За изхождането, закаляването и кърменето на поискване

• 40 311
  • 296
  •   1
Отговори
# 240
  • София
  Мерси  Simple Smile
  При моите мадами поне ако са заспали дълбоко със сигурност не пишкат. А като се събудят през ноща, нопоследък чак в пет първо се хапва задължително и чак тогава си изчакват да ги съблека и се изпишкват. На сутринта може да е мокър ако просто са се събудили и т.к не са гладни са почнали да си играят без да ги усетя, ако пък се събудя навреме също е сух. Явно ако само им се пишка може да се събудят набързо да го направят и пак да заспят..

# 241
И аз мисля че с 2 деца, независимо близнаци или не е доста ;по-трудно. Аз с едно не мога да се оправя, затова моите уважения на Айла, Емем, Жабушка и другите мами с по 2 деца, които имат сили да ги издържат.
Моя момък през нощта м/у 21 и 2-3 часа пишка без да мога да го усетя кога. След това до сутринта още 1-2 пъти, ама обикновено ги "хващам".
Вече не стиска на разходките, а и понякога изпускам пиш-продължаваме горе-долу 50:50 успеваемост. Е и това е добре, дано започна да го разбирам по-добре.
Айла, браво за Ники! Сигурна съм че и Ваня ще навакса. А и като почнат да рзбират може би тази, която е по-успешна ще научи и другата. С нетърпение чакам да кажеш дали така ще се получи!
Анна В. подозирам че ти си най-напред с материала, ама още не смееш да се похвалиш? Нищо, ще почакаме...
Момо, браво! Надявам се акането да стане по-редовно, а другото само ще си дойде...
За роднините-и аз ви разбирам, мен майка ми ме подкрепа, тя е започнала рано да ни издържа с брат ми, ама всички останали-остави го в памперса да си ака, много е малък, не го мъчи сега и т.н. Ама аз не съм лесна, ако реша ще ги строя да го издържат и те, само дето не мога да им обясня кога....
Целувам ви всички, да знаете, вече имам чувството че ви познавам, с нетърпение очаквам да прочета какво сте писали всеки ден Heart Eyes

# 242
  Чета, че вкарвате нов термин - "издържам", вместо "изхождам". Всъщност на немски е точно така -
бебето се "издържа". Чудех се дали така да ги пиша. Обаче, ако го напиша така в превода, май
трябва да поясня за какво "издържане" става дума. А? Simple Smile

Многодетните майки, вкарвате ме в размисъл за малката разлика между децата. Grinning Ама лекарката в
клиниката ми каза да почакам поне 6 месеца /сякаш бях хукнала вече/, а аз обещах, че ще почакам
поне 2 години. Ами сега?! Grinning

Едва ли съм най-напред, Яна, пък и то не е състезание я Simple Smile , но нещата ме задоволяват, а няма какво
ново да отбележа или посъветвам. По-скоро се уча от вашия опит. Може да се каже, че сме в "застой".
Но овладяхме нощите де. Simple Smile И.Бауер дори съветва да се започне с нощите, защото знаците са много ясни.
Звучи логично, нали? Simple Smile Само че сутрин, понеже пишка начесто, а и аз имам нужди Grinning и сме сами двете,
понякога я изтървам. А ме е страх да я оставям сама на нашето легло, че е станала шило. Simple Smile А и май
започнахме със зъбките и нощем се налага повечеко да я успокоявам, само изпишкането не я задоволява.
Обаче с обикновени гащи още не я слагам да спи - обмислям как да обезопася матрака, че си купихме нов. Grinning
Вече го напишка един път. Simple Smile

Momo, дано нещата продължават в този дух! Hug

Ох, оплаквам се - на разходка не сме били от 5 дни - под нулата е, много духа и е заринато със сняг по нашите малки
селски улички. Само си показваме носа на прозореца. Та засега не знам дали ще седи суха на разходка.

# 243
 Обаче с обикновени гащи още не я слагам да спи - обмислям как да обезопася матрака, че си купихме нов. Grinning

В немско нямате ли памперс-чаршафи? Да пращаме от София, ако трябва?  Wink

# 244
  • София
  Какви са тези памперс чаршафи? Аз ползвам само протектори за матрак за детските легълца, виж на спалнята внимавам как ги слагам, а и наистина вече се въртим много  Simple Smile

# 245
   О, не съм чувала за такива чаршафи. Имам само непромокаеми памучни подложки, но са с размери 70/40см и
са крайно недостатъчни за моето шило. Grinning Има и по метър дължина, но и те няма да и стигнат, защото направо
обикаля леглото, докато заспи, а после се обръща по корем точно между двата матрака. Crazy Ползвам понякога
и едни еднократни, но много скъпо излизат, а и те са 80/80см.

