Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 59

• 36 928
  • 765
  •   1
Отговори
# 660
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Аз 3-4 яйца на хранене не мога да изям, гадно ми става.🙄
На обед ще пробвам авокадо с яйце колко ще ме задържи сита.

Аз калории не броя, също и не тегля от кое по колко. С бебе се радвам, ако успея да сготвя.
Отделно има дни иска често да я кърмя, в други си яде супите, та при мен нуждите от храна варират.

Точно преди два дена гледах тукашните ТВ лекари, които лекуват чрез хранене. Дават по 3 случая, от какво страдат и им казват с какво да се хранят.
Имаше един с метаболитен синдром - ИР, високо кръвно, наднормено тегло и още нещо. Казаха му: 3 яйца на седмица, месо един път на седмица. Зеленчуците да са 2/3 от чинията, протеините да са от бобови и ядки, а не от млечни. Рибата му я позволиха, но не помня дали 1или 2 пъти на седмица.
Той ядеше прекалено много протеини и сладки неща и му казаха да ги намали. Той успя само сладкото да намали. Продължи с пържоли и яйца...

Едит: за обед направих салата от китайско зеле с чушка и селъри. Едно яйце, гъби в зехтин, 1/2 авокадо. Въобще до никъде с това ядене. Имах изостанал ориз и сложих лешници, канела и малко мляко. Още не бях сита. Изпих чаша какао ( с вода) и накрая една сусамка спаси положението. Няма да казвам колко грама, че ме е срам.
Сега, ако някой ми предложи нещо за ядене, няма да откажа.

Последна редакция: чт, 06 фев 2020, 15:04 от asyalein

# 661
Здравейте, в началото на декември публикувах резултатите си с молба за помощ. С Хашимото съм от 10 години. Bongobongo и ciccolata ме посъветваха да вдигна дозата.тогава беше 3х75 и 4х50. Направих го плавно като от 13.01.съм на 7х75, а 2 седмици преди това на 6х75 и 1х50. Почти веднага изчезнаха натрапчивите мисли, паниката, страха, безпокойството, изоотяването вечер. Изключително съм ви благодарна за съвета, не знам докъде щях да стигна ... От около седмица имам безсъние с многократно събуждане, понякога сърцебиене, което ме накара на направя нови изследвания. Знам, че е малко рано, но моля за мнение дали да вдигна още дозата или да изчакам? Това са резултатите:
               05.12.2019.     О5.02.2020
ТSH       2,24.                   0,78.                0,27-4,20
FT3        2,3.                    2,63.                 2-4,4
FT4.      11,13.                12,72               9,30-17

# 662
  • Столичанин ама не в повече :D
Аз 3-4 яйца на хранене не мога да изям, гадно ми става.🙄
На обед ще пробвам авокадо с яйце колко ще ме задържи сита.

Аз калории не броя, също и не тегля от кое по колко. С бебе се радвам, ако успея да сготвя.
Отделно има дни иска често да я кърмя, в други си яде супите, та при мен нуждите от храна варират.

Точно преди два дена гледах тукашните ТВ лекари, които лекуват чрез хранене. Дават по 3 случая, от какво страдат и им казват с какво да се хранят.
Имаше един с метаболитен синдром - ИР, високо кръвно, наднормено тегло и още нещо. Казаха му: 3 яйца на седмица, месо един път на седмица. Зеленчуците да са 2/3 от чинията, протеините да са от бобови и ядки, а не от млечни. Рибата му я позволиха, но не помня дали 1или 2 пъти на седмица.
Той ядеше прекалено много протеини и сладки неща и му казаха да ги намали. Той успя само сладкото да намали. Продължи с пържоли и яйца...

Едит: за обед направих салата от китайско зеле с чушка и селъри. Едно яйце, гъби в зехтин, 1/2 авокадо. Въобще до никъде с това ядене. Имах изостанал ориз и сложих лешници, канела и малко мляко. Още не бях сита. Изпих чаша какао ( с вода) и накрая една сусамка спаси положението. Няма да казвам колко грама, че ме е срам.
Сега, ако някой ми предложи нещо за ядене, няма да откажа.
Къде ти е протеина? Няма го. Къде са ти мазнините? Прекалено малко, еле па за кърмачка. Това инсулиногенно прясно мляко още повече е влошило нещата, ориза сигурно е бял, и той е влошил нещата. И с тая сусамка накрая глюкозата е отишла на разходка в облаците. Между другото защо не ядеш месо, лични убеждения или нещо друго? Как са витамин б12, желязо, феритин, витамин д?

# 663
Tide, да, дозата и сега изглежда ти е ниска. Аз бих я вдигнала.

Ася, с толкова малко храна нищо чудно, че си гладна. И това дори без да кърмиш. Но ако се доверяваш на тия предавания, за които пишеш отвреме навреме и им слушаш препоръките, си представям колко е трудно да намериш какво да ядеш.

# 664
Tide, фт3 и фт4 са мн ниски, тсх също е нисък (за мен ок) и може той да е виновника за симптомите. Вероятно ще трябва още вдигане на дозата, но ако можеш, изчакай още 1 месец на тази доза. Натрупването наистина става много бавно. На база тсх- нямаш нужда от вдигане, но на база фт3 и фт4 - да. Затова изчакай още малко. Не помня, но имаше ли вит Д изследван? Случайно тези симптоми да са седмица преди цикъл (аз имам такива точно тогава и вече не ги отразявам, защото знам какво следва - след това изчезват)? Вземи си магнезий за сърцебиенето. Шоки, ако реши, нека даде мнение?

