Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 59

• 36 477
  • 765
  •   1
Отговори
# 465
Симони, имаш някаква остра инфекция, може да се разболяваш от вирус или нещо друго.

# 466
Здравейте ! Извинявам се че нахълтвам така но имам следния въпрос:
Имам болка над ключицата  тоест в шията от двете страни и гръдна болка  сякаш някой ме е натиснал  това от хашимото ли е   сякаш имам подути възли от двете страни ниско долу в шията ?
Възлите болят ли?

# 467
Ясмина, защо не пуснеш в друга лаборатория още един път Т3, Т4  и ТСХ. Май Кандиларов имат ваучери.

Шоколата беше писала за изследване на Креатин киназата за оценка на тъканния хипотиреодизъм.

Повечето източници дават, че на конверсията пречат стресът, алкохол, проблеми с черния дроб, липсата на Цинк, желязо, селен, фастинг и т.н. Виж картинката в тази статия https://thyroidpharmacist.com/articles/which-thyroid-medication- … lUdxIR2SdZyvPHluo
Ако имаш естрогенна доминантност също не ок.
Изабела Уенц препоръчва да се започне първо с протокол за черния дроб. Не знам в тази тема има ли нейни фенове.

Изследвахме хормоните на майка ми и антителата са в норма. Не знам дали от диетата са влезли в норма или спонтанно. Не бяха изследвани отдавна, а на диета без глутен и преработени храни е от няколко месеца.
ТСХ обаче е 3 и нещо, Фт3 малко под средата, фт4 точно посредата. Според вас трябва ли да вдигне хормона? Тя има и симптоми, но не знам и аз вече кое от какво е. Начев бил казал, че до 4 нямало да го вдига. Той друго не гледа.

Железният панел има ли оптимални стойности, както при ЩХ? Има ли някъде таблица?

Последна редакция: пн, 13 яну 2020, 09:22 от Дъждец

# 468
Дъждец съвсем възможно е да е от диетата и 3м понякога са достатъчни.

Според мен има нужда от вдигане на дозата в хипофункция е  Rolling Eyes .

# 469
Ясмина, точно в Кандиларов пуснах днес чернодробните показатели и само т3, да видя там какво ще излезе.
Иначе от около 3 месеца пия добавка със селен и цинк, но може по-големи липси да имам, знам ли. И тях може да пусна по-нататък.
Благодаря за статията, ще я разгледам подробно. Иначе, не пия алкохол, не пуша, фастинг не правя, но стреса последната година ми беше доста...

Благодаря отново! Flowers Hibiscus

# 470
Здравейте! Simple Smile
Моля за съвет.
Бременна съм в 18гс и днес сутринта рано давах кръв. Стана ми доста лошо и изпратиха мъжът ми да ми вземе някаква сладка закуска. Хапнах, пийнах и малко кафе да вдигна кръвното и се сетих, че не съм си пила Л-тироксина преди това.
Дали мога да направя сега някаква пауза без да ям и да го взема днес или да пропусна? Вие как процедирате ако сте забравили хапче?

# 471
В такива случаи съм го пила и след храна  Peace

# 472
На каква доза си? Според мен не е проблем да пропуснеш един ден.

# 473
Редувам 50 и 75, че ТСХ ми беше 3,34 в 13гс. Затова не ми се иска много, много да пропускам.
Чакам сега да ми излезнат и днешните изследвания да видим как е сега. Simple Smile

# 474
Галеона, аз бих изчакала 4 часа без да хапвам и да пия друго освен вода, и бих си взела Л-тироксина, а то все нещо (ако не и цялата доза) ще си се усвои. Пак ще е по-добре от нищо 😉 Ако не бях бременна със сигурност щях да го пропусна, но сега съм малко на принципа "Страх лозе пази" 😂

# 475
Ommm, така ще взема майче да направя. 🌺
Днес ендокриноложката ми не работи, но другия път ще я питам как да процедирам в такива ситуации.

# 476
Здравейте ! Извинявам се че нахълтвам така но имам следния въпрос:
Имам болка над ключицата  тоест в шията от двете страни и гръдна болка  сякаш някой ме е натиснал  това от хашимото ли е   сякаш имам подути възли от двете страни ниско долу в шията ?
Възлите болят ли?

Болят като ги натисна . Болят за 1-2 дена после минават после пак започват

# 477
  • Пловдив

Момичета, какво мислите за резултатите? Феритинът ми се вижда много нисък. Между другото разбрах от какво ми е сърцебиенето, много бързо ТСХ е паднало от 4.78 на 0.66, а никога не ми е било толкова ниско. Това май е от новия състав на Еутирокса. Смятам от утре да се върна пак на 50 мкг, понеже 62.5 не ми понасят никак ...

# 478
  • София
Здравейте, момичета!
Ще ви бъда много благодарна, ако изкажете мнение.
Това са ми изследванията от 6.11.2019:

TSH  1,55  реф.: 0.27 - 4.2
fT3  4,20  реф.: 3.1  - 6.8
fT4  15,17 реф.: 12.0 - 22.0
преди да ги пусна бях около 2 месеца на 12,5 еутирокс. След тях вдигнах дозата на 25 мкг.
Днешните изследвания (2 месеца по-късно):
TSH  0,69
fT3  4.01
fT4  15.28

Същата лаборатория, същите референтни граници. TSH пада, а fT3 и fT4 не помръдват и са под средата? Недоумявам?

# 479
Момичета, попаднах на дискусия за йода назад в темите.
Може ли да пишете какво ви е мнението за него на този етап?
Доколкото разбрах, йод в България много трудно се изследва.
В книгите, които четох, пише, че на различните хора действа различно.

Миналата година водих дъщеря ми на ендокринолог покрай проблеми с мигрена. Нищо не ни препоръча, но чак после видях, че е написала суплементиране с йод. Купих келп и го смесих със солта за салати. От години ползваме само хималайска сол. Обаче после като прочетох разни книги за Хашимото, спрях да го ползваме. Тя няма Хашимото да уточня.
Сега хормоните са ѝ в норма за възрастта и ехото е добро. Обаче пак забравих да питам за йод, а и като знам лекарите колко са наясно с добавките.
Чудя се дали е добре да ръся салатите със сол с келп, на проба-грешка ли се разбира има ли липса на йод?

Общи условия

Активация на акаунт