB%D0%B0%D … D0%B8%D0%BD%D0%B8

# 81
Имаше някаква таблица. Но за вит. Д съм чела, че препоръчват да се приема или на обяд (защото тогава по принцип е най-силната слънчева светлина), или с най-голямото хранене за деня с оглед на усвояването му. Аз лично пия хормона и към 2 - 2,5 часа след това пия каквото друго имам за пиене или направо закусвам, зависи. По принцип преди закуска рядко пия нещо друго.

# 82
Аз за Д знам само, че е хубаво по време на хранене и за предпочитане с по-мазна храна, че нали е мастноразтворим. Иначе за по време на деня нямам спомен да съм чела, но лично на мен така ми е и най-удобно да го приемам. Иначе сега се сещам, че на сина ми като бебе давах преди обяд  Thinking.

Аз пия хормон през нощта, така че още сутринта мога да пия друго принципно.

# 83
То зависи и какъв Д се пие. Ако е Вигантол или някой на капсули със зехтин, той си съдържа мазнина и няма нужда от повече, но няма лошо да се приеме заедно с хранене с мазнина.

# 84
Здравейте,
От 10 години съм с Хашимото и хипофункция. Отняколко месеца страдам от безсъние и нощно изпотяване, събуждам се цялата мокра.Имам и засилен косопад. Лекарите казват, че са ми в норма хормоните и ми предписват препарати за менопауза, че било от нея, но с нищо не помагат, вземам и ББ. На 49 год съм, от 2 год съм без цикъл. Като чета тук мисля, че не са ми оптимални хормоните. В момента пия еутирокс 3 по 75 и 4 по 50.  Много моля за мнение, ето резултатите ми:

TSH                    S          2.24        µIU/ml      0,27 - 4,20     
Free Т4 (fT4)    S          11.13        ng/l              9,30 - 17    
Free T3 (fT3)    S          2.3        ng/l              2 - 4,40

Благодаря!

# 85
И според мен не са, Т3 и Т4 са ниски, трябва да вдигнете дозата. Но по скромното ми мнение, не мисля, че безсънието и изпотяването ще се оправят само от това  Rolling Eyes . Кортизол проверяван ли е? Дефицити има ли - В12, Д, желязо?

# 86
Да, това е недобре компенсирана хипофункция и със сигурност може да доведе и до горещи вълни, вкл. нощем. Но при 2 години без цикъл може наистина да е заради менопаузата. Обаче няма как да се знае предварително. Дано с подобрението на щитовидните хормони да изчезнат и тези симптоми.

# 87
Здравейте! Искам да попитам на какъв ден от цикъла се изследват хормони на щитовидната жлеза и изобщо има ли такова изискване? Също дали ако се пуснат след раждане, когато цикълът още не е регулиран ще има някакво изкривяване на резултата?

# 88
Доколкото аз знам няма значение в кой ден от цикъл се пуска изследване. Може да греша, но никога не съм съобразявала това. След раждане се пуска изследване на месец от раждането.

# 89
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
На мен ми казаха, че след раждането рязко спада нуждата от хормони, защото бебето не “точи” вече и то и веднага след раждането да си намаля дозата.
Изследвах се около 3 седмици след това, по-рано не успях и пак ми беше висока, въпреки, че я намалих.

Общи условия

Активация на акаунт