Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 6

• 50 132
  • 881
  •   1
Отговори
# 690
Аз спрях аирола за лятото ,тъй като и с 50 фактор привличах слънцето и ми излязоха кафеви петна (просто го почнах в много неподходящ момент -лятото ) . Та така и аз да напиша ,какво знам по темата ,тъй като преди да го почна четох много статии от дерматолози и изгледах маса видеа . Преди да се нанесе ретина ,се нанася хидратиращ крем ,после грахово зърно от ретина се разпределя по лицето и се размазва . Той е изключително силен и даже и на места да имате усещането ,че не сте се намазали ,той прониква в съседни тъкани . След него отново мажете с хидратиращия крем ,та става нещо като “сандвич” Grinning . Ретина е много силен и прониква през хидратиращия крем ,така че това да не ви притеснява . Витамин Ц може да се използва чак на следващата сутрин ,след като добре сте измили кожата на лицето си. Даже двата продукта много добре се комбинират по този начин . Аз си купих много приятно кремче с витамин Ц и доста бързо ми изсветляха петната-Andalau Brightening . Но отново подчертавам ,че ретина се използва вечер , а сутрин след добре измита кожа , се нанася серум ,крем с витамин Ц и преди излагане навън слънцезащита . За Ретина четох ,че кожата свиква след определен период от време с него ,но най-вероятно е по-добре да се почне късна есен , за да може после до лятото кожата да свикне с него и да не е чак толкова фоточувствителен ,както беше при мен .

# 691
tsvetka82, моят съвет е да спреш маските  - твърде е възможно да ти дразнят допълнително. Кремчето е достатъчно активно. Също така, може да спреш хидрохихнона (Експигмент) временно, докат попривикнеш с третиноина и тогава да го включиш или пък да го мажеш само върху най-тъмните или по-малки петна. Не знам как ти е изписан, на цялото лице ли го мажеш или само върху петната.
Няма смисъл да си раздразваш кожата и да не можеш да въведеш като хората нито един от продуктите. По-добре един по един, щом реагираш по-бурно. От всичко изброено, третиноина ще е най-ефективен за общото подобряване на вида на кожата, за това аз бих му дала приоритет.
Епидиум гел не знам какво е, излиза ми като препарат за мъжка сексуална активност Grin

kalina_malina80, ретинол надали, третиноин - скромно. Няма да ги изглади обаче. Може да пробваш малко ботокс и поддържаща терапия с третиноин.
При сестра ми има невероятен ефект в назобиалните когато комбинира малко филър и продължи да ползва трет. Филъра отдавна се е разградил (преди 2 години го сложи), но гънката не се върна.

Благодаря! Изчетох темата.....
Та идеята ми е да започна с третиноин с цел - премахване и превенция на бръчки!!!
Разбирам, че се започва с 0,025% 1 път в седмицата. Само вечер. Около очите не се маже.
Кога се наблюдава резултат? Аз съм търпелива,но все пак?

# 692
Резултати очаквайте след 7-8 месец и то минимум. Много зависи как сте вкарали продукта и как ви понася . Дерматолозите и блогърите съветват да се вкарва поетапно . Почвате 1 месец примерно всяка неделя ,ако ви понася добре 2 месец по 2 пъти (отново избирате примерно неделя и сряда) И всеки месец вкарвате по още 1 ден ,но като цяло зависи просто как ви понася на вас . Този крем е по-добре да се вкарва постепенно , за да може във времето , да нямате никакви реакции и кожата ви да свиква с него ,а като нямате реакции ще го ползвате без проблем и ще даде резултат .

# 693
Видимият ефект от мазането е много субективно и варира.
Аз видях подобрение в състоянието на кожата почти веднага (след няколко мазания), от гледна точка на повлияване върху черните точки и гладкостта на кожата на допир. Върху фините линии, се прояви видимо към около месец 6.
Стартирах с лоша кожа - черни точки и много петна, задълбочаващи се хоризонтални линии по челото, фини линии около очите и вертикални от двете страни на устата - имам трапчинки на бузите. Нямах/нямам бръчки и изразени назобиални. Лицето ми беше 1-2 тона по-кафяво от шията заради мелазма, слънчеви петна, лунички и цялостно неглижиране. Минах на ежевечерно мазане доста бързо. Кожата ми беше смесена и като цяло не е особено чувствителна.

