Петиция в подкрепа, насърчаване и защита на кърменето! Присъединете се!

• 54 414
  • 569
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Подпис и от мен, въпреки че още не съм майка.

# 361
  • СОФИЯ
Успех на петицията!Трябва да има гласност!Много майки не знаят почти нищо за кърменето и  се притесняват повече за външността си отколкото за това от което лишават децата си

# 362
Успех на петицията!Трябва да има гласност!Много майки не знаят почти нищо за кърменето и  се притесняват повече за външността си отколкото за това от което лишават децата си

Напълно подкрепям! И не само лишават децата си, но лишават и себе си /та дори и таткото/ от нещо вълшебно и неповторимо.

# 363
newsm10 newsm10 newsm10

# 364

Същото  Peace

# 365
И аз съм "за"кърменето!
Подпис!! Peace

# 366
# 367
Незаменимо - както за бебето, така и за майката!!! Кърмих сина си 1 година и 4 месеца и съжалявах ... когато приключи.

# 368
  • по света и у нас
Peace

# 369
Подкрепям! Аз кърмя 1,7 месеца, но толкова ме тормозят че не издържам.... Искам да замина за другия край на света... Защо не ме разбират...

# 370
И аз гласувах дано да има ефект!

# 371
Честно казано аз не мога да подкрепя подобна инициатива. Моята дъщеря е на годинка и осем месеца. Кърмих я едва 9  дена след раждането и. Наложи се след раждането да ми се направи повторна операция, тъй като и по време на самото раждане имаше някой усложнения. Бях много изплашена и притеснена. През цялото време четях колко е вредно едва ли не, детето да не бъде кърмено.
Както и да е... Кармата ми спря от стреса след втората операция. Осем дни бях в шок и депресия, заради това, че няма да мога да кърмя детето си и ще му навредя по този начин. Нали така пише в книгите и навсякъде, дори и тук в този форум.
Не казвам, че да не кърмиш е поправилото, но съм против и тази масова психоза в подкрепа на кърменето. В крайна сметка именно тук е ролята на родителя, на майката, тя да прецени и тя да вземе решението, кое е най-доброто за нея и за детето и.

# 372
най-естественото начало!

# 373
  • ул. "Мечтание"
dudeto_sy, съжалявам, че при теб се е получило така, но не съм съгласна с теб!
смяташ ли че е редно майки, които могат иимат желание да кърмят децата си да бъдат непрекъснато притискани и насърчавани да ги хранят с АМ?

по някакъв повод намаляла кърмата - първата рекация да се даде АМ веднага, а има доста начини да се стимулира лактацията. не винаги успешно, но АМ трябва да е последната стъпка...
да не говорим колко безбройни случаи има в които оправданието е "кърмата не ми слезе въобще"... понякога има нужда от съвсем малко помощ, информация и подкрепа за да се реши проблема (често пъти дори не е проблем), а винаги първата реакция е "храни го с АМ"... мисля че именно срещу това отношение е петицията, а не да се вкарва някаква психоза, че вредим на децата си, ако не ги храним с кърма...

знаеш ли колко проблеми имах с моето кърмене? имах доста тежко раждане, накрая се наложи секцио по спешност! при мен стреса също не беше малък и доста зор видях докато започна да пускам нещо... после ми се струпаха всички възможни проблеми - рагади, прекалено големи зърна, свръхлактация, млечница, малко кърма... сега все още изпитвам доста силна болка, когато кърмя, защото гърдите ми все още са силно чувствителни. малкия започна да яде повече и около седмица кърмата не му стигаше, но направих всичко възможно да увелича кърмата... не му давах АМ... въпреки че много "светила" ме съветваха да го направя... само че благодарение на подкрепата на съпруга ми, педиатърката ни и консултантките по кърмене не се отказах, въпреки че на моменти буквално бях на ръба...

направих своя избор, въпреки че най-лесното нещо на света беше да се откажа и да минем на АМ... но аз имах подробна информация за кърменето и подкрепа... голям процент от жените я нямат... наслушах се на какви ли не абсурдни реплики относно кърменето и на милион бабини девитини... ето това според мен е психоза, а не че хората върло подкрепят кърменето... сега се радвам, когато мога да помогна на някоя приятелка с информация, защото и те я нямат... разчитат  понякога единствено на остарелите разбирания на бабите и на некомпетентни педиатри...

но стига толкова съм писала, много може да се каже по въпроса, а и без това поста ми стана километричен...

Последна редакция: ср, 09 юли 2008, 16:56 от Селин

# 374
Подкрепям петицията! Peace
Всеки има право на собствено мнение..., но аз не мога да се съглася,че това е "масова психоза" както  dudeto_sy твърди. Naughty Това е по-скоро запознаване с реалните факти, такива каквито са- че най- добрата и пълноценна храна за всяко новородено е кърмата! Също така е необходима компетентна и правилна намеса от страна на педиатрите, за да протича правилно и без излишни стресови състояния този най- естествен процес-кърменето. За съжаление такава намеса просто липсва!!! Или поне моят личен опит е доказателство за това... Close Благодарение на точно тази "масова психоза" Simple Smile аз кърмя сина си вече трети месец. А именно педиатърката трябваше да бъде човекът, който да отговори на въпросите, които имах, но там за съжаление не намерих нужното компетентно мнение... Rolling Eyes
Радвам се, че през последните години кърменето добива по-голяма популярност.И наистина съм на мнение,че е въпрос на избор кой как храни детето си!

Общи условия

Активация на акаунт