# 665
“Tide, да, дозата и сега изглежда ти е ниска. Аз бих я вдигнала.”
Малко ме притеснява TSH-то да не падне много

# 666
Tide, фт3 и фт4 са мн ниски, тсх също е нисък (за мен ок) и може той да е виновника за симптомите. Вероятно ще трябва още вдигане на дозата, но ако можеш, изчакай още 1 месец на тази доза. Натрупването наистина става много бавно. На база тсх- нямаш нужда от вдигане, но на база фт3 и фт4 - да. Затова изчакай още малко. Не помня, но имаше ли вит Д изследван? Случайно тези симптоми да са седмица преди цикъл (аз имам такива точно тогава и вече не ги отразявам, защото знам какво следва - след това изчезват)? Вземи си магнезий за сърцебиенето. Шоки, ако реши, нека даде мнение?

Близо 3 години нямам цикъл, на 49 год съм. ВитД ми беше 65 преди 2 месеца, пия вигантол 3х15 капки, магнезий и бб

# 667
Т3 и Т4 са много ниски, аз не бих чакала, а бих вдигнала дозата веднага. ТСХ дори и така не е оптимално, но и не бива то да е основен критерий за дозата, особено при Т4 и Т3  под долна граница.

# 668
Т3 и Т4 са много ниски, аз не бих чакала, а бих вдигнала дозата веднага. ТСХ дори и така не е оптимално, но и не бива то да е основен критерий за дозата, особено при Т4 и Т3  под долна граница.

С колко според вас ще е добре да се вдигне дозата?

# 669
Плавно, седмица/ 10тина дни с 12.5 и след това бих изкарала на 100 до следващите изследвания.

# 670
Плавно, седмица/ 10тина дни с 12.5 и след това бих изкарала на 100 до следващите изследвания.

Т.е. всеки ден да добавям по12,5 и след 10 дена само по100? А с TSH няма ли да имам проблем?

# 671
По указание на ендокринолога ми, вчера си пуснах контролни изследвания на хормоните.
Това са резултатите:
fT3 II                        4.56     pmol/l      3,1 - 6,8     
FT4 III                      19.40     pmol/l      12.0-22.0     
TSH                        1.32     uIU/ml      0.27 - 4.2     
TAT/anti-TG                  23        IU/ml      < 115     
MAT/anti -TPO          29        IU/ml      < 34

Предните бяха следните:
от 14.10.2019г:

fT4                                                  1                 ng/dl                    0.700 - 1.480   
              TSH                                                  0.961        uIU/ml             0.350 - 4.940   
               fT3                                        L      1.780        pg/ml                     1.880 - 3.180   
             MAT                                                    0.72        IU/ml                      < 5.61   
              TAT                                                    0.86        IU/ml                      < 4.11

от 06.01.2020г:

TAT             0.41        IU/ml      < 4.11   
MAT         < 0.10        IU/ml      < 5.61   
TSH            0.977        uIU/ml   0.350 - 4.940   
fT4               1.120        ng/dl      0.700 - 1.480   
fT3        L     1.060        pg/ml      1.880 - 3.180

На 10.01. ми изписаха еутирокс 12.5
На 22.01. имах преглед при друг лекар, който ми вдигна дозата на 25 на ден, включи лимфомиозот и келп.

Как ви се струват последните ми изследвания? И ги правих в друга лаборатория от първите две.

# 672
Тide, така бих направила аз. Нали в момента дозата е 75 на ден?
Пак уточнявам, че това е моето мнение. Ако не си спокойна с вдигане на дозата, недей. Спокойствието е важно също. За мен лично припритет биха били Т4 и Т3.

Ясмина, малко сякаш се затруднявам да чри ориентирането в изследванията ти. Последните са от тези дни предполагам, има едни от 06.01., но от друга лаборатория сякаш и едни от преди година?
Последните са добре, Т3 може да е една идея по-високо, и Т4 и Тсх са оптимални.
Но пък разликите с тези от януари ми се виждат много големи, там Т3 е под долна граница дори. Но пък изглежда да са от друга лаборатория.

Последна редакция: чт, 06 фев 2020, 18:50 от Ули

# 673
Така бих направила аз. Нали в момента дозата е 75 на ден?
Пак уточнявам, че това е моето мнение. Ако не си спокойна с вдигане на дозата, недей. Спокойствието е важно също. За мен лично припритет биха били Т4 и Т3.
Да, 75 е. Благодаря за мнението. Аз също усещам че имам нужда да вдигна дозата, само TSH го мисля

# 674
Ули, извинявам се, явно не съм ги подредила добре хронологично.
Най-отгоре са новите изследвания от вчера, след това от октомври 2019г и накрая януари 2020г

От октомври и януари са в една лаборатория, а вчерашните - от друга.

Благодаря за мнението! И на мен ми се струва голяма разлика от това поднормено т3 и сега тази стойност...

Общи условия

Активация на акаунт