До колкото си спомням, първата седмица се намазах два пъти, следващата през 3 дни и на по-следващата през ден. До края на месеца минах на всяка вечер, но пак казвам, прецених, че ще ми понесе. Разбира се имах инцидентни раздразнения, главно в долната част на лицето - бузите и челюстта. Когато получех такова, пропусках ден, но беше рядкост - преценявах на място. В началото имаше усещане на като изгоряла от слънцето кожа, което е нормално. Голяма част от кремовете които ползвах, започнаха да ми щипят и ги спрях. Смених ги с други. От тогава избирам кремове без активни съставки и без аромати. Не съм имала проблем с избиващи много пъпки - обичайните около цикъл, но ми излизаха на странни места малки с бели връхчета. На веждите и на ръба на устните.
Излизаха ми и продължават да излизат подкожни, но пак около цикъл и бързо се прибират, без да прерастват в циреи или да стоят активни със седмици. Отдавна нямам черни точки, но разширените ми пори си останаха. Торбичките под очите се прибраха до нормалното за мен, имам си ги по рождение и кожата под очите, която беше започнала да става една странна, груба и люспеста се изглади. Милиуми, бели подкожни точки и всички бенки по лицето ми изчезнаха. Мажа се вече три години, започнах 4-та на 1 юли. След около година и половина редовна употреба, минах явно в състояние на поддръжка, защото не съм забелязвала повече подобрения, но няма и влошаване на състоянието, поне до колкото мога да преценя.

Започнах с 0,05% и след месец 6 минах на 0,1% като замествах горе долу по същата схема на въвеждането, по-ниската с по-високата концентрация.

# 694
  • Чукарландия
Момичета, дайте ми предложение за лек, хидратиращ крем, който да слагам вечер преди третиноина. Ако може да е и бюджетен вариант - още по-добре. Вие какво ползвате?

# 695
Аз от години вече ползвам Bepanthen Sensiderm.

Лек, хидратиращ и подходящ за всякакви кожи и носи на допълнително наслагване при необходимост, без да прави кожата лъщяща.
Ако купуваш, само внимавай кой ще вземеш, че има такъв за бебешки дупета, който е като мехлем, а опаковките изглеждат подобно.

# 696
Гладка кожа и драстично намаляване на черните точки почти веднага забелязах след като започнах с Трет.
Един два пъти седмично ползвам, започвам с хидратиращ корейски, тонер, Трет и  хидратиращ крем.
Добре ли е след тонера да слагам ниацинамида на ТО?

# 697
Момичета , задължително ли се слага хидратиращ крем под трет? На мен дерматоложката не ми е изписвала нищо . Беше казала да слагам хидрохинона преди трет,  преди да види , че двата продукта едновременно не са ми ок .
Може ли марка на маслено почистване и как процедирате с почистването,  от който сте доволни . Миоки,  благодаря ти за съветите , права си първо ще взема нещо готово пък после ако съм доволна ще забърквам и аз Wink

# 698
kratos84 и Миоки:
Благодаря ви за изчерпателната инфо!!
Бихте ли препоръчали точно определен третинион? И дали се маже под и около очите?

# 699
iliana__, мисля, че да, стига да се чувстваш комфортно и да не ти създава проблеми.

tsvetka82, не е задължително. Зависи как ти е кожата. Ако си изсъхва много, може да слагаш, ако не, не е задължително. Аз в началото не слагах нито под нито върху. По едно време слагах и отдолу и отгоре, сега слагам само под този Бепантен. При мен много зависи от влажността на въздуха. Когато е супер сухо, много изсъхвам и мажа понякога и през деня, друг път само сутрин и вечер, понякога един крем, понякога два хидратиращи.

kalina_malina80, какъвто успееш да намериш. Не е като да изтичаш до аптеката или козметичния магазин и да си купиш. В началото избягвай около очите, около ноздрите и прекалено близо до устните. После, като посвикнеш, може около очите по очните орбити на костта и избягвай директно горния клепач. Внимавай да не ти влезе в очите, че последиците може да са лоши.