# 246
  • София
  Чета, че вкарвате нов термин - "издържам", вместо "изхождам". Всъщност на немски е точно така -
бебето се "издържа". Чудех се дали така да ги пиша. Обаче, ако го напиша така в превода, май
трябва да поясня за какво "издържане" става дума. А? Simple Smile

На мен "изхождам" по- ми звучи на български. Да ви питам и аз, как превеждате Elimination Communication? А mess-less- без инциденти ли да го превеждам?
Офф, за кърменето толкова статии съм изчела, че почти не се замислям, като превеждам, ама тия специфични изрази за ЕБХ хич не ми идват на ум на български.

# 247
Аз смятах да пробвам да спи без памперс преди няколо дни, но сега просто не мога да го разбера кога пишка... Като го пробвам а не му се пишка се дразни и разсънва, или реве докато му дам да суче и след това следва обличане на бебе докато суче-трудно упражнение. И по някое време се е изпишкал без да усетя. Защото като почне да ми се извива го пробвам 1-2-3 пъти и се отказвам, а той по-ясен знак не дава... Страх ме е да го оставя без памперс-данеби да не го усетя въобще и да си седи примерно 1 час в локвичка... А и ми се струва че на бебо ще му е неприятно да го преобличам посред нощ...
От друга страна така свиква да си седи с мокър памперс...
Въобще изпаднала съм в колебания....
Анна В, дали пък няма да е удобно ако под чаршафа сложиш найлон? Или мушама? то верно че пък тогава трябва целия чаршаф да се смени... Или пък да си направиш сама парче мушама и в/у него да зашиеш чаршафче?

# 248
  • Германия
Анна в санитетсхаус/ладен има едни Naesseschutz Auflagen ние купихме 2 единични за нашето легло, сложих ги напряко, и така беше защитено цялото. Иначе в ebay се намират при късмет спанбетлакен с голям размер, пак непропускаеми.
От България бях донесла едни подложки, пак малки, но вършеха работа, проблема при тях е че найлона хем се хлъзга, хем  потене падаше  Rolling Eyes

yanast
  рядко си траят като са в локвичка, моят син се размрънкваше веднага след авария

# 249
На мен "изхождам" по- ми звучи на български...
  Добре, в текста ще го оставя така, а ние ще си ползваме, което дойде. Wink

Анна В, дали пък няма да е удобно ако под чаршафа сложиш найлон? Или мушама? то верно че пък тогава трябва
целия чаршаф да се смени... Или пък да си направиш сама парче мушама и в/у него да зашиеш чаршафче?
  Тези еднократните са такива с дебел найлон като мушама, но се хлъзгат, когато се намокрят. Sad А и спарват май.
Но ще помисля върху идеята ти. Wink
  Яна, а как пробваш бебо нощем - когато се размърда ли? Полегнал ли го държиш? Да не би да се дразни от позата?
Или пък и вие сте вече на етап зъбни болки?

Анна в санитетсхаус/ладен има едни Naesseschutz Auflagen ние купихме 2 единични за нашето легло, сложих ги напряко, и така беше
защитено цялото. Иначе в ebay се намират при късмет спанбетлакен с голям размер, пак непропускаеми.
  И за това ще погледна, данке! Simple Smile А вие нали спите с долепено леглото на бебето до вашето - и аз мислех за този вариант,
защото много е палава нощем, но се оказа, че решетките са носещи, така да се каже и ако се махнат, няма да е стабилно
леглото, та се чудя... newsm78

# 250
  • Варна
Да се похваля с малкия напредък. Тази сутрин хванах и пишкане и акане.
А преди два дни, когато трябваше да й взема урина за изследване, успях за около 5мин. да я накарам да се изпишка.
При нас проблемът е, че не мога всеки ден да я следя както трябва, но по-добре малък напредък, отколкото дори да не опитам.

И аз четох темата в подфорума "Майки", останах с приятни впечатления.

# 251
Мамичета как става това с нощното пишкане, нещо не мога да го схвана, Борис поне 4-5 пъти вечер изка да суче и тогава го усещам че и пишка, понякога и памперса изпуща. Не ми е ясно как да го съблека , после да се кърмим и да пишкаме ли? После пък да се облича. Не ми е ясно наистина. Duol на теб разчитам   Praynig да ме посъветваш нещо , тъй като Борко е вече на 1 година, големичък си е. До сега не съм го оставяла без памперс, изведнъж ли трябва да го махна/ ще опикае всичко / трябва да го изхождам и вечерта ли? Но как да стане и да не го разбуждам много много?

За дневните изхождания за сега вървим на добре, преди два дни хванах и първото ако, да знаете как се радвах, даже Борис пляскаше с ръчички, имаме и пропуски естествено, но в сравнение когато започнахме преди мецец и половина има доста напредък. Абе с две думи доволна съм Laughing

