Израстък на ануса на дете

• 5 906
  • 16
  •   1
Отговори
Здравейте баткото ми е на 6г,от бебче има на ануса едно израстъче което с времето изчезна и мислех че е било нещо временно. Но сега от началото на тази година,беше на занималня в английска школа и незнам заради някакво притеснение или смяна в режима на хранене се появи запек който трудно овладяваме,ходеше на 3-4 дни по веднъж.И в следствие от това се появи това на ануса . Водих го на Хирург тук в Стара Загора, водих го на проктолог в клиника Матев,водих го И в София в Токуда,всички само предполагат но никой не ми казва какво е на 100%. Правихме 20 дни лечение с сироп и кремче но резултат няма,пак е там. Предлагат ми да го отстранят оперативно,но вече не зная какво да правя. Всички казват че не е нещо опасно,но аз не съм спокойна така Като не зная със сигурност какво е,и дали операцията е най-подходящото нещо.Не кърви Слава Богу, не е казвал да му пречи,ако има някой с подобен проблем ще съм благодарна да сподели как сте постъпили. Благодаря ви ,хубав ден

# 1
  • Варна
Малката ми дъщеря има подобно нещо. И тя е със запек от бебе.
Водих я на кожен лекар, който каза, че е израстък от рода на папилом. Водих я при хирург, който потвърди и каза, че ако не пречи, няма нужда да се маха. Кожната лекарка препоръча ако ще го махаме, да е лазерно. Обаче мястото е доста деликатно, лесно се замърсява и една рана там към момента ми се вижда по-опасна и травмираща.
Засега сме оставили нещата така. Tired

# 2
Хексе имате ли Facebook, може ли да пишем на лични в месинджъра ако е удобно, нова съм и се обърквам тук докато си намеря съобщенията. Аз съм Teodora Jelqzkova във Facebook

# 3
  • София
Здравейте баткото ми е на 6г,от бебче има на ануса едно израстъче което с времето изчезна и мислех че е било нещо временно. ..... водих го И в София в Токуда,всички само предполагат но никой не ми казва какво е на 100%. ....

Обикновено такива израстъци се появяват при запек на бебето. За да може някой да Ви каже на 100 % какво е това, трябва да се махне и изследва хистологично. Но 100 % това не е злокачествено. Обикновено с изчаква да се проследи неговото развитие.
Понеже споменавате папилом, той е характерен с вида си на чревна лигавица и често кърви.

# 4
Синът ми е на 12 години, има една мъничка кожичка, която лекарите наричат кожна гънка и се намира на върха на ануса.
Детето ми имаше проблем със запек също, кървене (не знаех, че децата също могат да направят хемороиди).
Решението - много движение, вода, супа, фибри и качествена храна, както и акане всеки ден.
За кожната гънка - не се пипа, приемете го просто като скрит козметичен дефект Simple Smile.

Сега видях и доктор Оги - моето уважение към Вас, докторе!
Водих детето си при Вас именно заради тази кожичка Simple Smile. Бъдете Здрав!!!

# 5
А дали не е анална фисура?

# 6
Ами никой не казва да е,сега 3седмици се беше скрила докато ходеше вс ден до тоалетна,вчера и предния ден не можа да отиде и днес като ходи по голяма нужда се появи пак,и понеже бяхме цял ден навън и може би от триенето беше като въспалено и зачервено

# 7
Дъщеря ми също има от раждането. Когато беше на около 6м., нашият педиатър също заключи "кожна гънка" и каза да го следим. Към годинката вече го нямаше, а сега на 2г. пак се появи. Тя обаче няма и никога не е имала запек.

# 8
Някой от вас прибягвал ли е до хирургическа намеса ? Понеже нашето детенце има такова образование на дупето. Дерматологът препоръчва изгаряне с лазер/азот или скалпел.

# 9
Здравейте! Моята дъщеря, която е на 1 г и 4 месеца също има ракъв израстък около ануса. Наистина ще е полезна информацията ако може да кажете дали някой го е махал оперативно, дали с времето е изчезнало, с какво мажехте.
Също така се чудех дали този израстък може да се е появил вследствие на кортикостероидно кремче, което сме ползвали?

Последна редакция: ср, 03 ное 2021, 11:58 от impresita

# 10
  • София
Тази "кожна гънка", а по-точно "лигавична", наречена още skin tag, най-често се появява при запек и образувала се вследствие това цепка (фисура).Трябва да се регулират честотата и ритъмът на изхожданията, а мястото да се третира с крем Проктен. При малки деца ние хирурите не извършваме манипулации за махане на висулката. Първо трябва да се отстрани причината - запека.

Последна редакция: ср, 03 ное 2021, 20:42 от доктор Оги

# 11
Много Ви благодаря, доктор Оги!

# 12
Здравейте.
Виждам, че по тази тема не е писано от 2021г.,
Януари, когато се роди дъщеря ми забелязах, че има нещо на дупето, като мъничко израстъче. Сега е на 7 месеца и ми прави впечатление, че леко е нарастнало. Почвам да се притеснявам дали е нещо лошо.
Моля, някоя от мамите с по подобен пробрем да споделят как са се справили?

# 13
Здравейте.
Януари, когато се роди дъщеря ми забелязах, че има нещо на дупето, като мъничко израстъче. Сега е на 7 месеца и ми прави впечатление, че леко е нарастнало. Почвам да се притеснявам дали е нещо лошо.

Здравейте. Аз съм авторът на темата. При детето ми на 4г си остана така. Нищо не сме го правили но при нея не е нарастнало. Тя наистина от малка си има проблеми с изхожданията.

# 14
  • София
Здравейте.

Къде по-точно "на дупето"? Около ануса или над него в областта на опашката?

Общи условия

Активация на акаунт