# 700
Момичета, дайте ми предложение за лек, хидратиращ крем, който да слагам вечер преди третиноина. Ако може да е и бюджетен вариант - още по-добре. Вие какво ползвате?
Може би не е от най-бюджетния клас, но аз използвам хидратиращ крем на CeraVe (в малка тубичка, на английски пише lotion), който е със серамиди и един с хиалуронова киселина на Neutrogena (Hydro Boost gel cream). И двата отговарят на описанието и са приятни, но не съм ги използвала преди трет. Аз преди трета или не слагам нищо, или слагам азиатски лосион/тонер и чак след това си правя ударната хидратация.

tsvetka82, The body shop имат много приятно почистващо масло, което е лесно за набавяне. Другите, които съм използвала са корейски и в България надценките им са безумни.

# 701
  • Чукарландия
Благодаря Момичета, ще си взема Бепантена, аз преди съм го ползвала, но като допълнителна грижа сутринта преди хидратацията, ако съм имала зачервявания, сърбеж
и/или дискомфорт. И аз в началото не слагах нищо нито преди, нито след трета, но започнах да усещам изсушаване, тя кожата сама си казва от какво има нужда. Сега, като мажа преди трета, нямам лющене, нито зачервявания. Рядко, един път в месеца се излющвам малко по-сериозно и това е. Иначе така ми е ок. 😊

ПП Иначе досега ползвах ето този VZK PANTENOL Крем гел:

https://shop.lillydrogerie.bg/50ml-507685

за без пари, но все си мислех, че по някакъв начин сложен преди трета, спира или възпрепятства действието му (незнам защо така съм си втълпила😳), но сега като сравнявам състава му с този на Бепантен - са почти идентични:

Основната разлика е в цената.
Вие как мислите?

Последна редакция: пн, 27 юли 2020, 19:51 от BBeLLa

# 702
  • Варна
Май намерих моето нещо и го чакам с нетърпение Simple Smile 
: https://www.arlen.bg/product/10873/ekspresna-maska-za-ozaryavane … ow-mask-75ml.html

# 703
  • Варна
Здравейте, извинявам се предварително ако въпросът ми звучи глупаво!
Чета ви от скоро, на есен мисля да започна употребата на този  тип продукти, като антиейдж грижа и с надеждата да изчистя лунички и останали петна от пъпки. Ще пътувам до Турция и от там мога да си набавя Акнелиз, но виждам, че е 0,1%, което според прочетеното разбирам, че е прекалено силно за старт. Има ли някакъв начин да го разредя с друг продукт или ако е твърде рисковано как да си набавя Третиноин 0,025%? Изгледах доста  видеа и при някои беленето беше търсен ефект, който трябва да се изтърпи за около 10 дни, но това с цел изчистване на пъпки и белези от акне. Тук обаче виждам, че основно избягвате ефекта "излющване", и е посочен като страничен ефект (явно защото го ползвате като антиейдж грижа редовно)
Та да.. доста гола и боса съм с вит А и производни и ще продължа да ви чета до есента, но все пак реших да задам няколко въпроса, които изникнаха докато трупам инфо.  Благодаря предварително!

# 704
  • Чукарландия
Добре дошла в темата! 🌹

Aknelyse  има и 0.025%, и 0.05%.

https://m.aliexpress.ru/item/10000288906181.html?trace=wwwdetail2mobilesitedetail

https://www.abdiibrahim.com.tr/images/default-source/default-alb … 0-05.png?sfvrsn=0

Не съм се интересувала , но сигурно ги има и в трите концентрации в Турция.

Общи условия

Активация на акаунт