# 252
  • Германия
А вие нали спите с долепено леглото на бебето до вашето - и аз мислех за този вариант,
защото много е палава нощем, но се оказа, че решетките са носещи, така да се каже и ако се махнат, няма да е стабилно
леглото, та се чудя... newsm78
Какво е леглото? Аз също мислех за нашето, че ако няма решетки ще се разпадне. Решетката се маха само от едната страна, и така става като "бейби-балкон".
Другата решетка "държи" всичко заедно и на нея пък се махат 2 от пръчките и оттам пък може да се излиза и влиза,без да минава през краката ни  Mr. Green

estrella, вечер преди лягане задължителна спирка през гърнето. Под чаршафчето слагаш защитна подложка (има ги по аптеките, недостатъка е, че найлона изпотява и се хлъзга отдолу), приготвяш гърнето на една ръка разстояние, в началото ще ти е нужно време да хванеш нощния ритъм, само повдигаш леко детето, слагаш на гърне в полузаспало състояние, то си върши делата, слагаш пак да спи, ти изнасяш гърнето. Ако таткото ти помага, още по-добре, ти оставаш да доприспиш детенцето, таткото се грижи за гърнето. Ние така процедираме. И се получава.
Само търпение и без паника, ако в началото има доста напишкани чаршафчета и пижамки.

# 253
Здравейте, супер мами!!!!
Аз от няколко дена само ви чета и така и не сварвам да пиша!!! Ама то и с какво да се похваля. На моменти страшно съжелявам, че не съм се родила индийка (не че много ги долюбвам), че нещо много ми куца това със сигналите. А то малкото, голямо дяволче ви казвам. Седим, клечим над легенче огологъзени (за негово най-глямо щастие), той се пъни-пъни, де се изпиша, де не и аз накрая се отказвам. А то тъкмо му сложа памперса и....джърт, а после ми се смее, голяма радост. Ама как да се ядосаш на тези сини очички. Че така де,ние сме на никъде. А и нашето бати си е вкъщи (криво, криво, не мога да изляза на глава с него), та общо взето ни бебто е изходено, ни с батито съм си играла, ни къщата е оправена, а аз благославям времето за спане. Май трябва да зарежа къщата, но пак няма да успея да изхождам бебе, нещо никак не мога да го разбера!!! Те сигналите не са много ясни.Например сутрин започва да ми се напъва да ака от 6 часа, но може да се изака чак в 8. А аз като го изтърва (защото от много опитвания накрая съм се отказала), само си повтарям думите на yanast, че по-важно е да знае, че има и друга алтернатива освен да ака в пампито и че следващия път ще се постарая да го усетя по-добре. Като цяло гледам много да не си го слагам на сърце (че с моя перфекционизъм току съм започнала силно да страдам), да гушкам бебе, да гледам да не се карам с бати (последното е голям зор) и..абе по-спокойно.
Ани с нетърпение чакам твоите преводи, че малко инфо и насъскване не са ми излишни!!!
На всички мами желая само успехи и спокойни нощи!!!!

# 254
Мамичета как става това с нощното пишкане, нещо не мога да го схвана, Борис поне 4-5 пъти вечер изка да суче и тогава го усещам че и пишка, понякога и памперса изпуща. Не ми е ясно как да го съблека , после да се кърмим и да пишкаме ли? После пък да се облича. Не ми е ясно наистина. Duol на теб разчитам   Praynig да ме посъветваш нещо , тъй като Борко е вече на 1 година, големичък си е. До сега не съм го оставяла без памперс, изведнъж ли трябва да го махна/ ще опикае всичко / трябва да го изхождам и вечерта ли? Но как да стане и да не го разбуждам много много?

Не знам дали ще е нещо подобно и привас, а и нали си признах че не хващам всичките нощни пиш, но, нощем като се събуди му давам да суче. Понякога докато суче започва да се върти-пуска гърдата, мрънка, пак засуква, пак се обръща, пуска гърдата и т.н. Обикновено като се повтори няколко пъти го събувам и го пробвам над кофата. Понякога не съм го разбрала добре, като го сложа над кофата-рев и се обръща да търси зърното-е, тогава става трудно,защото му давам да суче и го обличам докато суче. Иначе, го държа както и през деня, той си свършва работата и почти заспива както го държа, изчаква ме търпеливо да го облека и след няколко засуквания е заспал. Случвало се е да заспи след като се е изакал докато го обличам, без да суче.
Браво за успехите! Честито първо ако!!! Mr. Green
Деди, браво и на вас!
Ваниша, ами нормално е, аз първите седмица две не нищо да хвана! Все пак трябва време да се опознаем. А и при наличието на батко.... Ама наистина и на мен трябва да ми напомняте, че най-важно е да се чувстваме добре с бебоците си, нали не гониме рекорди? А това за перфекционизма-все едно аз съм го писала Grinning
Мен все още ме е страх да махна нощния памперс-струва ми се че на Алекс ще му е неприятно преобличане и смяна на чаршафите през нощта ако стане авария. Наистина сте прави че няма да си трае. Но у нас не е достатъчно топло да го оставя от кръста надолу гол под одеалото... Ето, тази нощ се случи пак да хвана всичките пиш, а преди това няколко нощи изпусках по 1-2... Засега мисля да изчакам. Решила съм-ако се случи 1 седмица всяка сутрин да сме сухи-махам памперса! Иначе-напролет.
И аз с нетърпение чакам преводите на Ани Laughing
Желая ви здрави и спокойни бебоци (и батковци и каки) и да ви носят много радост! И ви благодаря за съветите и подкрепата  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт