СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 7

• 33 242
  • 772
  •   1
Отговори
# 600
В СМГ по принцип това си е подход, голямо натоварване за всичко, по две контролни в един ден или цяла седмица контролни всеки ден. Сега, тази година, като че ли практиката с двете контролни в един ден я изоставиха, пожалиха ги малко😀
Това за 7ми клас ли е или сте с по-голямо дете в смг?
Аз съм изключително разочарована от смг. Но няма да споделям подробности (не ме питайте на лични).

# 601
Пък ние не сме в СМГ, но се е случвало не веднъж да се правят по две, че и по три контролни /"писмени изпитвания" - аз разлика между двете не виждам, но нейсе/ на ден.
Не смятам, че самото натоварване е това, което дава тласък на децата. По-скоро смисленото натоварване, професионалното отношение и, не на последно място, предварителния подбор. В него училището намеса няма.

Последна редакция: ср, 18 дек 2019, 14:53 от Judy

# 602
  • sofia
В СМГ по принцип това си е подход, голямо натоварване за всичко, по две контролни в един ден или цяла седмица контролни всеки ден. Сега, тази година, като че ли практиката с двете контролни в един ден я изоставиха, пожалиха ги малко😀
Това за 7ми клас ли е или сте с по-голямо дете в смг?
Аз съм изключително разочарована от смг. Но няма да споделям подробности (не ме питайте на лични).

7 клас, няма да питам, детето ми учи там, а това е и училището на баща му😀 Аз не съм разочарована от училището, а от образованието като цяло, но съпругът ми е споделял, че методите и натоварването са били такива и по негово време. На моя лежерен тинейджър точно такава мелачка му трябва, иначе няма събуждане от зимния сън😀

# 603
  • София
Ние сме квартално училище.И тази мелачка е плод на абсолютна недомислица.И аз съм ЗА натоварване,което е премерено, вследствие на натрупване...А не да си питат ушите няколко месеца  и накрая да се засилят да наваксат всичко,което са проспали...
Класното по БЕЛ е минало.Имало е въпроси и за тропи.Без преразказ Flushed

# 604
  • софия
Класните ще са след Нова година. В петък ще учат с намалени часове (25 мин.), ще разменят подаръци и ще се черпят.

# 605
googlish, май децата ни са в 2 различни смг-та. И брат ми, и всичките ми братовчеди са завършили смг. Има огромна разлика между тогава и сега според брат ми, който живее в съседния апартамент и вижда какво се случва.
Дори не мога да сметна за тези 12 поредни дни, които им организираха с подбора на дати за 2те олимпиади колко контролни и вкл. класно имаха (май по всичко без химия). Та какво е по-леко тази година не зная. А това, че са първи по разни състезания се дължи на амбиция на родители, деца и хич не е без външни школи. Та няма как това да ми е плюс за избора на училище.

# 606
  • Отвъд алеята зад шкафа
На Ема класното е минало. Каза, че е било много трудно, много повече от ПИ в Междучасие. Не знам каква оценка да очаквам.

# 607
  • sofia
Аз не агитирам никого за СМГ и не твърдя, че няма други хубави училища. Не считам, че и натоварването е безмислено и непремерено, всеки си решава за неговото дете. Със сигурност и в други училища  е натоварено и  има много успешни деца. Аз коментирам личния опит на моето семейство. Зад всеки успех, в която и да е област никога не стои само училището или само обучаващия. Но да не превръщаме темата в тема за СМГ.

# 608
Аз само се впечатлих как тази година били пожалени и е по-леко. И затова се заинтригувах.

# 609
В СМГ децата са подбрани и за мен там е разликата.
Ако при нас в една паралелка са събрани не амбицирани деца от целия град, а само тези от нашето училище, резултатите и самата работа с децата ще е по-различна. А в момента са толкова различни. На едни им се учи, други само се чудят каква магария да измислят, трети се скатават в час и не пречат, но пък и учебник не отварят.

# 610
  • София
Да кажа, че и аз съм разочарована от учителката по БЕЛ. ОЛВ е преподала как се прави като ученик прочел домашното си и тя коментирала, че не се прави така, но как се прави не станало ясно. На всичкото отгоре критериите са толкова високи, че почти няма отлични оценки. Дъщеря ми е с петица. Надавах се поне да хване шестицата в училище, но и изглежда невероятно при това положение. Втория срок дано се развият позитивно нещата. Не съм вторачена в оценките, но детето по моите разбирания си учи, и на курсове ходи и като знам, че на някои места ще им подарят оценките и ми става неприятно. Чак за месетене в друго училище не мисля.

# 611
Да кажа, че и аз съм разочарована от учителката по БЕЛ. ОЛВ е преподала как се прави като ученик прочел домашното си и тя коментирала, че не се прави така, но как се прави не станало ясно. На всичкото отгоре критериите са толкова високи, че почти няма отлични оценки. Дъщеря ми е с петица. Надавах се поне да хване шестицата в училище, но и изглежда невероятно при това положение. Втория срок дано се развият позитивно нещата. Не съм вторачена в оценките, но детето по моите разбирания си учи, и на курсове ходи и като знам, че на някои места ще им подарят оценките и ми става неприятно. Чак за месетене в друго училище не мисля.

Ох, то като при нас горе-долу указанията "как се прави" /по-скоро, че не се прави така, но как не се и как трябва...? Това е въпросът!/
Ако някой се натъкне на читаво подробно обяснение как СЕ прави ОЛВ и с хубав четим и разбираем за децата в 7-ми клас пример /ако са няколко - още по-добре/ - много моля да сподели в темата!

# 612
Доста хора споделиха, прилична извадка стана. Извод: ОЛВ изглежда затруднява и учителите. Grinning

# 613
Аз моля приличен пример за ОЛВ да се сподели тук, дето да става за четене от децата, а не е само изхвърляне на някой литературен критик.
Навремето, като се готвех да кандидатствам, имаше такива книжки, с издадени кандидатстуднетски разработки на реални хора, с поставени реални рецензии и оценки, като бе посочено в кой ВУЗ са кандидатствали. Много беше полезно да се види самата разработка и рецензиите към нея. Не съм виждала след това нищо подобно. За завършващи основно образование май никога не съм виждала.

# 614
А аз да помоля да се сподели "нормална" теза, оценена с 6 точки. Например от пробния на смг. Ако е от пробен на Междучасие, ако може да не е от ученик на Междучасие.

Общи условия

Активация на акаунт