СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 7

• 33 432
  • 772
  •   1
Отговори
# 555
Стон,при нас ОЛВ е бил:
 Защо хъшовете от “ Немили- недраги” почитат, уважават и обичат Странджата?

Аманда, и на моята това й беше бойното кръщене с ОЛВ, ама при положение, че искаш д а продължиш след седми клас в хуманитарна паралелка, не ще напишеш три страници, ами и за четвърта ще помолиш Laughing Шегувам се, разбира се.

# 556
  • Велико Търново
ston, поздравления за детето! Справил се е отлично! На матурата със сигурност ще постигне още по-добър резултат, ако с преразказа е по-добър. И моята дъщеря е писала 1 стр., по "На прощаване" е бил ОЛВ, но засега не виждам резултати. Честно казано, съмнява ме тази година да се класира на областен кръг, тя е добра в преразказите и в 5-ти и 6-ти клас безпроблемно се класира по първите места, сега обаче, с този ОЛВ + граматика...Миналата седмица правиха класно по БЕЛ - мини матура, т.е. 90 мин.,без прекъсване в междучасието, тест + преразказ, да видим и там как ще е..

# 557
И нашите имаха такова контролно по модел на НВО, въпроси + преразказ. В тестовата част обаче въпросите бяха по-малко отколкото на реално НВО, защото и времето им за работа беше по-малко. Учителката все пак беше направила точкуването да е същото, 65 на първа част. Всички контролни и двете класни ще са по този модел тази година. Дори и някакви бланки им беше направила за въпросите с избираем отговор.

# 558
И на нашите класното беше по този модел, но в тестовата част е имало повече литературни въпроси. Малко граматика. Вчера са имали само тест с граматика. Уж бил лесен според сина ми, но ще видим резултатите после.
Чакам му и резултатите от пробния изпит по БЕЛ в школата. Тази седмица е и на изпит по математика, но там ще е добре да изкара и 50 точки, като познавам методите на учителя.

# 559
  • София
На ОЛВ и моят ме пита защо да пише 3 страници, като можело и една. Обяснявам аз, че така се прави разтягат се локуми и прочее, но той ме отряза, че не им били казали да разтягат локуми и той си писал по същество. Ще видим как ще му оценят структурираното мнение.☺

# 560
На Ния всичките ѝ олв-та са на 2 страници, никога повече, никога по-малко. Проблемът е, че получава 2 различни обратни връзки от 2 различни учителки по бел. Едната много ѝ ги харесва, а другата всеки път ѝ казва, че би ѝ писала "точно пет". Така или иначе, не вярвам да мине и то не толкова заради ОЛВ, а заради теста. Нещо ме притесни много ниският ѝ резултат от вчера на ПИ в смг. Ваканцията ще се взимат мерки. Радвам се, че НВО е на преразказ, а не на ОЛВ.

# 561
Това е проблемът при ОЛВ - всеки може да оцени едно съчинение, което няма конкретни граматически, смислови или синтактични грешки, различно. Защото у нас самите учители не са подготвени за оценяване на творчество. Ако е шаблон или преразказ, което е подобно - налагат и толкоз.
Иначе на нашите им дават всяка седмица за домашно ОЛВ, който пишат почивните дни. Лошото в училище е, че нямаме никаква обратна връзка - не проверява жената, само ако реши да изпита детето, ще го накара да си прочете произведението, но това е нищо. Ако не те изпитват, само си пишеш залудо. Аз проверявам и споделям, каквото съм забелязала, като позитиви и негативи, но това си е просто едно лично непрофесионално мнение.
На моя също му излиза около 2 стр. голям формат една разработка, ако говорим за обем.

# 562
  • sofia
Според мен в литературата няма правилно или неправилно, сътвореното трябва да може да се усети. За това една и съща книга за едни е уникална, за други скучна. Аз лично ненавиждам заучени и "студени" изложения, но има учители които поощряват  съчинения,  съвпадащи с шаблона. Точно това не харесвам и се опитвам и в детето ми да моделирам искреност в писането, пък макар и с цената на по-ниска оценка някъде. В работата си ежедневно трябва да пиша дълги изложения и шаблоните не са ми били полезни. За това искам каквото се научи, поне да е практично.  
    Maria77bg , не се притеснявай, всичко ще бъде наред, има още половин година да истинския изпит, Ния е подготвена, просто в момента е хаос в главите им, едни се окопитват по-бързо, други имат нужда от повече време. Всичко ще си дойде на мястото и ще видиш, че на следващите пробни изпити ще си доволна от резултатите.

Последна редакция: вт, 17 дек 2019, 17:49 от googlish

# 563
Момичета , моля за извинение-в ел. дневник какво означава съкращението РП/УП-А ?Това ФУЧ или ИУЧ ли е ?Благодаря!

# 564
Момичета , моля за извинение-в ел. дневник какво означава съкращението РП/УП-А ?Това ФУЧ или ИУЧ ли е ?Благодаря!
ИУЧ - разширена  подготовка по учебен предмет от раздел А.

# 565
  • гр.Пловдив
И девойката днес имаха класна по БЕЛ. Направо съм бясна да ви кажа. Първо за класната разбраха едва миналата сряда. Като питали върху какво ще, първо ги навикала, а после казала че ще е като НВО и върху всичко, което са учили досега. До момента не са правили и не им е обяснявано, нито как се прави трансформиращ преразказ, нито теза, нито ОЛВ. И днес на класната 25 въпроса с теза и ОЛВ за 2 часа. На повечето не им е стигнало времето за ОЛВ, а други са го написали за 5-10 мин. И не им дава да пишат на чернова, за да не кажели на другите класове каква е контролната. Това е възрастен учител, един от добрите в Пловдив, проверяваща е на НВО. Предишните години бяхме много доволни. Какво се случва тази година не знам. Не знам какво да правя, да ходя да се разправям ли и аз не знам.

# 566
  • София
Няма смисъл да се разправяте поединично. Това е за всички. Иначе странно защо не са преподадени тези неща.

# 567
Как е възможно да не е обяснявано как се прави трансформиращ преразказ?
Аз днес за пореден път питах дали са правили отговор на литературен въпрос и детето ми каза, че никога не са правили. А вие пишете за поредица от такива задания. Ще го пробвам през ваканцията, защото ми е любопитно какво би направил.

# 568
  • София
Утре ще бъде при нас класната работа по БЕЛ - 25 въпроса + теза за 2 учебни часа. Листата с материал, която им е дала, е толкова дълга, че има от всичко от 6 и до тук от 7 клас. Казах му са е спокоен, надявам се да мине нормално всичко.
В неделя беше на олимпиада по БЕЛ, върна се доволен от себе си и възмутен от многото правописни грешки в материалите. Ще видим как се е справил, олв е бил на 1ва глава от Немили - недраги. Странното е, че е било просто образът на хъшовете в първа глава и толкова. Чак учителката им се възмутила днес къде бил въпроса в този олв. 😂

# 569
И при нас класната работа по БЕЛ е утре.
Успех на децата  Peace

Общи условия

Активация на акаунт